pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή: Πόλεμος νεύρων και στο βάθος διαπραγματεύσεις

Το Ισραήλ φέρεται διατεθειμένο να διαπραγματευτεί για τη Γάζα, την ώρα η Χεζμπολάχ ίσως σχεδιάζει αντίποινα ανεξάρτητα από το Ιράν

9/08/2024 - 10:59πμ
Βολή από το ισραηλινό πυροβολικό στο έδαφος του Λιβάνου (φωτ.: EPA / Ayal Margolin Israel Out)

Βολή από το ισραηλινό πυροβολικό στο έδαφος του Λιβάνου (φωτ.: EPA / Ayal Margolin Israel Out)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζουν οι «παίκτες» στη Μέση Ανατολή, με την κατάσταση να παραμένει επικίνδυνη, και ενώ το μέτωπο στη Γάζα δεν λέει να κλείσει.

Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ προειδοποίησαν ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, «ούτε δικαιολογία», και έστειλαν νέα πρόσκληση για συνομιλίες που αφορούν την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση των ομήρων που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί δέχθηκαν να επιστρέψουν στο τραπέζι την ερχόμενη Πέμπτη 15 Αυγούστου. «Προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες και να εφαρμοστεί η συμφωνία-πλαίσιο», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση εκπροσώπων του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι συνομιλίες διεξάγονται με βάση το πλαίσιο που παρουσιάστηκε από τον Τζο Μπάιντεν στα τέλη του Μαΐου· επρόκειτο, κατ’ αυτόν, για ισραηλινή πρόταση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που το Ισραήλ ετοιμάζεται για μεγάλα χτυπήματα από τον Λίβανο και το Ιράν, ως αντίποινα για τις δολοφονίες ανώτατου διοικητή της Χεζμπολάχ και του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Φουάτ Σουκρ και Ισμαήλ Χανίγια, σε Βηρυτό και Τεχεράνη αντίστοιχα.

Νέος ηγέτης της Χαμάς είναι ο σκληροπυρηνικός Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος κατηγορείται από τους Ισραηλινούς ότι ήταν ανάμεσα σε αυτούς που σχεδίασαν τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Στο Ισραήλ είναι καταζητούμενος και για τις ΗΠΑ θεωρείται τρομοκράτης – αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που κάνουν ακόμα πιο δύσκολες τις διαπραγματεύσεις.

Μετά τον Νοέμβριο όλες οι προσπάθειες μεσολάβησης έχουν αποτύχει και ο πόλεμος, ο οποίος σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 40.000 ανθρώπους στον μικρό πολιορκημένο θύλακα, ανεβάζει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή, όπου απειλείται εξάπλωση του πολέμου ανάμεσα από τη μια το Ιράν και ένοπλες οργανώσεις που υποστηρίζει και από την άλλη το Ισραήλ και τους δικούς του συμμάχους, ο κυριότερος από τους οποίους είναι οι ΗΠΑ.

Οι διπλωματικές προσπάθειες συνεχίζονται για να αποφευχθεί η περιφερειακή ανάφλεξη μετά τις δολοφονίες Χανίγια και Σουκρ.

Στον Λίβανο, όπου έχουν γίνει επανειλημμένα υπερπτήσεις ισραηλινών στρατιωτικών αεροσκαφών σε χαμηλό ύψος, η κατάσταση παραμένει στην κόψη του ξυραφιού. Οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη λιβανική Χεζμπολάχ –στην πράξη καθημερινές από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας–, συνεχίζονται.

Με βάση τις νεότερες ενδείξεις, ολοένα και πιο πιθανό μοιάζει το σενάριο η Χεζμπολάχ να χτυπήσει το Ισραήλ ανεξάρτητα από το τι θα αποφασίσει το Ιράν που την στηρίζει, σύμφωνα με το CNN.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος και ένας αξιωματούχος των δυτικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι οι φόβοι είναι μεγαλύτεροι τώρα για την ανάληψη δράσης από τη Χεζμπολάχ παρά από το Ιράν, αυξάνοντας την προοπτική ότι η ομάδα πολιτοφυλακής με έδρα το Λίβανο μπορεί να δράσει χωρίς αυτούς.

Αν συμβεί αυτό, τα αντίποινα του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ ενδεχομένως να γίνουν εξίσου γρήγορα η περιφερειακή κλιμάκωση που θα παρασύρει το Ιράν – την οποία όλοι φοβούνται. «Όπως έχουν τα πράγματα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα μπορεί να οδηγήσει το Λίβανο να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα. Δεν μπορούν να φανταστούν τι μπορεί να συμβεί. Μπορούν να πάρουν ως παράδειγμα την εικόνα της Γάζας και θα καταλάβουν», τόνισε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και το Ιράν προειδοποιεί για «πρωτοφανή στρατιωτική δράση»

29/04/2026 - 9:44μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο εξετάζεται ως τρομοκρατική ενέργεια – Πιέσεις από το Ισραήλ για άμεσα μέτρα

29/04/2026 - 6:56μμ
(Φωτ.: EPA / Craig Hudson)
ΚΟΣΜΟΣ

Κάρολος Γ’ προς Τραμπ: «Χωρίς τους Βρετανούς, θα μιλούσατε γαλλικά»

29/04/2026 - 3:10μμ
(Φωτ.: truth social)
ΚΟΣΜΟΣ

«Τέρμα το καλό παιδί!»: Ο Τραμπ απειλεί με νέα ανάρτηση τους Ιρανούς καλώντας τους «να βάλουν μυαλό»

29/04/2026 - 1:45μμ
Κατακόρυφη αύξηση έχουν σημειώσει οι τιμές των καυσίμων στις ΗΠΑ. Εδώ εικόνα από πρατήριο της Exxon στην Ουάσινγκτον (DC), τις 20 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ράλι στις τιμές της βενζίνης – Στο υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

29/04/2026 - 11:02πμ
Σε πρώτο πλάνο ο λογότυπος του ΟΠΕΚ (φωτ.: EPA / Lisi Niesner)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί αποχώρησαν τα Εμιράτα από τον ΟΠΕΚ

28/04/2026 - 11:28μμ
Καπνός υψώνεται έπειτα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε χωριό του νότιου Λιβάνου, όπως φαίνεται από την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: «Στον αέρα» η εκεχειρία – Πλήγματα, εκκενώσεις και βαθιά ρήγματα στο εσωτερικό

28/04/2026 - 11:16μμ
(Φωτ.: Instagram/le_kousou, Κωνσταντίνος Κουσουρής)
ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας επιχειρηματίας διεκδικεί θέση στο παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο «Beast Games» και 5 εκατ. δολάρια

28/04/2026 - 10:40μμ
Ό,τι απέμεινε από το παγιδευμένο όχημα, Κυριακή 26 Απριλίου (πηγή: Belfast Telegraph)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Ιρλανδία: Σύλληψη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα έξω από αστυνομικό τμήμα

28/04/2026 - 10:34μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, μετά τους πυροβολισμούς. 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Θεωρίες συνωμοσίας «πλημμυρίζουν» το διαδίκτυο μετά την επίθεση στον Τραμπ

28/04/2026 - 8:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Juanjo Martin)

Champions League: Ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο και ραντεβού στο Λονδίνο

2 ώρες πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)

Μήνυμα συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

FIBA Europe Cup: Λύγισε στο Μπιλμπάο ο ΠΑΟΚ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Γιαννιτσά: Αίθουσα στο Πνευματικό Κέντρο φέρει πλέον το όνομα της Ιφιγένειας Μήτσκα που σκοτώθηκε στα Τέμπη

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης)

Ανθοέκθεση Αμπελοκήπων–Μενεμένης: Ποντιακό χρώμα και δυναμική παρουσία συλλόγων στις εκδηλώσεις

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η κυπριακή ομογένεια στο προσκήνιο: Η ισχυρή παρουσία και η επιρροή στο Ηνωμένο Βασίλειο

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign