pontosnews.gr
Δευτέρα, 4/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ένοχος ο γιος του Τζο Μπάιντεν για οπλοκατοχή – «Θα αποδεχθώ το αποτέλεσμα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Τον Σεπτέμβριο θα δικαστεί και για φοροδιαφυγή

12/06/2024 - 8:33πμ
Ο Χάντερ Μπάιντεν κρατά τα χέρια της Πρώτης Κυρίας Τζιλ Μπάιντεν (αριστερά) και της συζύγου του Μελίσα Κόχεν Μπάιντεν ενώ εξέρχεται από το δικαστήριο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Ο Χάντερ Μπάιντεν κρατά τα χέρια της Πρώτης Κυρίας Τζιλ Μπάιντεν (αριστερά) και της συζύγου του Μελίσα Κόχεν Μπάιντεν ενώ εξέρχεται από το δικαστήριο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένοχος ότι είπε ψέματα σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών, προκειμένου να αγοράσει παράνομα ένα όπλο κρίθηκε από ένα σώμα ενόρκων ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

O πατέρας του ανακοίνωσε ότι «θα αποδεχθεί το αποτέλεσμα» της δίκης και ότι «θα συνεχίσει να σέβεται τη δικαστική διαδικασία», λίγο μετά την ετυμηγορία ενοχής του ποινικού δικαστηρίου του Ουίλμινγκτον. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι δεν θα δώσει χάρη στον γιο του εάν καταδικαστεί.

«Η Τζιλ (Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία) και εγώ ο ίδιος θα είμαστε πάντα εκεί για τον Χάντερ (…). Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ», διαβεβαίωσε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας πως «αγαπάει» τον γιο του και είναι «υπερήφανος» για εκείνον.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι Δημοκρατικοί ενδέχεται να εκμεταλλευτούν την καταδικαστική απόφαση για να αντιταχθούν στον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ ότι το δικαστικό σύστημα χρησιμοποιείται για να τον πλήξει, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Έπειτα από μια δίκη διάρκειας δύο εβδομάδων, παρουσία συχνά της Τζιλ Μπάιντεν, της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ και μητριάς του κατηγορουμένου, το σώμα των ενόρκων στο δικαστήριο του Ουίλμινγκτον, στο Ντέλαγουερ, έκρινε πως ο Χάντερ Μπάιντεν είναι ένοχος και στις τρεις κατηγορίες σε βάρος του: δύο για τα ψέματα που έγραψε σε απαραίτητα για την αγορά ενός περιστρόφου έγγραφα τον Οκτώβριο του 2018 και μία τρίτη για την παράνομη κατοχή του.

Είναι το πρώτο παιδί ενός εν ενεργεία Αμερικανού προέδρου που καταδικάζεται για ένα έγκλημα, ενώ η ετυμηγορία του 12μελούς σώματος των ενόρκων έπρεπε να είναι ομόφωνη για κάθε κατηγορία.

Ο 54χρονος Χάντερ Μπάιντεν κούνησε καταφατικά το κεφάλι του, μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας.

Η ανακοίνωση της απόφασης λαμβάνει χώρα την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εκφωνήσει μία ομιλία για τον περιορισμό της διάδοσης των όπλων, μια μάστιγα στις ΗΠΑ.

Καταδικασμένος και ο Τραμπ

Η δίκη αυτή ακολουθεί την καταδίκη, την 30ή Μαΐου, του Ντόναλντ Τραμπ, του πρώτου πρώην προέδρου των ΗΠΑ που κρίθηκε ένοχος για κακούργημα και διεκδικητή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος απέναντι στον Τζο Μπάιντεν, έναν Δημοκρατικό, στις εκλογές της 5η Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε 34 κακουργηματικές κατηγορίες ότι παραποίησε οικονομικά έγγραφα για να συγκαλύψει ένα σεξουαλικό σκάνδαλο, κατηγορεί τους Δημοκρατικούς ότι ασχολούνται με αυτήν την υπόθεση και άλλες τρεις ποινικές διώξεις προκειμένου να τον αποτρέψουν από το να επιστρέψει στην εξουσία κατά την εκλογική αναμέτρησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν προσέφυγε ο δικηγόρος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ντέιβιντ Ουάις, τον οποίο είχε διορίσει ο Τραμπ.

Νέα δίκη τον Σεπτέμβριο

Ο Ουάις κατηγορεί επίσης τον Χάντερ Μπάιντεν με τρεις κακουργηματικές και έξι πλημμεληματικές φορολογικές κατηγορίες στην Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι εκείνος δεν κατέβαλε φόρους ύψους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων το διάστημα μεταξύ 2016 και 2019, την ώρα που ξόδευε εκατομμύρια μεταξύ άλλων σε ναρκωτικά, συνοδούς πολυτελείας, πανάκριβα αυτοκίνητα.

Ο Χάντερ Μπάιντεν δηλώνει αθώος σε αυτές τις κατηγορίες. Μια δίκη έχει προγραμματιστεί για την 5η Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες.

Οι κατευθυντήριες γραμμές για τις κατηγορίες που σχετίζονται με την οπλοκατοχή σε βάρος του Μπάιντεν είναι ποινή φυλάκισης 15-21 μηνών, όμως ειδικοί σε νομικά θέματα λένε ότι οι κατηγορούμενοι σε παρόμοιες υποθέσεις καταδικάζονται συχνά σε μικρότερες ποινές και είναι λιγότερο πιθανό να οδηγηθούν στη φυλακή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Yuri Gripas)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Οι ΗΠΑ θέτουν σε εφαρμογή την «Επιχείρηση Ελευθερίας» και το Ιράν προειδοποιεί για παραβίαση της εκεχειρίας

4/05/2026 - 8:40πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Matt Rourke)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απορρίπτει ως «απαράδεκτη» την ιρανική πρόταση ενώ η ένταση κλιμακώνεται σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο

4/05/2026 - 12:13πμ
(Φωτ.: EPA/Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα εξέλιξη για την επίθεση στο δείπνο του Λευκού Οίκου: Ταυτοποιήθηκε ο πυροβολισμός πράκτορα

3/05/2026 - 10:04μμ
Ιρανοί περνούν δίπλα από μια τεράστια αντιαμερικανική πινακίδα που αναφέρεται στον Ντόναλντ Τραμπ και το Στενό του Ορμούζ στην πλατεία Βαλιάσρ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια κακή συμφωνία ή μια αδύνατη στρατιωτική επιχείρηση, λέει το Ιράν

3/05/2026 - 4:10μμ
Μερτς και Τραμπ πριν πυκνώσουν τα σύννεφα (φωτ.: EPA / Samuel Corum)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αντιδράσεις στην ανακοίνωση του Πενταγώνου για απόσυρση χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών

3/05/2026 - 11:15πμ
Το Νόμπελ Ειρήνης που απονεμήθηκε στη Ναργκίς Μοχαμαντί και παραλήφθηκε από τα παιδιά της εκ μέρους της, τοποθετημένο σε άδεια καρέκλα κατά την τελετή στο Δημαρχείο του Όσλο, 10 Δεκεμβρίου 2023 (φωτ.: EPA / Javad Parsa)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση η Ιρανή Νομπελίστρια Ναργκίς Μοχαμαντί – Κατέρρευσε μέσα στη φυλακή

2/05/2026 - 5:38μμ
Οι System of a Down στη σκηνή του φεστιβάλ Sick New World. Λας Βέγκας, 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook /  System of a Down / Clemente Ruiz)
ΚΟΣΜΟΣ

System of a Down στο Λας Βέγκας: «Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι σφαγιάστηκαν» – Μήνυμα μνήμης και καταγγελίας από τον Σερζ Τανκιάν

2/05/2026 - 5:14μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, 1 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνει παντού ο Τραμπ: Από το Ιράν μέχρι την Ευρώπη, με την κρίση να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται

2/05/2026 - 4:50μμ
Μπίρες σε μια τυχαία κάβα (φωτ.: Pexels)
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Ουρές στην… μοναδική κάβα της χώρας – Ελλείψεις λόγω του πολέμου στο Ιράν

2/05/2026 - 1:34μμ
Κλασική χορευτική φιγούρα του Ντ. Τραμπ στη διάρκεια της ομιλίας του στη Φλόριντα (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Είμαστε σαν πειρατές», δήλωσε για τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

2/05/2026 - 10:29πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Μετανάστευση και Διαχείριση Συνόρων» του Κωνσταντίνου Καραγάτσου στην ΕΣΗΕΑ

41 δευτερόλεπτα πριν
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι χτύπησε φρεγάτα των ΗΠΑ – Οι Αμερικανοί διαψεύδουν

29 λεπτά πριν
(Πηγή: allwyn.gr)

Λαϊκό Λαχείο: Αλλάζει η ημέρα των κληρώσεων του παιχνιδιού της Allwyn

49 λεπτά πριν

Η Ένωση Μαγνησίας Μ. Ασίας και ο Σύλλογος Νησιού Πισιδίας Μ. Ασίας παρουσιάζουν το έργο «3104» στη Νίκαια

1 ώρα πριν

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Όχι» στην ονοματοδοσία πάρκου «Γιάννης Μπουτάρης» στη Θεσσαλονίκη

2 ώρες πριν
Ο Χάρης Καστανίδης (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

ΠΑΣΟΚ: Παραιτήθηκε ο Χάρης Καστανίδης με σφοδρή επίθεση κατά Νίκου Ανδρουλάκη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign