pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι νικητές των θεατρικών βραβείων «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν»

Κοινή τελετή στο «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» στην Πλάκα

27/05/2024 - 11:19μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε κοινή τελετή στο «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» στην Πλάκα απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν». Η Ελίνα Ρίζου, ο Αναστάσης Ροϊλός, ο Φώτης Στρατηγός και ο Δημήτρης Καπουράνης είναι οι νικητές της φετινής… συμπυκνωμένης βράβευσης νέων ηθοποιών.

Το «Μελίνα Μερκούρη» κέρδισε η Ελίνα Ρίζου για την ερμηνεία της στα έργα: Μυθιστόρημα» του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ο παγοπώλης έρχεται του Ευγένιου Ο’Νηλ, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση στο Θέατρο Προσκήνιο, και Καμπάνες τα μεσάνυχτα. Κάποιες κυρίες διασκεδάζουν, μια παράσταση της ομάδας RMS MATAROA, σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Φρυνίχου.

Συνυποψήφιες της ήταν η Νεφέλη Μαϊστράλη, η Ειρήνη Μακρή και η Πηνελόπη Τσιλίκα. Η επίσης υποψήφια Νάνσυ Σιδέρη είχε αποχωρήσει νωρίτερα από τη διαδικασία.

Το θεατρικό βραβείο απονέμεται ετησίως σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου. Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας συνεκτιμά τη μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι: Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Αμαλία Μουτούση και Ρένη Πιττακή.

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής με την αρωγή του Θεοδόση Ισαακίδη.

Η περίοδος της πανδημίας ανέστειλε το θεσμό, γι’ αυτό φέτος απονεμήθηκαν τα βραβεία των προηγούμενων ετών: 2019-2021, 2021-2022, 2022-2023.

Ο νικητής για τις σεζόν 2019-2020 & 2020-2021 είναι ο Αναστάσης Ροϊλός για το ρόλο του Τζιμ Ο’ Κόνορ στον Γυάλινο κόσμο του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Εθνικό Θέατρο. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Κωνσταντίνος Ζωγράφος, ο Δημήτρης Κίτσος, ο Νίκος Μάνεσης και ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Επόμενος κάτοχος του τίτλου Χορν για τη σεζόν 2021-2022 είναι ο Φώτης Στρατηγός για το ρόλο του Τζον στο Πόσο κοστίζει να ζεις, της Μαρτίνα Μάγιοκ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα. Συνυποψήφιοί του ήταν ο Στάθης Κόικας, ο Τάσος Λέκκας, ο Δημήτρης Φιλιππίδης και ο Ορέστης Χαλκιάς.

Ο τρίτος και τελευταίος βραβευμένος με το σταυρό του Δημήτρη Χορν για τη σεζόν 2022-2023 είναι ο Δημήτρης Καπουράνης για τους ρόλους του Μαρτίν/Φεδερίκου στο Μια άλλη Θήβα του Σέρχιο Μπλάνκο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Συνυποψήφιοι του ήταν ο Βαγγέλης Δαούσης, ο Πάνος Ζυγούρος, ο Βασίλης Μηλιώνης και ο Στρατής Χατζησταματίου.

Πρόεδρος της επιτροπής του Βραβείου «Δημήτρης Χορν» (2019-2023) είναι ο Σταμάτης Φασουλής. Μέλη της επιτροπής είναι η Λυδία Κονιόρδου, η θεατρολόγος Ειρήνη Μουντράκη και οι δημοσιογράφοι Μυρτώ Λοβέρδου και Αντιγόνη Καράλη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τμήμα του Τείχους των Φωκέων (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θερμοπύλες: Το τείχος των Φωκέων βγαίνει από την αφάνεια

2/11/2026 - 9:01μμ
Τρεις από τους συμμετέχοντες στο φετινό Lyre Camp (Φωτ.: Θεόδωρος Κουμαρτζής / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Lyre Camp»: Πενήντα άτομα από 11 χώρες συναντήθηκαν στον Όλυμπο για να γνωρίσουν την αρχαία ελληνική λύρα

1/11/2026 - 10:53πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν Κυριακή στα μουσεία – Πού ισχύει η ελεύθερη είσοδος την 1η Νοεμβρίου

31/10/2026 - 11:48μμ
(Φωτ.: ΥΜΑΘ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΥΜΑΘ: Έκθεση αφιερωμένη στο Έπος του ’40 – Πώς κατέγραψε ο Τύπος τις συγκλονιστικές 219 ημέρες του πολέμου

29/10/2026 - 2:35μμ
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα «Ανοίγοντας τον Πανάγιο Τάφο στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα χρόνια από το ιστορικό άνοιγμα του Παναγίου Τάφου – Η μοναδική εμπειρία της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ

28/10/2026 - 1:39πμ
Διαμαρτυρία με αίτημα το μποϊκοτάζ της Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ, έξω από το AFAS Live στο Άμστερνταμ, στις 13 Απριλίου 2024 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2027: Η Ολλανδία παίρνει πίσω το «ναι» – Αποχώρηση λόγω Ισραήλ

27/10/2026 - 3:28μμ
Ο Διονύσης Φερεντίνος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διονύσης Φερεντίνος: Πέθανε αιφνιδίως ο σκηνοθέτης της «Μουρμούρας» και του «Έχω παιδιά»

26/10/2026 - 9:00μμ
Σύγχρονη φωτογραφική αναπαράσταση από το έργο της Lucia Choulakian για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων (φωτ.: UQAM / Lucia Choulakian)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Μάνα και κόρη επιστρέφουν στους τόπους του εγκλήματος – Η μαρτυρία από την Αμισό

25/10/2026 - 8:01μμ
Τα εκθέματα «Hagia Sophia» (φωτ.: Dice Kayek)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης: Το μνημείο-σύμβολο στο επίκεντρο μεγάλης έκθεσης του Μουσείου V&A στο Λονδίνο

25/10/2026 - 9:48πμ
Ο Φίλιππος Σοφιανός ως Τσιτσάνης και ο Τάσος Χαλκιάς ως Βαμβακάρης σε μια σκηνή της παράστασης «Εγώ ο "Σερ", Γρηγόρης Μπιθικώτσης» (φωτ.: Μάνος Βλαστός)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εγώ ο “Σερ”, Γρηγόρης Μπιθικώτσης»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαίο ερμηνευτή – Διά χειρός Δημήτρη Μαλισσόβα

23/10/2026 - 5:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αργύρης Μαντίκος)

Κακοκαιρία «Agneta»: Μήνυμα του 112 σε 6 περιοχές για περιορισμό μετακινήσεων

24 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Έκρηξη στην Πλάκα: Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι – Συντετριμμένος δήλωσε ο 55χρονος

51 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Βρετανία: Υπόθεση Πελικό αλά αγγλικά – Εννέα άνδρες κατηγορούνται ότι βίαζαν επί χρόνια μια γυναίκα αφού την νάρκωνε ο σύζυγός της

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Έλενα Γκοντσαρόβα)

Super League: Πρώτη νίκη για Ατρόμητο – Ισοπαλία στη Νίκαια

2 ώρες πριν
Περήφανοι απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων στην τελετή μετακομιδής του σκηνώματος του Αγίου Γεωργίου του Νεαπολίτου στο «Ιωνικό Κέντρο», Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2026  (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Άγιος Γεώργιος Νεαπολίτης: Σε κλίμα κατάνυξης και με πλήθος πιστών η μετακομιδή του Ιερού Σκηνώματός του στο «Ιωνικό Κέντρο»

2 ώρες πριν
Τμήμα του Τείχους των Φωκέων (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού)

Θερμοπύλες: Το τείχος των Φωκέων βγαίνει από την αφάνεια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV