pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Φτωχότερη η οικογένεια της ΑΕΚ – Νικήθηκε από τον καρκίνο ο εμβληματικός οπαδός Νίκος Ξηροκώστας

Είχε μείνει ανάπηρος μετά από τραυματισμό στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» στη Θεσσαλονίκη όταν υποχώρησε κιγκλίδωμα

12/08/2024 - 10:20μμ
Ο Νίκος Ξηροκώστας σε αγώνα μπάσκετ (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Ο Νίκος Ξηροκώστας σε αγώνα μπάσκετ (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Φτωχότερη είναι η οικογένεια της ΑΕΚ μετά την απώλεια του εμβληματικού οπαδού Νίκου Ξηροκώστα, ο οποίος νικήθηκε από τον καρκίνο στα 51 του χρόνια.

Ο εκλιπών ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, μετά από πτώση που είχε από κερκίδα λόγω ενός κιγκλιδώματος που υποχώρησε σε αγώνα Άρης-ΑΕΚ στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 1995.

Παρά τον τραυματισμό του όμως, έδινε δυναμικό παρών στους αγώνες της Ένωσης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έδινε άνιση μάχη του με την επάρατη νόσο.

Η κηδεία του Νίκου Ξηροκώστα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Αυγούστου, στις 12:00 στον ιερό ναό Αγίου Ισιδώρου του Β’ Κοιμητηρίου του Δήμου Αθηναίων.

Πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου έναντι του Ολυμπιακού (φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Δημόπουλος)

Η οικογένεια επιθυμεί αντί για στεφάνια, τα χρήματα να δοθούν στη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, η οποία είχε βρεθεί χτυπημένη, βιασμένη και σε κώμα στην Πάρο, το 2012. Από τότε, παρά τις εκτεταμένες συνεδρίες σε κέντρα αποκατάστασης, δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει εντελώς. Έξω από την εκκλησία θα υπάρχει ειδικό κουτί στο οποίο θα συγκεντρωθούν τα χρήματα.

Η ανάρτηση της ΑΕΚ

H AEK έγραψε στα social media της: «Νίκο, η ΑΕΚ δεν θα σε ξεχάσει ποτέ!»

Παρακολουθώντας αγώνα με τον Άρη (φωτ.: EUROKINISSI/Action Images)

Ανάπηρος από εγκληματική αμέλεια

Ο Νίκος Ξηροκώστας, φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, είχε μεταβεί στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να παρακολουθήσει το παιχνίδι με τον Άρη για τη 2η αγωνιστική της σεζόν 1995-96.

Για τον αγώνα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 17.000 άτομα, εκ των οποίων οι 2.500 ήταν οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν στριμωχτεί στην παλιά κίτρινη θύρα, στα αριστερά της σημερινής θύρας 1.

Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε πετροπόλεμος και ανταλλαγή αντικειμένων ανάμεσα στους οπαδούς του Άρη στη Θύρα 1 και τους φίλους της ΑΕΚ.

Στιγμιότυπο από τον μοιραίο αγώνα τον Σεπτέμβριο του 1995. Στο φόντο διακρίνονται οι οπαδοί της ΑΕΚ (φωτ.: aris.re)

Προς το τέλος του αγώνα, οι στριμωγμένοι φίλοι της ΑΕΚ προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν σε κιγκλίδωμα το οποίο υποχώρησε και καταπλάκωσε 20 από αυτούς. Ένας από αυτούς ήταν ο Νίκος Ξηροκώστας, ο οποίος υπέστη συντριπτικό κάταγμα στην σπονδυλική στήλη και έμεινε ανάπηρος.

Μετά από δικαστικό αγώνα που κράτησε 17 χρόνια, ο νεαρός δικαιώθηκε για την ενέργεια της αστυνομίας να βάλει τους οπαδούς της ΑΕΚ σε τόσο μικρό χώρο κατά παράβαση της έκθεσης που είχε κάνει η τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης περί ακαταλληλότητάς, και πήρε τελικά αποζημίωση από τη διοργανώτρια Αρχή. Ωστόσο, είχε ήδη πληρώσει με την υγεία του την εγκληματική αμέλεια των υπεύθυνων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Ηττήθηκε στη Βαλένθια και δυσκόλεψε η εξάδα για τον Παναθηναϊκό

9/04/2026 - 11:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Conference League: Ψάχνει το θαύμα η ΑΕΚ, μετά την ήττα στο Βαγιέκας

9/04/2026 - 10:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Νίκη πρωτιάς για τον Ολυμπιακό στη Σόφια

9/04/2026 - 9:45μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου πόλο: Ήττα για την Εθνική από την Ιταλία

9/04/2026 - 7:07μμ
(Φωτ.: FIBA)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

FIBA Europe Cup: Στον τελικό για δεύτερη χρονιά ο ΠΑΟΚ!

8/04/2026 - 11:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Ο Παναιτωλικός πέρασε από τη Λάρισα – Άβολη ισοπαλία στις Σέρρες

8/04/2026 - 9:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου πόλο: Η Εθνική νίκησε Ολλανδία και «σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση

8/04/2026 - 7:39μμ
(Φωτ.: Allwyn)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

O Θανάσης Πρωτοψάλτης στο Allwyn Game Time: «Το Κύπελλο ήταν μόνο η αρχή για τον Παναθηναϊκό»

8/04/2026 - 3:43μμ
(Φωτ.: FIA)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας Νέων: Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο για τον Τζοβάνη

8/04/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Ξέσπασε στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός και «πάτησε» εξάδα

7/04/2026 - 11:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Ηττήθηκε στη Βαλένθια και δυσκόλεψε η εξάδα για τον Παναθηναϊκό

8 ώρες πριν
Έξω από τον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νέας Φιλαδέλφειας, Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας)

«Όπως οι γιαγιάδες μας»: Ζωντάνεψε το μικρασιατικό έθιμο βαφής αυγών

8 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)

Σε δοκιμασία οι σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Στο τραπέζι η αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη

8 ώρες πριν
Γυναίκα περπατά δίπλα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών την επομένη ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στη συνοικία Άιν ελ Μρέισα της Βηρυτού, στον Λίβανο. 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)

Διπλωματική πρωτοβουλία για επαφές Ισραήλ-Λιβάνου σε σκηνικό εύθραυστης εκεχειρίας

9 ώρες πριν
Μεγάλη Πέμπτη στον προσφυγικό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στη Χίο λέγεται το μοιρολόι της Παναγιάς (φωτ.: Chiosphotos)

«Στου Επιταφίου το φως»: Το μοιρολόι της Παναγίας που κρατά ζωντανές τις αλησμόνητες πατρίδες

9 ώρες πριν
«Ρωσοτουρκικό Μέτωπο του Καυκάσου. Άποψη της Τραπεζούντας που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους» αναγράφεται στη λεζάντα της εικόνας που δημοσιεύτηκε στο εβδομαδιαίο περιοδικό της προεπαναστατικής Ρωσίας «Niva» (τευχ. 25), το 1916, στην Αγία Πετρούπολη (πηγή: public domain/ commons.wikimedia.org)

Μαρτυρία Μαρίας Τσιναρίδου: Μεγάλη Πέμπτη μπήκανε οι Ρώσοι στ’ Αμπέλια… για μας είχε αναστηθεί ο Χριστός

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign