pontosnews.gr
Πέμπτη, 9/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: «Καμία χώρα δεν αποτελεί στόχο της άσκησης Efes-2024, δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα γης και κυριαρχίας κανενός»

Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος από τη Σμύρνη κατά τη διεθνή διακλαδική στρατιωτική άσκηση

30/05/2024 - 6:56μμ
Στιγμιότυπο από την άσκηση Efes 2024 (φωτ.: X/Recep Tayyip Erdoğan)

Στιγμιότυπο από την άσκηση Efes 2024 (φωτ.: X/Recep Tayyip Erdoğan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Είμαστε με την πλευρά της ειρήνης και της συνεργασίας, όχι της έντασης και της σύγκρουσης. Θέλουμε να ζούμε δίπλα-δίπλα με τις χώρες με τις οποίες μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διεθνή διακλαδική στρατιωτική άσκηση «Efes-2024», που διεξάγεται υπό την επίβλεψη της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου.

Μιλώντας από το πεδίο της άσκησης στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «καμία χώρα δεν αποτελεί στόχο της άσκησης Efes-2024. Η άσκησή μας διεξάγεται με ένα γενικό σενάριο βασισμένο σε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης».

Στη σχετική ανάρτησή του στο Χ ανέφερε ότι το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη άσκηση έχει αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα φέτος και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά δοκιμάζονται 33 διαφορετικά όπλα, οχήματα και συστήματα.

#EFES2024 Tatbikatı’na katılan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile dost ve kardeş ülkelerin tüm personeline teşekkür ediyorum.

Tatbikatın, birleşik ve müşterek harekâtın planlanması, koordinasyonu ve icrası konusunda ordumuzun kabiliyetlerini artıracağına inanıyorum.… pic.twitter.com/qwSJC7ERRP

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 30, 2024

Ανέφερε, επίσης ότι «δεν τρέφουμε εχθρότητα και προκατάληψη έναντι οποιασδήποτε χώρας. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα γης και κυριαρχίας κανενός. Ποτέ δεν αφήσαμε και δεν θα αφήσουμε στον αέρα το χέρι που μας απλώνεται με ειλικρίνεια. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, επαφή και ενίσχυση των δεσμών μας με οποιονδήποτε σέβεται τα συμφέροντα της Τουρκίας και θέλει να αναπτύξει συνεργασία μαζί μας. Πρόσφατα, έχουμε κάνει πολλά βήματα για να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας. Θεού θέλοντος, θα συνεχίσουμε την πορεία μας με νέες πρωτοβουλίες» συμπλήρωσε.

«Τεροριστάν»

Σημείωσε, επίσης, ότι «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που βρίσκεται μακριά από τις παγκόσμιες εξελίξεις. Βρίσκεται στη γεωγραφία όπου οι συγκρούσεις, οι πολιτικές κρίσεις και οι διαμάχες στον κόσμο είναι οι πιο έντονες. Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, των γειτόνων μας στη Μαύρη Θάλασσα, έχει φτάσει στον τρίτο χρόνο του. Οι προσπάθειές μας με στόχο την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης ειρήνης μέσω της διαδικασίας της Κωνσταντινούπολης δυστυχώς εμποδίστηκαν και σαμποταρίστηκαν από τα λόμπι του πολέμου».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εξελίξεις γύρω από το Κουρδικό στον Βορρά της Συρίας και του Ιράκ, θέμα εξαιρετικά «καυτό» για την Τουρκία.

«Παρακολουθούμε στενά τις επιθετικές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και της Συρίας με το πρόσχημα μιας λαϊκής ψηφοφορίας. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ σε μια τρομοκρατική οργάνωση να εγκαθιδρύσει ένα τρομοκρατικό κράτος (σ.σ. Τεροριστάν το αναφέρει χαρακτηριστικά) στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ, ακριβώς πέρα από τα νότια σύνορά της. Μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, έχουμε ήδη κάνει ό,τι πρέπει να γίνει και δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε ξανά δράση εάν αντιμετωπίσουμε την ίδια κατάσταση»

Ισλαμικό κράτος

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε το επιχείρημα ότι οι κινήσεις των συμμάχων και ιδιαίτερα των ΗΠΑ -τις οποίες δεν κατονόμασε- στη βόρεια Συρία αποσκοπούν στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θέλω να τονίσω ότι το επιχείρημα της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει πλέον καμία ισχύ στα μάτια μας. Είμαστε ο μόνος σύμμαχος του ΝΑΤΟ που έχει καταφέρει το βαρύτερο πλήγμα σε αυτή την οργάνωση, πολεμώντας και νικώντας το Ισλαμικό Κράτος στο πεδίο. Ως εκ τούτου, γνωρίζουμε πολύ καλά τι επιδιώκεται να γίνει μέσω αυτής της οργάνωσης και τι είδους παιχνίδι παίζεται στην περιοχή μας».

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη, η ηρεμία και η σταθερότητα θα επικρατήσουν στην αχανή γεωγραφία που εκτείνεται από το Πακιστάν έως το Αφγανιστάν, από τη Λιβύη έως τη Σομαλία και το Σουδάν, από τις Τουρκικές Δημοκρατίες έως τα Βαλκάνια. Δεν διαχωρίζουμε την ασφάλεια όλων αυτών των χωρών, τις οποίες ορίζουμε ως τη γεωγραφία της καρδιάς μας, από την ασφάλεια του δικού μας έθνους» συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, λίγο προτού συναντηθεί με στρατιώτες με αφορμή την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: EPA / Ukrainian Presidential Press Service)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Η Ρωσία ότι θέλει να σπείρει το χάος με τα πλήγματα σε ενεργειακές και σιδηροδρομικές υποδομές

9/10/2025 - 3:13μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ-Χαμάς: Πώς ο «μέγας ειρηνοποιός» Τραμπ απέσπασε τη συμφωνία – ή τουλάχιστον το πρώτο μέρος της  

9/10/2025 - 2:24μμ
Πανηγυρισμοί στο Τελ Αβίβ για την επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη χαράς σε Γάζα και Ισραήλ για την ειρηνευτική συμφωνία

9/10/2025 - 11:53πμ
Γειτονιά στην πόλη της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμφωνία για τη Γάζα: Οι 72 κρίσιμες ώρες, τα ναρκοπέδια εφαρμογής

9/10/2025 - 8:59πμ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ στα Ηλύσσια (φωτ.: 
EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν θα διορίσει νέο πρωθυπουργό εντός 48 ωρών

9/10/2025 - 12:24πμ
Αστυνομία έξω από το σπίτι της δημάρχου στην πόλη Χέρντεκε της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Ίρις Στάλτσερ η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Η 17χρονη κόρη της μαχαίρωσε τη δήμαρχο στη Γερμανία – Την υπέδειξε η ίδια

8/10/2025 - 7:47μμ
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα (Φωτ. αρχείου: Maxim Shipeknkov / EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Για να «χτυπήσει» τη Δύση η Ζαχάροβα δεν δίστασε να στραφεί κατά της Ελλάδας στηρίζοντας Τουρκία και Σκόπια

8/10/2025 - 5:39μμ
(Φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Υβριδικό πόλεμο βλέπει η φον ντερ Λάιεν πίσω από drone και κυβερνοεπιθέσεις, και δείχνει προς Ρωσία

8/10/2025 - 1:51μμ
Αστυνομικοί της σήμανσης ερευνούν το σημείο όπου βρέθηκε μαχαιρωμένη η 57χρονη δήμαρχος (φωτ.: EPA/Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Υπό κράτηση ο 15χρονος θετός γιος της δημάρχου που βρέθηκε μαχαιρωμένη

7/10/2025 - 11:58μμ
(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση νεοεκλεγείσα δήμαρχος μετά από επίθεση με μαχαίρι – Μεταξύ των υπόπτων ο υιοθετημένος γιος της;

7/10/2025 - 6:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η σκακίστρια Σταυρούλα Τσολακίδου, από την Καβάλα στην 21η θέση της κατάταξης των σκακιστριών παγκοσμίως (πηγή: facebook.com/chessingreece)

Σταυρούλα Τσολακίδου: Η πρώτη Ελληνίδα σκακίστρια που φθάνει ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη

10 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στον Βύρωνα

41 λεπτά πριν
H Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς (φωτ.: Facebook / Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς)

«Εύξεινος Πόντος»: Μόνιμη έκθεση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς

1 ώρα πριν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, λίγο προτού συναντηθεί με στρατιώτες με αφορμή την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: EPA / Ukrainian Presidential Press Service)

Ζελένσκι: Η Ρωσία ότι θέλει να σπείρει το χάος με τα πλήγματα σε ενεργειακές και σιδηροδρομικές υποδομές

2 ώρες πριν
Ο Λάσλο Κρασναχορκάι στο σπίτι του έξω από τη Βουδαπέστη, 11 Ιουλίου 2012 (φωτ.: EPA / Gyula Czimbal)

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2025 στον Ούγγρο Λάσλο Κρασναχορκάι

2 ώρες πριν
Ντόναλντ Τραμπ και Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Ισραήλ-Χαμάς: Πώς ο «μέγας ειρηνοποιός» Τραμπ απέσπασε τη συμφωνία – ή τουλάχιστον το πρώτο μέρος της  

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign