pontosnews.gr
Παρασκευή, 25/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: Ο Νετανιάχου χειροκροτήθηκε στο Κογκρέσο όπως ο Χίτλερ στο Ράιχσταγκ – ΥΠΟΙΚ Ισραήλ: «Ηθικό» το μπλόκο της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι ο Χανίγια επρόκειτο να μιλήσει στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και χαρακτήρισε «ψηφιακό φασισμό» το Instagram

5/08/2024 - 6:45μμ
Τούρκοι διαδηλωτές κατά του Ισραήλ κρατούν παλαιστινιακές και τουρκικές σημαίες καθώς και μια φωτογραφία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με ζωγραφισμένο ένα μουστάκι και τη φράση «Θα καταλήξει όπως ο Χίτλερ», στη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά στην Αγια-Σοφιά (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Τούρκοι διαδηλωτές κατά του Ισραήλ κρατούν παλαιστινιακές και τουρκικές σημαίες καθώς και μια φωτογραφία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου με ζωγραφισμένο ένα μουστάκι και τη φράση «Θα καταλήξει όπως ο Χίτλερ», στη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά στην Αγια-Σοφιά (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμάκωσε την επιθετική ρητορική του κατά των ΗΠΑ για τη στάση τους απέναντι στο Ισραήλ και απευθυνόμενος σε μέλη του κυβερνώντος Κόμματος και Δικαιοσύνης (ΑΚΡ) δήλωσε ότι η δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια δεν ερμηνεύεται ανεξάρτητα από το ενθουσιώδες χειροκρότημα που δέχθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο, ομιλία την οποία παρομοίασε με εκείνη του Χίτλερ στο Ράιχσταγκ.

«Η ιστορία καταγράφει πολύ ξεκάθαρα το πού στάθηκε ο καθένας. Ακριβώς όπως πέρασαν με ντροπή στην Ιστορία εκείνοι που χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την ομιλία του Χίτλερ στο Ράιχσταγκ, το ναζιστικό Κοινοβούλιο, για τη γενοκτονία πριν από 85 χρόνια, έτσι και τα ψέματα του σύγχρονου Χίτλερ, του Νετανιάχου, δεν θα μπορέσουν επίσης να ξεπλύνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους αυτή τη μαύρη κηλίδα από τα χέρια τους» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναφερόμενος στην προγραμματισμένη για τις 15 Αυγούστου ομιλία του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκάλυψε ότι υπήρχαν σχέδια για ανάλογη ομιλία και του Ισμαήλ Χανίγια.

«Ψηφιακός φασισμός» το Instagram

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη διακοπή της πρόσβασης από την Τουρκία στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram με 57 εκατ χρήστες στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν ψηφιακό φασισμό. Είπε ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θεωρούν καθήκον τους να λογοκρίνουν αμέσως ακόμη και μια απλή πρόταση που επικρίνει το Ισραήλ. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν ψηφιακό φασισμό που δεν μπορεί να ανεχθεί ούτε τις φωτογραφίες των Παλαιστίνιων μαρτύρων και τις απαγορεύει αμέσως, και το εμπορεύεται αυτό ως ελευθερία» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Υποστήριξε ακόμη ότι «ο μαρτυρικός θάνατος του Ισμαήλ Χανίγια μας έδειξε ξεκάθαρα ότι τα όρια της ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης καθορίζονται από τα καπρίτσια του Ισραήλ στις δυτικές χώρες. Αυτές οι εταιρείες, οι οποίες ενθαρρύνουν κάθε είδους ανηθικότητα, πορνεία και τρομοκρατικές οργανώσεις υπό το πρόσχημα της ελευθερίας, έχουν κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο στην ένδοξη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και των ηρωικών παιδιών του στον εικονικό κόσμο».

«Γινόμαστε μάρτυρες ότι οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης συμπεριφέρονται σαν μαφία σε κάθε θέμα που αγγίζει τα συμφέροντά τους» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δικαιολογημένο και ηθικό» το μπλόκο στην ανθρωπιστική βοήθεια

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς άφησε να εννοηθεί ότι πιστεύει ότι το μπλοκάρισμα από το Ισραήλ της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας είναι «δικαιολογημένο και ηθικό» ακόμη και αν αυτό οδηγήσει 2 εκατομμύρια αμάχους να πεθάνουν από την πείνα, λέγοντας ωστόσο ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό.

«Δεν μπορούμε, στην τρέχουσα παγκόσμια πραγματικότητα, να διαχειριστούμε έναν πόλεμο. Κανείς δεν θα μας επιτρέψει να αφήσουμε 2 εκατομμύρια αμάχους να πεθάνουν από την πείνα, παρόλο που αυτό μπορεί να είναι δικαιολογημένο και ηθικό μέχρι να επιστραφούν οι όμηροι μας (…) Ζούμε σήμερα σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα, χρειαζόμαστε διεθνή νομιμότητα για αυτόν τον πόλεμο», είπε ο ακροδεξιός υπουργός σε ένα συνέδριο, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Το Ισραήλ έχει επιβάλει αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, αφήνοντας ολόκληρο τον πληθυσμό της περιοχής στα πρόθυρα του λιμού.

Ο ακροδεξιός υπουργός εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων, υποστηρίζοντας ότι οι Παλαιστίνοι αυτοί «θα επέστρεφαν για να σκοτώσουν Εβραίους».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαζικές συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: αρχείο EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κλυδωνισμοί από μεγάλων διαστάσεων οικονομικό σκάνδαλο – 45 συλλήψεις

25/09/2026 - 6:36μμ
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ συνοδεύουν τον Πάπα Λέοντα ΙΔ' μετά τη συνάντησή τους στο Ελιζέ. Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Έπειτα από 18 χρόνια, Πάπας ξανά στο Παρίσι – Ο Λέων ΙΔ’ στο Ελιζέ

25/09/2026 - 4:50μμ
Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την επιστροφή 36 λεηλατημένων αρχαιοτήτων στη Συρία, μεταξύ των οποίων ένα λίθινο ταφικό γλυπτό που διακινήθηκε παράνομα κατά την περίοδο της καταστροφής της αρχαίας Παλμύρας από το ISIS (φωτ.: english.alarabiya.net)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τη Νέα Υόρκη στη Συρία: Επιστρέφουν 36 λεηλατημένες αρχαιότητες – Ανάμεσά τους ο ταφικός θησαυρός της Παλμύρας

25/09/2026 - 12:12πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου στον ΟΗΕ κατά πάντων: Επίθεση σε Ερντογάν, Μακρόν και Βρετανία και σκληρό μήνυμα στον Μαμντάνι

24/09/2026 - 11:17μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαχμούντ Αμπάς στον ΟΗΕ: «Η πολιτική του Ισραήλ απειλεί τη ζωή και την ύπαρξη των Παλαιστινίων»

24/09/2026 - 8:32μμ
(Φωτ.: EPA/Yuri Gripas/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ–Σι στον Λευκό Οίκο: «Πρέπει να συνυπάρξουμε ειρηνικά» το μήνυμα του Κινέζου προέδρου

24/09/2026 - 7:10μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Νέα προσφυγή CNN, MS NOW και Politico – «Αγνοήθηκε» η δικαστική εντολή για την πρόσβαση των δημοσιογράφων

24/09/2026 - 6:16μμ
(Φωτ.: Pixabay / www_slon_pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Αναφορές σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, αλλά και στη Συνθήκη της Λοζάνης από το υπουργείο Άμυνας

24/09/2026 - 11:59πμ
Ο Ερντογάν στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (φωτ.: EPA / Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν προς Ζελένσκι: Ανεξήγητες οι επιθέσεις στον Εύξεινο Πόντο

24/09/2026 - 9:37πμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Sarah Yenesel)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι στον ΟΗΕ: Ο Πούτιν είναι ο «ασθενής μηδέν» του πολέμου

23/09/2026 - 11:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)

Δ. Νατσιός: «Απόλυτη κοροϊδία» οι τιμές των καυσίμων – «Βόμβα» η αποθήκευση διοξειδίου στο Πρίνο

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ. Κατσιμεντέ)

Κ. Τασούλας: Η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι πράξη ευθύνης για την Ευρώπη

48 λεπτά πριν
Εικόνα από την οδό Λυσικράτους στην Πλάκα από ψηλά (φωτ.: Eurokinissi)

Έκρηξη και κατάρρευση κτηρίου στην Πλάκα: Ώρες αγωνίας για έξι αγνοούμενους στα συντρίμμια

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Χρήστος Τριανταφύλλου. Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύνδεσμος Μικρασιατών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας)

Νέα Φιλαδέλφεια: Πάνω από 150 φωτογραφίες, μαρτυρίες προσφύγων και ένα μυθιστόρημα για τη Σμύρνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φυλής Τραπεζούντα/Facebook)

«Ζεφύρεια 2026»: Οι μικροί χορευτές της «Τραπεζούντας» τίμησαν με κότσαρι και ομάλ’ την Παναγία Γρηγορούσα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Η Μαρία Κάλλας «συναντά» την αρχαιότητα στη Ρώμη: Η «Θεά σε ατσάλι» του Νίκου Φλώρου στο Museo Barracco

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV