pontosnews.gr
Τρίτη, 6/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Και η Ελλάδα κατά του X: Προσφυγές στην Ευρώπη για προσωπικά δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη

Ουδέποτε ενημέρωσε τους χρήστες του με ενεργό τρόπο για το πώς χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα

12/08/2024 - 1:41μμ
(Πηγή: pixabay.com/pexels)

(Πηγή: pixabay.com/pexels)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης X είναι στόχος προσφυγών σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για την «παράνομη» χρήση εκ μέρους του προσωπικών δεδομένων χρηστών του διαδικτύου για να εκπαιδεύσει το πρόγραμμά του τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης Noyb που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το X «ουδέποτε ενημέρωσε τους χρήστες του με ενεργό τρόπο ότι τα προσωπικά δεδομένα τους χρησιμοποιούνται για να εκπαιδευθεί η τεχνολογία του τεχνητής νοημοσύνης Grok», γράφει η βιεννέζικη μη κυβερνητική οργάνωση –μαύρο πρόβατο των γιγάντων της τεχνολογίας–, η οποία είχε ήδη κάνει τον Ιούνιο τη Meta να υποχωρήσει στο ίδιο ζήτημα.

«Φαίνεται πως οι περισσότεροι ανακάλυψαν τη νέα προεπιλεγμένη παράμετρο» χάρη στο μήνυμα ενός χρήστη στις 26 Ιουλίου, υπογραμμίζει η οργάνωση, η οποία ζητάει από τις διάφορες εθνικές ρυθμιστικές Αρχές να προχωρήσουν σε «επείγουσα διαδικασία».

Η μη κυβερνητική οργάνωση κατέθεσε προσφυγές στην Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ολλανδία για να υποχρεώσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης να σεβαστεί τα δικαιώματα των περισσότερων από 60 εκατ. χρηστών του στην Ευρώπη.

Η Noyb λαμβάνει υπόψη την ανακοίνωση της αναστολής από το δίκτυο του Ίλον Μασκ της χρήσης προσωπικών δεδομένων έπειτα από μια συμφωνία στην οποία κατέληξε με την Ιρλανδική Επιτροπή για την Προστασία των Δεδομένων (DPC), που ενεργεί εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως ζητάει να διεξαχθεί «πλήρης έρευνα» για να «εξασφαλιστεί ότι το Twitter (η προηγούμενη ονομασία του δικτύου X) σέβεται πλήρως» τον κανονισμό για την προστασία των δεδομένων (RGPD), που απαιτεί τη συναίνεση των χρηστών.

«Φαίνεται πως η DPC δεν αμφισβήτησε την ίδια τη νομιμότητα της διαδικασίας (…) και δεν επιτίθεται στην καρδιά του προβλήματος», αναφέρει στην ανακοίνωση ο διευθυντής της Noyb Μαξ Σρεμς.

Η ένωση, το ακρωνύμιο της οποίας αναφέρεται στην έκφραση «None of your business» (σημαίνει στα αγγλικά «δεν είναι δική σας δουλειά»), έχει προχωρήσει σε πολυάριθμες προσφυγές εναντίον των γιγάντων του διαδικτύου.

Μόνο στην περίπτωση της Meta, οι ενέργειές της έχουν οδηγήσει σε «διοικητικά πρόστιμα άνω του 1,5 δισ. ευρώ», υπενθυμίζει.

Η γιγάντια αμερικανική εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram), η οποία έχει γίνει στόχος προσφυγών της Noyb σε 11 ευρωπαϊκές χώρες, αναγκάστηκε να αναστείλει τον Ιούνιο το πρόγραμμά της για χρήση προσωπικών δεδομένων των χρηστών της σ’ ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη της Βασιλικής Σουηδικής Ακαδημίας Επιστημών ανακοινώνουν ότι ο Φράνσις Χάλζεν είναι ο αποδέκτης του Νόμεπλ Φυσικής για το 2026. Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Christine Olsson Sweden Out)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νόμπελ Φυσικής 2026 στον Φράνσις Χάλζεν που «διάβασε» το Σύμπαν μέσα στους πάγους

6/10/2026 - 3:19μμ
Εναέρια εικόνα της καταστροφής στο Οροπέδιο Λασιθίου μετά τις ισχυρές πλημμύρες (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αναβάθμιση του 112 στη νέα εποχή Next Generation

5/10/2026 - 10:13μμ
Συνθετική εικονογράφηση για την τεχνητή νοημοσύνη και τους χρήστες του διαδικτύου (εικόνα: δημιουργία με ΤΝ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνητή νοημοσύνη: «Πάνω σε όλους εμάς» οι δοκιμές των εταιρειών στο διαδίκτυο

4/10/2026 - 3:11μμ
Το κρανίο του αρχαίου ρινόκερου
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ηράκλειο: Ρινόκερος ηλικίας 8 εκατομμυρίων ετών βρέθηκε στο Γεωπάρκο της Σητείας

29/09/2026 - 7:30μμ
(Φωτ.: Sergei Tokmakov / Pixabay.com)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αυστραλία: Πράκτορας τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI διείσδυσε σε κυβερνητικό ιστότοπο

24/09/2026 - 2:49μμ
(Φωτ.: pixabay)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Social media: Αύξηση της προβληματικής χρήσης από εφήβους – Από 36,1% το 2015, στο 48% το 2024

23/09/2026 - 6:17μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κυτταρική γήρανση: Τα «γερασμένα» κύτταρα στο μικροσκόπιο της επιστήμης

22/09/2026 - 4:30μμ
(Φωτ.: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΕΜΠ: Σε λειτουργία ο νέος υπερυπολογιστής «ICARUS» – Ο ισχυρότερος σε ελληνικό πανεπιστήμιο

19/09/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: City of Hope/ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νέα εξέταση αίματος εντοπίζει τον καρκίνο του παγκρέατος σε πρώιμο στάδιο και δίνει ελπίδα

19/09/2026 - 10:38πμ
Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αττική έως το 2060: «Πολύ υψηλός» κίνδυνος καύσωνα από την Αθήνα έως τα Μέγαρα

12/09/2026 - 11:49πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα δύο ύποπτα φιαλίδια (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Καλλιθέα: Αίσιο τέλος στην επιχείρηση του ΤΕΕΜ – Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια τα δύο ύποπτα φιαλίδια

1 λεπτό πριν
Η Γαλλοπαλαιστίνια ευρωβουλευτής, δικηγόρος και ακτιβίστρια Ρίμα Χασάν κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Ομοσπονδιακό Παλάτι στη Βέρνη της Ελβετίας (φωτ.: EPA/PETER SCHNEIDER)

Σάλος στο Ευρωκοινοβούλιο με τη Ρίμα Χασάν: Έριξε ισραηλινή σημαία σε έκθεση για την 7η Οκτωβρίου

27 λεπτά πριν
Ο Σταύρος Τσιώλης παραλαμβάνει το βραβείο του, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης προς τιμήν του στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. 20 Νοεμβρίου 2006 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Σταύρος Τσιώλης: Ο ξεχωριστός δημιουργός και η ακόμα πιο ξεχωριστή πορεία του

53 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Συναγερμός στην Καλλιθέα: Εκκενώθηκαν πολυκατοικίες μετά τον εντοπισμό φιαλιδίων με επικίνδυνη ουσία

1 ώρα πριν
Το Σπίτι της Ανταλλαγής στη συνοικία Χισάρ των Χωνών, κατά τη συνάντηση του δημάρχου με κατοίκους της περιοχής ενόψει των εγκαινίων (πηγή: Denizli Yeni Olay)

Χώνες Μικράς Ασίας: Τα κειμήλια του ξεριζωμού στο «Σπίτι της Ανταλλαγής»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/Maurovatos.To.Kars)

Νέα σεζόν με σεβασμό στην παράδοση για τον Ποντιακό Σύλλογο Μαυροβάτου «ΤΟ ΚΑΡΣ»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV