pontosnews.gr
Τετάρτη, 14/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Έτοιμος να «προστατεύσει» και τους χριστιανούς ο Ερντογάν – Θα επικοινωνήσει με τον πάπα Φραγκίσκο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι δέχθηκε πρόσκληση αλλά δεν πήγε με προτροπή της 13χρονης εγγονής του που τον προειδοποίησε ότι στο πρόγραμμα υπάρχει εκδήλωση από άτομα ΛΟΑΤΚΙ

30/07/2024 - 8:42μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ρόλο υπερασπιστή και των… χριστιανών φαίνεται ότι επιδιώκει ο Ερντογάν, ο οποίος με αφορμή την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι «η διαβόητη σκηνή στο Παρίσι προσέβαλε όχι μόνο τον καθολικό κόσμο, όχι μόνο τον χριστιανικό κόσμο, αλλά εξίσου και εμάς», και προανήγγειλε ότι θα επικοινωνήσει με τον Πάπα Φραγκίσκο για να μοιραστεί μαζί του τις απόψεις του «για την ανηθικότητα που έγινε εις βάρος των χριστιανών».

Η δήλωση αυτή αποτελεί κομμάτι τοποθέτησής του στη διευρυμένη συνεδρίαση των νομαρχιακών επιτροπών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), στην οποία επιτέθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Όπως είπε, δέχθηκε πρόσκληση από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να παραστεί στην τελετή έναρξης, αλλά δεν πήγε τελικά με προτροπή της 13χρονης εγγονής του, που τον προειδοποίησε ότι στο πρόγραμμα υπάρχει εκδήλωση από άτομα ΛΟΑΤΚΙ, δείχνοντάς του εικόνες από το Instagram.

«Αυτό που επιδιώκεται να γίνει στο Παρίσι είναι ένα σχέδιο για να φέρει τον άνθρωπο, το εντιμότερο των πλασμάτων, ακόμα και πιο χαμηλά κι από τα ζώα» ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος και υποστήριξε ότι «οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διαστροφής που διαφθείρει την ανθρώπινη φύση, διαφθείρει την οικογένεια και απειλεί την ασφάλεια και την επιβίωση γενεών».

«”Αποσεξουαλικοποίηση” σημαίνει διαφθορά της ανθρώπινης φυλής. Είναι ύψιστο καθήκον για όλους όσους διαθέτουν λογική και αίσθηση να αντισταθούν στην τυραννία των ΛΟΑΤΚΙ» ανέφερε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι «το λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ κρατάει όμηρο τη Δύση» και «η ανηθικότητα που στήθηκε στα εγκαίνια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 αποκάλυψε για άλλη μια φορά τις διαστάσεις της απειλής που αντιμετωπίζουμε».

«Η γαλάζια πατρίδα δεν είναι μύθος»

Στην ίδια συνεδρίαση ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη «Γαλάζια πατρίδα» από την οποία, όπως είπε, «η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε σπιθαμή πίσω».

Αφορμή για τη δήλωση του Τούρκου προέδρου στάθηκε η αναφορά (το περασμένο Σάββατο στην Εθνοσυνέλευση) του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έμπειρου βετεράνου διπλωμάτη Ναμίκ Ταν ότι «η θεωρία της “Γαλάζιας πατρίδας” είναι ένα παραμύθι», το οποίο υπό την πίεση της οικονομικής δυσπραγίας η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

Αναφερόμενος στη δήλωση του βουλευτή του CHP και πρώην πρέσβη της χώρας του στην Ουάσινγκτον, ο Ερντογάν δήλωσε:

«Από τις γεωτρήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την ισορροπημένη στάση μας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, έχουμε γίνει μάρτυρες της ίδιας ταλάντευσης (σσ του CHP) σε κάθε θέμα. Τώρα βλέπουμε μια παρόμοια κοντόφθαλμη στάση στο θέμα της γαλάζιας πατρίδας. Αντί να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Τουρκίας, τη χαρακτηρίζουν «παραμύθι» και κατηγορούν τη χώρα μας για επεκτατισμό, κλείνοντας το μάτι σε κάποιους. Χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έδωσε ο λαός όχι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά για να σταθούν προσοχή απέναντι στους αντιπάλους της Τουρκίας. Αυτό λέγεται ανευθυνότητα, άγνοια και επιπολαιότητα».

Τόνισε ακόμη ότι «δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω στην προστασία της γαλάζιας πατρίδας μας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πατρίδας μας. Να το γνωρίζουν όλοι αυτό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους».

«Η δική μας γραμμή, ο δικός μας χαρακτήρας είναι σαφής. Δεν είμαστε μια χώρα από την οποία θα της πάρεις το ψωμί όταν την χτυπήσεις στο κεφάλι» συμπλήρωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, ολοκληρώνοντας την αναφορά του στη γαλάζια πατρίδα.

Επίθεση στο Ισραήλ

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος έστρεψε τα βέλη του κατά του Ισραήλ, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την επίμαχη δήλωσή του, την περασμένη Κυριακή, με την οποία άφησε να εννοηθεί ότι η Τουρκία μπορεί «να μπει στο Ισραήλ», όπως έκανε στο Καραμπάχ και τη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για παράνομη συμπεριφορά και το χαρακτήρισε απειλή για όλο τον κόσμο και για όλη την ανθρωπότητα. «Τον Χίτλερ τον σταμάτησαν, έστω και αργά. Αυτή η γενοκτονία (σσ στη Γάζα) πρέπει να σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά. Αυτοί που κρατούν τα νήματα της κυβέρνησης Νετανιάχου πρέπει να σταματήσουν αυτό το δίκτυο σφαγέων» ανέφερε.

• Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διαδήλωση στο Νουούκ με σύνθημα «Η Γροιλανδία ανήκει στον γροιλανδικό λαό» 
(φωτ.: EPA / Christian Klindt Soelbeck)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη αναζητά «φόρμουλα» για τη Γροιλανδία: Φόβοι για ρήξη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

14/01/2026 - 5:37μμ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στη συνέντευξη Τύπου για την πρόταση της Κομισιόν να δοθεί νέο δάνειο στην Ουκρανία, για τη διετία 2026-2027 (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πρόταση δανείου 90 δισ. ευρώ παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

14/01/2026 - 3:15μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστραλία καθιερώνει ημέρα εθνικού πένθους για την αντισημιτική επίθεση στο Σίδνεϊ

14/01/2026 - 11:27πμ
Ο υπουργός Άμυνας της Σουηδίας Παλ Γιόνσον (φωτ. αρχείου: EPA/ HOW HWEE YOUNG)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Σουηδία θα δαπανήσει 437 εκατ. δολάρια για μη επανδρωμένα στρατιωτικά συστήματα

14/01/2026 - 9:46πμ
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γιενς-Φρέντεριλ Νίλσεν και η Δανή ομόλογός του Μέτε Φρέντερικσεν στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στην Κοπεγχάγη (φωτ.: EPA/Liselotte Sabroe)
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: «Επιλέγουμε τη Δανία έναντι των ΗΠΑ»

13/01/2026 - 10:50μμ
Ιρανή προσπερνά γιγαντοαφίσα που γράφει «Το Ιράν είναι η πατρίδα μας», στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή ορισμένοι διαδηλωτές

13/01/2026 - 10:22μμ
Αστυνομικοί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης όπου σημειώθηκε η επίθεση (φωτ.: dha.com.tr)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δικαστής πυροβολήθηκε στην έδρα από τον πρώην σύζυγό της – Τον αφόπλισε κρατούμενος

13/01/2026 - 7:46μμ
Στιγμιότυπο από διαδήλωση που διοργανώθηκε στη Λισαβόνα από την ιρανική κοινότητα, μπροστά από την πρεσβεία του Ιράν. 11 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Rodrigo Antunes)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαζική αιματοχυσία στο Ιράν: Διαδηλώσεις με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες κρατούμενους

13/01/2026 - 4:05μμ
Σύροι στρατονόμοι φρουρούν περιοχή στο Χαλέπι, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ των SDF και κυβερνητικών δυνάμεων, στη συνοικία Σέιχ Μάκσουντ. 11 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Συριακός Στρατός πιέζει τους Κούρδους να αποσυρθούν – Το PKK καταγγέλλει «σαμποτάζ»

13/01/2026 - 2:06μμ
Μια Ιρανή περνά δίπλα από αντι-αμερικανική τοιχογραφία έξω από το πρώην κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως 47ου προέδρου των ΗΠΑ. Τεχεράνη, 21 Ιανουαρίου 2025. (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι αμερικανικές βάσεις για μια επίθεση στο Ιράν και οι πιθανοί στόχοι

13/01/2026 - 12:34μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/PontioiGlyfadas)

Πόντιοι, Μικρασιάτες και Κρήτες στη Γλυφάδα έκοψαν βασιλόπιτα με χορό και τραγούδια – Η συνεργασία στα καλύτερά της

5 λεπτά πριν
Διαδήλωση στο Νουούκ με σύνθημα «Η Γροιλανδία ανήκει στον γροιλανδικό λαό» 
(φωτ.: EPA / Christian Klindt Soelbeck)

Η Ευρώπη αναζητά «φόρμουλα» για τη Γροιλανδία: Φόβοι για ρήξη με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ

33 λεπτά πριν
Πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά Καρδίτσας εκπροσώπων των μπλόκων των αγροτών που δεν συμμετείχαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / offnetwork.gr)

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανοίγουν δίαυλο με το Μαξίμου: Απόφαση για διάλογο, χωρίς συλλαλητήριο

1 ώρα πριν
Η «Οικία Κοκοβίκου» σήμερα (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Οικία Κοκοβίκου: Αναδεικνύονται οι αρχαιότητες που βρέθηκαν στο ιστορικό διατηρητέο μνημείο στην Πλάκα

1 ώρα πριν
Παρουσίαση στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Γενικά Αρχεία του Κράτους- Τμήμα ΓΑΚ Λέσβου)

Όταν τα αρχεία μιλούν: Το ΓΑΚ Λέσβου φέρνει τη μικρασιατική μνήμη στα σχολεία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

20χρονος καταδικάστηκε σε 6ετή κάθειρξη για υλικό παιδικής πορνογραφίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign