pontosnews.gr
Σάββατο, 4/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι Ισραηλινοί στη Ράφα: Μπλόκο στην ανθρωπιστική βοήθεια – Πράξη θανατικής καταδίκης, λέει ο ΟΗΕ

Στην πόλη στα σύνορα με την Αίγυπτο υπάρχει το μοναδικό πέρασμα για τους Παλαιστίνιους· πλέον το ελέγχει το Ισραήλ

7/05/2024 - 5:39μμ
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Ράφα κατόπιν εντολής των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Ράφα κατόπιν εντολής των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με το συνοριακό πέρασμα στη Ράφα να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ισραηλινών δυνάμεων –ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι του έχει απαγορευθεί η πρόσβαση –, η πίεση στους Παλαιστίνιους έγινε πλέον αφόρητη.

Η Αρχή Διάβασης της Γάζας κάνει λόγο για «πράξη θανατικής καταδίκης», καθώς η πόλη που συνορεύει με την Αίγυπτο και στην οποία βρίσκονται περίπου 1,3 εκατ. εκτοπισμένοι είναι το μοναδικό πέρασμα για την ανθρωπιστική βοήθεια, η μοναδική έξοδος για τους τραυματίες και το τελευταίο καταφύγιο για ποσοστό περίπου 50% του πληθυσμού της Γάζας.

Για το Ισραήλ η Ράφα θεωρείται καίριο χτύπημα στη Χαμάς· το πρωί στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχειρήσεις αναζήτησης μαχητών αλλά και ελέγχου της περιοχής, μετά από τη χερσαία και αεροπορική επίθεση σε τμήμα στα ανατολικά το βράδυ της Δευτέρας, εν μέσω διπλωματικών προσπαθειών στο εξωτερικό για την επίτευξη μιας νέας εκεχειρίας.

Επτά μήνες μετρά ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και η Ράφα είναι η πόλη για την οποία οι δυτικές κυβερνήσεις πίεζαν την κυβέρνηση Νετανιάχου, να μην προχωρήσει στη στρατιωτική επέμβαση λόγω των υψηλών κινδύνων για απώλειες μεταξύ των αμάχων και του φάσματος της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Πίεση όμως υπάρχει και από την ακροδεξιά πτέρυγα της κυβέρνησης, η οποία απαιτεί το τελειωτικό χτύπημα στη Χαμάς, την ώρα που διαδοχικές δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την καταβαράθρωση της δημοτικότητας του Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου. Σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός θα βρισκόταν αντιμέτωπος με συντριπτική ήττα σε ενδεχόμενες εκλογές.

Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι μια περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα θα έχει ως στόχο τους μαχητές της Χαμάς, αλλά και την καταστροφή των υποδομών της.

«Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε καμία φυσική παρουσία στο σημείο διέλευσης της Ράφας, διότι ο Cogat [σ.σ. ισραηλινός οργανισμός που είναι επιφορτισμένος με τον συντονισμό της ισραηλινής πολιτικής στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη] μας αρνήθηκε την πρόσβαση σε αυτή τη ζώνη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Γενς Λάρκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προειδοποιούσε ότι δεν διαθέτει περισσότερα αποθέματα καυσίμων παρά για μια μόνο ημέρα για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις του, λόγω του κλεισίματος του συνοριακού σημείου διέλευσης.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο να υπάρξουν νέες μεγάλες απώλειες αμάχων στη Ράφα, όπου ζουν 600.000 παιδιά, ενώ χθες με μήνυμά του στο Χ χαρακτήρισε τις εντολές εκκένωσης του Ισραήλ «απαράδεκτες», προειδοποιώντας ότι «προμηνύουν το χειρότερο: περισσότερο πόλεμο και πείνα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μαχητές Χούθι στην Υεμένη παρακολουθούν τις δηλώσεις Νετανιάχου σε γιγαντοοθόνη στη Σανάα (φωτ.: EPA/Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινά πλήγματα παρά την εντολή να «παγώσουν» οι στρατιωτικές επιχειρήσεις – Έτοιμη για άμεσες διαπραγματεύσεις η Χαμάς

4/10/2025 - 10:52πμ
Οπλισμένοι μαχητές της Χαμάς (φωτ.: Glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

«Ναι» στην απελευθέρωση των ομήρων και την παράδοση της εξουσίας λέει η Χαμάς απαντώντας στο σχέδιο Τραμπ

3/10/2025 - 11:07μμ
(Φωτ.: EPA/BONNIE CASH / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Τελεσίγραφο στη Χαμάς για να δεχθεί τη συμφωνία για τη Γάζα

3/10/2025 - 6:51μμ
Drone στον ουρανό του Κιέβου κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης (φωτ.: EPA / Maxim Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

«Υβριδικός πόλεμος τα drone», λέει η Ευρώπη – «Υστερία» απαντά ο Πούτιν

3/10/2025 - 3:21μμ
Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας καθώς συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα: Η Χαμάς το σκέφτεται και ζητά χρόνο – «Επιλογή ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο»

3/10/2025 - 11:19πμ
Η φωτιά στο διυλιστήριο της Chevron στο Ελ Σεγκούντο στην Καλιφόρνια (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόλαση φωτιάς σε διυλιστήριο της Chevron στην Καλιφόρνια

3/10/2025 - 10:31πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Κλειστό για ώρες το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drone – Ακυρώθηκαν 17 πτήσεις

3/10/2025 - 8:56πμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/Hans)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε δύσκολη θέση η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της επέλασης των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων

2/10/2025 - 9:27μμ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτ.: EPA / Yuri kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποιεί το Κρεμλίνο: Αν οι ΗΠΑ στείλουν Τόμαχοκ στην Ουκρανία θα έχουμε νέο γύρο επικίνδυνης κλιμάκωσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

2/10/2025 - 6:10μμ
(Πηγή: x.com/LastQuake)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 5 Ρίχτερ αναστάτωσε την Κωνσταντινούπολη

2/10/2025 - 4:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαχητές Χούθι στην Υεμένη παρακολουθούν τις δηλώσεις Νετανιάχου σε γιγαντοοθόνη στη Σανάα (φωτ.: EPA/Yahya Arhab)

Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινά πλήγματα παρά την εντολή να «παγώσουν» οι στρατιωτικές επιχειρήσεις – Έτοιμη για άμεσες διαπραγματεύσεις η Χαμάς

39 λεπτά πριν
Εικόνα από την Πόλη της Γάζας, στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/ MOHAMMED SABER)

Το ζητούμενο είναι οι Παλαιστίνιοι, όχι η Χαμάς

1 ώρα πριν
Το τουρκικό πλοίο Riri Reis (φωτ.: Marine Traffic)

Απέπλευσε από τη Σμύρνη το τουρκικό «ερευνητικό» σκάφος Piri Reis – Αντι-NAVTEX εξέδωσε η Ελλάδα

2 ώρες πριν

Φώτης Κόντογλου: «Ταπεινές σημειώσεις εις τας επιστολάς του Αποστόλου Παύλου»

2 ώρες πριν
Ο Γρηγόρης Καψάλης σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: Ηπειρώτικος Αγών/Όμηρος Χαρίσης)

Σίγησε το ηπειρώτικο κλαρίνο του Γρηγόρη Καψάλη

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Άστατος ο καιρός του Σαββάτου με χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign