pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ευρωεκλογές στην Αυστρία: Επικράτηση της άκρας δεξιάς

Δέκα ποσοστιαίες μονάδες έχασαν οι συντηρητικοί, με τον καγκελάριο Καρλ Νεχάμερ να δηλώνει ότι «έλαβε το μήνυμα»

10/06/2024 - 9:47πμ
Πανηγυρισμοί από τον Χάραλντ Βιλίμσκι, κορυφαίο ευρωβουλευτή του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPÖ (φωτ.: EPA / Christian Bruna)

Πανηγυρισμοί από τον Χάραλντ Βιλίμσκι, κορυφαίο ευρωβουλευτή του αυστριακού ακροδεξιού κόμματος FPÖ (φωτ.: EPA / Christian Bruna)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την πρώτη του εθνική νίκη πέτυχε στην Αυστρία το ακροδεξιό κόμμα FPÖ, το οποίο στις ευρωεκλογές αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με 25,7%. Μετά το πολύκροτο σκάνδαλο Ibiza-gate, το 2019 είχε εξασφαλίσει τρεις έδρες – τώρα όμως τις διπλασίασε.

Οι Αυστριακοί ανέδειξαν δεύτερη δύναμη την παράταξη της δεξιάς ÖVP (24,7%), και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες του SPÖ (23,2%). Οι Πράσινοι συγκέντρωσαν το 10,7%.

Ο ηγέτης του FPÖ Χέρμπερτ Κικλ, ο οποίος ανέλαβε την προεδρία το 2021, κέρδισε έδαφος με τον αντιεμβολιαστικό του λόγο. «Οι ψηφοφόροι (…) έγραψαν ιστορία. Έδειξαν τη βούληση να εγκαινιάσουν μια νέα πολιτική εποχή στην Αυστρία και στην Ευρώπη», είπε μιλώντας σε οπαδούς του.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία δηλώνει πως θέλει η Αυστρία να τηρήσει «ουδετερότητα» και καταγγέλλει την ευρωπαϊκή υποστήριξη στο Κίεβο και τις κυρώσεις στη Μόσχα.

Μετά την επιτυχία του στις ευρωεκλογές το FPÖ επιθυμεί να κερδίσει και στις βουλευτικές που θα διεξαχθούν στα τέλη Σεπτεμβρίου, αν και δεν υπάρχει καμιά εγγύηση ότι θα βρει εταίρους που θα του επιτρέψουν να κυβερνήσει.

Στο αυστριακό πολιτικό σκηνικό η άκρα δεξιά έχει εδραιωθεί από τη δεκαετία του 1980. Το FPÖ, το οποίο ίδρυσαν πρώην ναζί τη δεκαετία του 1950, ήταν στην κυβέρνηση των συντηρητικών από το 2017 έως το 2019.

Στις τάξεις των συντηρητικών, η επίδοση των οποίων ήταν μειωμένη κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με το 2019, η ατμόσφαιρα δεν ήταν ιδιαίτερα γιορτινή, παρότι το κόμμα φάνηκε ικανοποιημένο που βρέθηκε στη δεύτερη θέση.

Ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ δήλωσε πως έλαβε το «μήνυμα» των εκλογέων, υποσχόμενος να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, σκληραίνοντας ιδίως τον αγώνα εναντίον «της παράνομης μετανάστευσης».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σε πρώτο πλάνο ο λογότυπος του ΟΠΕΚ (φωτ.: EPA / Lisi Niesner)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί αποχώρησαν τα Εμιράτα από τον ΟΠΕΚ

28/04/2026 - 11:28μμ
Καπνός υψώνεται έπειτα από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε χωριό του νότιου Λιβάνου, όπως φαίνεται από την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ, 28 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: «Στον αέρα» η εκεχειρία – Πλήγματα, εκκενώσεις και βαθιά ρήγματα στο εσωτερικό

28/04/2026 - 11:16μμ
(Φωτ.: Instagram/le_kousou, Κωνσταντίνος Κουσουρής)
ΚΟΣΜΟΣ

Έλληνας επιχειρηματίας διεκδικεί θέση στο παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο «Beast Games» και 5 εκατ. δολάρια

28/04/2026 - 10:40μμ
Ό,τι απέμεινε από το παγιδευμένο όχημα, Κυριακή 26 Απριλίου (πηγή: Belfast Telegraph)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Ιρλανδία: Σύλληψη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα έξω από αστυνομικό τμήμα

28/04/2026 - 10:34μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου, μετά τους πυροβολισμούς. 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Yuri Gripas / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Θεωρίες συνωμοσίας «πλημμυρίζουν» το διαδίκτυο μετά την επίθεση στον Τραμπ

28/04/2026 - 8:45μμ
Το λογότυπο του ΟΠΕΚ στο κτήριο πριν από την 186η Τακτική Συνέλευση του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Βιέννη, το 2023, (φωτ. αρχείου: EPA/MAX BRUCKER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Σοκ για την αποχώρησή τους από ΟΠΕΚ και ΟΠΕΚ+

28/04/2026 - 5:33μμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόταση-κλειδί για το τέλος του πολέμου από το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ, αλλά επιφυλάξεις Τραμπ και διεθνής ανησυχία

28/04/2026 - 9:04πμ
Ισραηλινοί στρατιώτες επιχειρούν στο έδαφος του Λιβάνου κοντά στα σύνορα, όπως φαίνεται από την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ. 26 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Εκεχειρία «στα χαρτιά», νεκροί στο πεδίο – Σκιά αστάθειας και εσωτερικών ρηγμάτων

27/04/2026 - 4:39μμ
Τη φωτογραφία από τη σύλληψη του Κόουλ Τόμας Άλεν την μοιράστηκε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ (πηγή: Fox News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σοβαρά κενά ασφαλείας στην απόπειρα – Καθυστερήσεις, λάθη και νέα ερωτήματα για τη φύλαξή του

27/04/2026 - 3:28μμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Jose Luis Magana)
ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι περιέγραψε ο Τραμπ τα κρίσιμα λεπτά της ένοπλης επίθεσης στη Ουάσιγκτον – Το «μανιφέστο μίσους» του δράστη

27/04/2026 - 10:00πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επετειακή μπλούζα για τα 100 χρόνια στο Κίζαρι Ροδόπης (φωτ.: Facebook / Savvas Kamenidis)

Κίζαρι Ροδόπης: 100 χρόνια από τη δεύτερη προσφυγιά – Τα ονόματα που ξανακούστηκαν μετά από έναν αιώνα

20 λεπτά πριν
Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός του Κοσόβου και ηγέτης του κόμματος Vetevendosje (LVV), Άλμπιν Κούρτι (κέντρο), χαιρετά υποστηρικτές του στην Πρίστινα, στο Κόσοβο, στις 28 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: αρχείου: EPA/GEORGI LICOVSKI)

Κόσοβο: Διάλυση της Βουλής και νέες εκλογές μετά το αδιέξοδο στην εκλογή ΠτΔ

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Αμυγδαλεώνας Καβάλας: Στα νέα κοιμητήρια η ιερή εικόνα της Παναγίας Σουμελά

1 ώρα πριν
Άποψη του κτηρίου του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό όπου την Τρίτη άνοιξε πυρ ο 89χρονος τραυματίζοντας έναν υπάλληλο στο πόδι (φωτ.: Αρετή Τηλιακού/ EUROKINISSI)

Στη ΓΑΔΑ ο 89χρονος «πιστολέρο» που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σε δύο επιθέσεις

2 ώρες πριν
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Τέμπη: Στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση για αποζημιώσεις – Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την παραλία Ρόδα στην Κέρκυρα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά – Έως 27°C η θερμοκρασία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign