pontosnews.gr
Παρασκευή, 16/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή: Πόλεμος νεύρων και στο βάθος διαπραγματεύσεις

Το Ισραήλ φέρεται διατεθειμένο να διαπραγματευτεί για τη Γάζα, την ώρα η Χεζμπολάχ ίσως σχεδιάζει αντίποινα ανεξάρτητα από το Ιράν

9/08/2024 - 10:59πμ
Βολή από το ισραηλινό πυροβολικό στο έδαφος του Λιβάνου (φωτ.: EPA / Ayal Margolin Israel Out)

Βολή από το ισραηλινό πυροβολικό στο έδαφος του Λιβάνου (φωτ.: EPA / Ayal Margolin Israel Out)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζουν οι «παίκτες» στη Μέση Ανατολή, με την κατάσταση να παραμένει επικίνδυνη, και ενώ το μέτωπο στη Γάζα δεν λέει να κλείσει.

Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ προειδοποίησαν ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, «ούτε δικαιολογία», και έστειλαν νέα πρόσκληση για συνομιλίες που αφορούν την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί δέχθηκαν να επιστρέψουν στο τραπέζι την ερχόμενη Πέμπτη 15 Αυγούστου. «Προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες και να εφαρμοστεί η συμφωνία-πλαίσιο», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση εκπροσώπων του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι συνομιλίες διεξάγονται με βάση το πλαίσιο που παρουσιάστηκε από τον Τζο Μπάιντεν στα τέλη του Μαΐου· επρόκειτο, κατ’ αυτόν, για ισραηλινή πρόταση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται για μεγάλα χτυπήματα από τον Λίβανο και το Ιράν, ως αντίποινα για τις δολοφονίες ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ και του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Φουάτ Σουκρ και Ισμαήλ Χανίγια, σε Βηρυτό και Τεχεράνη αντίστοιχα.

Νέος ηγέτης της Χαμάς είναι ο σκληροπυρηνικός Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος κατηγορείται από τους Ισραηλινούς ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που σχεδίασαν τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Στο Ισραήλ είναι καταζητούμενος και για τις ΗΠΑ θεωρείται τρομοκράτης – αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν ακόμα πιο δύσκολες τις διαπραγματεύσεις.

Μετά τον Νοέμβριο όλες οι προσπάθειες μεσολάβησης έχουν αποτύχει και ο πόλεμος, ο οποίος σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 40.000 ανθρώπους στον μικρό πολιορκημένο θύλακα, ανεβάζει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή, όπου απειλείται εξάπλωση του πολέμου ανάμεσα από τη μια το Ιράν και ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζει και από την άλλη το Ισραήλ και τους δικούς του συμμάχους, ο κυριότερος από τους οποίους είναι οι ΗΠΑ.

Οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται για να αποφευχθεί η περιφερειακή ανάφλεξη μετά τις δολοφονίες Χανίγια και Σουκρ.

Στον Λίβανο, όπου έχουν γίνει επανειλημμένα υπερπτήσεις ισραηλινών στρατιωτικών αεροσκαφών σε χαμηλό ύψος, η κατάσταση παραμένει στην κόψη του ξυραφιού. Οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη λιβανική Χεζμπολάχ –στην πράξη καθημερινές από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας–, συνεχίζονται.

Με βάση τις νεότερες ενδείξεις, ολοένα και πιο πιθανό μοιάζει το σενάριο η Χεζμπολάχ να χτυπήσει το Ισραήλ ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει το Ιράν που την στηρίζει, σύμφωνα με το CNN.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος και ένας αξιωματούχος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι οι φόβοι είναι μεγαλύτεροι τώρα για την ανάληψη δράσης από τη Χεζμπολάχ παρά από το Ιράν, αυξάνοντας την προοπτική ότι η ομάδα πολιτοφυλακής με έδρα το Λίβανο μπορεί να δράσει χωρίς αυτούς.

Αν συμβεί αυτό, τα αντίποινα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ ενδεχομένως να γίνουν εξίσου γρήγορα η περιφερειακή κλιμάκωση που θα παρασύρει το Ιράν – την οποία όλοι φοβούνται. «Όπως έχουν τα πράγματα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα μπορεί να οδηγήσει το Λίβανο να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα. Δεν μπορούν να φανταστούν τι μπορεί να συμβεί. Μπορούν να πάρουν ως παράδειγμα την εικόνα της Γάζας και θα καταλάβουν», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η πριγκίπισσα Ειρήνη με την αδερφή της βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στον γάμο του Νικόλαου ντε Γκρες με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη (φωτ.: 
EPA/CHARIS AKRIVIADIS)
ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Στη μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία στην Ελλάδα

16/01/2026 - 2:35μμ
Η σημαία της Γροιλανδίας κυματίζει έξω από το Κοινοβούλιο της Δανίας, στην Κοπεγχάγη (φωτ.: EPA/SEBASTIAN ELIAS UTH  DENMARK OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: Η Ρωσία κατηγορεί το NATO ότι στρατιωτικοποιεί την Αρκτική

16/01/2026 - 1:58μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Διαδηλωτές ανακρίνονται στην κρατική τηλεόραση – Πάνω από 800 εκτελέσεις ανεστάλησαν

15/01/2026 - 11:15μμ
Πυροσβέστες επιχειρούν στο κτήριο όπου ξέσπασε φωτιά μετά από ισχυρή έκρηξη (φωτ.: EPA/JEROEN JUMELET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Ουτρέχτης

15/01/2026 - 7:30μμ
Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας, σε εκδήλωση στο Βασιλικό Θέατρο της Ισπανίας, το 2017 (φωτ.: EPA/Javier Lopez)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η πριγκίπισσα Ειρήνη στη Μαδρίτη

15/01/2026 - 6:37μμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ιράν είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία

15/01/2026 - 12:51μμ
Ιρανοί φοιτητές κρατούν πανό στη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από τη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Στο κεντρικό πανό απεικονίζεται η απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ τον Ιούλιο του 2024 με τη φράση «Το βέλος δεν αστοχεί πάντα» (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δεν αποκλείει στρατιωτική επίθεση στο Ιράν – «Οι προγραμματισμένες εκτελέσεις διαδηλωτών δεν έγιναν»

15/01/2026 - 9:37πμ
Κάτοικοι κοιτάζουν μέσα από ένα κατεστραμμένο κτήριο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές ανατολικά της Πόλης της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής διακυβέρνησης

14/01/2026 - 8:52μμ
Η σάλα στο εστιατόριο Fanático στη Μαδρίτη (φωτ.: GLH Singular)
ΚΟΣΜΟΣ

Παραλίγο νέα τραγωδία: Φωτιά από πυροτεχνήματα σε εστιατόριο της Μαδρίτης

14/01/2026 - 8:27μμ
Αμερικανικά στρατιωτικά μέσα σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (φωτ.: EPA / Matt Herbst)
ΚΟΣΜΟΣ

Φουντώνουν τα σενάρια για αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν – Φυγή Ιρανών προς την Τουρκία

14/01/2026 - 7:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: anatolinet.gr)

Ένας διαρκής φόρος τιμής στον Βίκτορα Σαρηγιαννίδη

11 λεπτά πριν
Με τον Κώστα Μπάρκουλη, σε σκηνή από ταινία του αθάνατου ελληνικού κινηματογράφου (πηγή: finosfilm.com)

Μέλπω Ζαρόκωστα: Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών – Στο Σίδνεϊ είχε κάνει τα πρώτα της βήματα

39 λεπτά πριν
Η πριγκίπισσα Ειρήνη με την αδερφή της βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στον γάμο του Νικόλαου ντε Γκρες με τη Χρυσή Βαρδινογιάννη (φωτ.: 
EPA/CHARIS AKRIVIADIS)

Πριγκίπισσα Ειρήνη: Στη μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία στην Ελλάδα

1 ώρα πριν
Η σημαία της Γροιλανδίας κυματίζει έξω από το Κοινοβούλιο της Δανίας, στην Κοπεγχάγη (φωτ.: EPA/SEBASTIAN ELIAS UTH  DENMARK OUT)

Γροιλανδία: Η Ρωσία κατηγορεί το NATO ότι στρατιωτικοποιεί την Αρκτική

2 ώρες πριν
Τελετή απονομής ειδικής τιμητικής διάκρισης του εμβλήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης "Άγιος Δημήτριος" στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.  Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2026  (Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/EUROKINISSI)

Ύψιστη τιμή από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στον αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής, Δημήτριο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

e-ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign