pontosnews.gr
Πέμπτη, 21/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σύνοδος Κορυφής για Ουκρανία: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν μόνος θρησκευτικός ηγέτης που συμμετείχε

«Το να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στη σκληρότητα του πολέμου είναι ντροπή!» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Βαρθολομαίος

17/06/2024 - 10:08πμ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία (φωτ.: EPA/Alessandro Della Valle)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία (φωτ.: EPA/Alessandro Della Valle)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία συμμετείχε το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο κ. Βαρθολομαίος ήταν ο μόνος θρησκευτικός ηγέτης ο οποίος συμμετείχε στη διάσκεψη, κατόπιν επίσημης προσκλήσεως της προέδρου της Ελβετίας, Βιόλα Άμχερντ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του υπενθύμισε τον έβδομο Μακαρισμό του Κατά Ματθαίου Ευαγγελίου «Μακάριοι οι ειρηνοποιοί» και σημείωσε: «Ο πόλεμος είναι πάντα καταστροφικός. Το να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στη σκληρότητα του πολέμου είναι ντροπή! Είναι καθήκον και αποστολή μας να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε την ειρήνη».

Αναφερόμενος στην απονομή Αυτοκεφάλου καθεστώτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ο κ.κ. Βαρθολομαίος τόνισε ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανταποκρίθηκε «στις ποιμαντικές ανάγκες των ορθοδόξων πιστών στην Ουκρανία», γιατί, όπως πρόσθεσε σε άλλο σημείο, «πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ουκρανία δικαιούνται να έχουν τη δική τους εκκλησιαστική φωνή».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του σημείωσε: «Βρισκόμαστε εδώ, όλοι μας, για να υποστηρίξουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη σε μια κυρίαρχη Ουκρανία. Ο Θεός να αναπαύσει όλους όσοι έχασαν τραγικά τη ζωή τους και να δώσει δύναμη σε όλους όσοι υπερασπίζονται την ειρήνη».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: iea.org/)
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: «Καμπανάκι» για ταχύτατη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου

18/05/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα μείνει τίποτα» – Νέες απειλές Τραμπ κατά του Ιράν και φόβοι για γενικευμένη σύγκρουση

18/05/2026 - 11:24πμ
Ο Γιάσερ Αμπάς, γιος του Μαχμούντ Αμπάς, εξέλεγη στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:NY_reunión_Pte_Palestina_y_autoridad_Nal_Palestina-_Juan_D_Cano_09)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιάσερ Αμπάς: Στην Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ ο γιος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής

17/05/2026 - 1:50μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο συγκρότημα Τζονγκνανχάι, επίσημη κατοικία της κινεζικής ηγεσίας. Πεκίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί ο Πούτιν πηγαίνει στην Κίνα μόλις έφυγε ο Τραμπ

17/05/2026 - 11:41πμ
Οχήματα περνούν μπροστά από ένα άδειο βενζινάδικο στην Αβάνα της Κούβας (φωτ.: EPA/Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: «Προστατευτείτε, αντισταθείτε, επιβιώστε και νικήστε» σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ

17/05/2026 - 9:20πμ
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο σημείο όπου όχημα παρέσυρε αρκετούς πεζούς στο κέντρο της Μόντενα, στη βόρεια Ιταλία (φωτ.: EPA/FRANCESCO VECCHI)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 31χρονος παρέσυρε με αυτοκίνητο εσκεμμένα πεζούς στη Μόντενα – Επιτέθηκε και με μαχαίρι

16/05/2026 - 10:13μμ
Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Spruance του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτοξεύει πύραυλο Tomahawk κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Epic Fury» (φωτ.: EPA / US Navy)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κούρσα εξοπλισμών στην Ευρώπη; Η Γερμανία ψάχνει Plan B για τους Tomahawk και κοιτάζει προς drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

16/05/2026 - 8:14μμ
Μέλη της 65ης Ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετέχουν σε άσκηση τακτικής εκπαίδευσης (φωτ.: EPA / Press Service of the 65th Mechanized Brigade)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία; Τα σενάρια που επαναφέρουν τη συζήτηση για την «επόμενη μέρα»

16/05/2026 - 6:06μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη δυτική Αυστραλία: Νεκρός άνδρας μετά από επίθεση καρχαρία

16/05/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι είναι νεκρός ο υπαρχηγός του ISIS, Αμπού Μπιλάλ αλ Μινούκι

16/05/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, το 2007 (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/ Eurokinissi)

17Ν: Αποφυλακίστηκε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος μετά από 24 χρόνια

6 λεπτά πριν
Παιδιά της ελληνικής κοινότητας στο Αλαβερντί της Αρμενίας, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Union of Greek Communities of Armenia)

Αρμενία: Με λουλούδια, τραγούδια και δενδροφύτευση τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

45 λεπτά πριν
Πολυκατοικίες του Μεταξουργείου στην Αθήνα, από ψηλά (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Ακίνητη περιουσία: Προ των πυλών το άγγιγμα του ΜΙΔΑ

1 ώρα πριν
Αριστερά η Παρθένα Ιωαννίδου, με ένα οικογενειακό κειμήλιο στα χέρια, Τρίτη 19 Μαΐου 2026 (φωτ.: Facebook / Orthodox Metropolis of Zambia)

Ζάμπια: Νεαρή Πόντια κράτησε στην αγκαλιά της την εικόνα των προγόνων της – Συγκίνηση στην εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία

2 ώρες πριν
Η έδρα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο κτήριο του Πρωτοδικείου Αθηνών (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία ζήτησαν οι πρώτοι ελεγχόμενοι – Ξεκινούν οι κλήσεις πολιτικών προσώπων

2 ώρες πριν
Αναμνηστική φωτογραφία μετά το τέλος της εκδήλωσης του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς για τη Γενοκτονία των Ποντίων, Τετάρτη 20 Μαΐου 2026 (φωτ.: gnomikilkis.blogspot.com)

Κιλκίς: Μαθητές έδωσαν ζωή στη μνήμη του Πόντου – Συγκίνηση στην εκδήλωση «Πόντος: Ρίζες, Ξεριζωμός και Μνήμη»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign