pontosnews.gr
Πέμπτη, 13/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρεις Τούρκοι συγγραφείς «συγκρούστηκαν» με το εσωτερικό μέτωπο άρνησης της Γενοκτονίας

Απόρρητες πληροφορίες παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

19/05/2024 - 10:51πμ
Οι τρεις συγγραφείς με τον πρόεδρο του σωματείου Γ. Γεωργιάδη (δεύτερος από δεξιά) (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)

Οι τρεις συγγραφείς με τον πρόεδρο του σωματείου Γ. Γεωργιάδη (δεύτερος από δεξιά) (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την αποδόμηση των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν οι αρνητές εντός Ελλάδος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της Ανατολής επιχείρησαν τρεις Τούρκοι συγγραφείς, ερευνητές, αρθρογράφοι, βασιζόμενοι σε απόρρητες πληροφορίες από τουρκικές πηγές, τις οποίες παρουσίασαν σε εκδήλωση του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης».

Οι τρεις Τούρκοι συγγραφείς Tufan Sisli, Nevzat Onaran, Tamer Cilligir, ξεδίπλωσαν και παρουσίασαν στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι Τοπάλ Οσμάν και Μουσταφά Κεμάλ έδρασαν από κοινού και με σχέδιο στην εξολόθρευση χιλιάδων ανθρώπων, μη μουσουλμάνων και κατέκλεψαν τις περιουσίες τους.

Οι συγγραφείς με τη μεταφράστρια στο πάνελ (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)

Αναλυτικά, ο Tufan Sisli στην ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στην καταγωγή και οικογένεια του Τοπάλ Οσμάν, του χειρότερου δολοφόνου των Ελλήνων του Πόντου. Ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν Λαζός, όπως έχει ευρέως κυκλοφορήσει αλλά Τσεπνής, μέλος δηλαδή μιας Εθνικής ομάδας Τουρκογενών που ζει μεταξύ Πλατάνων και Κερασούντας.

Ο Tufan_Sisli (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)

Ο Τοπάλ Οσμάν υπήρξε μια εγκληματική προσωπικότητα, που όλη η ζωή του έχει παρουσιαστεί στην επίσημη ιστοριογραφία της Τουρκίας με χαλκευμένες πληροφορίες και ψεύδη.

Σύμφωνα με τον Tufan Sisli, ο Τοπάλ Οσμάν δεν έδρασε μόνος, αλλά με κεντρικές εντολές του Κεμάλ Μουσταφά μέχρι τέλους.

Ο Κεμάλ ήταν όμως αυτός, που έδωσε την εντολή του αποκεφαλισμού του, καθώς ο Τοπάλ Οσμάν είχε προσπαθήσει να δολοφονήσει πρώτος τον Κεμάλ και απέτυχε. Είχε προηγηθεί η δολοφονία του πιο σκληρού πολιτικού αντιπάλου του Κεμάλ, τον βουλευτή Τραπεζούντας Αλή Σουκρού, από τον Οσμάν.

Την εντολή για τη δολοφονία την είχε δώσει ο ίδιος ο Κεμάλ, επειδή ο Σουκρού είχε εγείρει βέτο στην υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης, την οποία θεωρούσε προδοσία του Μυστικού όρκου του Έθνους του 1920, που ήθελε όλα τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, την Κύπρο το Κιρκούκ, τουρκικά.

Ο συγγραφέας Nevzat Onaran (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)

Από την πλευρά του, ο Nevzat Onaran, με στοιχεία απαρίθμησε της πράξεις ξεριζωμού, εκπατρισμού και τελικής εξόντωσης των Χριστιανών στην δεύτερη φάση 1919-1922, που ήταν και η χειρότερη από όλες.

Έθεσε το πλαίσιο στην ανάγκη της Γερμανίας που ήλεγχε πλήρως το Νεοτουρκικό κίνημα να εξασφαλίσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ανατολίας, σχέδιο που προέβλεπε την εξαφάνιση των άμεσων ανταγωνιστών, που δεν ήταν άλλοι από τους γηγενείς Έλληνες και Αρμένιους.

Ο συγγραφέας Tamer Cilingir (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)

Τέλος, ο Tamer Cilligir αναφέρθηκε στο πολιτιστικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι Έλληνες στον Πόντο από το 1850 και μέχρι το 1922. Αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας, ενώ παράλληλα στηλίτευσε την ύπαρξη του Μουσείου του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη.

Ο συγγραφέας περιέγραψε τις μετονομασίες των ελληνικών χωριών και πόλεων, την πολιτισμική γενοκτονία των μνημείων, αλλά και την εξαφάνιση της γλώσσας και της παράδοσης στο νέο τουρκικό κράτος.

Η μεταφράστρια Lale Alatli (φωτ.: Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»)

Την μετάφραση των ομιλιών έκανε η Λαλέ Αλατλί.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: facebook.com/psmAMACEIA?locale=el_GR)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Στο Μανιάκι το ποντιακό πνεύμα συνάντησε τον προσκοπισμό

9/08/2026 - 7:16μμ
(Φωτ.: facebook.com/ Christos Topkaras)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακοί χοροί στο αεροδρόμιο της Ρόδου: Η παράδοσή μας «πέταξε» σε όλο τον κόσμο

6/08/2026 - 2:32μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Με τα λαμπρότερα χρώματα πέρασαν στην ιστορία τα 28α «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα»

2/08/2026 - 10:34μμ
Το σιρόν σε γλυκιά εκδοχή, στο 2ο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ακρινής. Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ακρινή Κοζάνης: Έκαναν το ποντιακό σιρόν γλυκό, και κέρδισαν το A’ βραβείο

2/08/2026 - 9:45μμ
Μέλη του ποντιακού συλλόγου έξω από το ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο (φωτ.: Faceboook / Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Π. Ε. Ρεθύμνης «Αροθυμία»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ρέθυμνο: Η «Αροθυμία» στη «Φλόγα της Αγάπης» για την εθελοντική αιμοδοσία

29/07/2026 - 2:58μμ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας Κυριάκος Τιλγκερίδης (φωτ.: Facebook / Kyriakos Tilgkeridis)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: Πρωτοβουλίες για να γίνει ο ποντιακός ελληνισμός δύναμη πολιτιστικής διπλωματίας

28/07/2026 - 8:43μμ
Μέλη των «Ακριτών» με παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές, πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι «Ακρίτες» του Πολυκάστρου γιορτάζουν 60 χρόνια προσφοράς με ένα επετειακό βίντεο

27/07/2026 - 11:43πμ
(Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»/Facebook)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: Μια βραδιά με τον Τάκη Βαμβακίδη που κατέληξε σε αυθεντικό ποντιακό γλέντι

23/07/2026 - 1:15μμ
Στιγμιότυπο από την παράσταση «Δύο Θάλασσες, Μια Μνήμη», στο Λαύριο. Σάββατο 18 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Εξωραϊστικός Σύλλογος Λεγραινών - Σουνίου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Δύο Θάλασσες, Μια Μνήμη»: Ο Πόντος και η Μικρά Ασία αντάμωσαν στο Λαύριο

22/07/2026 - 1:41μμ
(Φωτ.: facebook / Κατερίνα Μπίλη)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Χωρύγι: Οι φετινές εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία είχαν ευχάριστες εκπλήξεις, και ένα τρικούβερτο ποντιακό γλέντι σε δύο επεισόδια

21/07/2026 - 10:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)

Κάρπαθος: Δραπέτης φυλακών έκλεψε δωμάτιο ξενοδοχείου και επιχείρησε να φύγει με πλοίο

15 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Χαλκιδική: Μεγάλη φωτιά στη Σίβηρη – 112 για απομάκρυνση των κατοίκων

44 λεπτά πριν
Μέλη ποντιακών σωματείων δίπλα στην εικόνα της Παναγίας Σουμελά, τον Δεκαπενταύγουστο (φωτ.: Σωματείο «Παναγία Σουμελά»)

Παναγία Σουμελά 2026: Τρεις ημέρες μνήμης στο Βέρμιο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)

ΣτΕ: Ακυρώθηκαν οι άδειες λειτουργίας τριών παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Κώστας Χατζής: 90 χρόνια με μια κιθάρα, μια βραχνή φωνή και τραγούδια που δεν έπαψαν να μιλούν στην καρδιά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign