pontosnews.gr
Κυριακή, 21/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κιβωτός του Κόσμου: Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του π. Αντώνιου για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο αγοριών

Στην πρόταση του αναφέρει ότι έχουν προκύψει «επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία»

18/06/2024 - 10:59μμ
Ο πατήρ Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το 2018 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

Ο πατήρ Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου», κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το 2018 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την παραπομπή του πατέρα Αντώνιου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με βαριές κατηγορίες για σεξουαλικές πράξεις κατά ανήλικων αγοριών τροφίμων της «Κιβωτού του Κόσμου» εισηγείται με πολυσέλιδη πρόταση ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

«Ο δράστης προέβη στις πράξεις αυτές για να διεγείρει και να ικανοποιήσει την γενετήσια ορμή και επιθυμία του προσβάλλοντας την αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας των ανηλίκων» αναφέρει χαρακτηριστικά για τον πατέρα Αντώνιο ο εισαγγελέας στην πολυσέλιδη πρότασή του.

Παράλληλα, εκθέτει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, που άρχισε με τις καταγγελίες των δύο αγοριών, τροφίμων σε δομές της Κιβωτού και αποφαίνεται ότι για τον κληρικό «προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής ικανές να στηρίξουν δημόσια στο ακροατήριο κατηγορία κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Συγκεκριμένα περιστατικά

Οι δύο καταγγέλλοντες έχουν καταθέσει στις αρχές συγκεκριμένα περιστατικά, που για τον έναν αφορούν το διάστημα Σεπτέμβριο του 2020 έως Αύγουστο του 2022, έχοντας συμπληρώσει τα 14 έτη του, ενώ για το δεύτερο το καλοκαίρι του 2022 όταν ο παθών ήταν 13 ετών.

Με την πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός , απορρίπτει τους ισχυρισμούς που έχει προβάλει ο κατηγορούμενος περί αναξιοπιστίας των δύο καταγγελιών που έκαναν οι δύο πρώην τρόφιμοι της Κιβωτού και θεωρεί πως όσα ισχυρίζονται οι δύο καταγγέλλοντες είναι απολύτως διασταυρωμένα:

«Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες είτε καταθέτοντας όσα τους είχαν μεταφέρει οι παθόντες σε ανύποπτο χρόνο (και προγενέστερο των επίσημων καταγγελιών) είτε τα είχαν αντιληφθεί οι ίδιοι (ιδίως ως προς τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε ο κατηγορούμενος με τους παθόντες)…» τονίζει.

Επιβεβαιώνουν οι μάρτυρες

Σημειώνει δε ότι οι μάρτυρες «επιβεβαιώνουν εξ ιδίας αντίληψης την “ιδιαίτερη” σχέση των παθόντων με τον κατηγορούμενο η οποία συνίσταται σε μία προνομιακή μεταχείριση και ειδική αντιμετώπιση έναντι των άλλων τροφίμων των δομών της Κιβωτού, αλλά ιδίως με μία παρατεταμένη παραμονή των παθόντων στους ιδιαίτερους χώρους του κατηγορούμενου, όπου έρχονταν σε στενή επαφή με τον κατηγορούμενο και με μία πραγματικά αδικαιολόγητη προσωπική και σωματική εγγύτητα».

Παράλληλα ζητά από τους δικαστές να διατηρήσουν τους περιοριστικούς όρους (υποχρεωτική εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα και χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ) που έχουν επιβληθεί στον κατηγορούμενο για την συγκεκριμένη υπόθεση.

«Ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο»

Στην πρόταση του Δ. Νομικού περιγράφονται λεπτομερώς όσα καταγγέλλουν ότι βίωσαν τα δύο αγόρια, με τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφαίνεται ότι «κοινή συνισταμένη είναι ότι ο δράστης ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο. Οι παθόντες περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ο οποίος επεδίωκε την σεξουαλική του ικανοποίηση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που επικαλείται ο εισαγγελέας, ο κληρικός προέβη στις παράνομες πράξεις του, εκμεταλλευόμενος δραστηριότητες της Κιβωτού και τον προσωπικό χρόνο που περνούσε με τους παθόντες. Μάλιστα όπως αναφέρει για την περίπτωση του 13χρονου αγοριού, το οποίο περνούσε χρόνο στο σπίτι του κληρικού, ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε «την εμπιστοσύνη που επεδείκνυε στο πρόσωπο του ο .. και τον κυριαρχικό του ρόλο εντός των δομών της Κιβωτού».

Ο εισαγγελέας τονίζει ότι στοιχεία με βεβαιώσεις και αντιθέσεις επί των καταγγελιών που προσκόμισε ο κατηγορούμενος, μπορούν να κριθούν κατά την πεποίθηση των δικαστών επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση τα στοιχεία αυτά δεν έχουν την αξιοπιστία μιας εξέτασης του ανηλίκου παρουσία ειδικού ψυχολόγου κλπ.

Να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου του π. Αντώνιου και επτά εργαζομένων σε δομές της Κιβωτού για κακοποιητικές, βάναυσες και προσβλητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών τροφίμων σε δομές της ΜΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Τζούλη Βινιεράτου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες άνοιξαν τις μπάρες στα διόδια των Αφιδνών και της Τραγάνας επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων

21/12/2025 - 7:13μμ
Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Μαρία Μαρογιάννη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Επιστρέφονται οι πινακίδες των οχημάτων που είχε αφαιρέσει η Δημοτική Αστυνομία

21/12/2025 - 6:00μμ
(Φωτ.:  (EUROKINISSI / Σωτήρης Τρυψάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Κλειστές οι μπάρες στα διόδια του Ωραιοκάστρου – Μοιράζουν όσπρια και κηπευτικά

21/12/2025 - 4:15μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Διαλευκάνθηκε ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις

21/12/2025 - 1:20μμ
Αγρότες στα διόδια Μακρυχωρίου μοίρασαν μήλα στους οδηγούς (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Παραμένουν στους δρόμους τα τρακτέρ – Πώς θα κινηθούν οι εκδρομείς των Χριστουγέννων

21/12/2025 - 11:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέτσοβο: Πυρκαγιά στο Ανήλιο κατέκαψε δυο σπίτια, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε τρίτο

21/12/2025 - 11:28πμ
Από τις καρτ ποστάλ που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο του ΙΜΜΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Ένας περίπατος στην παλιά Θεσσαλονίκη, μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου «Θεσσαλονικέων ενθυμήματα 1896-1912»

21/12/2025 - 10:32πμ
ΕΛΛΑΔΑ

Εύξεινος Λέσχη Νάουσας: Έτοιμη να υποδεχτεί τους Μωμόγερους των «Τσαγούσιδων» και να σηκώσει την πόλη στο πόδι

21/12/2025 - 9:06πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπημα της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα κλοπών αυτοκινήτων στην Αττική – Εξαρθρώθηκε συμμορία

21/12/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα

21/12/2025 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην παρουσίαση δύο αγαλμάτων της Ελληνιστικής Περιόδου από την Αγορά της Πέλλας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, Πέλλα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αχιλλέας Χήρας)

Μαρμάρινα αγάλματα ελληνιστικών χρόνων από την Αγορά της Πέλλας στο Αρχαιολογικό Μουσείο

2 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Χριστούγεννα στην κορυφή η ΑΕΚ

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: Κώστας Κατσίγιαννης)

Αξέχαστοι έμειναν και φέτος οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών – Αναβίωσαν το εθιμικό δρώμενο και ξεσήκωσαν την εορταστική αγορά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Super League: Εύκολα ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενιτέας»)

Η Ποντιακή Αδελφότητα Νέας Νότιας Ουαλίας «Ποντοξενιτέας» γέμισε τα σπίτια των μελών της με το φως των Χριστουγέννων

3 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/monicore-1499084/)

Παραμονή Χριστουγέννων με τη Μεγαλώνυμο Κοινότητα Σταυροδρομίου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign