pontosnews.gr
Παρασκευή, 20/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πανελλαδικές: 6 στους 10 έγραψαν κάτω από τη βάση σε Ιστορία, Φυσική και Μαθηματικά – Τα στατιστικά των εξετάσεων

Τα ποσοστά «δείχνουν» συγκέντρωση σε βαθμολογίες κάτω της βάσης και ταυτόχρονα σε υψηλές επιδόσεις – Ολοκληρώθηκαν σήμερα τα ειδικά μαθήματα

28/06/2024 - 5:32μμ
Οι βαθμολογίες έχουν αναρτηθεί σε όλα τα λύκεια (φωτ.: EUROKINISSI/iIleiaLive.gr/Γιάννης Σπυρούνης)

Οι βαθμολογίες έχουν αναρτηθεί σε όλα τα λύκεια (φωτ.: EUROKINISSI/iIleiaLive.gr/Γιάννης Σπυρούνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση και χαμηλά ποσοστά αριστούχων δείχνουν και φέτος τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024. Συνολικά, 90.416 υποψήφιοι διαγωνίστηκαν για μία από τις 68.851 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2024-25. Από αυτούς, οι 74.847 υποψήφιοι προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 15.569 από τα ΕΠΑΛ.

Τα υψηλότερα ποσοστά κάτω από τη βάση

Όπως αναμενόταν, οι βαθμολογίες αποτύπωσαν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι υποψήφιοι στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και των Μαθηματικών, καθώς στα τρία αυτά μαθήματα καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση για τις φετινές Πανελλαδικές, τα οποία κινούνται κοντά στο 60%.

Αναλυτικότερα, το 59,87% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τη Φυσική είναι 58,95% και για τα Μαθηματικά 58,37%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψαν κατά τη συντριπτική τους πλειονότητα κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά, σε ποσοστό που έφτασε το 72,94%.

Του ύψους και του βάθους

Ιδιαίτερη εικόνα εμφανίζουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών στα μαθήματα της Πληροφορικής, της Οικονομίας, της Βιολογίας και των Λατινικών. Οι υποψήφιοι φαίνεται ότι «μοιράστηκαν», καθώς τα ποσοστά «δείχνουν» συγκέντρωση σε βαθμολογίες κάτω της βάσης και ταυτόχρονα σε υψηλές βαθμολογίες.

Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στο μάθημα της Πληροφορικής, το 23,32% των υποψηφίων έγραψε βαθμό 0-5 και το 21,71% αυτών, έγραψε άριστα (18-20).

Στην Οικονομία, επίσης, βαθμολογία 0-5 πήρε το 32,08% των υποψηφίων, ενώ άριστα το 18,19%.

Στο μάθημα της Βιολογίας, το 19,44% των υποψηφίων έγραψε βαθμό 5-10 και το 22,34% έγραψε άριστα.

Στο μάθημα των Λατινικών, το 34,32% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και ταυτόχρονα καταγράφηκε ποσοστό αριστούχων της τάξεως του 14,20%.

Λίγοι οι αριστούχοι

Στα υπόλοιπα μαθήματα, τα ποσοστά που καταγράφονται για τις άριστες βαθμολογίες (18-20) κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, μόλις το 1,62% έγραψε πάνω από 18 και στα Αρχαία, μόλις το 2,18%.

Αξιοπρόσεκτο είναι και το γεγονός, ότι στα Αρχαία, η υψηλότερη συγκέντρωση ποσοστών βαθμολογίας καταγράφεται στους βαθμούς 5-10 (31,66%).

Στο μάθημα των Μαθηματικών, άριστα έγραψε το 4,59%. Στη Φυσική, το ποσοστό αριστούχων φτάνει το 7,23% και στην Ιστορία το 10,85%.

Εξαίρεση, αποτελούν τα Λατινικά που, όπως προαναφέρθηκε, το 14,20% των υποψηφίων αρίστευσε, καθώς επίσης και η Χημεία, με ποσοστό αριστούχων στο 18,25%.

Υπολογισμός μορίων και τα επόμενα βήματα

Από σήμερα, οι υποψήφιοι μπορούν να υπολογίσουν τα μόριά τους και για τη διευκόλυνσή τους στον υπολογισμό, μπορούν να χρησιμοποιούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, όπου, εισάγοντας τους γραπτούς βαθμούς τους, μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://markcalc.it.minedu.gov.gr/.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκκρεμεί η ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, οι εξετάσεις των οποίων ολοκληρώθηκαν σήμερα.

Επόμενο και τελευταίο βήμα για τους υποψήφιους πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, αποτελεί η διαδικασία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου, για την οποία εκκρεμούν οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Βούλγαρος βαρυποινίτης που κατηγορείται για τη δολοφονία στις φυλακές Δομοκού, οδηγείται στα δικαστήρια Λαμίας, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στις Φυλακές Δομοκού: Τι υποστηρίζει ο 38χρονος Βούλγαρος βαρυποινίτης

20/02/2026 - 7:00μμ
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου – Δέχτηκε πάνω από 30 χτυπήματα

20/02/2026 - 6:12μμ
(Φωτ.: Δήμος Νισύρου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νίσυρος: Σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος

20/02/2026 - 5:25μμ
Με τις τιμές που της αρμόζουν κηδεύτηκε σήμερα η η βυζαντινολόγος και πρύτανης Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ  (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Το ύστατο χαίρε στην Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μια σπουδαία Ελληνίδα της παγκόσμιας διανόησης

20/02/2026 - 3:30μμ
Φωτογραφίες θυμάτων και στεφάνια στη μνήμη τους στο σημείο της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη (φωτ.: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ακυρώθηκαν οι τρεις εκταφές θυμάτων – Εξώδικα από τις οικογένειες Μπέζα και Ψαρόπουλου

20/02/2026 - 2:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Hellenic Train: Ενισχύονται τα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο-Πάτρα-Κιάτο και στον προαστιακό Πάτρας λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

20/02/2026 - 1:30μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες

20/02/2026 - 12:56μμ
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Πόντος Στοκχόλμης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης ετοιμάζει μεγάλο ποντιακό χορό στην καρδιά της Σουηδίας

20/02/2026 - 12:31μμ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου, τον Ιανουάριο του 2026, ενώ προσέρχεται στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας

20/02/2026 - 11:00πμ
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της βυζαντινολόγου και πρύτανη, Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ, στην Μητρόπολη Αθηνών (φωτ.: Δήμητρα Κούτρα/ TOKLIK.GR/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

«Όταν συνάντησα την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ…» – Σήμερα η κηδεία της διακεκριμένης βυζαντινολόγου

20/02/2026 - 10:32πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: Glomex)

Σύνδεση με τον Βόσπορο: Πώς γιορτάζουν οι Έλληνες της Πόλης τις Απόκριες

29 λεπτά πριν
Πρωτοσέλιδα βρετανικών εφημερίδων για τη σύλληψη του Άντριου, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)

Υπόθεση Άντριου: Η σύλληψη που βάζει βόμβα στα θεμέλια του βρετανικού Στέμματος

52 λεπτά πριν
Ο Βούλγαρος βαρυποινίτης που κατηγορείται για τη δολοφονία στις φυλακές Δομοκού, οδηγείται στα δικαστήρια Λαμίας, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άρης Μαρτάκος)

Έγκλημα στις Φυλακές Δομοκού: Τι υποστηρίζει ο 38χρονος Βούλγαρος βαρυποινίτης

1 ώρα πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μετά την εκδήλωση (φωτ.:  Facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)

Μακροχώρι Βέροιας: Όταν η Αποκριά του Πόντου ζωντανεύει μέσα από μνήμες και αφηγήσεις

2 ώρες πριν
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σερρών, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Σέρρες: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 17χρονου – Δέχτηκε πάνω από 30 χτυπήματα

2 ώρες πριν
Από το εξωτερικό του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Will Oliver)

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο «φρενάρει» τους σαρωτικούς δασμούς Τραμπ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign