pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Λυδία»: Το πρώτο ιδιωτικό αεροδρόμιο στην Ελλάδα βρίσκεται στην Καβάλα

Το δημιούργησαν οι επιχειρηματίες που βρίσκονται και πίσω από την πρώτη σχολή εκπαίδευσης πιλοτών αεροσκαφών στη χώρα μας

17/05/2024 - 9:20πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Β. Λωλίδης)

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Β. Λωλίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Χρόνια πριν η είδηση της δημιουργίας ιδιωτικού αεροδρομίου στη χώρα μας θα αντιμετωπιζόταν από το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ως «fake news». Σήμερα όμως, 18 χρόνια μετά την ίδρυση της πρώτης ιδιωτικής σχολής εκπαίδευσης πιλότων αεροσκαφών στην Ελλάδα, η είδηση για τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού ιδιωτικού αεροδρομίου γενικής αεροπορίας, του «Λυδία», όσο κι αν ξενίζει, είναι πραγματική.

Παρουσία της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης των νέων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, που αναμένεται να είναι έτοιμες σε περίπου ενάμιση χρόνο!

«Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο έργο μεγάλης συμβολικής και πρακτικής αξίας, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», τόνισε η Χριστίνα Αλεξοπούλου, επισημαίνοντας ότι «βάσει του επενδυτικού σχεδίου, το αεροδρόμιο Λυδία θα υπηρετεί τη γενική αεροπορία, στην οποία εντάσσονται πτητικές δραστηριότητες που δεν αφορούν σε μείζονες εμπορικούς ή στρατιωτικούς σκοπούς, όπως οι πτήσεις των αερολεσχών, οι ιδιωτικές και επιχειρηματικές πτήσεις, οι αεροπορικές επιδείξεις, ο αεραθλητισμός και η εκπαίδευση των επαγγελματιών πιλότων.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Β. Λωλίδης)

»Η γενική αεροπορία αποτελεί έναν κλάδο, ο οποίος μόνο στην Ευρώπη έχει κύκλο εργασιών περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ, με 40.000 ιδιωτικά αεροπλάνα και 360.000 πιλότους. Μπορεί λοιπόν να αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων και για την Ελλάδα».

Οι υποδομές του νέου αεροδρομίου θα περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο campus εκπαίδευσης πιλότων αεροσκαφών, από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη.

Πίσω από αυτή την πολύ σημαντική επιχειρηματική επένδυση που συνέβαλε στην συνολικότερη ανάπτυξη της Καβάλας και της Ανατολικής Μακεδονίας ευρύτερα, κρύβεται το όραμα και η προσπάθεια του Γιώργου Ζωγραφάκη και του Δημήτρη Λυμπεράκη. Πρόκειται για τους δυο επιχειρηματίες που το 2006, ίδρυσαν στην Καβάλα την Egnatia Aviation, την πρώτη σχολή εκπαίδευσης πιλοτών αεροσκαφών στην Ελλάδα, με έδρα το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» στην Χρυσούπολη.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Β. Λωλίδης)

Σήμερα, δεκαοχτώ χρόνια μετά, η Egnatia Aviation αποτελεί έναν όμιλο εταιρειών με συνεχώς αναπτυσσόμενη τροχιά. Με 101 άτομα προσωπικό υψηλής εξειδίκευσης και με το με το 70% των υποψήφιων πιλότων που την εμπιστεύονται και εκπαιδεύονται στις εγκαταστάσεις της να είναι από το εξωτερικό.

Τόσο ο Δημήτρης Λυμπεράκης όσο και ο Γιώργος Ζωγραφάκης, στην τελετή θεμελίωσης των νέων εγκαταστάσεων δεν έκρυβαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους καθώς οι κόποι, οι προσπάθειες και οι πιέσεις για την εκμίσθωση του παλιού στρατιωτικού αεροδρομίου επιβραβεύτηκαν και απέδωσαν καρπούς. Μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο, το ενδιαφέρον μεγάλων αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως, αλλά και ιδιωτών, για το νέο αεροδρόμιο «Λυδία» έχει αυξηθεί στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Β. Λωλίδης)

Ο Δημήτρης Λυμπεράκης, σε δηλώσεις του την ημέρα της τελετής θεμελίωσης, τόνισε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα είναι έτοιμες να λειτουργήσουν οι πρώτες εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου που -μεταξύ άλλων- θα περιλαμβάνουν ένα νέο πύργο ελέγχουν, ένα σύγχρονο κτίριο διοίκησης, υπερσύγχρονους χώρους εκπαίδευσης και φιλοξενίας των υποψήφιων πιλότων. Από τη μεριά του, ο Γιώργος Ζωγραφάκης υπογράμμισε ότι η Egnatia Aviation κατάφερε οι υποψήφιοι Έλληνες πιλότοι να μην φεύγουν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ προκειμένου να εκπαιδευτούν αλλά να παραμένουν στην Ελλάδα.

⇒ Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον ανταποκριτή του Β. Λωλίδη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σύνθεση εικόνων προτάσεων για το νέο χαρτονόμισμα της Ευρωζώνης των 5 ευρώ (πηγή εικόνων: surveys.ecb.europa.eu/lng/el/pageTag/SurveyCampaign)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφίστε για το νέο ευρώ: Στη μάχη της νέας μορφής των χαρτονομισμάτων και η Ελλάδα

1/09/2026 - 2:12μμ
Εναέρια λήψη των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ ενόψει της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Παπανίκος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Θεσσαλονίκη – Δυναμικό παρών από τη Ναυτεμπορική

31/08/2026 - 6:28μμ
Στιγμιότυπο από πρατήριο καυσίμων στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο κίνησης: Παρατείνεται η επιδότηση και τον Σεπτέμβριο – 10 λεπτά ανά λίτρο

31/08/2026 - 1:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος οι θερινές εκπτώσεις, μειώσεις τιμών σε 1.700 προϊόντα στο σούπερ μάρκετ – Τι αλλάζει από σήμερα στην αγορά

31/08/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ / EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι θα πάρουν χρήματα έως τις 4 Σεπτεμβρίου

29/08/2026 - 9:24πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Olivier Hoslet)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Έξι χώρες ζητούν περικοπές εκατοντάδων δισ. στον προϋπολογισμό 2028-2034

27/08/2026 - 5:41μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις χηρείας: Αυξάνονται τα ποσά – Ποιοι βλέπουν τη σύνταξή τους να επιστρέφει στο 70%

26/08/2026 - 11:51πμ
(Φωτ.: ertnews.gr)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρέη σε Εφορία, Ταμεία και τράπεζες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο – Οι ρυθμίσεις και ο εξωδικαστικός μηχανισμός

25/08/2026 - 11:47πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Φανή Τρυψάνη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 24 έως 28 Αυγούστου

21/08/2026 - 9:25μμ
(Φωτ.: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενισχύσεις 22 εκατ. ευρώ σε 4.882 παραγωγούς – Ποιοι δικαιούνται τα ποσά

21/08/2026 - 1:33μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σκάφος των τουρκικών υπηρεσιών ερευνά τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σηλυβρίας, όπου εντοπίστηκε άδεια σωστική λέμβος του Tuğberk İmamoğlu (φωτ.: X / Denizcilik Genel Müdürlüğü)

Τουρκία: Σύγκρουση πλοίων στον Μαρμαρά – Αγνοούνται 10 ναυτικοί

7 λεπτά πριν
Αστυνομικό όχημα μπροστά από τον λιγνιτικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Σβάρτσε Πούμπε του Βρανδεμβούργου, τον Μάιο του 2016, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων περιβαλλοντικών οργανώσεων (φωτ. αρχείου: EPA / Patrick Pleul)

Γερμανία: Απόπειρες σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης – Δύο χτυπήματα μέσα σε λίγες ώρες

31 λεπτά πριν
Ο δρ Θεμιστοκλής Κρητικάκος παρουσιάζει το βιβλίο και την έρευνά του στους μαθητές του St John’s College στη Μελβούρνη (φωτ.: Αρχείο Θ. Κρητικάκου)

Θεμιστοκλής Κρητικάκος: Από μαθητικό δοκίμιο σε βιβλίο για τις Γενοκτονίες

56 λεπτά πριν
Το πιστόλι, η χειροβομβίδα, οι γεμιστήρες, τα φυσίγγια και το μεταλλικό ξιφίδιο που κατασχέθηκαν από το σπίτι του 68χρονου στην Κομοτηνή (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

«Vor V Zakone» στην Κομοτηνή: Ο τίτλος του υποκόσμου πίσω από τη σύλληψη του 68χρονου

1 ώρα πριν
Ο Μεχμέτ Φατίχ Κατσίρ υπογράφει τις Συμφωνίες Άρτεμις στα κεντρικά γραφεία της NASA στην Ουάσινγκτον, παρουσία Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων (φωτ.: NASA / Bill Ingalls)

Η Τουρκία στο αμερικανικό «τραπέζι» της Σελήνης – Με τη NASA στο Διάστημα, με τη Ρωσία στη Γη

2 ώρες πριν
Δύο από τις γαμήλιες φωτογραφίες που αποκάλυψαν ότι έξι Ελληνίδες φόρεσαν το ίδιο νυφικό στην Αυστραλία. Από την έρευνα της Effy Alexakis

Ένα νυφικό για έξι Ελληνίδες: Η ιστορία που άντεξε 70 χρόνια στην Αυστραλία

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV