pontosnews.gr
Κυριακή, 23/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Επανέφερε το Instagram μετά από εννέα ημέρες

Η εταιρεία συμφώνησε να συνεργαστεί με τις Aρχές σχετικά με τη λογοκρισία αναρτήσεων για τον Ισμαήλ Χανίγια

11/08/2024 - 12:41μμ
Χρήστρια του Instagram στην Τουρκία (φωτ.: . EPA/Erdem Sahin)

Χρήστρια του Instagram στην Τουρκία (φωτ.: . EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Επανήλθε η πρόσβαση των Τούρκων χρηστών στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, όπως ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου με ανάρτηση στο Χ, αφού η εταιρεία συμφώνησε να συνεργαστεί με τις Aρχές για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της κυβέρνησης.

Instagram’a erişim engeli kaldırılmıştır. pic.twitter.com/gPFRX1Yl1A

— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) August 10, 2024

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Αυγούστου, με απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνολογιών Πληροφορικής της τουρκικής κυβέρνησης, η τουρκική κυβέρνηση διέκοψε την πρόσβαση των πολιτών στο Instagram, με την αιτιολογία ότι η πλατφόρμα δεν συμμορφωνόταν με τους «νόμους και τους κανόνες» της χώρας και τις ευαισθησίες του κοινού.

Με ανάρτησή του λίγες μέρες πριν την απόφαση, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν, είχε κατηγορήσει το Instagram επειδή αφαιρούσε αναρτήσεις στις οποίες εκφραζόντουσαν συλλυπητήρια για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

«Καταδικάζω έντονα την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, η οποία εμποδίζει ενεργά τους ανθρώπους να αναρτούν μηνύματα συλλυπητηρίων για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Χανίγια, χωρίς να επικαλείται κάποια παραβίαση της πολιτικής της. Αυτό είναι λογοκρισία, καθαρά και απλά. Θα υπερασπιστούμε την ελευθερία του λόγου απέναντι σε αυτές τις πλατφόρμες που έχουν δείξει πολλές φορές ότι βρίσκονται κυρίως στην υπηρεσία του παγκόσμιου εκμεταλλευτικού συστήματος αδικίας», είχε τονίσει ο Αλτούν.

Η Τουρκία είναι ένας από τους σφοδρότερους επικριτές της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, και η Άγκυρα καταδικάζει αυτό που αποκαλεί άνευ όρων υποστήριξη της Δύσης προς το Ισραήλ.

Η απαγόρευση εννέα ημερών προκάλεσε διαμαρτυρίες από χρήστες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προσεγγίζουν τους πελάτες τους μέσω της πλατφόρμας αυτής.

Η Τουρκία κατέχει την πέμπτη θέση στον κόσμο όσον αφορά τη χρήση του Instagram, με περισσότερους από 57 εκατομμύρια χρήστες, ακολουθώντας την Ινδία, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδονησία, σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων Statista.

«Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας με αξιωματούχους του Instagram, θα άρουμε το φραγμό πρόσβασης […] αφού εκείνοι υποσχέθηκαν να συνεργαστούν για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας σχετικά με τον κατάλογο των εγκλημάτων και λογοκρισίας που επιβάλλεται στους χρήστες», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου με ανάρτηση στο Χ.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti…

— Abdulkadir URALOĞLU (@a_uraloglu) August 10, 2024

Ο κατάλογος εγκλημάτων στην τουρκική νομοθεσία περιλαμβάνει πράξεις όπως δολοφονίες, σεξουαλικές επιθέσεις, διακίνηση ναρκωτικών, κακοποίηση και βασανιστήρια.

«Έχουν επιτευχθεί σημαντικά βήματα όσον αφορά την αύξηση της ασφάλειας στο ψηφιακό περιβάλλον στην Τουρκία, τη νομική συμμόρφωση, την προστασία των δικαιωμάτων των χρηστών και την ανάπτυξη ενός δίκαιου μηχανισμού επιθεώρησης», ανέφερε ο Ουράλογλου.

Η εταιρεία Meta, στην οποία ανήκει το Instagram, συμφώνησε να συμμορφωθεί με την τουρκική νομοθεσία και να διασφαλίσει την αποτελεσματική αφαίρεση αναρτήσεων και περιεχομένου αν φέρουν στοιχεία ορισμένων εγκλημάτων ή «τρομοκρατικής προπαγάνδας», συμπλήρωσε ο υπουργόςς.

Το Instagram δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.

«Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το Instagram αποκαθίσταται σε όλους τους κύριους παρόχους διαδικτύου της Τουρκίας μετά από περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο που διήρκησαν εννέα ημέρες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη διάρκειας απαγόρευση στη χώρα πρόσβασης σε μια μεγάλη πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια», ανέφερε το παρατηρητήριο διαδικτύου Netblocks.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει να αποκαλεί «νέο αμερικανικό έδαφος» τα Στενά του Ορμούζ

23/08/2026 - 11:11πμ
(Πηγή: YouTube/CRUX)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στο Τόκιο – Φόβοι για κατολισθήσεις

23/08/2026 - 9:00πμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com/YappAppLtd)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Επτά νεκροί από σύγκρουση οχήματος που κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας με περιπολικό

22/08/2026 - 8:24μμ
Εξωτερική άποψη της έδρας του TikTok στο Κάλβερ Σίτι της Καλιφόρνια των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

TikTok: Αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων για συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών στις ΗΠΑ

22/08/2026 - 11:13πμ
(Φωτ. αρχείου: x.com / Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Αντισημίτης δικτάτορας» ο Ερντογάν

21/08/2026 - 8:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Fredrik Sandberg)
ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία: Τραυματίες σε σχολείο από επίθεση με σπαθί

21/08/2026 - 6:45μμ
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Amir Cohen)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου με φόντο τον «Στολίσκο για τη Γάζα»

21/08/2026 - 3:46μμ
(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσιγκτον σφίγγει τον οικονομικό κλοιό γύρω από το Ιράν – Απειλές σε όσους στηρίζουν την Τεχεράνη, πιέσεις και στο Ισραήλ για τη Δυτική Όχθη

21/08/2026 - 9:03πμ
(Φωτ.: x.com/@esprimeramx)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο νότιο Περού – Ταρακουνήθηκε και η Λίμα

20/08/2026 - 11:39μμ
(Φωτ. αρχείου: x.com / Recep Tayyip Erdoğan)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία απαντά στο Ισραήλ μετά τον βομβαρδισμό στη Συρία – «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του Νετανιάχου»

20/08/2026 - 8:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)

Ο Τραμπ επιμένει να αποκαλεί «νέο αμερικανικό έδαφος» τα Στενά του Ορμούζ

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/maleni_ferrari-6847801/)

Καρκίνος του μαστού: Η τεχνητή νοημοσύνη τον εντοπίζει έως και 10 χρόνια πριν από τη διάγνωση

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης)

Παναγία η Μηχανιώτισσα: Η προστάτιδα των προσφύγων και η συγκλονιστική διαδρομή της εικόνας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile/Πολιτιστικός Σύλλογος Λεκάνης «Οι Ρίζες»)

Γιορτή Πατάτας 2026 στη Λεκάνη Καβάλας: Παράδοση, ποντιακό γλέντι και τοπικές γεύσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ουρανία Μωραΐτη)

Κρήτη: Η μυρωδιά από το εφτάζυμο ταξιδεύει στο χρόνο και πλημμυρίζει την Κασταμονίτσα

2 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/CRUX)

Ισχυρός σεισμός 5,9 ρίχτερ στο Τόκιο – Φόβοι για κατολισθήσεις

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV