pontosnews.gr
Τρίτη, 10/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βρετανία: Αντιμέτωπη με τις ταραχές, η κυβέρνηση… κάνει χώρο στις φυλακές

Τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας, καθώς το κύμα ταραχών δεν λέει να κοπάσει – Χοντραίνει η κόντρα με τον Έλον Μασκ

6/08/2024 - 4:26μμ
(Φωτ.: EPA/STR)

(Φωτ.: EPA/STR)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μία εβδομάδα αφότου τρία κορίτσια σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στη βορειοδυτική Αγγλία, η χώρα συνταράσσεται από βίαια επεισόδια που αποδίδονται στην Άκρα Δεξιά. Σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κινητοποίηση 6.000 εξειδικευμένων αστυνομικών και την εξασφάλιση περισσότερων των 500 θέσεων στις φυλακές για τον εγκλεισμό ταραχοποιών.

Στο Μπέλφαστ (Βόρεια Ιρλανδία), σε βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ, ένας 30χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από επίθεση για την οποία οι ερευνητές θεωρούν πως είχε κίνητρο το μίσος, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία ωστόσο δεν διευκρίνισε το προφίλ του θύματος.

Ένα σουπερμάρκετ, που σύμφωνα με το ιρλανδικό μέσο ενημέρωσης RTE ανήκει σε ξένο υπήκοο και είχε ήδη γίνει στόχος στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αποτέλεσε αντικείμενο απόπειρας εμπρησμού. Επί ώρες οι δυνάμεις της τάξης έγιναν στόχος βομβών μολότοφ και τούβλων ή κομματιών τσιμέντου, σύμφωνα με τη βορειοϊρλανδική αστυνομία, ένα όχημα 4×4 Land Rover της οποίας πυρπολήθηκε αφού διαδηλωτές το κατέβρεξαν με βενζίνη, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες. Ένας 15χρονος ύποπτος για συμμετοχή στα επεισόδια συνελήφθη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο Πλύμουθ (νοτιοδυτική Αγγλία) έξι άτομα συνελήφθησαν και αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά, σύμφωνα με την αστυνομία. Εικόνες που μεταδόθηκαν απευθείας από τον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, δείχνουν μια τεταμένη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιδιαδηλωτές παραταγμένους στις δύο πλευρές ενός δρόμου, με αστυνομικούς να στέκουν ανάμεσά τους.

Το κανάλι μετέδωσε εξάλλου πως στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, όπου είχε συγκεντρωθεί ένα πλήθος μουσουλμάνων οι οποίοι δήλωναν έτοιμοι να υπερασπιστούν έναν δρόμο έπειτα από φήμες για την πραγματοποίηση εκεί συγκέντρωσης της Άκρας Δεξιάς, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι αποπειράθηκε να σκάσει λάστιχο ενός από τα οχήματά τους.

Τα πρώτα βίαια επεισόδια ξέσπασαν με φόντο φήμες –οι οποίες εν μέρει διαψεύστηκαν– σχετικά με το προφίλ του υπόπτου, ο οποίος είχε εμφανισθεί εσφαλμένα ως μουσουλμάνος αιτών άσυλο. Στην πραγματικότητα ο εν λόγω 17χρονος ύποπτος έχει γεννηθεί στο Κάρντιφ της Ουαλίας και, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η οικογένειά του κατάγεται από τη Ρουάντα.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ υποσχέθηκε «γρήγορες» καταδίκες των ταραχοποιών και κατήγγειλε το «μίσος της Άκρας Δεξιάς».

«Θα πράξουμε ούτως ώστε όλοι αυτοί, οι οποίοι θα καταδικαστούν σε ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή για τις ταραχές, θα έχουν μια θέση στη φυλακή που θα τους περιμένει», διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στο BBC η υφυπουργός Δικαιοσύνης Χάιντι Αλεξάντερ. Η κυβέρνηση ενήργησε ώστε να απελευθερωθούν θέσεις στις φυλακές που θα ήταν διαθέσιμες «αργότερα μέσα στο μήνα», εξήγησε αναφέροντας τον αριθμό των 567 θέσεων.

Μιλώντας στο Times Radio, η Χάιντι Αλεξάντερ ανέφερε επίσης πως έχουν κινητοποιηθεί 6.000 αστυνομικοί εξειδικευμένοι στη διατήρηση της τάξης, διευκρινίζοντας τη σχετική ανακοίνωση που είχε κάνει χθες ο Κιρ Στάρμερ.

Η ίδια δήλωσε ακόμα μιλώντας στον ραδιοσταθμό LBC, που έχει έδρα το Λονδίνο, πως τα δικαστήρια θα μπορούσαν να αρχίσουν να συνεδριάζουν «το βράδυ, τη νύχτα, τα σαββατοκύριακα» ώστε να δικάζουν γρήγορα τους ταραχοποιούς.

Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο ή που έχουν τη φήμη ότι φιλοξενούν τους ανθρώπους αυτούς, έγιναν στόχοι, όπως και τζαμιά. Στο Μπάρνλεϊ της βορειοδυτικής Αγγλίας άρχισε έρευνα για ρατσιστική ενέργεια αφού βανδαλίστηκαν τάφοι στο μουσουλμανικό τμήμα κοιμητηρίου.

Η κόντρα με τον Έλον Μασκ

Η κυβέρνηση επιμένει στη ευθύνη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την ώρα που ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας «X» Έλον Μασκ δέχεται επικρίσεις επειδή έγραψε πως ένας εμφύλιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος, μια δήλωση «αδικαιολόγητη και βαθιά ανεύθυνη», σύμφωνα με την υφυπουργό Δικαιοσύνης.

«Βλέπουμε αστυνομικούς να τραυματίζονται σοβαρά, κτήρια να πυρπολούνται, πιστεύω αληθινά ότι όλοι αυτοί που έχουν μια πλατφόρμα θα έπρεπε να ασκούν την εξουσία τους με υπεύθυνο τρόπο», επέμεινε η Χάιντι Αλεξάντερ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δύο νεαροί κρατούν την παλαιστινιακή σημαία ενώ επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία (φωτ.: EPA/Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και ΟΗΕ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επέκταση του ελέγχου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

10/02/2026 - 12:18πμ
Ο στρατηγός Βλαντίμιρ Αλεξέγεφ, εδώ σε φωτογραφία του 2023, αναρρώνει από την απόπειρα δολοφονίας (φωτ.: ΕΡΑ/Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Οι δύο ύποπτοι για την απόπειρα δολοφονίας του στρατηγού Βλ. Αλεξέγεφ εκτελούσαν εντολές από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών»

9/02/2026 - 10:55πμ
Υποστηρικτές των Χούθι στην Υεμένη καίνε τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων (φωτ.: EPA/Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα και απορρίπτει κάθε ξένη κυριαρχία – «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να κυβερνώνται από Παλαιστίνιους»

8/02/2026 - 2:31μμ
Το πρωτοσέλιδο της ιρανικής εφημερίδας «Ebtekar» φιλοξενεί τις φωτογραφίες του Αμπάς Αραγτσί και του Στιβ Γουίτκοφ (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και σε περίπτωση πολέμου – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να υπαγορεύει τις πράξεις μας

8/02/2026 - 1:20μμ
Υλικές ζημιές στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Νταρνίτσια, από πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κίεβο της Ουκρανίας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσκάλεσαν Ουκρανία και Ρωσία σε νέες συνομιλίες – Προθεσμία έως τον Ιούνιο για συμφωνία

8/02/2026 - 12:12πμ
Ιταλικά τρένα ειδικά διακοσμημένα με αφορμή τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (φωτ.: trasporti-italia.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους κατά την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων – Βρέθηκαν κομμένα καλώδια

7/02/2026 - 8:52μμ
Ο Σεργκέι Τρόπιν πριν από μερικά χρόνια (πηγή: x.com/AlexandruC4)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νεκρός ο Σεργκέι Τρόπιν – Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε πνιγμένος στην μπανιέρα του

7/02/2026 - 2:15μμ
Υποδοχή αιχμαλώτων πολέμου κατά την πρόσφατη ανταλλαγή (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό: Το φιλόδοξο σχέδιο που συζητούν Κίεβο και Ουάσινγκτον

7/02/2026 - 9:05πμ
Η εκπρόσωπος του 79χρονου προέδρου Κάρολαϊν Λέβιτ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: «Λάθος υπαλλήλου» η ανάρτηση του βίντεο με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

6/02/2026 - 11:58μμ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν: «Καλή αρχή» βλέπει η Τεχεράνη, συνεχίζεται ο διάλογος

6/02/2026 - 5:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δύο νεαροί κρατούν την παλαιστινιακή σημαία ενώ επιστρέφουν στη Γάζα μετά την εκεχειρία (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Βρετανία και ΟΗΕ εκφράζουν έντονη ανησυχία για την επέκταση του ελέγχου του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Κασσιτερά-Σύλλογος Ποντίων Σαπών)

Ποντιακή βραδιά από τα «Κασσιτερά» με καλεσμένη την Εύξεινο Λέσχη Κέρκυρας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Κωνσταντινούπολη: Η ελληνική γλώσσα στο επίκεντρο, με διήμερο εκδηλώσεων στον Γαλατά

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»)

Σε καθαρόαιμο ποντιακό γλέντι εξελίχθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος»

9 ώρες πριν
Ο Στάθης Ευσταθιάδης συναντά τον Βησσαρίωνα στη Νυρεμβέρη

50 χρόνια Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Υποτροφία μεταπτυχιακών σπουδών, «Μνήμη Στάθη Ευσταθιάδη»

10 ώρες πριν
Δημητριάδης Οδυσσέας  - Cover Image

Αφιέρωμα στον Πόντιο μαέστρο Οδυσσέα Δημητριάδη από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign