pontosnews.gr
Τρίτη, 25/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το Μπέλγκοροντ μετά το Κουρσκ

Συνεχίζεται η προέλαση των ουκρανικών στρατευμάτων στα ρωσικά εδάφη

14/08/2024 - 11:24πμ
Εικόνα από drone δείχνει ουκρανικούς εκτοξευτές πυραύλων, στους οποίους διακρίνεται το χαρακτηριστικό τρίγωνο, στην περιφέρεια του Κουρσκ (φωτ.: ΕΡΑ/Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας)

Εικόνα από drone δείχνει ουκρανικούς εκτοξευτές πυραύλων, στους οποίους διακρίνεται το χαρακτηριστικό τρίγωνο, στην περιφέρεια του Κουρσκ (φωτ.: ΕΡΑ/Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε, μετά το Κουρσκ και η γειτονική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ στη Ρωσία, καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν την εκτεταμένη επίθεσή τους, στην πιο εκτεταμένη επιδρομή ξένου στρατού στο ρωσικό έδαφος από το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για «δύσκολες και σφοδρές» μάχες στην περιφέρεια του Κουρσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία και όπου οι δυνάμεις του Κιέβου εισέβαλαν στις 6 Αυγούστου, αιφνιδιάζοντας τα ρωσικά στρατεύματα.

«Υπάρχουν 74 οικισμοί υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας. Γίνονται εκεί επιθεωρήσεις και λαμβάνονται μέτρα σταθεροποίησης», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους. Διαβεβαίωσε επίσης ότι «εκατοντάδες» Ρώσοι έχουν αιχμαλωτισθεί.

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι δήλωσε ότι τα στρατεύματά του «προωθήθηκαν σε ορισμένες ζώνες κατά ένα έως τρία χιλιόμετρα» στη διάρκεια της ημέρας, εξασφαλίζοντας τον έλεγχο επιπλέον «40 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

Από την πλευρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις ανακοίνωσαν πως «απέκρουσαν» νέες ουκρανικές επιθέσεις στην περιφέρεια του Κουρσκ, όπου είπαν ότι έστειλαν ενισχύσεις και προκάλεσαν απώλειες στους αντιπάλους τους.

Στη γειτονική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Η κατάσταση στην περιφέρειά μας του Μπέλγκοροντ παραμένει εξαιρετικά δύσκολη και τεταμένη εξαιτίας βομβαρδισμών από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Σπίτια καταστράφηκαν, άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίσθηκαν», έγραψε στο Telegram.

Οι αρχές των περιφερειών του Κουρσκ, του Βορόνεζ, του Νίζνι-Νόβγκοροντ και του Μπριάνσκ ανακοίνωσαν επίσης ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη προερχόμενα από την Ουκρανία καταρρίφθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα.

Έπειτα από μια εβδομάδα ταχείας προώθησης των δυνάμεών του, ο στρατηγός Σίρσκι ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες του έχουν καταλάβει περισσότερα από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Ρωσία.

Οι ρωσικές αρχές, από την πλευρά τους, παραδέχθηκαν τη Δευτέρα την απώλεια 28 οικισμών και ουκρανικά εδαφικά κέρδη σε μια ζώνη πλάτους 40 χιλιομέτρων και βάθους 12 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζονται σε ρωσικές πηγές, στοιχεία από τις οποίες διαθέτει το αμερικανικό Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν καταλάβει 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα μέσα στην περιφέρεια του Κουρσκ.

Ως μέτρο σύγκρισης, η Ρωσία έχει καταλάβει από την 1η Ιανουαρίου φέτος 1.360 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους, σύμφωνα με την ανάλυση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επίθεση με 117 αεροσκάφη και τέσσερις πυραύλους

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 117 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τέσσερις τακτικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από την Ουκρανία με στόχο αρκετές περιφέρειες, μεταξύ των οποίων αυτή του Κουρσκ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι πύραυλοι και 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Κουρσκ, ανέφερε το υπουργείο μέσω της πλατφόρμας Telegram, ενώ 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Βορόνεζ, μεταξύ άλλων.

Το ρωσικό υπουργείο δεν ανακοίνωσε συνολικό αριθμό για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Βορόνεζ Αλεξάντρ Γκούσεφ δήλωσε πως στη διάρκεια της νύκτας η Ουκρανία εξαπέλυσε περισσότερα από 35 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της περιφέρειάς του, η οποία βρίσκεται αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

«Δεν υπήρξαν θύματα», ανέφερε ο Γκούσεφ στην Telegram.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: OPEN AI)
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: Μυστικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στο Αμπού Ντάμπι υπό των ΗΠΑ

25/11/2025 - 9:46πμ
(Φωτ.: facebook Володимир Зеленський)
ΚΟΣΜΟΣ

Το πρώτο μήνυμα του Ζελένσκι μετά τη Γενεύη: Προσπάθεια σύγκλισης πριν από την τελική συζήτηση με τον Τραμπ

25/11/2025 - 12:29πμ
Αριστερά η τουρκική Εθνοσυνέλευση και δεξιά ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν (φωτ.: rudaw.net)
ΚΟΣΜΟΣ

Αμπντουλάχ Οτζαλάν: Αντιπροσωπεία της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης επισκέφθηκε τον ηγέτη του PKK στη φυλακή

24/11/2025 - 11:39μμ
(Φωτ.: pixabay.com/ OpenRoadPr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Ιταλία: Με δικαστική εντολή απομακρύνονται τρία παιδιά από την οικογένειά τους επειδή ζούσαν στο δάσος

24/11/2025 - 10:22μμ
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενώ το σχέδιο Τραμπ αναδιαμορφώνεται, ο Μερτς προειδοποιεί: «Χωρίς τη Ρωσία δεν υπάρχει ειρήνη»

24/11/2025 - 8:28μμ
Μεγάλα φορτηγά φαίνονται να εισέρχονται στον ναό της Αγια-Σοφιάς (φωτ.: Instagram/sanattarihiplatformu)
ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για φθορές στην Αγια-Σοφιά μετά τις εικόνες με φορτηγά εντός του ναού

24/11/2025 - 7:30μμ
Φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα (φωτ.: facebook/uOttawa)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Πανεπιστήμιο της Οτάβα καταργεί τις Ελληνικές και Ρωμαϊκές Σπουδές

24/11/2025 - 7:01μμ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ευρωπαϊκό σχέδιο σχετικά με την ειρήνευση στην Ουκρανία (φωτ.: EPA/Ampe Rogerio)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Μη εποικοδομητική για τη Ρωσία η ευρωπαϊκή αντιπρόταση για την Ουκρανία

24/11/2025 - 6:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Alexander Zemlianichenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν – Στο επίκεντρο η Ουκρανία

24/11/2025 - 4:38μμ
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ένταση στην Ευρώπη για το ειρηνευτικό σχέδιο της Ουκρανίας: Αντιδράσεις, διαφωνίες και νέα διπλωματικά μέτωπα

23/11/2025 - 10:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com/herm)

Κωνσταντινουπολίτες συγγραφείς καλούν σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο

18 λεπτά πριν
(Φωτ.: OPEN AI)

Financial Times: Μυστικές συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας στο Αμπού Ντάμπι υπό των ΗΠΑ

46 λεπτά πριν
Η ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης σε καρτ ποστάλ εποχής (πηγή: levantineheritage.com/stcatherine)

Η Αγία Αικατερίνη της Σμύρνης: Μια εκκλησία στη σκιά της Καταστροφής

1 ώρα πριν
(Φωτ.: instagram klavdiaitiz)

Κλαυδία: Τραγούδησε την «Αστερομάτα» και αποθεώθηκε από τους ομογενείς της Νέας Υόρκης

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com / paologhedini)

Ωραιόκαστρο: Επίθεση σε 15χρονο στη Νεοχωρούδα – Συνελήφθη ανήλικος μετά την καταγγελία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Καταιγίδες στο Ιόνιο και την Ήπειρο, νεφώσεις και βροχές στην υπόλοιπη χώρα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign