pontosnews.gr
Κυριακή, 18/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Λωρίδα της Γάζας: Μία τουαλέτα για 4.000 ανθρώπους – Φρικτές συνθήκες διαβίωσης καταγγέλλει η Oxfam

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτηρίζει «εντελώς ψευδείς» τις καταγγελίες ότι η χώρα του οδηγεί στον λιμό τους κατοίκους της Γάζας

4/06/2024 - 8:50μμ
Φωτιά και καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη μετά από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε καταυλισμό προσφύγων στη νότια Γάζα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Φωτιά και καπνός υψώνεται μετά από έκρηξη μετά από ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα σε καταυλισμό προσφύγων στη νότια Γάζα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Φρικτές» είναι οι συνθήκες διαβίωσης στην αλ Μαουάσι, την περιοχή στη νότια Λωρίδα της Γάζας όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες Παλαιστίνιοι μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης στη Ράφα, καθώς υπάρχει κατά μέσο όρο μία τουαλέτα για 4.000 ανθρώπους, κατήγγειλε σήμερα η Oxfam.

«Οι συνθήκες διαβίωσης είναι τόσο φρικτές που στην αλ Μαουάσι υπάρχουν μόλις 121 τουαλέτες για 500.000 ανθρώπους, κάτι που σημαίνει ότι 4.130 άνθρωποι πρέπει να μοιραστούν μία τουαλέτα», τόνισε σε ανακοίνωσή της.η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται στους τομείς της εξάλειψης της φτώχειας, της παροχής ανακούφισης σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Η κατάσταση είναι απάνθρωπη. Οι συνθήκες ανυπόφορες, δεν υπάρχει καθαρό νερό, οι άνθρωποι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν θαλασσινό νερό», περιγράφει στην ανακοίνωση η Μέερα, μία εργαζόμενη στην Oxfam που ζει πλέον στην αλ Μαουάσι αφού έχει εκτοπιστεί επτά φορές από τον Οκτώβριο.

Χθες Δευτέρα ένας καταυλισμός εκτοπισμένων στη Χαν Γιουνές, επίσης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, πλημμύρισε από λύματα, αφού έσπασε αγωγός.

Οι κάτοικοί του προσπαθούσαν με μικρά δοχεία ή πλαστικά μπουκάλια να βγάλουν τα βρόμικα νερά από τις σκηνές τους.

«Όταν κηρυχθεί λιμός, θα είναι πολύ αργά»

Την ώρα που «1,7 εκατομμύριο κάτοικοι» είναι πλέον στοιβαγμένοι «σε λιγότερο από το ένα πέμπτο της Λωρίδας της Γάζας», «οι ασταμάτητοι αεροπορικοί και χερσαίοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ και η σκόπιμη παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας καθιστούν ουσιαστικά αδύνατη την πρόσβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων στους αμάχους που βρίσκονται πολιορκημένοι και λιμοκτονούν», κατήγγειλε η Oxfam στην ανακοίνωσή της με τίτλο: «Ο κίνδυνος λιμού αυξάνει την ώρα που το Ισραήλ καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την παροχή βοήθειας στη Γάζα».

«Όταν κηρυχθεί λιμός, θα είναι πολύ αργά. Όταν η πείνα προκαλέσει πολλούς επιπλέον θανάτους, κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τις φρικτές επιπτώσεις του σκόπιμου, παράνομου και σκληρού αποκλεισμού της βοήθειας από το Ισραήλ», υπογράμμισε η Σάλι Αμπί Χαλίλ διευθύντρια της Oxfam για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Άλλη εικόνα παρουσιάζει ο Νετανιάχου

Την Πέμπτη, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «εντελώς ψευδείς» τις καταγγελίες ότι η χώρα του οδηγεί στον λιμό τους κατοίκους της Γάζας.

«Διαθέσαμε μισό εκατομμύριο τόνους τροφίμων και φαρμάκων. Ασφαλτοστρώσαμε δρόμους, ανοίξαμε νέους δρόμους, κάναμε ρίψεις με αεροπλάνα, κάναμε τα πάντα για να αποφύγουμε τον λιμό», απάντησε, ενώ πρόσθεσε ότι στη Λωρίδα της Γάζας οι άνθρωποι καταναλώνουν «3.200 θερμίδες» ημερησίως, δηλαδή «1.000 θερμίδες περισσότερες από όσες χρειάζονται την ημέρα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλβανία – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα για πέμπτη ημέρα με συλλήψεις και χρήση πλαστικών σφαιρών

17/10/2026 - 11:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν, Λεκορνί και Μελόνι καταδικάζουν τη βία μετά τις διαδηλώσεις σε Γαλλία και Ιταλία – Μελανσόν και ιταλική αντιπολίτευση στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

17/10/2026 - 10:54μμ
Ο πάπας Λέων σε κάποια ομιλία του (φωτ.: EPA / Γραφείο Τύπου Βατικανού)
ΚΟΣΜΟΣ

Εξιτήριο για τον Πάπα Λέοντα μετά την επέμβαση στον πνεύμονα – Επιστρέφει στο Βατικανό

17/10/2026 - 9:35μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποβιβάζεται από το Marine One στη βάση Άντριους, στο Μέριλαντ, πριν αναχωρήσει με το Air Force One για την Αλαμπάμα, στις 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Λευκός Οίκος / Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Τέσσερις από τις οκτώ γυναίκες εκτός υπουργικού σχήματος – Και τώρα η Ζακαράια

17/10/2026 - 8:44μμ
«No Meloni Day» στο Τορίνο, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: Χ / Hans Solo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: «No Meloni Day» σε 40 πόλεις – Απλώνεται η μαθητική διαμαρτυρία στην Ευρώπη

17/10/2026 - 7:54μμ
Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα και κανόνια νερού κατά διαδηλωτών κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Μιντί των Βρυξελλών, στις 17 Οκτωβρίου 2026 (πηγή: Χ / @EU_today)
ΚΟΣΜΟΣ

Από τη Γαλλία στο Βέλγιο η οργή για την παιδεία – Συγκρούσεις στις Βρυξέλλες

17/10/2026 - 6:23μμ
Ο Τραμπ δείχνει στον Ζελένσκι τον ανακαινισμένο Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, 17 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ανάσα στη Ρωσία με πάγωμα νέων κυρώσεων – Καταγγελίες για «προδοσία» της Ουκρανίας

17/10/2026 - 5:14μμ
Διαδηλωτές ποζάρουν μπροστά σε φλεγόμενο αυτοκίνητο στο Παρίσι, στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της ακρίβειας και των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες, στις 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πεδίο μάχης οι δρόμοι – Φωτιές, δακρυγόνα και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις

17/10/2026 - 4:51μμ
Αστυνομικοί προσάγουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια φοιτητικής κινητοποίησης στα Τίρανα, στις 15 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Πέμπτη ημέρα κινητοποιήσεων στα Τίρανα – Αποζημιώσεις υπόσχεται ο Ράμα

17/10/2026 - 3:22μμ
Διαδηλωτής απέναντι σε «Αύρα» κατά τη διάρκεια μαθητικής και συνδικαλιστικής  κινητοποίησης στο Παρίσι, για τις συνθήκες στα σχολεία. 13 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Firas Abdullah)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η ακρίβεια φέρνει μαθητές και «Κίτρινα Γιλέκα» στον ίδιο δρόμο

17/10/2026 - 2:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: maddie_jade_dancer/Instagram)

Μαντλίν Κωνσταντάκος: Η 17χρονη Ελληνοαυστραλή μπαλαρίνα που άφησε το Σίδνεϊ για να κυνηγήσει το όνειρό της στο Λονδίνο

5 ώρες πριν
Κίτρινη κάρτα σε αγώνα της Super League (φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ποδόσφαιρο: Κίτρινη κάρτα από… οθόνη – Το πείραμα της Ουρουγουάης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλβανία – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα για πέμπτη ημέρα με συλλήψεις και χρήση πλαστικών σφαιρών

6 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Μακρόν, Λεκορνί και Μελόνι καταδικάζουν τη βία μετά τις διαδηλώσεις σε Γαλλία και Ιταλία – Μελανσόν και ιταλική αντιπολίτευση στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

6 ώρες πριν
Σε ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Νέστορος στην Νίκαια, εντοπίστηκε παλιός οπλισμός.Επιχείρηση των ΤΕΕΜ για την παραλαβή τους, Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

Νίκαια: Βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες, όπλο και περισσότερα από 150 φυσίγγια σε ταράτσα πολυκατοικίας

7 ώρες πριν
Η Ευανθία (Έφη) Δημητρακοπούλου στη Μελβούρνη, περίπου το 1958, τη χρονιά που μετανάστευσε μόνη της από την Ελλάδα στην Αυστραλία (φωτ.: Ευγενική παραχώρηση της Ευανθίας Λέγγα / Museums Victoria) - Ένθετη φωτογραφία του ξύλινου κουταλιού που είχε φτιάξει για εκείνη ο αδελφός της Δημήτρης (φωτ.: Museums Victoria)

«Δεν είχαμε πολλά τότε, αλλά το σπίτι ήταν πάντα γεμάτο αγάπη»: Η συγκινητική ιστορία μιας Ελληνίδας μετανάστριας που έφυγε για την Αυστραλία με ένα διαβατήριο και ένα… ξύλινο κουτάλι!

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV