pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την απόβαση στη Νορμανδία – Κάλεσμα Μπάιντεν για συνεχή υποστήριξη στην Ουκρανία

Ξένοι ηγέτες τίμησαν 200 βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που παραβρέθηκαν στους εορτασμούς της επετείου

6/06/2024 - 6:23μμ
Αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποιούν επίδειξη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 80η επέτειο από την απόβαση στη Νορμανδία (φωτ.: EPA/Andre Pain)

Αμερικανικά αεροσκάφη πραγματοποιούν επίδειξη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 80η επέτειο από την απόβαση στη Νορμανδία (φωτ.: EPA/Andre Pain)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Έκκληση για την προστασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας απηύθυνε κατά την 80ή επέτειο της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία (D-Day) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, καλώντας τις δυτικές δυνάμεις να συνεχίσουν την υποστήριξη στην Ουκρανία και να μην παραδοθούν στη ρωσική τυραννία.

Σε κοινή τελετή με τον Γάλλο πρόεδρο και Αμερικανούς βετεράνους στο Αμερικανικό Κοιμητήριο της Νορμανδίας, ο Μπάιντεν είπε πως είναι «απλώς αδιανόητη» η παράδοση στη ρωσική επιθετικότητα και υποσχέθηκε ότι η υποστήριξη στην Ουκρανία δεν θα μειωθεί.

Κάλεσε τους συμμάχους στη Δύση και στο ΝΑΤΟ να αναβιώσουν το πνεύμα της D-Day και να εργαστούν από κοινού σε μια περίοδο όπου όπως είπε η δημοκρατία αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη απειλή από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ο απομονωτισμός δεν ήταν η απάντηση πριν από 80 χρόνια και δεν είναι η απάντηση σήμερα», ανέφερε ο Μπάιντεν στην ομιλία του.

Βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τον Καναδά στη διάρκεια της τιμητικής τελετής στο κοιμητήριο Κουρσέιγ-σιρ-Μερ (φωτ.: EPA/Christophe Petit Tesson)

Οι ήρωες βετεράνοι

Στις 6 Ιουνίου 1944, περισσότεροι από 150.000 στρατιώτες των Συμμάχων ‘εισέβαλαν’ στη Γαλλία από θάλασσα και αέρα για να διώξουν τις δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας αποβιβαζόμενοι στις παραλίες με τις κωδικές ονομασίες Ομάχα, Τζούνο, Σουόρντ, Γιούτα και Γκολντ ή πέφτοντας από τον ουρανό.

Με τον αριθμό των βετεράνων, πολλοί από τους οποίους είναι 100 ή και παραπάνω ετών, να μειώνεται με γρήγορους ρυθμούς, αυτή είναι πιθανό να είναι η τελευταία μεγάλη τελετή στη Νορμανδία προς τιμή τους και παρουσία τους.

Με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ουκρανία στα σύνορα της Ευρώπης, η επέτειος αυτού του σημείου καμπής στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο φέρει ένα ιδιαίτερο νόημα. Πραγματοποιείται σε μια χρονιά πολλών εκλογών, μεταξύ των οποίων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα και στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.

Ορισμένοι φοβούνται πως ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που θα αντιπαρατεθεί στις εκλογές με τον Μπάιντεν, θα μειώσει την υποστήριξη των ΗΠΑ για την Ουκρανία.

Μιλώντας σε μια βρετανική τελετή στο Βερ-σιρ-Μερ νωρίτερα σήμερα ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας, με στρατιωτική στολή, απηύθυνε επίσης έκκληση για μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία στη μάχη για ειρήνη.

«Θυμόμαστε το δίδαγμα που φθάνει σ’ εμάς ξανά και ξανά μέσα από τις δεκαετίες: τα ελεύθερα έθνη πρέπει να ενώνονται για να αντισταθούν μαζί στην τυραννία», δήλωσε ο Κάρολος, ο οποίος μίλησε τόσο στα αγγλικά όσο και στα γαλλικά.

Οι ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν σήμερα διακήρυξη που θα λέει πως η δημοκρατία βρίσκεται γι΄ακόμη μία φορά υπό απειλή στην Ευρώπη και θα δίνεται η υπόσχεση για προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας, δήλωσαν δύο πηγές.

Περίπου 200 βετεράνοι, οι περισσότεροι Αμερικανοί ή Βρετανοί, πρόκειται να συμμετάσχουν σε τελετές ολόκληρη τη σημερινή ημέρα.

Στην αμερικανική τελετή στο κοιμητήριο του Κολβίλ-σιρ-Μερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν απένειμε το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής στους Αμερικανούς βετεράνους. Πολλοί ήταν σε αναπηρικά καροτσάκια, φορώντας καπελάκια με την επιγραφή «WWII veteran» (Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου).

«Επιστρέψατε σήμερα εδώ στην πατρίδα», είπε ο Μακρόν στους Αμερικανούς βετεράνους στα αγγλικά, λέγοντας πως η Γαλλία δεν θα ξεχάσει τη θυσία τους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

16/07/2026 - 11:39μμ
Ιρανός εργαζόμενος τοποθετεί αντιαμερικανική πινακίδα με φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ και μελών της οικογένειάς του πάνω σε φέρετρα καλυμμένα με αμερικανικές σημαίες, στην πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη (φωτ.: ΕΡΑ  / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ στοχοποιεί την «καρδιά» του ιρανικού πετρελαίου – Πλήγματα στην Κεσμ, σχέδιο κατάληψης της Χαργκ

16/07/2026 - 8:03μμ
Διαδηλωτές στο Κίεβο ζητούν την επιστροφή του Μιχαΐλο Φεντόροφ στο υπουργείο Άμυνας, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Φέρτε πίσω τον Φεντόροφ» και «Θα αλλάξουμε ή θα πεθάνουμε». Πέμπτη 16 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Ukraine world)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικές αναταράξεις στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αλλάζει κυβέρνηση και προκαλεί έντονες αντιδράσεις

16/07/2026 - 6:51μμ
Διαδηλωτές συμμετέχουν σε συγκέντρωση μνήμης για τα θύματα των μαζικών σφαγών των Αρμενίων, στην Τιφλίδα της Γεωργίας, στις 24 Απριλίου 2023 (φωτ.: Epa / Zurab Kurtsikidze)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Γενοκτονία των Αρμενίων στο γεωπολιτικό παζάρι – Πάγωσε η ψηφοφορία στην Κνεσέτ

16/07/2026 - 5:04μμ
Τουρίστες μπροστά από την Αγια-Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι τουρίστες επειδή διάβαζαν τη Βίβλο μέσα στην Αγία Σοφία

16/07/2026 - 3:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ–Ιράν: «Θέλουν συνάντηση», λέει ο Τραμπ ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται – «Εξουδετερώθηκε» τάνκερ, απελευθερώθηκε Αμερικανίδα ενώ τα Στενά του Ορμούζ έχουν παραλύσει

16/07/2026 - 9:23πμ
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη γαλλική Βουλή που ενέκρινε 291 υπέρ και 241 κατά, το νομοσχέδιο για το δικαίωμα στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία (φωτ.: EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Πράσινο φως» από το Κοινοβούλιο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

15/07/2026 - 10:17μμ
Το κτήριο του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, όπου συνέρχεται το νομοθετικό σώμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέα στήριξη στο νομοσχέδιο για τις Γενοκτονίες Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων – Γιατί παραμένει «παγωμένο» στο Κογκρέσο

15/07/2026 - 3:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απειλή Τραμπ προς το Ιράν: «Θα βομβαρδίσουμε ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς και γέφυρες αν δεν υπάρξει συμφωνία»

15/07/2026 - 8:29πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ζήτησε από τον Νετανιάχου αποχώρηση από Λίβανο και Συρία – Νέα σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας για το Ιράν και τη Μέση Ανατολή

14/07/2026 - 11:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι προσέρχονται για την προσευχή για το Έιντ αλ-Άντχα δίπλα στα ερείπια του τεμένους Αλ Χούντα, στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας (φωτ.: EΡΑ / Haitham Imad)

Γάζα: Από τη μεγάλη ανοικοδόμηση σε έναν καταυλισμό – Συρρικνώθηκε το σχέδιο Τραμπ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου ανέδειξε τη γεύση και την ιστορία του Πόντου στις «Γαστρονομικές Συναντήσεις στους Πρόποδες του Ολύμπου»

8 ώρες πριν
Ο Δημήτρης Καρασαββίδης με χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, σε στιγμιότυπο από το βιντεοκλίπ (πηγή: YouTube / 
Dimitris Karasavvidis)

«Ο Χορευτίανον»: Ο Δημήτρης Καρασαββίδης τραγουδά για τον Πόντιο που δεν πατά στη γη

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Η κλήρωση της Super League – Οι ευχές για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και το πρόγραμμα τις πρεμιέρας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Μαζική έξοδος 63 στελεχών πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή

9 ώρες πριν
Φαγητά που προσφέρθηκαν 2ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων, το 2025 (φωτ.: Facebook / RafinataNews.gr)

Η Τρίγλια «στρώνει τραπέζι» στη Ραφήνα – Έρχεται το 3ο Αντάμωμα Μικρασιατικών Γεύσεων

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign