pontosnews.gr
Πέμπτη, 10/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μεγάλη Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Ρίσι Σούνακ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έβαλε τέλος σε μήνες αναβολών, ωστόσο αναλυτές εκτιμούν ότι την αναμέτρηση θα κερδίσει η αντιπολίτευση των Εργατικών

22/05/2024 - 8:18μμ
Ο Ρίσι Σούνακ υπό βροχή στη διάρκεια της δήλωσής του μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ (φωτ.: EPA/Neil Hall)

Ο Ρίσι Σούνακ υπό βροχή στη διάρκεια της δήλωσής του μπροστά από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ (φωτ.: EPA/Neil Hall)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, μετά από έντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες, βάζοντας τέλος σε μήνες αναβολών για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής αυτών των εκλογών, τις οποίες η αντιπολίτευση των Εργατικών εκτιμάται ευρέως ότι θα κερδίσει.

«Νωρίτερα σήμερα, μίλησα με την Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά για να ζητήσω τη διάλυση του Κοινοβουλίου. Ο Βασιλιάς έκανε δεκτό αυτό το αίτημα και οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου», δήλωσε στο διάγγελμα του ο 44χρονος ηγέτης των Τόρις, μιλώντας υπό βροχή στα σκαλιά της Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως έκανε γνωστό το πρωθυπουργικό γραφείο, οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων θα ανασταλούν μεθαύριο Παρασκευή και η Βουλή θα διαλυθεί στις 30 Μαΐου.

Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου θα συγκληθεί στις 9 Ιουλίου και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου.

Περήφανος για όσα πέτυχε η κυβέρνησή του

Αναφερόμενος στην πανδημία του Covid και τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ρίσι Σούνακ έθεσε το ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε;», υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ισχυριστεί ότι τα πράγματα πήγαν σωστά όσο ήταν στην εξουσία, ωστόσο είναι περήφανος για όσα πέτυχαν και για όσα μπορούν να γίνουν στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να αναπτύσσεται και ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει στο φυσιολογικό, τη στιγμή που τα επιτόκια έχουν πέσει και το σχέδιο της κυβέρνησης λειτουργεί. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «τα πράγματα δεν είναι εύκολα για πολλούς αυτή τη στιγμή», αλλά η κυβέρνηση «έχει δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Παρουσίασε τον ηγέτη των Εργατικών σερ Κιρ Στάρμερ ως κάποιον που δεν έχει σχέδιο, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν ξέρω τι προσφέρουν (οι Εργατικοί) και στην πραγματικότητα, δεν νομίζω ότι το ξέρετε ούτε εσείς».

Τέλος, έκλεισε τη δήλωσή του με τη φράση ότι «τις επόμενες ημέρες θα παλέψω για κάθε ψήφο και θα σας αποδείξω ότι μια συντηρητική κυβέρνηση υπό την ηγεσία μου δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική μας σταθερότητα».

«Αλλαγή» ζητά ο Στάρμερ

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πρωθυπουργικό διάγγελμα, ο Στάρμερ ανέφερε ότι το Εργατικό Κόμμα έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και ζήτησε την ευκαιρία να κάνει το ίδιο για τη χώρα.

Τόνισε ότι οι Εργατικοί «θα επιστρέψουν τη Βρετανία στην υπηρεσία των εργαζομένων» και θα μεταμορφώσουν τη χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι θα αντιστρέψουν την τάση αύξησης των στεγαστικών δανείων και των τιμών των τροφίμων.

«Εάν οι Συντηρητικοί έχουν άλλα πέντε χρόνια», συνέχισε ο Στάρμερ, «θα συνεχίσουν όπως ακριβώς είναι, τίποτα δεν θα αλλάξει».

«Το μέλλον είναι στα χέρια σας. Η ψήφος στους Εργατικούς είναι μια ψήφος για τη σταθερότητα. Στις 4 Ιουλίου έχετε επιλογή», ​​υποστήριξε και κατέληξε λέγοντας ότι «μαζί μπορούμε να σταματήσουμε το χάος, να αρχίσουμε να ανοικοδομούμε τη Βρετανία και να αλλάξουμε τη χώρα μας. Είναι ώρα για αλλαγή», είπε.

Μπροστά οι Εργατικοί στις δημοσκοπήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εργατικοί του σερ Κιρ Στάρμερ έχουν προβάδισμα περίπου 20 μονάδων έναντι των Συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις από τα τέλη του 2021, πριν δηλαδή ο Σούνακ αναλάβει τα καθήκοντά του τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Και παρά το γεγονός ότι προσπαθούν να προβάλουν ως θετικά τη μείωση του πληθωρισμού και μια αύξηση των αμυντικών δαπανών, οι Συντηρητικοί του Σούνακ δεν έχουν καταφέρει να καταγράψουν δημοσκοπικά κέρδη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει πετρέλαιο αγκυροβολημένο στον κόλπο του Φος-σι-Μερ, στη νότια Γαλλία (φωτ.: EPA / Guillaume Horcajuelo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ενεργειακός συναγερμός στην Ευρώπη: Το φυσικό αέριο άγγιξε τα 81 ευρώ – Πάνω από τα 100 δολάρια το Brent

9/09/2026 - 7:34μμ
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ετοιμάζεται να ψηφίσει στις τοπικές και δημοτικές εκλογές στο Βελιγράδι, στις 2 Ιουνίου 2024 (φωτ.: EPA / Andrej Cukic)
ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Ο Βούτσιτς παίζει την εξουσία του στις πρόωρες κάλπες – Το στοίχημα για τα Βαλκάνια

9/09/2026 - 2:55μμ
Το δεξαμενόπλοιο New Andros, υπό σημαία Παναμά (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Drone χτύπησε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στο Ιράκ – Μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ

9/09/2026 - 2:31μμ
Το γενικό προξενείο της Βρετανίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία-Ισραήλ στα άκρα: Το προξενείο του 1839 και η ρήξη για τους εποικισμούς

9/09/2026 - 1:39μμ
Λούλουδια σε ειδικές υποδοχές, δίπλα στα ονόματα των θυμάτων των τρομοκρατικών χτυπημάτων της Αλ Κάιντα (φωτ.: EPA / Bonnie Cash / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο «εχθρός» βρίσκεται μέσα στις ΗΠΑ

9/09/2026 - 12:27μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/EPA/ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Το Ιράν χτυπά Ιορδανία και πλοία στον Κόλπο – Το Ισραήλ κλείνει το βρετανικό προξενείο

9/09/2026 - 11:10πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Καναδάς: Νέα κλιμάκωση στον εμπορικό πόλεμο με απαγορεύσεις και δασμούς

9/09/2026 - 9:49πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν-ΗΠΑ: Στο στόχαστρο ιρανικά δεξαμενόπλοια – Απειλές των Φρουρών της Επανάστασης για αντίποινα

9/09/2026 - 12:16πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Πούτιν: Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει άμεσο τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

8/09/2026 - 9:40μμ
Βουδιστής μοναχός τελεί το τελετουργικό της 13ης ημέρας μπροστά σε σπίτι που καταστράφηκε από τις ξαφνικές πλημμύρες, στην περιοχή Νουακότ του Νεπάλ (φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Οι 1.357 νεκροί γίνονται λογαριασμός για τους μεγάλους ρυπαντές – Αίτημα για κλιματικές αποζημιώσεις

8/09/2026 - 4:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την περιοχή της Αλεπότρυπας στην Κυψέλη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κυψέλη: Εντοπίστηκε νέα σακούλα με οστά – Οι Αρχές διερευνούν αν ανήκουν σε άνθρωπο

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛΑΣ και του Ιατρικού Συλλόγου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Βασίλης Καρυοφυλλίδης)

«Δύο λύρες, μία θάλασσα»: Πόντος και Κρήτη συναντιούνται στην Καλαμαριά

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Ολυμπιακός: Παρελθόν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Δημήτρης Κωνσταντινίδης/hub.uoa.gr)

ΕΚΠΑ: Με αγιασμό από τον Ιερώνυμο η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς – 190 χρόνια ιστορίας

4 ώρες πριν
Τμήμα του εικαστικού που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν στην ανάρτησή του (πηγή: x.com)

Κλασικός Ερντογάν: Πανηγυρίζει την τουρκική νίκη του 1922 στη Σμύρνη κάνοντας λόγο για «απελευθέρωση από την κατοχή»

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV