pontosnews.gr
Τρίτη, 16/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΣτΕ: «Ναι» στην έκδοση του επιχειρηματία Αλί Γεσιλντάγ στην Τουρκία

Ο πρώην συνεργάτης του Ερντογάν έχει καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, αφού κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο για διαφθορά

23/07/2024 - 6:27μμ
Από αριστερά, ο Αλί Γεσιλντάγ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την εποχή που συνεργάζονταν (φωτ.: YouTube)

Από αριστερά, ο Αλί Γεσιλντάγ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την εποχή που συνεργάζονταν (φωτ.: YouTube)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νόμιμη και σύμφωνη με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία έκρινε το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας την απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοση του 54χρονου επιχειρηματία Αλί Γεσιλντάγ στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλί Γεσιλντάγ είχε στενούς οικογενειακούς και επαγγελματικούς δεσμούς με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προτού τελικά ο επιχειρηματίας τον κατηγορήσει για διαφθορά.

Τον Νοέμβριο του 2023, Έλληνες συνοριοφύλακες είχαν εντοπίσει τον 54χρονο επιχειρηματία σε αγροτική περιοχή των Φερών, να έχει περάσει παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Στην συνέχεια, στην χώρα μας διαβιβάστηκε αίτημα της γενικής εισαγγελίας της Μπούρσας για την εκτέλεση εντάλματος σύλληψης και την έκδοση του Αλί Γεσιλντάγ στην γείτονα χώρα, προκειμένου να εκτελεστεί η από 1.6.2022 απόφαση του δικαστηρίου της Μπούρσας. Με την απόφαση αυτή του τουρκικού δικαστηρίου, του έχει επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης 1.665 ημερών και κατά συγχώνευση 19 χρόνια και 23 μήνες.

Ο Τούρκος υπήκοος καταδικάστηκε σύμφωνα με το τουρκικό Ποινικό Κώδικα για ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως, αρπαγή σε κατοικία ή σε κατάστημα, τραυματίζοντας με όπλο, συνεργασία με πολλά άλλα άτομα για την αγορά, μεταφορά ή κατοχή όπλων και σφαιρών χωρίς άδεια και της αρπαγής με όπλο σε νυκτερινές ώρες, με άλλα άτομα. Τα αδικήματα αυτά αντιστοιχούν στον ελληνικό Ποινικό Κώδικα με αυτά της ανθρωποκτονίας με δόλο, ληστείας, κλοπής, της παράνομης κατοχής όπλων, κλπ.

Υπέρ της έκδοσης του Αλί Γεσιλντάγ στην Τουρκία τάχθηκε το Συμβούλιο Εφετών Θράκης, η απόφαση του οποίου, τον περασμένο Φεβρουάριο, κατέστη αμετάκλητη από το Ζ΄ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Κατόπιν αυτού, ο 54χρονος προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοσή του στην Τουρκία.

Στο ΣτΕ, μεταξύ των άλλων, υποστήριξε ότι με την έκδοσή του στην Τουρκία υπάρχει το ενδεχόμενο να υποστεί και άλλες ποινικές διώξεις για άλλα αδικήματα, όπως είναι αυτό της τρομοκρατίας, αλλά και να βασανιστεί, να έχει σκληρή, απάνθρωπη μεταχείριση, κλπ.

Και όλα αυτά, επειδή στο παρελθόν είχε προσωπικές, οικογενειακές και επιχειρηματικές σχέσεις με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εν συνεχεία, μετά τη διάρρηξη των σχέσεων αυτών, προέβη σε δημόσιες αποκαλύψεις  στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τουρκίας για οικονομικά σκάνδαλα στα οποία φερόταν αναμεμειγμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, παραβιάζει την ΕΣΔΑ, τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων, το Διεθνές σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Σύνταγμα, κλπ.

Τέλος, το ΣτΕ, με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγητή τον πάρεδρο Ιωάννη Παπαγιάννη, απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Αλί Γεσιλντάγ και επικύρωσε την απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης για έκδοσή του στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παν. Τσιμπούκης

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: flickr / hitchster)
ΕΛΛΑΔΑ

Αιτωλοακαρνανία: Σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο τη λίμνη Τριχωνίδα

16/12/2025 - 10:09πμ
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γενικευμένες κινητοποιήσεις σήμερα, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – Σε απεργιακό κλοιό δημόσιο και περιφέρεια

16/12/2025 - 8:35πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Γενικά αίθριος ο καιρός, με αραιές νεφώσεις στα δυτικά

16/12/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ετοιμάζουν την απάντησή τους στον Τσιάρα – Σαφείς «κόκκινες γραμμές» για πετρέλαιο, ρεύμα και αποζημιώσεις

15/12/2025 - 11:56μμ
Λίγα λουλούδια στη μνήμη των νεκρών που βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο (φωτ.: Δήμος Νεάπολης-Συκεών)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Προχωρούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης των 47 σκελετών

15/12/2025 - 10:34μμ
(Φωτ.: seismos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Διπλή σεισμική δραστηριότητα σε Πέλλα και Κιλκίς – Αισθητοί οι σεισμοί και στη Θεσσαλονίκη

15/12/2025 - 9:16μμ
Τροχονόμοι κόβουν κλήσεις σε οδηγούς (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: 26 αστυνομικοί και 54 ιδιώτες στην υπόθεση με τις τροχονομικές παραβάσεις – Πληρώνονταν και με… λάστιχα ή οικοδομικές εργασίες

15/12/2025 - 7:15μμ
Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ σε παλιότερη τηλεοπτική εκπομπή (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

«Έφυγε» στα 73 του ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

15/12/2025 - 6:01μμ
Το σχολείο στο οποίο σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Μαθήτρια μαχαίρωσε 14χρονη μέσα στο σχολείο

15/12/2025 - 5:26μμ
Αγρότες με τα τρακτέρ τους έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αναβλήθηκε η δίκη των δύο αγροτών για τα επεισόδια στο μπλόκο της Νίκαιας

15/12/2025 - 4:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Χ Iraqi assassin)

Βίντεο-σοκ από το Μπόνταϊ: Η πρώτη προσπάθεια πολίτη να αφοπλίσει τον μακελάρη, όμως δολοφονήθηκε εν ψυχρώ

34 λεπτά πριν
(Φωτ.: flickr / hitchster)

Αιτωλοακαρνανία: Σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο τη λίμνη Τριχωνίδα

49 λεπτά πριν
Απεικόνιση της παραβολής του πλουσίου με τον φτωχό Λάζαρο σε μικρογραφία κώδικα (πηγή: commons.wikimedia.org)

Στον πλούσιο και στον Λάζαρο (Μέρος Β’)

1 ώρα πριν
Η λεζάντα στο βιβλίο γράφει: «Οι οργανοπαίχτες των Κοτυώρων με παραθεριστές στο Τσάμπαση», ενώ στη φωτογραφία υπάρχει η ημερομηνία 11 Ιουλίου 1906 (πηγή: epm.gr)

Κοτύωρα: Όταν ο χρόνος μετρούσε …αλλιώς – Ή, «Ατός πα άμον τον Παντελήν καλατζεύ’»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: milenio.com)

Κανένας επιζών σε αεροπορική τραγωδία στο Μεξικό – Τρία παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Γενικευμένες κινητοποιήσεις σήμερα, Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – Σε απεργιακό κλοιό δημόσιο και περιφέρεια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign