pontosnews.gr
Πέμπτη, 23/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης-Ερντογάν: Από Σεπτέμβριο τα δύσκολα

Διατήρηση των ήρεμων νερών στο Αιγαίο συμφώνησαν στη χθεσινή τους συνάντηση

11/07/2024 - 10:42πμ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi)

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024. (Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος/Eurokinissi)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νέο ραντεβού τον Σεπτέμβριο έδωσαν μετά το χθεσινό τετ α τετ ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες στη χθεσινή τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, συμφώνησαν να παραταθούν τα ήρεμα νερά στο Αιγαίο χωρίς ωστόσο να μπουν σε συζήτηση για τα δύσκολα θέματα που υπάρχουν στις σχέσεις των δύο χωρών, κάτι που αναμένεται να γίνει στη συνάντηση που θα έχουν τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό τονίζοντας ότι 50 χρόνια μετά την τραγωδία του ’74 δεν μπορεί η Κύπρος, κράτος-μέλος της Ε.Ε., να παραμένει διαιρεμένη και επανέλαβε την ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών για την επίλυση του.

Από την πλευρά της η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, περιφερειακά και παγκόσμια θέματα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι «η Τουρκία συνεχίζει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης με την Ελλάδα με βάση την αρχή της καλής γειτονίας και ότι οι προσπάθειες αυτές θα συνεχίσουν να αυξάνονται» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να αυξηθούν οι θετικές προσπάθειες για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην Ουκρανία και την Παλαιστίνη και ότι θα ήταν επωφελές για όλες τις χώρες της περιοχής να εργαστούν για να επικρατήσει η ειρήνη σε αυτές τις περιοχές».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, Τετάρτη  22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSΙ / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Plan B για την ευρωπαϊκή ενέργεια – Ο κίνδυνος από τα Στενά του Ορμούζ

22/04/2026 - 9:18μμ
Βουλευτές ψηφίζουν  για την άρσης ασυλίας συναδέλφων τους της ΝΔ, Αθήνα, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Με ευρεία πλειοψηφία η άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Ζήτησαν οι ίδιοι να διερευνηθεί η υπόθεση

22/04/2026 - 5:17μμ
Ο Κώστας Τσιάρας στο βήμα της Βουλής, 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άρση της ασυλίας του ζήτησε ο Κώστας Τσιάρας – Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο θεσμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

22/04/2026 - 1:57μμ
H επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι, σήμερα κατά την έξοδό της από το υπουργείο Δικαιοσύνης   (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Συμφωνία Κοβέσι-Φλωρίδη για τη διαχείριση δικογραφιών με πολιτικά πρόσωπα

22/04/2026 - 12:09μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ που εμπλέκονται σε δύο δικογραφίες

22/04/2026 - 8:31πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μυλωνάκης: Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του – Για έκτη ημέρα στη ΜΕΘ

21/04/2026 - 9:32πμ
Ο Αθανάσιος Καββαδάς στη Βουλή, 18 Ιουλίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αθανάσιος Καββαδάς – Ποιος είναι ο βουλευτής Λευκάδας

20/04/2026 - 1:50μμ
Μακρόν και Μητσοτάκης ανταλλάσσουν χαιρετισμό, λίγο πριν από τη Διεθνή Ανθρωπιστική Διάσκεψη για τους αμάχους στη Γάζα που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μακρόν στην Αθήνα: Στο τραπέζι νέα αμυντική συμφωνία και ο ρόλος Ελλάδας-Γαλλίας στην «επόμενη μέρα» της Ευρώπης

19/04/2026 - 1:16μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Δεν θα σιωπήσω στην τοξικότητα» – Αιχμές για «δολοφονία χαρακτήρων» και μήνυμα για ΟΠΕΚΕΠΕ

19/04/2026 - 12:04μμ
Η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη και το μήνυμα για «διευκόλυνση» προς τον πρωθυπουργό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης: Παραιτήθηκε από υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – Στο επίκεντρο το κόστος για τη ΝΔ

18/04/2026 - 1:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν κλειστά». 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

ΗΠΑ-Ιράν: Παράταση χωρίς συμφωνία – Σκηνικό έντασης ξανά στο Ορμούζ

6 ώρες πριν

Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας: Παρουσίαση του βιβλίου «1922, Καταστροφή – Μια φωτογραφία διηγείται την ιστορία της»

6 ώρες πριν
Το έργο της Σοφίας Αμπερίδου «Αμάραντη μνήμη»

Θεσσαλονίκη: Η μνήμη γίνεται τέχνη – Έκθεση ζωγραφικής για τη 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

6 ώρες πριν
Αστυνομικοί στο Πάρκο Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο στο Μπραχάμι, Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Άγιος Δημήτριος: Νεκρός 25χρονος στο Πάρκο Ασυρμάτου – Στο τραπέζι ακόμη και η οπαδική επίθεση

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League – Play Out: Ανάσα παραμονής ο Αστέρας – Στην επικίνδυνη ζώνη ΑΕΛ, Πανσερραϊκός

7 ώρες πριν
Θρήνος για το χαμό της 43χρονης  Ελευθερίας Γιακουμάκη,  Τετάρτη 22 Απριλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Κρήτη: Εκτελέστηκε στο αυτοκίνητό της η 43χρονη – Σενάριο γυναικοκτονίας με δράστη τον αυτόχειρα πρώην σύντροφο

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign