pontosnews.gr
Κυριακή, 13/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος – Προβλημάτισε η αποχή

Για τα κέρδη που αποκόμισε από την ευρωπαϊκή εκλογική αναμέτρηση έκανε λόγο το κάθε κόμμα

10/06/2024 - 12:01πμ
Ελληνικά ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Ελληνικά ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση σύμφωνα με τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, νωρίτερα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «το κόμμα μας δεν έφτασε στο στόχο που είχε θέσει και δεν με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στη χώρα μας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της τρία χρόνια χωρίς εκλογές, και θα επιταχύνει τις προσπάθειές για καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερες αστοχίες.

ΣΥΡΙΖΑ

«Καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις πρώτες του δηλώσεις για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία.

«Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει. Αυτό είναι μία επιλογή του ελληνικού λαού, σε μία εκλογική διαδικασία την οποία ανέδειξε ο πρωθυπουργός σε εθνικό διακύβευμα» συμπλήρωσε ο Στ. Κασσελάκης.

ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πανηγυρίζει. Αυξάνει τη δύναμή του κι αυτό δεν μπορεί να εκφεύγει. Δείχνει ότι πηγαίνει προοδευτικά μπροστά, δεν καλπάζει, αλλά δεν είναι πισωγύρισμα», ανέφεραν συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη όταν οριστικοποιήθηκε η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως σημείωσαν, στην εικόνα του εκλογικού χάρτη το ΠΑΣΟΚ έφερε πλήγμα στην κυβέρνηση και ήδη δύο περιφέρειες είναι πράσινες. Πρόκειται για το Λασίθι και το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Ελληνική Λύση

«Σήμερα γεννήθηκε ο πόλος της πατριωτικής διακυβέρνησης του τόπου», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και σημείωσε ότι όλοι οι Έλληνες μπορούν να συστρατευθούν με το κόμμα του.

Ευχόμαστε ολόψυχα κάποια στιγμή τα μέσα ενημερώσεως να αντιληφθούν ότι η Ελληνική Λύση είναι ένα αμιγώς εθνικό, κοινωνικό, λαϊκό κόμμα, το οποίο ήρθε για να κυβερνήσει λέγοντας το εξής: Ότι είναι η δύναμη ευθύνης.

ΚΚΕ

Συνολικά, το ΚΚΕ καταγράφει μια ακόμα σημαντική άνοδο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 και σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2023, όπου είχε επίσης ανεβάσει τα ποσοστά του», ανέφερε, στην αρχή των δηλώσεών του, ο γγ της ΚΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που σήμερα υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά ο απεγκλωβισμός εργατικών-λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ» δήλωσε.

Νίκη

Την πρώτη δήλωσή του για τις ευρωεκλογές έκανε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός. «Αυξήσαμε τα ποσοστά μας σχεδόν κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Θα συνεχίσουμε με σθένος, με συνέπεια και με σοβαρότητα, να υπερασπιζόμαστε τα δίκαια του ελληνικού λαού, όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα αλλά, από αύριο, και μέσα στην Ευρώπη και θέλω να στηλιτεύσω κάτι το οποίο μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Έχουμε μια τεράστια αποχή, πάνω από 60%. Είναι μια τεράστια αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά, εμμέσως πλην σαφώς, υποβάθμισε αυτή την αποχή», ανέφερε ο κ. Νατσιός.

Πλεύση Ελευθερίας

Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εξέφρασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία δήλωσε: «Δώσαμε Ζωή και στην Ευρωβουλή… Για πρώτη φορά η Πλεύση Ελευθερίας εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο, για πρώτη φορά θα υπάρχει ευρωβουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας που θα “χτίσει” ένα διαφορετικό παράδειγμα-υπόδειγμα, τέτοιο που θα θελήσουν πολλοί να μιμηθούν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ομιλία Μητσοτάκη από το Καστελόριζο, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Μήνυμα στην Άγκυρα για απειλές και αναθεωρητισμό

13/09/2026 - 12:34μμ
Από τη σύσκεψη στο δημαρχείο του Καστελλόριζου (φωτ.: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καστελλόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία κλείνουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα, λέει ο Κ. Μητσοτάκης – Όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη στο δημαρχείο

12/09/2026 - 4:28μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπύρος Χαλβατζής: Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ

12/09/2026 - 2:30μμ
Πρόσφυγες και μετανάστες στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανιών, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Return hubs στην Αφρική: Το σχέδιο απελάσεων που στηρίζουν Ελλάδα και Γερμανία

10/09/2026 - 12:53μμ
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από τη ΔΕΘ: Το πρόγραμμα των 7,5 δισ. και το μήνυμα για δεύτερη κάλπη

9/09/2026 - 6:27μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για τριμερή: Μας ενώνει η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας

8/09/2026 - 5:48μμ
Νίκος Χριστοδουλίδης, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και Κυριάκος Μητσοτάκης στην τριμερή Κύπρου-Αιγύπτου-Ελλάδας κατά τη 10η τριμερή σύνοδο στο Κάιρο, τον Ιανουάριο του 2025 (φωτ.: Προεδρία της Αιγύπτου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος: Τριμερής στο Ελ Αλαμέιν με φόντο τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις

8/09/2026 - 8:37πμ
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο Βελλίδειο, για την ομιλία του πρωθυπουργού 
στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ. Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Νέα τρένα από το 2027 – «Οι σταθμοί παίρνουν ζωή»

6/09/2026 - 2:04μμ
Συνέντευξη τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.  Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026  (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Εκλογές το 2027 – «Ο Σαμαράς έχει τεχνογνωσία στο πώς να κάνει κακό στην παράταξη»

6/09/2026 - 1:16μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια της 90ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο

6/09/2026 - 12:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την εκδήλωση των «Μικρασιατικών 2026» στο Επιμελητήριο Κορινθίας. Στο βήμα ο Σάββας Καλεντερίδης (φωτ.: Facebook / Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου)

Κόρινθος: Ο Σάββας Καλεντερίδης στα «Μικρασιατικά 2026» – Η Καταστροφή και τα διδάγματα για το σήμερα

9 λεπτά πριν
Ο Έλληνας μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (1873-1950), μία από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής και διεθνούς μαθηματικής επιστήμης (φωτ.: Αρχείο karatheodori.gr)

13 Σεπτεμβρίου 1873: Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή – Ο Έλληνας της Ανατολής που άλλαξε την επιστήμη των μαθηματικών και έζησε την καταστροφή της Σμύρνης

30 λεπτά πριν
Ομιλία Μητσοτάκη από το Καστελόριζο, Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 (πηγή: ΕΡΤ)

Μητσοτάκης από Καστελόριζο: Μήνυμα στην Άγκυρα για απειλές και αναθεωρητισμό

50 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)

Τουρκία: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον μπαρ και ενώσεων ΛΟΑΤΚΙ+

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΑΔΕ)

ΑΑΔΕ: Βρήκαν 26,8 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε γιαπί στην Αττική

2 ώρες πριν
(Φωτ.: «mnimi»)

Γιάννης Ελενίτσας: Ο Ροδίτης βοτανολόγος που …σπέρνει την ελληνική φύση σε όλο τον κόσμο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV