pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αμερικανικές εκλογές: «Ροκανίζει» τη διαφορά με τον Τραμπ η Κάμαλα Χάρις

Δημοσκόπηση της Wall Street Journal φέρνει ισόπαλους τους δύο υποψήφιους προέδρους

27/07/2024 - 11:15μμ
Η Κάμαλα Χάρις ετοιμάζεται να κάνει δηλώσεις στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Kenny Holston/Pool)

Η Κάμαλα Χάρις ετοιμάζεται να κάνει δηλώσεις στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Kenny Holston/Pool)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυξημένη υποστήριξη προς το πρόσωπο της Κάμαλα Χάρις μεταξύ των μη λευκών ψηφοφόρων και σημαντικά αυξημένο ενθουσιασμό για την εκστρατεία της μεταξύ των Δημοκρατικών δείχνει νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal, η οποία κάνει  λόγο για ισόπαλη προεδρική κούρσα μεταξύ της αντιπροέδρου των ΗΠΑ και του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προηγείται της νυν αντιπροέδρου με 49% έναντι 47% σε μια αναμέτρηση δύο ατόμων, αλλά αυτό είναι εντός του περιθωρίου σφάλματος των συν ή πλην 3,1 ποσοστιαίων μονάδων.

Ο Τραμπ είχε προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων νωρίτερα αυτόν τον μήνα έναντι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, προτού αποχωρήσει από την κούρσα και υποστηρίξει τη Χάρις, η οποία φαίνειται ότι «ροκανίζει» τη διαφορά με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Ειδικότερα, η Χάρις κατάφερε να συσπειρώσει Αφροαμερικανούς, Λατινοαμερικανούς, καθώς και νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι της έδειξαν μεγαλύτερη υποστήριξη απ’ ότι στον Μπάιντεν, όπως καταδεικνύει η έρευνα της WSJ, που πραγματοποιήθηκε τις ημέρες μετά την καταστροφική του εμφάνιση Μπάιντεν στο debate στις 27 Ιουνίου.

Τραμπ: «Δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε»

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, είπε την Παρασκευή σε μέλη χριστιανικής οργάνωσης ότι αν τον ψηφίσουν τον Νοέμβριο «σε τέσσερα χρόνια δεν θα χρειαστεί να ψηφίσετε πάλι. Θα το ‘χουμε φτιάξει τόσο καλά, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε».

Δεν είναι σαφές τι εννοούσε ο πρώην πρόεδρος με αυτό του το σχόλιο και η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα διευκρίνισης των σχολίων του.

Ο Τραμπ έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η συντηρητική οργάνωση Turning Point Action στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

«Χριστιανοί, πηγαίνετε να ψηφίσετε, μόνο αυτή τη φορά. Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε ποτέ ξανά. Τέσσερα χρόνια ακόμα, το ξέρετε, θα διορθωθεί, θα είναι εντάξει, δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσετε πια, ωραίοι μου χριστιανοί», είπε ο Τραμπ.

Σε συνέντευξή του τον Δεκέμβριο στο Fox News ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι αν κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα φερθεί σαν δικτάτορας, αλλά μόνο «στην αρχή», για να κλείσει το νότιο σύνορο με το Μεξικό και να επεκτείνει την εξόρυξη πετρελαίου.

Αν ο Τραμπ κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο μπορεί να παραμείνει μόνο άλλα τέσσερα χρόνια στην προεδρία. Οι Αμερικανοί πρόεδροι επιτρέπεται να μείνουν στην προεδρία μόνο για δύο θητείες, συναπτές ή όχι, με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal και ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι, λίγο προτού εκείνος οδηγηθεί στη φυλακή. 21 Οκτωβρίου 2025  (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί

10/11/2025 - 4:25μμ
Στο κέντρο της εικόνας ο Bambang Trihatmodjo (αρ.) και η Siti Hardiyanti Rukmana (δ.), ο γιος και η μία από τις κόρες του πρώην προέδρου της Ινδονησίας Σουχάρτο μιλούν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο στη Τζακάρτα (φωτ.:  EPA/ ADI WEDA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: «Εθνικός ήρωας» ο πρώην δικτάτορας Σουχάρτο – Σφοδρές αντιδράσεις από ακαδημαϊκούς

10/11/2025 - 11:30πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντάει σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το θέμα της δημοσιονομικής παράλυσης αμέσως μετά την αποβίβασή του από το «Marine One», στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/ SHAWN THEW / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Προσωρινή συμφωνία στη Γερουσία για να λήξει η δημοσιονομική παράλυση

10/11/2025 - 8:32πμ
Εικόνα από το προσφυγικό καταυλισμό Khan Yunis, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EPA/HAITHAM IMAD)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: Οι μαχητές μας που κρύβονται στη Ράφα δεν θα παραδοθούν στις ισραηλινές δυνάμεις

9/11/2025 - 4:43μμ
(Φωτ.: Χ/Weather Monitor)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο έλεος του υπερτυφώνα «Φουνγκ-γουόνγκ» οι Φιλιππίνες – Τουλάχιστον δύο νεκροί και μαζικές εκκενώσεις

9/11/2025 - 4:09μμ
Ο Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεργκέι Λαβρόφ: Έτοιμος να συναντηθεί με τον Μάρκο Ρούμπιο – Πρέπει να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας

9/11/2025 - 1:26μμ
Αεροπλάνο προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (LAX) (φωτ.: EPA/ALLISON DINNER)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Χάος στις αεροπορικές μεταφορές λόγω της δημοσιονομικής παράλυσης

9/11/2025 - 9:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στην Τουρκία: Έξι νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκη αρωματοποιίας

8/11/2025 - 12:41μμ
Η Δανή υπουργός Ψηφιοποίησης Καρολίνε Στάγκε Όλσεν και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων μετά τη συμφωνία για την προστασία των παιδιών και των εφήβων που σερφάρουν στο διαδίκτυο (φωτ.: EPA/ Thomas Traasdahl/  DENMARK OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Ανήλικοι κάτω των 15 ετών δεν θα μπαίνουν σε social media

8/11/2025 - 11:06πμ
O προσωρινός πρόεδρος της Συρίας Αχμέντ αλ Σάρα κατά την άφιξή του στη Σαουδική Αραβία, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό (φωτ. αρχείου: EPA/Προεδρία της Συρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αφαίρεσαν από τη λίστα των «τρομοκρατών» τον μεταβατικό πρόεδρο της Συρίας Αχμέντ αλ Σαράα

8/11/2025 - 10:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στα εγκαίνια προσήλθαν πολλοί Τούρκοι πολίτες από διάφορες πόλεις της Τουρκίας (φωτ.: Χ/Türkiye in Thessaloniki)

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το αποκαταστημένο μουσείο του Κεμάλ στο τουρκικό προξενείο

32 λεπτά πριν
Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι, λίγο προτού εκείνος οδηγηθεί στη φυλακή. 21 Οκτωβρίου 2025  (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)

Γαλλία: Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί

1 ώρα πριν
Εικόνα από τον σταθμό «Νέος Κόσμος» του μετρό (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Μετρό: Αλλαγές στη Γραμμή 2 – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη Γενική Συνέλευση του «Διγενή» (φωτ.: Facebook / Christos Topkaras)

Ο Χρήστος Τοπκαράς παραμένει πρόεδρος στο Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής»

2 ώρες πριν
Τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Καργάκη οδηγούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Βορίζια: Αρνούνται κάθε εμπλοκή στο αιματοκύλισμα – Προφυλακίσεις και ένα χωριό που βράζει από την ένταση

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την περιοχή του Κολωνού κατά την διάρκεια της καταιγίδας στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Η κακοκαιρία σαρώνει και την Αττική – «Ποτάμια» αρκετοί δρόμοι της Αθήνας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign