pontosnews.gr
Κυριακή, 19/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κοινές ευχές για ειρήνη στη συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον γγ της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας

Την αντιπροσωπεία της Λίγκας συνόδευαν ο γγ της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο σύμβουλος Κώστας Μυγδάλης

13/05/2024 - 5:31μμ
Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον γγ της της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας Δρ. Mohammad bin Abdul Karim Al-Issa στην Αρχιεπισκοπή  Αθηνών (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αθηνών/Χρήστος Μπόνης)

Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον γγ της της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας Δρ. Mohammad bin Abdul Karim Al-Issa στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αθηνών/Χρήστος Μπόνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αντίθετος σε «οποιαδήποτε μορφή μίσους» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας, δρ Mohammad bin Abdul Karim Al-Issa στη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Από την πλευρά του ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος απηύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιούνται ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά στην πρώτη γραμμή του πολέμου, να επιστρέψουν στα σπίτια τους όλοι οι αιχμάλωτοι και, βέβαια, να πάψουν οι πόλεμοι και να αρχίσει αμέσως με συζητήσεις η ειρηνική αντιμετώπιση του θέματος.

Την αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας συνόδευαν ο γγ της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, και ο σύμβουλος, Κώστας Μυγδάλης, παρέστησαν ο επίσκοπος Τανάγρας Απόστολος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Παπαμικρούλης, γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Συνάντηση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον γγ της της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας Δρ. Mohammad bin Abdul Karim Al-Issa στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αθηνών/Χρήστος Μπόνης)

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος πρωτίστως ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας, η οποία πραγματοποιείται ως ανταπόδοση στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει η ΔΣΟ στην έδρα της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας, στο πλαίσιο του διαλόγου με στόχο την καρποφόρα συνεργασία. Τόνισε, μάλιστα, ότι το εν λόγω εγχείρημα έχει ουσιώδη σημασία στις μέρες μας, που διεξάγονται, στην ευρύτερη γειτονιά μας, αιματηροί πόλεμοι, τους οποίους η διεθνής κοινότητα αδυνατεί να σταματήσει και να επιβάλλει την οδό της διπλωματίας για την επίλυση των διαφορών. Εξάλλου, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Εκκλησία της Ελλάδος και ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον αρχιεπίσκοπο για τη θερμή υποδοχή και την υποστήριξή του στο έργο της ΔΣΟ.

Ακολούθως, ο επικεφαλής της Λίγκας εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας και μίλησε για την ιστορία της Εκκλησίας της Ελλάδος και για τις προσπάθειες του μακαριωτάτου για την ενίσχυση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο και τόνισε ότι «ο κόσμος οπωσδήποτε χρειάζεται πρόσωπα σαν και εσάς, άτομα τα οποία πρεσβεύουν τα ιδανικά ιδεώδη». Αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις του Ισλάμ με την Ορθοδοξία, και σημείωσε ότι οι επισκέψεις όταν γίνονται ενισχύουν αυτές τις σχέσεις και στέλνουν ένα μήνυμα ενότητας προς όλες τις πλευρές που πρεσβεύουν οποιαδήποτε μορφή μίσους και λανθασμένων αντιλήψεων που μπορεί να υπάρχουν. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι «ευελπιστούμε πολλά από την επίσκεψή μας στην Ελλάδα».

Στην αντιφώνηση του, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος καλωσόρισε την αντιπροσωπεία και εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση. Αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στην Αρχιεπισκοπή, όταν άρχισαν οι πρώτες ταραχές και τόνισε ότι η συζήτηση με όσους τον επισκέφθηκαν, μητέρες αγνοουμένων, αλλά και ακαδημαϊκούς, επικεντρώθηκε σε κάποια βασικά σημεία. Αρχικά, κατά πόσο οι ακαδημαϊκοί μπορούν να φανούν χρήσιμοι τέτοιες ώρες, ενώ υπογράμμισε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες, οι ακαδημαϊκοί, κατευθύνονται στην καλλιέργεια των γραμμάτων και φτιάχνουν βιβλία, τα οποία είναι χρήσιμα, αλλά αν όσα γράφονται δεν γίνουν πράξη στην καθημερινή ζωή τότε είναι άχρηστα. «Οι θρησκευτικοί ηγέτες, περισσότερο από άλλες εποχές, δεν είναι μόνο για το κήρυγμα, τη θεωρία, τα βιβλία και τα συγγράμματα, αλλά για το πώς είναι δυνατόν όλα αυτά να γίνουν καθημερινή πράξη», τόνισε. Τέλος, ευχαρίστησε και την ελληνική κυβέρνηση που αγωνίζεται για την ειρήνη στον κόσμο, αλλά και τα μέλη της ΔΣΟ για το έργο της και υπογράμμισε: «Η εποχή μας χρειάζεται να οπλιστούμε όλοι με υπομονή και να μην απασχολούν το μυαλό μας πράγματα που μας χωρίζουν, αλλά να διαλέγουμε και να ζούμε πράγματα τα οποία μας ενώνουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Αγία Μαρίνα και ο δαίμονας, διά χειρός Ανδρέα Καπίρη (πηγή: kapirisart.blogspot.com)
ΠΙΣΤΗ

Αγία Μαρίνα: Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη Μικρασιάτισσα παρθενομάρτυρα – Ο πατέρας της την μίσησε γιατί έγινε χριστιανή

17/07/2026 - 11:27πμ
(Φωτ.: Χ/Nikos Dendias)
ΠΙΣΤΗ

Συνάντηση στο Σίδνεϊ για τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο και τον Νίκο Δένδια

16/07/2026 - 10:42πμ
(Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ  ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
ΠΙΣΤΗ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από τη θεμελίωση του Αγίου Στεφάνου Νέας Ιωνίας – Παρών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

12/07/2026 - 8:52μμ
Η Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο (φωτ. αρχείου: Φίλιππος Φασούλας)
ΠΙΣΤΗ

Παναγία Σουμελά: Το πρόγραμμα των Ακολουθιών έως τον Δεκαπενταύγουστο

12/07/2026 - 12:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κωνσταντίνος Τσακιτζής)
ΠΙΣΤΗ

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Ο Ελπιδοφόρος δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του διευθυντή του οίκου ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ

11/07/2026 - 11:26πμ
Θεία Λειτουργία στην ιστορική Παναγία Σουμελά του Πόντου (φωτ.: Φως Φαναρίου)
ΠΙΣΤΗ

Παναγία Σουμελά: Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας θα προεξάρχει της λειτουργίας στα Εννιάμερα

8/07/2026 - 3:59μμ
Πανηγυρικός εσπερινός στο Αγίασμα της Αγίας Κυριακής στο Κιρέτσμπουρνου, ένα από τα δύο ιστορικά αγιάσματα της Μητρόπολης Δέρκων που διατηρούνται έως σήμερα στις όχθες του Βοσπόρου (φωτ.: Φως Φαναρίου)
ΠΙΣΤΗ

Αγία Κυριακή στον Βόσπορο: Τα δύο αγιάσματα της Μητρόπολης Δέρκων που κρατούν ζωντανή τη μνήμη της Πόλης

8/07/2026 - 12:09μμ
(Φωτ.: Facebook/Greek Orthodox Archdiocese of Canada)
ΠΙΣΤΗ

Ο αρχιεπίσκοπος Καναδά Σωτήριος αποχωρεί έπειτα από 52 χρόνια διακονίας – Ξεκινούν οι διαδικασίες διαδοχής

7/07/2026 - 5:37μμ
(Φωτ.: Γεράσιμος Μπέκες/imverias.gr)
ΠΙΣΤΗ

Παναγία Σουμελά: Αρχιερατικό συλλείτουργο και συνεδρίαση του «Κοινού των Ποντίων» με μήνυμα ενότητας

5/07/2026 - 11:36μμ
(Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ)
ΠΙΣΤΗ

Αρχιεπίσκοπος ΗΠΑ Ελπιδοφόρος: Ενωμένοι οφείλουμε να οικοδομούμε πάνω στις αυταπόδεικτες αλήθειες της πίστης και της ελευθερίας

4/07/2026 - 7:45μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπίρες και αναψυκτικά σε καλάθια σουπερμάρκετ
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Τα φάρμακα για την παχυσαρκία μπορεί να «κόβουν» και την επιθυμία για αλκοόλ

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μαρίλια Βασιλακοπούλου)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ18: Χάλκινο ο Μουμούρης στο τριπλούν

34 λεπτά πριν
Αυλαία για το 28ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων, στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: Flickr / Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης, Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)

«Η μνήμη δεν είναι μόνο ανάμνηση, αλλά ευθύνη» – Αυλαία στο 28ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

59 λεπτά πριν
Στα Κατεχόμενα, οι σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους (πηγή: hurriyetdailynews.com)

Πρόκληση από το ψευδοκράτος: «Δεν εγκαταλείπουμε το δικαίωμα επέμβασης της Τουρκίας»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile.php?id/Ανασκαφή Τούμπας)

Open Day 2026: Γνωρίστε την Πανεπιστημιακή Ανασκαφή Τούμπας Θεσσαλονίκης

2 ώρες πριν
Τεράστια αντιαμερικανική και αντιισραηλινή πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κτήριο της Τεχεράνης (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Μέση Ανατολή: Πύραυλοι στον Κόλπο, πετρέλαιο προς τη Συρία – Ο πόλεμος αλλάζει το χάρτη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign