pontosnews.gr
Τετάρτη, 10/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Πούτιν στη Βόρεια Κορέα: Θερμή υποδοχή και μηνύματα κατά της Δύσης

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ εδώ και 24 χρόνια

19/06/2024 - 9:53πμ
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης υποδέχθηκε προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ (φωτ.: KCNA)

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης υποδέχθηκε προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ (φωτ.: KCNA)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε θερμό κλίμα –και με τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας επάνω τους– ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντώνται στην Πιονγκγιάνγκ για α επιβεβαιώσουν τη στενή τους συνεργασία και το κοινό μέτωπο κατά της Δύσης. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης υποδέχθηκε προσωπικά τον Ρώσο πρόεδρο στο αεροδρόμιο, με μια αγκαλιά.

Είναι η πρώτη επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Βόρεια Κορέα εδώ και 24 χρόνια, εν μέσω καταγγελιών των ΗΠΑ για μεταφορές όπλων στη Ρωσία, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο ουκρανικό μέτωπο.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ρώσος πρόεδρος –ο οποίος συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ– ανέφερε ότι θα υπογραφεί συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης, «με μακροπρόθεσμη προοπτική».

Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την υποστήριξη των πολιτικών του Κρεμλίνου στην Ουκρανία και χαιρέτισε τη στενή φιλία που βασίζεται στην «ισότητα και το σεβασμό των αμοιβαίων συμφερόντων». Μίλησε ακόμα για τον αγώνα «ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ηγεμονικές πολιτικές των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Αυτό είναι το δεύτερο τετ α τετ των δύο ηγετών μέσα σε έναν χρόνο, μετά από το ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στη ρωσική Άπω Ανατολή τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) περιέγραψε τη νέα συνάντηση ως ιστορικό γεγονός που αποδεικνύει το «αήττητο και την ανθεκτικότητα» της φιλίας και της ενότητας των δύο εθνών.

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι το ταξίδι είναι πιθανό να επικεντρωθεί στις αμυντικές σχέσεις, αν και οι ηγέτες αναμένεται να τονίσουν δημοσίως τη συνεργασία στον οικονομικό τομέα, καθώς τυχόν συμφωνίες για όπλα θα παραβίαζαν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που απαγορεύουν τα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της Πιονγιάνγκ.

«Η Ρωσία χρειάζεται την οπλική υποστήριξη της Βόρειας Κορέας λόγω του παρατεταμένου πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η Βόρεια Κορέα χρειάζεται την υποστήριξη της Ρωσίας όσον αφορά τα τρόφιμα, την ενέργεια και τα προηγμένα όπλα για να ανακουφίσει την πίεση από τις κυρώσεις», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Koh Yu-hwan, ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Dongguk.

Και πρόσθεσε: «Η πτυχή της στρατιωτικής συμμαχίας, ωστόσο, θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά από αυτό που ανακοινώνεται δημοσίως και αυτό που πραγματικά συζητείται στις συναντήσεις μεταξύ των δύο ηγετών».

Από τη μεριά της η Τζένι Τάουν, διευθύντρια του Προγράμματος Κορέας του Κέντρου Stimson που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, τόνισε στο BBC ότι πρόκειται για μια συνεργασία (πολιτική, οικονομική και στρατιωτική) που δεν έχει παρατηρηθεί από τη Σοβιετική Εποχή. «Ενώ η βιωσιμότητα αυτής της σχέσης δεν έχει ακόμη φανεί, βραχυπρόθεσμα ο Πούτιν και ο Κιμ θα καρπωθούν τα οφέλη της αλληλεγγύης τους σε αυτό που έχουν πλαισιώσει ως πόλεμο κατά της Δύσης», υποστήριξε.

Οι δύο ηγέτες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα «εναλλακτικό δίκτυο» που είναι πέρα ​​από τις κυρώσεις της Δύσης, σύμφωνα με τον Τζέφρι Λιούις, ειδικό στη Βόρεια Κορέα στο Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών Middlebury. «Οι ΗΠΑ και άλλοι θα συνεχίσουν να καταδικάζουν τη συνεργασία, αλλά εκτός από τις αυστηρές δηλώσεις, δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα να κάνουν», εκτίμησε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αναπληρώτρια εισαγγελέας για τη νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τις κατηγορίες εναντίον της Γκισλέιν Μάξγουελ το 2020 (φωτ.: EPA/Jason Szenes)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Έπστιν: Θα δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα από τη δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ

10/12/2025 - 11:28πμ
Ο Freddie Scappaticci φέρεται να ήταν ο διαβόητος «Stakeknife» (φωτ.: itv.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Stakeknife: Ο διπλός πράκτορας του IRA και της MI5 – Εξαφάνιζε προδότες και πληροφοριοδότες

10/12/2025 - 9:44πμ
Ο Χακάν Φιντάν στο βήμα της τουρκικής Βουλής (φωτ.: Χ/Hakan Fidan)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκκρεμότητες στο Αιγαίο βλέπει ο Φιντάν – Τι απαντά η Ελλάδα

9/12/2025 - 11:59μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Ντόναλντ Τραμπ (πλάτη) στον Λευκό Οίκο (φωτ. αρχείου: EPA/Aaron Schwartz/POOL
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έτοιμος για εκλογές ο Ζελένσκι – Διορία ημερών τού δίνουν οι ΗΠΑ για το ειρηνευτικό σχέδιο

9/12/2025 - 10:15μμ
Έφηβοι και κινητό (φωτ.: PEXELS)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πρώτη χώρα με ελάχιστη ηλικία στα social media – Μπλοκάρονται πάνω από 1 εκατ. λογαριασμοί

9/12/2025 - 1:12μμ
Γερμανίδα κοιτά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε αγορά του Βερολίνου.Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις που οδηγούνται σε πτώχευση απασχολούν κάτω από 10 εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στο υψηλότερο σημείο από το 2014 τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

8/12/2025 - 11:59μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Adrian Dennis)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Την Τρίτη θα παραδοθεί στις ΗΠΑ το προτεινόμενο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

8/12/2025 - 10:30μμ
Από αριστερά, ο Βίκτορ Όρμπαν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan
ΚΟΣΜΟΣ

Β. Όρμπαν: Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία

8/12/2025 - 9:55μμ
(Φωτ.: earthquakes.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 3 μέτρων

8/12/2025 - 5:18μμ
Σέλφι με αξιωματικό του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια έκθεσης στη Δαμασκό, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Mohammed al Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας χρόνος χωρίς τον Άσαντ: Η Συρία γιορτάζει την επέτειο με ελπίδα, σε εύθραυστη μετάβαση

8/12/2025 - 1:03μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Λάκης Γαβαλάς στρώνει κόκκινο χαλί στην Ερμού (πηγή: Instagram)

Ο Λάκης Γαβαλάς χαρίζει στιγμές fun και λάμψης, powered by ΣΚΡΑΤΣ

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pixabay)

Η παγκόσμια κρίση βίας κατά παιδιών και γυναικών που παραμένει αόρατη: Νέα στοιχεία σοκ

27 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος)

Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας συμπαραστέκεται στους αγρότες

53 λεπτά πριν
Αναπληρώτρια εισαγγελέας για τη νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τις κατηγορίες εναντίον της Γκισλέιν Μάξγουελ το 2020 (φωτ.: EPA/Jason Szenes)

Υπόθεση Έπστιν: Θα δημοσιοποιηθούν τα έγγραφα από τη δίκη της Γκισλέιν Μάξγουελ

1 ώρα πριν
Τρακτέρ και φορτηγά αγροτών και κτηνοτρόφων στην είσοδο του λιμανιού του Βόλου (φωτ.: EUROKINISSI/Βασίλης Οικονόμου)

Αγρότες: Λουκέτο και κλούβες της ΕΛΑΣ στο λιμάνι του Βόλου – Πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία

2 ώρες πριν
Οι αδελφοί Λειχούδη μπροστά από το Ναό Θεοφανίων, κοντά στην Κόκκινη Πλατεία (πηγή: Ιστορική Ρωσική Βιβλιοθήκη)

Αδελφοί Λειχούδη: Οι Κεφαλονίτες μοναχοί που θεμελίωσαν την ανώτατη εκπαίδευση στη Ρωσία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign