pontosnews.gr
Πέμπτη, 1/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κιβωτός του Κόσμου: Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του π. Αντώνιου για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο αγοριών

Στην πρόταση του αναφέρει ότι έχουν προκύψει «επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία»

18/06/2024 - 10:59μμ
Ο πατήρ Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το 2018 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

Ο πατήρ Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το 2018 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με βαριές κατηγορίες για σεξουαλικές πράξεις κατά ανήλικων αγοριών τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου» εισηγείται με πολυσέλιδη πρόταση ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

«Ο δράστης προέβη στις πράξεις αυτές για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας των ανηλίκων» αναφέρει χαρακτηριστικά για τον πατέρα Αντώνιο ο εισαγγελέας στην πολυσέλιδη πρότασή του.

Παράλληλα, εκθέτει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, που άρχισε με τις καταγγελίες των δύο αγοριών, τροφίμων σε δομές της Κιβωτού και αποφαίνεται ότι για τον κληρικό «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Συγκεκριμένα περιστατικά

Οι δύο καταγγέλλοντες έχουν καταθέσει στις αρχές συγκεκριμένα περιστατικά, που για τον έναν αφορούν το διάστημα Σεπτέμβριο του 2020 έως Αύγουστο του 2022, έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για το δεύτερο το καλοκαίρι του 2022 όταν ο παθών ήταν 13 ετών.

Με την πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός , απορρίπτει τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει ο κατηγορούμενος περί αναξιοπιστίας των δύο καταγγελιών που έκαναν οι δύο πρώην τρόφιμοι της Κιβωτού και θεωρεί πως όσα ισχυρίζονται οι δύο καταγγέλλοντες είναι απολύτως διασταυρωμένα:

«Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)…» τονίζει.

Επιβεβαιώνουν οι μάρτυρες

Σημειώνει δε ότι οι μάρτυρες «επιβεβαιώνουν εξ ιδίας αντίληψης την “ιδιαίτερη” σχέση των παθόντων με τον κατηγορούμενο η οποία συνίσταται σε μία προνομιακή μεταχείριση και ειδική αντιμετώπιση έναντι των άλλων τροφίμων των δομών της Κιβωτού, αλλά ιδίως με μία παρατεταμένη παραμονή των παθόντων στους ιδιαίτερους χώρους του κατηγορούμενου, όπου έρχονταν σε στενή επαφή με τον κατηγορούμενο και με μία πραγματικά αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα».

Παράλληλα ζητά από τους δικαστές να διατηρήσουν τους περιοριστικούς όρους (υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ) που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο για την συγκεκριμένη υπόθεση.

«Ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο»

Στην πρόταση του Δ. Νομικού περιγράφονται λεπτομερώς όσα καταγγέλλουν ότι βίωσαν τα δύο αγόρια, με τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφαίνεται ότι «κοινή συνισταμένη είναι ότι ο δράστης ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο. Οι παθόντες περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος επεδίωκε την σεξουαλική του ικανοποίηση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται ο εισαγγελέας, ο κληρικός προέβη στις παράνομες πράξεις του, εκμεταλλευόμενος δραστηριότητες της Κιβωτού και τον προσωπικό χρόνο που περνούσε με τους παθόντες. Μάλιστα όπως αναφέρει για την περίπτωση του 13χρονου αγοριού, το οποίο περνούσε χρόνο στο σπίτι του κληρικού, ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε «την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του ο .. και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού».

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι στοιχεία με βεβαιώσεις και αντιθέσεις επί των καταγγελιών που προσκόμισε ο κατηγορούμενος, μπορούν να κριθούν κατά την πεποίθηση των δικαστών επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση τα στοιχεία αυτά δεν έχουν την αξιοπιστία μιας εξέτασης του ανηλίκου παρουσία ειδικού ψυχολόγου κλπ.

Να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου του π. Αντώνιου και επτά εργαζομένων σε δομές της Κιβωτού για κακοποιητικές, βάναυσες και προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών τροφίμων σε δομές της ΜΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Τζούλη Βινιεράτου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κακοκαιρία στη Κρήτη. Περιοχή Γούβες του Δήμου Χερσονήσου. Πέμπτη 1 0κτωβρίου 2026 (φωτ.: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση συναγερμού η Κρήτη – Η ΕΜΥ διατηρεί την «κόκκινη» προειδοποίηση καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

1/10/2026 - 9:22μμ
Περιπολικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τραγικό τέλος για 65χρονο στη Χαλκιδική – Καταπλακώθηκε από δέντρο στη Φούρκα

1/10/2026 - 8:28μμ
Γκράφιτι του Γιώργου Μαζωνάκη σε τοίχο στην ανατολική Θεσσαλονίκη, από τον street artist Hayate (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης_
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Νέα αλλαγή στην υπεράσπιση της γιατρού

1/10/2026 - 5:24μμ
Το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε και τις Γούβες, στο Δήμο Χερσονήσου. Πέμπτη 1 0κτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ποτάμια λάσπης, απεγκλωβισμοί και μπαράζ 112 – Ένας νεκρός στο Ρέθυμνο

1/10/2026 - 5:00μμ
Τα πλοία παραμένουν δεμένα στο λιμάνι της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακτοπλοΐα: Προβλήματα και καθυστερήσεις στα δρομολόγια – Ισχυροί άνεμοι έως 9 μποφόρ

1/10/2026 - 2:27μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Νεκρός εντοπίστηκε κτηνοτρόφος που αγνοοούνταν στις Καρίνες Ρεθύμνου – Στα όριά του ο Ζωνιανός ποταμός

1/10/2026 - 1:31μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Μαζωνάκη: Κατάθεση στον ανακριτή έδωσε η διασώστρια του ΕΚΑΒ

1/10/2026 - 12:47μμ
Ταξιδιώτες (φωτ.: EPA /  Filip Singer)
ΕΛΛΑΔΑ

DiscoverEU: Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για δωρεάν ταξιδιωτικά πάσα στην Ευρώπη

1/10/2026 - 11:51πμ
(Φωτ.: facebook / Sitia on line)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Στο έλεος της κακοκαιρίας πολλές περιοχές του νησιού – Κατέρρευσε γέφυρα στο Δήμο Μυλοποτάμου

1/10/2026 - 11:23πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εργατικό δυστύχημα στον Εύοσμο – Μεταλλικός σωλήνας καταπλάκωσε 52χρονο χειριστή κλαρκ

1/10/2026 - 9:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

«Αέναο Πυρ»: Στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα για τη χαμένη γνώση της Αλεξάνδρειας

27 λεπτά πριν
Γυναίκα εξετάζει καταλόγους με ονόματα ανθρώπων που αναζητούσαν οι συγγενείς τους, στα παλιά βασιλικά ανάκτορα της Αθήνας, όπου στεγάζονταν γραφεία της Near East Relief (φωτ.: Near East Relief Historical Society)

Αθήνα, 1922: Το γραφείο που αναζητούσε τους ανθρώπους του ξεριζωμού

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Κωνσταντινούπολη: Η μετανάστευση γίνεται τέχνη στο DEPO – Ελληνίδα εικαστικός αφηγείται με τα έργα της την ιστορία των παππούδων της, μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Κρίστα Πάικ: Σε νοσοκομείο μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της – Τι αποφάσισε ο κυβερνήτης του Τενεσί

2 ώρες πριν
Κακοκαιρία στη Κρήτη. Περιοχή Γούβες του Δήμου Χερσονήσου. Πέμπτη 1 0κτωβρίου 2026 (φωτ.: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε κατάσταση συναγερμού η Κρήτη – Η ΕΜΥ διατηρεί την «κόκκινη» προειδοποίηση καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Ελαιοχωρίου «Άγιος Γεώργιος»/Facebook)

Νέα χρονιά με Αγιασμό στον Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Ελαιοχωρίου «Άγιος Γεώργιος»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV