pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον: Πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν την Τετάρτη

Και η Συμφωνία των Πρεσπών στην πρωθυπουργική ατζέντα – Ποια θέματα θα απασχολούσουν τα μέλη της Συμμαχίας

9/07/2024 - 4:00μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, 7 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου, 7 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην Ουάσινγκτον, για την επετειακή Σύνοδο του ΝΑΤΟ, βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με διπλωματικές διεργασίες να είναι παράλληλα σε εξέλιξη για το ενδεχόμενο ενός τετ α τετ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Εφόσον οι προσπάθειες καρποφορήσουν, το πιθανότερο είναι οι δύο ηγέτες να συναντηθούν αύριο, Τετάρτη.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για διμερείς συναντήσεις εκτός προγράμματος, ενώ ο γενικός διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Πάνος Αμυράς δήλωσε στην ΕΡΤ: «Δεν αποκλείω, ιδίως και αύριο που είναι κυρίως ημέρα της Συνόδου, να υπάρξει μια συνάντηση των δύο ηγετών, κάτι που ενδεχομένως είχε προαναγγελθεί στην τελευταία τους συνάντηση, αν και η βασική συνάντηση και οι βασικές επαφές προγραμματίζονται να γίνουν τον Σεπτέμβριο στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία φορά που οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν κατ’ ιδίαν συνομιλίες ήταν τον Μάιο, στην Άγκυρα.

Εκτός όμως από τα ελληνοτουρκικά, στην πρωθυπουργική ατζέντα βρίσκεται και η Συμφωνία των Πρεσπών, με φόντο τις προκλήσεις που προέρχονται από τα Σκόπια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη «να εφαρμόζονται οι διεθνείς συμβάσεις», σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από την άλλη πλευρά.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, από τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν τηρείται ιδίως το erga omnes στην ονομασία της χώρας. «Αποτέλεσμα της συμφωνίας αυτής είναι η παρουσία των Βορειομακεδόνων στο ΝΑΤΟ. Αλλά δεν σέβονται ούτε την πρώτη σελίδα της συμφωνίας» επισήμανε.

Η Σύνοδος και η ατζέντα

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ έχει φέτος ιδιαίτερο συμβολισμό, λόγω της 75ης επετείου από την ίδρυση της Συμμαχίας. Θα είναι επίσης η πρώτη που θα διεξαχθεί με 32 συμμάχους, μετά την ολοκλήρωση της διεύρυνσης με την προσχώρηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Στην ατζέντα της Συνόδου θα βρεθούν η ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων και η μεγαλύτερη συνεισφορά από ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τον Καναδά για την υλοποίηση των προβλεπόμενων αμυντικών επενδύσεων, η επιβεβαίωση της στήριξης της  Ουκρανίας, καθώς και η συνεργασία του ΝΑΤΟ με εταίρους όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και  η IndoPacific 4 (Αυστραλία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα).

Σε ό,τι αφορά την δέσμευση για αμυντικές δαπάνες που θα φτάνουν τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ, η χώρα μας βρίσκεται στον πυρήνα των συμμάχων χωρών που υπερβαίνουν αυτό το ποσοστό, όπως επισημαίνεται από την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός από κοινού με τον Πολωνό ομόλογό του έχουν καταθέσει πρόταση για μια ευρωπαϊκή ασπίδα αεράμυνας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια το πολιτικό γραφείο του στο Κολωνάκι

1/11/2026 - 9:30πμ
Συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του International Institute for Strategic Studies, Μπάστιαν Γκίγκριχ (φωτ.: EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η εμπορική ναυτιλία δεν πρέπει να γίνεται όμηρος γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων

31/10/2026 - 12:18μμ
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/wokandapix-614097)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μισθολογική διαφάνεια και ίση αμοιβή: Τι αλλάζει για εργοδότες και εργαζομένους από την 1η Νοεμβρίου 2026

31/10/2026 - 11:03πμ
Στιγμιότυπο από την αίθουσα όπου διεξήχθη η ανοιχτή συζήτηση υψηλού επιπέδου της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας, στον ΟΗΕ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργου/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Διπλωματική αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας στον ΟΗΕ

30/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Είναι παράνομο, αυθαίρετο και αντιβαίνει στην ίδια τη γεωγραφία»

29/10/2026 - 6:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εντός Νοεμβρίου η συζήτηση για Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους

29/10/2026 - 1:41μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις ΗΠΑ για συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

29/10/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Υπουργείο Εξωτερικών / Μάριος Αϋφαντής)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση των «έξι» στον ΟΗΕ: «Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Παραβιάζει τη γεωγραφική πραγματικότητα»

26/10/2026 - 10:31μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα προς την Άγκυρα για τη Θράκη: «Υποκριτικό να παραδίδει η Τουρκία μαθήματα θρησκευτικής ελευθερίας»

24/10/2026 - 11:32μμ
Έλληνες μοναχοί στο ναό της Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά της Αιγύπτου, στις 19 Οκτωβρίου 2018 (φωτ. αρχείου: EPA / Khaled Elfiqi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Σινά: Τι σηματοδοτεί η συμφωνία για Αθήνα και Κάιρο – Η ΑΟΖ και η κίνηση της Άγκυρας

24/10/2026 - 8:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Καταθέτει στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την υπόθεση των στημένων αγώνων

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ δίνει μάχη για να περιορίσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

46 λεπτά πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη θέλει ο Ερντογάν – Οι όροι που θα κρίνουν τη συμφωνία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πλάκα: Σήμερα οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων για την έκρηξη που στοίχισε έξι ζωές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)

Σίδνεϊ: Ελληνικό γλέντι και παράδοση στο πανηγύρι του Αγίου Δημητρίου στο St Marys – Η λιτάνευση της ιερής εικόνας και το μήνυμα ενότητας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

2 ώρες πριν
Το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας σήμερα, όπου λειτουργεί το λύκειο Kanuni Anadolu (φωτ.: Προσωπικό αρχείο Νουρτζάν Γιαζιτζί Μετίν)

Τραπεζούντα: Στα σχολεία των Ελλήνων χτυπά ακόμη το κουδούνι – Μια ιστορία πέρα από το περίφημο Φροντιστήριο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV