pontosnews.gr
Παρασκευή, 4/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος – Προβλημάτισε η αποχή

Για τα κέρδη που αποκόμισε από την ευρωπαϊκή εκλογική αναμέτρηση έκανε λόγο το κάθε κόμμα

10/06/2024 - 12:01πμ
Ελληνικά ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Ελληνικά ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση σύμφωνα με τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, νωρίτερα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «το κόμμα μας δεν έφτασε στο στόχο που είχε θέσει και δεν με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στη χώρα μας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της τρία χρόνια χωρίς εκλογές, και θα επιταχύνει τις προσπάθειές για καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερες αστοχίες.

ΣΥΡΙΖΑ

«Καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις πρώτες του δηλώσεις για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

«Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει. Αυτό είναι μία επιλογή του ελληνικού λαού, σε μία εκλογική διαδικασία την οποία ανέδειξε ο πρωθυπουργός σε εθνικό διακύβευμα» συμπλήρωσε ο Στ. Κασσελάκης.

ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πανηγυρίζει. Αυξάνει τη δύναμή του κι αυτό δεν μπορεί να εκφεύγει. Δείχνει ότι πηγαίνει προοδευτικά μπροστά, δεν καλπάζει, αλλά δεν είναι πισωγύρισμα», ανέφεραν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη όταν οριστικοποιήθηκε η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως σημείωσαν, στην εικόνα του εκλογικού χάρτη το ΠΑΣΟΚ έφερε πλήγμα στην κυβέρνηση και ήδη δύο περιφέρειες είναι πράσινες. Πρόκειται για το Λασίθι και το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Ελληνική Λύση

«Σήμερα γεννήθηκε ο πόλος της πατριωτικής διακυβέρνησης του τόπου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και σημείωσε ότι όλοι οι Έλληνες μπορούν να συστρατευθούν με το κόμμα του.

Ευχόμαστε ολόψυχα κάποια στιγμή τα μέσα ενημερώσεως να αντιληφθούν ότι η Ελληνική Λύση είναι ένα αμιγώς εθνικό, κοινωνικό, λαϊκό κόμμα, το οποίο ήρθε για να κυβερνήσει λέγοντας το εξής: Ότι είναι η δύναμη ευθύνης.

ΚΚΕ

Συνολικά, το ΚΚΕ καταγράφει μια ακόμα σημαντική άνοδο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023, όπου είχε επίσης ανεβάσει τα ποσοστά του», ανέφερε, στην αρχή των δηλώσεών του, ο γγ της ΚΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ» δήλωσε.

Νίκη

Την πρώτη δήλωσή του για τις ευρωεκλογές έκανε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός. «Αυξήσαμε τα ποσοστά μας σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Θα συνεχίσουμε με σθένος, με συνέπεια και με σοβαρότητα, να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του ελληνικού λαού, όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα αλλά, από αύριο, και μέσα στην Ευρώπη και θέλω να στηλιτεύσω κάτι το οποίο μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Έχουμε μια τεράστια αποχή, πάνω από 60%. Είναι μια τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς, υποβάθμισε αυτή την αποχή», ανέφερε ο κ. Νατσιός.

Πλεύση Ελευθερίας

Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εξέφρασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε: «Δώσαμε Ζωή και στην Ευρωβουλή… Για πρώτη φορά η Πλεύση Ελευθερίας εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο, για πρώτη φορά θα υπάρχει ευρωβουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας που θα “χτίσει” ένα διαφορετικό παράδειγμα-υπόδειγμα, τέτοιο που θα θελήσουν πολλοί να μιμηθούν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

O Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντόνιο Κόστα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο μετά τη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για την άμυνά της

3/09/2026 - 9:21μμ
(Φωτ.: EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και τις τουρκικές αιτιάσεις

3/09/2026 - 5:17μμ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής 
Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

3/09/2026 - 12:20πμ
Εικόνα από την εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Η Θεσσαλονίκη κινείται», όπου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας μίλησε για τα έργα του Μετρό και τον Flyοver (φωτ.: Νάσος Σιμόπουλος/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στο τραπέζι η 24ωρη λειτουργία τα σαββατοκύριακα

2/09/2026 - 10:44μμ
Ρένα Δούρου και Έλενα Ακρίτα στα βουλευτικά έδρανα. Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος η Έλενα Ακρίτα

2/09/2026 - 3:36μμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Διακοίνωση με απειλές για το Αιγαίο

2/09/2026 - 3:12μμ
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ζοζέφ Αούν, στο Μέγαρο Μαξίμου.  Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026   (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Λίβανος: Στρατηγική σχέση με φόντο το Ισραήλ – Το μήνυμα προς τη Χεζμπολάχ

31/08/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ προς Άγκυρα: Η κυριαρχία στο Αιγαίο δεν επιδέχεται σχολιασμό

29/08/2026 - 6:19μμ
(Φωτ. αρχείου: Twitter / T.C. Millî Savunma Bakanlığı)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Γιάννη Μανιάτη στην Κομισιόν για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

29/08/2026 - 11:54πμ
Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επτά «ναι» στη Θεσσαλονίκη, αλλά κενό 2,5 δισ. στους δήμους – Η ατζέντα πριν από τη ΔΕΘ

27/08/2026 - 10:28μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έλληνες πρόσφυγες στο κατάστρωμα του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS «Edsall» (DD-219), κατά την εκκένωση της Σμύρνης τον Σεπτέμβριο του 1922 (φωτ.: Naval History and Heritage Command / NH 85298)

Σμύρνη 1922: Το τηλεγράφημα που δικαιώνει τον Τζορτζ Χόρτον – Η έκκληση που απέρριψαν οι ΗΠΑ

8 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Μαραθώνας: «Η μητέρα μου έλεγε ότι είχε τακτοποιήσει το θέμα» – Τι αποκαλύπτει ο εγγονός της 90χρονης

35 λεπτά πριν
Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Στον ανακριτή σήμερα οι γονείς – Οι βαριές κατηγορίες

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKOKINISSI)

Καιρός: Ζέστη έως 35°C και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σήμερα

1 ώρα πριν
Μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη, για τη ΔΕΘ (φωτ.:  ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

ΔΕΘ 2026: Οι κινητοποιήσεις αρχίζουν σήμερα – Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του μετρό το Σάββατο

2 ώρες πριν
Εικόνα από την έρημο Τανζρούφτ, έναν από τους πιο αφιλόξενους τόπους του πλανήτη (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Αλγερία: Στρατώνας στην έρημο Τανζρούφτ μετατρέπεται σε φυλακή για βαρόνους ναρκωτικών

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV