pontosnews.gr
Παρασκευή, 29/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Και με τη Δύση και με την Ανατολή ο Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε ένα μπλοκ»

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο είναι αναγκαιότητα για τη χώρα του να δημιουργήσει νέες ισορροπίες στην εξωτερική πολιτική

16/07/2024 - 11:32μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Δεν γυρίζουμε την πλάτη στην Ανατολή για χάρη της Δύσης, ούτε παραμελούμε τη Δύση για χάρη της Ανατολής», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δίνοντας το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί. Εξέφρασε δυσαρέσκεια προς το ΝΑΤΟ σε σχέση με τη στάση του απέναντι στην Τουρκία και εξέφρασε για ακόμη μια φορά τη στήριξή του στους Παλαιστινίους, επιτιθέμενος κατά του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις επιλογές της Τουρκίας στο διεθνές γεωπολιτικό στερέωμα και απαντώντας εμμέσως στα σχόλια για μετατόπιση του άξονα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής από τη Δύση στην Ανατολή, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε:

«Η Τουρκία, λόγω των γεωγραφικών, ανθρώπινων, οικονομικών και ιστορικών δεσμών της, είναι μια χώρα που δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε ένα μπλοκ.

»Όσο σημαντικό είναι να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τον δυτικό κόσμο, άλλο τόσο σημαντικό είναι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας περιορίσει σε στενά καλούπια.

»Δεν γυρίζουμε την πλάτη στην Ανατολή για χάρη της Δύσης, ούτε παραμελούμε τη Δύση για χάρη της Ανατολής. Τα τελευταία 22 χρόνια, έχουμε κάνει ιστορικά βήματα για να διευρύνουμε τη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και τα κοινά συμφέροντα, έχουμε ενισχύσει τις σχέσεις μας ακόμη και με χώρες που προηγουμένως ήταν αντίθετες μαζί μας. Όλα αυτά τα πετύχαμε παρά τη συζήτηση περί αλλαγής άξονα (σ.σ. στην εξωτερική πολιτική), που τροφοδοτείται από ορισμένους κύκλους. Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αύξηση του αριθμού των φίλων μας.

»Σε μια εποχή που ο αγώνας για την κατανομή ισχύος μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων εντείνεται, είναι κάτι περισσότερο από επιλογή, είναι αναγκαιότητα για την Τουρκία να δημιουργήσει νέες ισορροπίες στην εξωτερική πολιτική».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο ρόλος της Τουρκίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία είναι αναντικατάστατος, εκφράζοντας παράπονα για τους περιορισμούς από σύμμαχες χώρες στην πώληση αμυντικού υλικού και στον τρόπο που ορισμένες εξ αυτών αντιμετωπίζουν το Κουρδικό πρόβλημα.

«Η Σύνοδος Κορυφής επιβεβαίωσε τον αναντικατάστατο ρόλο της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Σε αυτή την ιστορική Σύνοδο Κορυφής, εκφράσαμε τις προσδοκίες μας από τους συμμάχους μας, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είμαστε ακόμη μακριά από τη συνεργασία που επιθυμούμε. Τα όπλα που δίνονται στη χώρα μας, με μεγάλη φειδώ από τους συμμάχους μας, τα βρίσκουμε στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Είναι σαφές ότι αυτά είναι ασυμβίβαστα με το πνεύμα της συμμαχίας, της αλληλεγγύης και της συμμαχίας» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καναδός στρατιωτικός της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ κρατά τη σημαία της Συμμαχίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Αϊζκράουκλε της Λετονίας, στις 4 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Valda Kalnina)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone σε πολυκατοικία στη Ρουμανία: Ποιες επιλογές έχει το ΝΑΤΟ

29/05/2026 - 9:05μμ
Αστυνομικά μέτρα στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κατασκοπεία και Ιράν: Έλληνας κατηγορείται για επιχείρηση κατά δημοσιογράφου στο Λονδίνο

29/05/2026 - 6:33μμ
O πρόεδρος της Ρουμανίας Νικουσόρ Νταν (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαία κλιμάκωση μετά το drone στη Ρουμανία: Κλείνει το ρωσικό προξενείο στην Κωνστάντζα

29/05/2026 - 5:21μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν κατά τη συνάντησή τους στο Κρεμλίνο, 1η Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / AP Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

«Στο θλιβερό μονοπάτι» της Ουκρανίας – Πιέσεις και απειλές από τη Ρωσία για την ευρωπαϊκή πορεία της Αρμενίας

29/05/2026 - 2:29μμ
Φωτιά μετά το χτύπημα στην πολυκατοικία στο Γκαλάτσι (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Στο τραπέζι το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά το πλήγμα ρωσικού drone σε πολυκατοικία

29/05/2026 - 12:25μμ
Αντιισραηλινή αφίσα κρέμεται στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη του Ιράν.  Γράφει στα περσικά: «Το Ισραήλ δεν θα προλάβει να δει τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια» (φωτ.: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

«Πρόοδος» στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν εν μέσω νέων εχθροπραξιών – Τι προβλέπει το «μνημόνιο κατανόησης» που εξετάζουν

29/05/2026 - 10:31πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ανησυχία για τις εξελίξεις στην Τουρκία, με αφορμή την καθαίρεση του Οζέλ

29/05/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν κατέληξαν σε συμφωνία;

28/05/2026 - 7:20μμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν (αριστερά) και ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ κάνουν χειραψία πριν από τη συνάντησή τους στο Παλάτι της Ανεξαρτησίας στην Αστάνα του Καζακστάν (φωτ.: EPA/ALEXANDER KAZAKOV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική συμφωνία Ρωσίας-Καζακστάν: «Πράσινο φως» για τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας

28/05/2026 - 1:50μμ
(Φωτ.: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Ταύρος έσπασε βιτρίνα και εισέβαλε σε κομμωτήριο σκορπίζοντας πανικό – Σε εξέλιξη έρευνα για το περιστατικό

28/05/2026 - 10:26πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εκλιπών Νίκος Ταγαράς (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έφυγε από τη ζωή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς – Τα συλλυπητήρια μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

12 λεπτά πριν
Έργα του Φώτη Κόντογλου για το κείμενό του «Θρηνητικό συναξάρι Κωνσταντίνου Παλαιολόγου» (πηγή: facebook / Fotis Kontoglou Original - Φώτη Κόντογλου Αρχείο)

Άλωση της Πόλης: Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος μέσα από τα μάτια του Φώτη Κόντογλου – Ένα «θρηνητικό συναξάρι»

41 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θωμαΐς Αντωνιάδου)

Εντυπωσιακός και πάλι ο Εμμανουήλ Καραλής, πέρασε τα 6,00μ στη Λεμεσό

1 ώρα πριν
Ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης στην εναρκτήρια διάλεξη του νέου κύκλου ακαδημαϊκών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Γραφείο Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα. Τετάρτη 27 Μαΐου 2026 (φωτ.: Φως Φαναρίου)

Από τη Χάλκη στη σύγχρονη γεωπολιτική: Οι «πειρασμοί» του 20ού αιώνα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο

2 ώρες πριν

«Ακρίτες» Ασπροπύργου: Στο φουλ οι μηχανές για το διήμερο «Πανοΰρ Αγίας Τριάδας»

2 ώρες πριν
Ο δήμαρχος Παντελής Τσακίρης υποδέχθηκε τον μαθητή Γιάννη Ισκεντερίδη (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Μαθητής από το Ωραιόκαστρο ξεχώρισε με έργο για το Ολοκαύτωμα σε διεθνές συνέδριο στην Πολωνία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign