pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης: Δεν νοείται η Κύπρος, 50 χρόνια μετά, να παραμένει διαιρεμένη

Ανάρτηση του πρωθυπουργού στο facebook με την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου

21/07/2024 - 11:27πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη από το Μαξίμου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη από το Μαξίμου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το Κυπριακό και ο σχετικός διάλογος με τον Ερντογάν είναι το θέμα με το οποίο ξεκινά η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο facebook με την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

«Καλημέρα σε όλες και όλους. Αυτές τις ημέρες και ώρες, ο Ελληνισμός παντού στον κόσμο θυμάται την κυπριακή πληγή που παραμένει ανοιχτή και επώδυνη επί μισό αιώνα. Όπως είπα και στον Πρόεδρο Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Ουάσινγκτον, δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του ‘74 να παραμένει διαιρεμένη. Ευχή και ελπίδα μας είναι οι δύο κοινότητες να αξιοποιήσουν τη νέα ευκαιρία που παρουσιάζεται και να καθίσουν στο τραπέζι για να βρεθεί λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, υπό τον απαράβατο όρο ότι ενδεχόμενη συμφωνία θα αναγνωρίζει μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα. Σε αυτήν την προσπάθεια, οι Κύπριοι αδελφοί μας έχουν την συμπαράσταση και τη στήριξη της Ελλάδας», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο της ανασκόπησης των «μεγάλων» και των «μικρών» ειδήσεων από το κυβερνητικό έργο της εβδομάδας που κάνει ο πρωθυπουργός ξεκινάει από τη νέα παρέμβαση της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των λογαριασμών ρεύματος και στη συνέχεια αναφέρεται στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και τις αλλαγές στο χώρο της Υγείας.

Όσον αφορά την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στη νέα αναβάθμιση του αξιόχρεου του ελληνικού Δημοσίου από σταθερό σε θετικό από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings και τη συγκρότηση του 5ου τραπεζικού πυλώνα, μετά τη συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας.

«Κλείνοντας, να ευχηθώ καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές και τις αθλήτριες που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και οι οποίοι ξεκινούν το προσεχές Σάββατο. Μια ημέρα νωρίτερα, στην τελετή έναρξης, θα καμαρώσουμε την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να «ανοίγουν» πρώτοι την παρέλαση των χωρών κρατώντας ψηλά τη Γαλανόλευκη. Καλή Κυριακή σε όλες και όλους!» αναφέρει στο τέλος της ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
Ο Νίκος Παππάς στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωομάδας ο Νίκος Παππάς – Κινείται διαδικασία διαγραφής μετά από σοβαρό επεισόδιο

17/12/2025 - 5:59μμ
Ταμπέλα στην είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα ΥΠΕΞ προς Μίτσκοσκι: Καμία αλλοίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν γίνεται ανεκτή

17/12/2025 - 5:47μμ
Συνάντηση του Κώστα Τασούλα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Συγκρατημένη αισιοδοξία για εκτόνωση στο αγροτικό – Αυξήσεις σε συντάξεις και στήριξη εισοδήματος

17/12/2025 - 12:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γενική άποψη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: thpa.gr/el/)

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε πυρομαχικό υλικό, πιθανόν οβίδα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

35 λεπτά πριν
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια στο σημείο του δυστυχήματος ενώ συνεχίζονται οι έρευνγες στα συντρίμια του Falcon-50 (φωτ.: EPA/ NECATI SAVAS)

Τουρκία: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» και ο καταγραφέας ήχου του Falcon 50

1 ώρα πριν
Αναμνηστική φωτογραφία που μοιράστηκε η αντιπεριφερειάρχης Φανή Μπαχαρίδου, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Φανή Μπαχαρίδου Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Πολιτισμού και Εθελοντισμού)

Οι Μωμόγεροι πλημμύρισαν τις Φέρες με Πόντο και Χριστούγεννα

2 ώρες πριν
Τα καλάντα των Χριστουγέννων άκουσε ο ΠτΔ από μέλη της Προεδρικής Φρουράς, ανάμεσά τους και ο Πόντιος αντάρτης (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI)

Προεδρική Φρουρά και Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων τα… είπαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: opap.gr)

Με κάθε Ευχοστολίδι διπλή προσφορά στα παιδιά

3 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/giannis.demirtzoglou.2025)

Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης ψάλουν τα κάλαντα: «Η Ρωμιοσύνη στην Πόλη συνεχίζεται»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign