pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Βρόμικος» πόλεμος: Η Βόρεια Κορέα στέλνει μπαλόνια με σκουπίδια στη Νότια Κορέα

Οι ανταλλαγές... μπαλονιών με προπαγανδιστικό υλικό, απαγορευμένες ταινίες ή λιχουδιές, ακόμη και μουσική K-POP είναι συνηθισμένες μεταξύ των δύο χωρών

1/06/2024 - 6:25μμ
Ένα ζευγάρι από τα μπαλόνια της Βόρειας Κορέας που μεταφέρουν σκουπίδια στη Νότια Κορέα (φωτ.: ΕΡΑ/Μικτό Επιτελείο Νότιας Κορέας)

Ένα ζευγάρι από τα μπαλόνια της Βόρειας Κορέας που μεταφέρουν σκουπίδια στη Νότια Κορέα (φωτ.: ΕΡΑ/Μικτό Επιτελείο Νότιας Κορέας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ακόμη περισσότερα μπαλόνια με σκουπίδια, ακαθαρσίες και προπαγανδιστικά φυλλάδια φαίνεται ότι έστειλε σήμερα η Βόρεια Κορέα στη Νότια, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα οι αρχές της τελευταίας να προειδοποιήσουν τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «αφάνταστα αισχρή και χαμερπή συμπεριφορά».

Ο στρατός της Νότιας Κορέας προειδοποίησε τους πολίτες την Τετάρτη να μην αγγίζουν τα λευκά μπαλόνια και τις πλαστικές σακούλες που είναι προσαρτημένες σε αυτά, επειδή περιέχουν «βρώμικα απόβλητα και σκουπίδια». Τα μπαλόνια που βρέθηκαν στις επαρχίες Gyeonggi και Gangwon αναλύονται τώρα από τις αρμόδιες αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια σχετικά συνηθισμένη τακτική των δύο χωρών, καθώς Βόρεια και Νότια Κορέα έχουν χρησιμοποιήσει αμφότερες μπαλόνια στις προπαγανδιστικές τους εκστρατείες στον πόλεμο της Κορέας τη δεκαετία του 1950.

Το πρόσφατο περιστατικό έρχεται λίγες μέρες αφότου η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί στη «συχνή διασπορά φυλλαδίων και άλλων σκουπιδιών» σε παραμεθόριες περιοχές από ακτιβιστές στο Νότο.

«Σωροί αχρήστων και βρωμιάς θα διασκορπιστούν σύντομα στις συνοριακές περιοχές και το εσωτερικό της Νότιας Κορέας και θα βιώσουν άμεσα πόση προσπάθεια απαιτείται για την απομάκρυνσή τους», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας της Βόρειας Κορέας Κιμ Κανγκ Ιλ στα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή.

Αργά την Τρίτη, κάτοικοι που ζούσαν βόρεια της πρωτεύουσας του Νότου, Σεούλ και στη συνοριακή περιοχή, έλαβαν γραπτά μηνύματα από τις επαρχιακές αρχές τους που τους ζητούσαν να «απέχουν από υπαίθριες δραστηριότητες». Τους ζητήθηκε επίσης να υποβάλουν αναφορά στην πλησιέστερη στρατιωτική βάση ή αστυνομικό τμήμα εάν εντοπίσουν «άγνωστο αντικείμενο».

⚡️North Korea just sent a new batch of balloons towards South Korea.

The Balloons are carrying various objects including what appears to be trash and excrement. pic.twitter.com/5eWB2H6FEt

— MenchOsint (@MenchOsint) June 1, 2024

Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τσάντες που συνδέονται με κορδόνι με λευκά ημιδιαφανή μπαλόνια γεμάτες χαρτί υγείας, χώμα και μπαταρίες, μεταξύ άλλων.

Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας μετέδωσε ότι «μερικά από τα πεσμένα μπαλόνια έφεραν περιττώματα, αν κρίνουμε από το σκούρο χρώμα και την οσμή τους». Ο στρατός της Νότιας Κορέας καταδίκασε την πράξη ως «σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

«Απειλεί σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας. Η Βόρεια Κορέα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει λόγω των μπαλονιών και προειδοποιούμε αυστηρά τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αμέσως αυτή την απάνθρωπη και ωμή ενέργεια», δήλωσε ο στρατός.

North Korean government is provoking another attempt to fly balloons containing filth to the South. About 300 white balloons covered the sky over Seoul and Gangwon Province. From unmanned aerial vehicles from the South and the North to drones from the U.S. military in South Korea pic.twitter.com/4GGu12L20l

— UFO외계연구소 (@ottow33) June 1, 2024

Μπαλόνια με μετρητά και… απαγορευμένα σνακ

Εκτός από την προπαγάνδα κατά της Πιονγκγιάνγκ, ακτιβιστές στη Νότια Κορέα έχουν στείλει μπαλόνια στο Βορρά που μεταφέρουν, μεταξύ άλλων, μετρητά, απαγορευμένες ταινίες ή Κ-pop μουσική, ακόμη και Choco Pies – ένα νοτιοκορεατικό σνακ που απαγορεύεται στον Βορρά.

Το κοινοβούλιο της Σεούλ ψήφισε νόμο τον Δεκέμβριο του 2020 που ποινικοποιεί την κυκλοφορία φυλλαδίων κατά της Πιονγκγιάνγκ, αλλά οι επικριτές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ελευθερία του λόγου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Βόρεια Κορέα έχει επίσης στείλει αερόστατα προς τα νότια με αναφορές κατά των ηγετών της Σεούλ. Σε μια τέτοια περίπτωση, το 2016, τα μπαλόνια φέρεται να μετέφεραν χαρτί υγείας, αποτσίγαρα και σκουπίδια. Η αστυνομία της Σεούλ περιέγραψε το περιεχόμενο ως «επικίνδυνες βιοχημικές ουσίες».

Πηγή: BBC

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ υπαναχωρεί για τους δασμούς μετά τις αντιδράσεις της Ευρώπης για τη Γροιλανδία

21/01/2026 - 11:06μμ
Εικόνα από την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur (φωτ.: EPA/YOAN VALAT)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον πάγο η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Mercosur με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

21/01/2026 - 9:42μμ
Φιλοκούρδοι διαδηλωτές συγκρούονται με την τουρκική αστυνομία στη Νουσαϊμπίν της Μαρντίν, κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ των Κούρδων της Συρίας, 20 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Metin Yoksu)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελευταία πράξη για τους Κούρδους στη βόρεια Συρία;

21/01/2026 - 4:08μμ
Ο κόσμος του Τραμπ, όπως τον «βλέπει» η τεχνητή νοημοσύνη (πηγή: naftemporiki.gr / Shutterstock)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν η ειρήνη αποκτά πρόεδρο εφ’ όρου ζωής: Ο νέος ΟΗΕ του Τραμπ έρχεται – Ποιοι θα γίνουν μέλη;

21/01/2026 - 1:18μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου για τον ένα χρόνο στην προεδρία των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/AARON SCHWARTZ / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Μεταναστευτικό, Βενεζουέλα, Οικονομία, ΝΑΤΟ και Γροιλανδία – Τι είπε για Ερντογάν

21/01/2026 - 1:30πμ
Επιβάτες στον σιδηροδρομικό σταθμό Sants στη Βαρκελόνη της Καταλονίας (φωτ. αρχείου: EPA/MARTA PEREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Εκτροχιάστηκαν επιβατικές αμαξοστοιχίες σε Βαρκελόνη και Ζιρόνα – Υπάρχει νεκρός και τραυματίες

21/01/2026 - 1:06πμ
Το κτήριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διακρίνεται πίσω από κοντέινερ στο λιμάνι της Φρανκφούρτης. Η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ προέβλεπε την επιβολή δασμών ύψους 15% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ αλλά την κατάργηση των δασμών σε ό,τι αφορά τις αμερικανικές εξαγωγές στην ΕΕ (φωτ.: EPA/Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέστειλε τη διαδικασία επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ –  «Φτάνει πια με τις κολακείες» στον Τραμπ

20/01/2026 - 6:54μμ
Σύροι στρατιώτες περιπολούν σε πόλη της βορειοανατολικής Συρίας (φωτ.: EPA/Mohammed Al-Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδοι της Συρίας: Η συμφωνία με τη Δαμασκό «δεν ισχύει πλέον»

20/01/2026 - 5:46μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισπανία για τη σιδηροδρομική τραγωδία

20/01/2026 - 12:42μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύγκρουση για τη Γροιλανδία: Ευρωπαϊκό «όχι» και πιέσεις Τραμπ

20/01/2026 - 9:04πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο: Αήττητη στα ημιτελικά η Ελλάδα

4 ώρες πριν
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Διασύρθηκε από την Τουρκ Τέλεκομ ο Πανιώνιος

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Η κακοκαιρία συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Νεκρή γυναίκα στην Άνω Γλυφάδα από τα ορμητικά νερά

5 ώρες πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: «Διπλό» πρόκρισης στη Σλοβακία για τον ΠΑΟΚ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)

Ο Τραμπ υπαναχωρεί για τους δασμούς μετά τις αντιδράσεις της Ευρώπης για τη Γροιλανδία

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign