pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιστορική καταδίκη Τραμπ: Υποστηρικτές του καλούν σε βία και ταραχές

Ο πρώην πρόεδρος (και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων) κρίθηκε ένοχος στην «υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς»

31/05/2024 - 12:53μμ
Υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ έξω από την έπαυλη στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, την ιδιοκτησία που δηλώνει ως μόνιμο τόπο διαμονής (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ έξω από την έπαυλη στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, την ιδιοκτησία που δηλώνει ως μόνιμο τόπο διαμονής (φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στις 11 Ιουλίου αναμένεται να απαγγελθεί η ποινή του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των 34 κατηγοριών στην ποινική δίκη που έγινε στη Νέα Υόρκη για την «υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς». Για την αμερικανική Δικαιοσύνη, ο πρώην πρόεδρος προσπάθησε να εξαγοράσει τη σιωπή της πορνοστάρ λίγο πριν από τις προεδρικές κάλπες του 2016.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν έδωσε δύο προθεσμίες ενόψει της απαγγελίας της ποινής: έως τις 13 Ιουνίου η υπεράσπιση θα πρέπει να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της και έως τις 27 Ιουνίου η εισαγγελία θα πρέπει να ανταπαντήσει.

Και μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να άκουσε την ετυμηγορία στωικός, με τους ώμους κυρτωμένους, οι οπαδοί του όμως είναι εξαγριωμένοι – σε τρεις ιστοσελίδες που σχετίζονται με εκείνον αφήνουν μηνύματα με εκκλήσεις για ταραχές, εξέγερση και βίαια αντίποινα.

Λίγα 24ωρα πριν από το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που αναμενόταν να του δώσει και επισήμως το χρίσμα για τις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους. Έχει έναν μήνα στη διάθεσή του για να ασκήσει έφεση και εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν αρκετοί μήνες μέχρι την κατάθεσή της. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν επιβληθεί ποινή φυλάκισης, το πιθανότερο είναι ότι θα είναι με αναστολή, και το βέβαιο είναι ότι δεν επηρεάζει την υποψηφιότητά του.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κλίμα δεν αρχίζει να πολώνεται επικίνδυνα, με φόντο και την εισβολή στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021. Ο πρώην πρόεδρος έγινε ο πρώτος των ΗΠΑ που καταδικάζεται – δεκάδες αναρτήσεις προτρέπουν να γίνουν επιθέσεις εναντίον των ενόρκων, να εκτελεστεί ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν, είτε να υπάρξει ένοπλη εξέγερση και εμφύλιος.

Οι απειλές για χρήση βίας και η ρητορική μίσους αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, στις οποίες καταγγέλλει –χωρίς στοιχεία– ότι υπήρξε νοθεία.

Κατά την τωρινή του προεκλογική εκστρατεία έχει χαρακτηρίσει τους δικαστές και τους εισαγγελείς που ασχολούνται με τις υποθέσεις που εκκρεμούν εναντίον του «διεφθαρμένα εργαλεία της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν».

Στο Truth Social (το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που δημιούργησε για τον εαυτό του) έχει χαρακτηρίσει τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν «ιδιαιτέρως μεροληπτικό», τονίζοντας ότι «οι εντολές που έδωσε στους ενόρκους ήταν άδικες». Χαρακτηριστικό –και όχι μοναδικό– το σχόλιο ενός υποστηρικτή του, ο οποίος αναρτώντας μια φωτογραφία με ικρίωμα και αγχόνη έγραψε: «Προδότη, γκάνγκστερ του δικαστικού συστήματος!».

Ο Τζέικομπ Γουέρ, ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου God, Guns and Sedition: Far-Right Terrorism in America (Θεός, όπλα και ανταρσία: ακροδεξιά τρομοκρατία στην Αμερική), δήλωσε ότι η φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ καταδεικνύει «τη μοναδική ικανότητα (του πρώην προέδρου) να κινητοποιεί τους πιο ακραίους να αναλάβουν δράση, τόσο στις κάλπες όσο και μέσω της βίας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση χωρίς όρια: «Έχουν σειρά οι γέφυρες» – Ο Τραμπ απειλεί με νέα πλήγματα σε πολιτικές υποδομές του Ιράν

3/04/2026 - 9:56πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείου ΕΡΑ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Νέο κύμα δασμών σε φάρμακα έως 100% – Αλλαγές και στα μέταλλα

3/04/2026 - 8:32πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Κρος Χολ του Λευκού Οίκου ενώ μιλάει για το Ιράν (φωτ.: EPA/ALEX BRANDON / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Τραμπ στην Τεχεράνη μέσω Truth Social – Διπλό πλήγμα στη γέφυρα Καράτζ με θύματα διασώστες

3/04/2026 - 12:55πμ
Η απερχόμενη υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Παμ Μπόντι (φωτ. αρχείου: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποπομπή της Παμ Μπόντι από τον Τραμπ και «εκκαθαρίσεις» στο Πεντάγωνο από τον Χέγκσεθ

2/04/2026 - 11:59μμ
(Φωτ.: facebook.com/MickoskiHristijan)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό απέναντι στη Βουλγαρία

2/04/2026 - 10:26μμ
Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ (2η από δεξιά) προβαίνει στις εναρκτήριες δηλώσεις της, πριν από την τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών που συνυπογράφουν για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/TOLGA AKMEN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: «Πολεμικό» κλίμα στον ΟΗΕ και αίτημα για χρήση βίας – Κίνα, Ρωσία και Γαλλία αντίθετες στο ψήφισμα του Μπαχρέιν

2/04/2026 - 8:28μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν προειδοποιεί για «συντριπτικά» πλήγματα μετά τις απειλές Τραμπ

2/04/2026 - 10:28πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Θα τους πλήξουμε εξαιρετικά σκληρά κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ως τριών εβδομάδων»

2/04/2026 - 8:36πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας μετά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ; Τα σενάρια και τα νομικά εμπόδια

1/04/2026 - 11:06μμ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ στο Λονδίνο, ενημέρωσε για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη θέση της Βρετανίας (φωτ.: EPA/BETTY LAURA ZAPATA / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Κιρ Στάρμερ: Βρετανικό «όχι» στον πόλεμο και διπλωματική αντεπίθεση για τα Στενά του Ορμούζ

1/04/2026 - 5:20μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παιδιά που ζουν στον Κεχρόκαμπο Καβάλας φτιάχνουν κερκέλια υπό την καθοδήγηση των γιαγιάδων του χωριού (φωτ.: Νόπη Γεωργιάδου)

Κερκέλια: Το ποντιακό πασχαλινό έθιμο ζωντάνεψε στο Δημοτικό Κεχρόκαμπου – Δείτε τη συνταγή

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)

Στον ανακριτή στελέχη της Βιολάντα για την υπόθεση της φονικής έκρηξης

41 λεπτά πριν

«Διαδρομή Μνήμης: Αρμενία & Πόντος» – Ποδηλατικός Μαραθώνιος 200 χλμ από τη Θεσσαλονίκη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Στη φυλακή ο 54χρονος για τον θάνατο της μητέρας και της αδελφής του στου Ζωγράφου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Παραιτήσεις και άμεσος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, με φόντο τον… ΟΠΕΚΕΠΕ

2 ώρες πριν
Σύροι χριστιανοί θρηνούν τα θύματα της επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους στο ναό του Αγίου Ηλία στη συνοικία Νταουίλα της Δαμασκού, στις 22 Ιουνίου 2025. Προσεύχονται στο ναό του Τιμίου Σταυρού, στη συνοικία Αλ-Κάσαα (φωτ.: EPA / Mohammed al Rifai)

ΠΟΕ: Καταδικάζει τις διώξεις χριστιανών στη Συρία – «Η ιστορία δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign