pontosnews.gr
Τρίτη, 9/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερντογάν: «Καμία χώρα δεν αποτελεί στόχο της άσκησης Efes-2024, δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα γης και κυριαρχίας κανενός»

Τι δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος από τη Σμύρνη κατά τη διεθνή διακλαδική στρατιωτική άσκηση

30/05/2024 - 6:56μμ
Στιγμιότυπο από την άσκηση Efes 2024 (φωτ.: X/Recep Tayyip Erdoğan)

Στιγμιότυπο από την άσκηση Efes 2024 (φωτ.: X/Recep Tayyip Erdoğan)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Είμαστε με την πλευρά της ειρήνης και της συνεργασίας, όχι της έντασης και της σύγκρουσης. Θέλουμε να ζούμε δίπλα-δίπλα με τις χώρες με τις οποίες μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διεθνή διακλαδική στρατιωτική άσκηση «Efes-2024», που διεξάγεται υπό την επίβλεψη της τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου.

Μιλώντας από το πεδίο της άσκησης στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «καμία χώρα δεν αποτελεί στόχο της άσκησης Efes-2024. Η άσκησή μας διεξάγεται με ένα γενικό σενάριο βασισμένο σε επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης».

Στη σχετική ανάρτησή του στο Χ ανέφερε ότι το ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη άσκηση έχει αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα φέτος και πρόσθεσε ότι για πρώτη φορά δοκιμάζονται 33 διαφορετικά όπλα, οχήματα και συστήματα.

#EFES2024 Tatbikatı’na katılan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile dost ve kardeş ülkelerin tüm personeline teşekkür ediyorum.

Tatbikatın, birleşik ve müşterek harekâtın planlanması, koordinasyonu ve icrası konusunda ordumuzun kabiliyetlerini artıracağına inanıyorum.… pic.twitter.com/qwSJC7ERRP

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 30, 2024

Ανέφερε, επίσης ότι «δεν τρέφουμε εχθρότητα και προκατάληψη έναντι οποιασδήποτε χώρας. Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα γης και κυριαρχίας κανενός. Ποτέ δεν αφήσαμε και δεν θα αφήσουμε στον αέρα το χέρι που μας απλώνεται με ειλικρίνεια. Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, επαφή και ενίσχυση των δεσμών μας με οποιονδήποτε σέβεται τα συμφέροντα της Τουρκίας και θέλει να αναπτύξει συνεργασία μαζί μας. Πρόσφατα, έχουμε κάνει πολλά βήματα για να αυξήσουμε τον αριθμό των φίλων μας. Θεού θέλοντος, θα συνεχίσουμε την πορεία μας με νέες πρωτοβουλίες» συμπλήρωσε.

«Τεροριστάν»

Σημείωσε, επίσης, ότι «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που βρίσκεται μακριά από τις παγκόσμιες εξελίξεις. Βρίσκεται στη γεωγραφία όπου οι συγκρούσεις, οι πολιτικές κρίσεις και οι διαμάχες στον κόσμο είναι οι πιο έντονες. Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, των γειτόνων μας στη Μαύρη Θάλασσα, έχει φτάσει στον τρίτο χρόνο του. Οι προσπάθειές μας με στόχο την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης ειρήνης μέσω της διαδικασίας της Κωνσταντινούπολης δυστυχώς εμποδίστηκαν και σαμποταρίστηκαν από τα λόμπι του πολέμου».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εξελίξεις γύρω από το Κουρδικό στον Βορρά της Συρίας και του Ιράκ, θέμα εξαιρετικά «καυτό» για την Τουρκία.

«Παρακολουθούμε στενά τις επιθετικές ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και της Συρίας με το πρόσχημα μιας λαϊκής ψηφοφορίας. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ σε μια τρομοκρατική οργάνωση να εγκαθιδρύσει ένα τρομοκρατικό κράτος (σ.σ. Τεροριστάν το αναφέρει χαρακτηριστικά) στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ, ακριβώς πέρα από τα νότια σύνορά της. Μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, έχουμε ήδη κάνει ό,τι πρέπει να γίνει και δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε ξανά δράση εάν αντιμετωπίσουμε την ίδια κατάσταση»

Ισλαμικό κράτος

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος απέρριψε το επιχείρημα ότι οι κινήσεις των συμμάχων και ιδιαίτερα των ΗΠΑ -τις οποίες δεν κατονόμασε- στη βόρεια Συρία αποσκοπούν στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Θέλω να τονίσω ότι το επιχείρημα της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει πλέον καμία ισχύ στα μάτια μας. Είμαστε ο μόνος σύμμαχος του ΝΑΤΟ που έχει καταφέρει το βαρύτερο πλήγμα σε αυτή την οργάνωση, πολεμώντας και νικώντας το Ισλαμικό Κράτος στο πεδίο. Ως εκ τούτου, γνωρίζουμε πολύ καλά τι επιδιώκεται να γίνει μέσω αυτής της οργάνωσης και τι είδους παιχνίδι παίζεται στην περιοχή μας».

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη, η ηρεμία και η σταθερότητα θα επικρατήσουν στην αχανή γεωγραφία που εκτείνεται από το Πακιστάν έως το Αφγανιστάν, από τη Λιβύη έως τη Σομαλία και το Σουδάν, από τις Τουρκικές Δημοκρατίες έως τα Βαλκάνια. Δεν διαχωρίζουμε την ασφάλεια όλων αυτών των χωρών, τις οποίες ορίζουμε ως τη γεωγραφία της καρδιάς μας, από την ασφάλεια του δικού μας έθνους» συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γερμανίδα κοιτά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε αγορά του Βερολίνου.Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις που οδηγούνται σε πτώχευση απασχολούν κάτω από 10 εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Στο υψηλότερο σημείο από το 2014 τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

8/12/2025 - 11:59μμ
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Adrian Dennis)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Την Τρίτη θα παραδοθεί στις ΗΠΑ το προτεινόμενο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

8/12/2025 - 10:30μμ
Από αριστερά, ο Βίκτορ Όρμπαν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan
ΚΟΣΜΟΣ

Β. Όρμπαν: Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία

8/12/2025 - 9:55μμ
(Φωτ.: earthquakes.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιαπωνία – Προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 3 μέτρων

8/12/2025 - 5:18μμ
Σέλφι με αξιωματικό του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια έκθεσης στη Δαμασκό, Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Mohammed al Rifai)
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας χρόνος χωρίς τον Άσαντ: Η Συρία γιορτάζει την επέτειο με ελπίδα, σε εύθραυστη μετάβαση

8/12/2025 - 1:03μμ
Αξιωματούχοι του ινδονησιακού υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασών με εξημερωμένους ελέφαντες, για την απομάκρυνση των φερτών υλικών στην περιοχή Πιντίε Τζάγια της Σουμάτρας (φωτ.: EPA / Hotli Simanjuntak)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανείπωτη τραγωδία στη Σουμάτρα: Σχεδόν 1.000 νεκροί από τις πλημμύρες

8/12/2025 - 10:33πμ
Στο εσωτερικό του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Δευτέρα 18 Αυγούστου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ πιέζει για ειρήνη, ο Ζελένσκι αναζητεί συμμαχίες: Κρίσιμες διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ουκρανίας

8/12/2025 - 9:45πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενίν: Απετράπη στρατιωτική απόπειρα πραξικοπήματος – Χάος και συλλήψεις στη χώρα της Δυτικής Αφρικής

7/12/2025 - 5:27μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εγγονός του Θίο σε στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το «δόγμα Μονρόε», στη νέα στρατηγική Τραμπ – Τι αλλάζει

7/12/2025 - 10:12πμ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

6/12/2025 - 10:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γερμανίδα κοιτά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε αγορά του Βερολίνου.Τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις που οδηγούνται σε πτώχευση απασχολούν κάτω από 10 εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Clemens Bilan)

Γερμανία: Στο υψηλότερο σημείο από το 2014 τα «λουκέτα» σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

7 ώρες πριν
Από αριστερά, ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος και ο Δημήτρης Φινοκαλιώτης (φωτ.: .koutsolampros.gr/facebook/Δημήτρης Φινοκαλιώτης - Δικηγορική Πρωτοπορία)

Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους: Πρόεδροι ο Ανδ. Κουτσόλαμπρος στην Αθήνα και ο Δ. Φινοκαλιώτης στη Θεσσαλονίκη

7 ώρες πριν
Εορταστικός στολισμός στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης (φωτ.: Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης)

Θεσσαλονίκη: Με ποντιακό γλέντι το άναμμα του δέντρου στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

8 ώρες πριν
Από αριστερά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/Adrian Dennis)

Ουκρανία: Την Τρίτη θα παραδοθεί στις ΗΠΑ το προτεινόμενο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου

8 ώρες πριν
Από αριστερά, ο Βίκτορ Όρμπαν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan

Β. Όρμπαν: Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία

9 ώρες πριν
Αγρότης πετά πέτρες κατά των αστυνομικών (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Παρελθόν με ζωοκλοπές και ναρκωτικά έχουν όσοι ταυτοποιήθηκαν για τα επεισόδια στην Κρήτη – Συντονισμένη κλιμάκωση στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign