pontosnews.gr
Δευτέρα, 5/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φοίβος Ιωαννίδης

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Νίκο Ανδρουλάκη

5/05/2024 - 4:48μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Από τη Σητεία στα έδρανα της Νομικής και από εκεί στο ΠΑΣΟΚ και σε διάφορες υπουργικές θέσεις, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Φοίβος Ιωαννίδης έζησε μια γεμάτη ζωή, όπως έγραψε ο γιος του Γιάννης Ιωαννίδης σε ανάρτηση στο facebook για να ανακοινώσει το θάνατό του.

«Μια ζωή γεμάτη τελείωσε λίγο πριν το “Χριστός Ανέστη”. Ο πατέρας μας Φοίβος Ιωαννίδης πέθανε χθες το βράδυ. Όπως είχε επιλέξει θα κηδευθεί στη γενέθλια πόλη του Σητεία σε χρόνο που θα ανακοινωθεί προσεχώς», έγραψε για τον 88χρονο πατέρα του.

Ο Φοίβος Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Σητεία στις 14 Μαρτίου 1936, υπηρέτησε ως βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ από το 1989 έως το 2004. Χρημάτισε μέλος σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανέπτυξε από πολύ νέος πλούσια συνδικαλιστική δράση. Την περίοδο της δικτατορίας η δράση του εναντίον της χούντας ήταν έντονη και γι’ αυτό συνελήφθη και φυλακίστηκε.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 1989. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1990, του 1993, του 199 και του 2000. Για πρώτη φορά έγινε υφυπουργός (Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων) στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου από τις 13 Οκτωβρίου 1993 ως τις 15 Σεπτεμβρίου 1995.

Στην πρώτη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη τον Ιανουάριο του 1996, ο Ιωαννίδης ανέλαβε υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας, από τις 22 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 1996. Για τελευταία φορά ήταν υφυπουργός στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, από τις 30 Οκτωβρίου 1998 έως τις 13 Απριλίου 2000 (Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων). Το 2004 αποσύρθηκε από την πολιτική.

Συλλυπητήρια από Νίκο Ανδρουλάκη και Κωνσταντίνο Τασούλα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια κοντά μας» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του για το θάνατο του πρώην βουλευτή και υπουργού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοκρατική παράταξη και η πολιτική του διαδρομή χαρακτηρίστηκε από τη γενναιότητα, την ανιδιοτέλεια και την πίστη του σε υψηλά ιδανικά και αξίες. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη έντεκα χρόνων από το Έκτακτο Στρατοδικείο Χανίων, για την αντιστασιακή του δράση κατά της χούντας και μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Νέων Πολιτικών Δυνάμεων. Το 1989 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Λασιθίου. Διετέλεσε Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, από την πλευρά του, εξέφρασε τη θλίψη του για την εκδημία του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Φοίβου Ιωαννίδη.

«Μια πολυσχιδής πολιτική προσωπικότητα “έφυγε” λίγο πριν την Ανάσταση του Κυρίου. Ο Φοίβος Ιωαννίδης, περήφανος Κρητικός, γεννήθηκε στη Σητεία, σπούδασε δικηγόρος και υπήρξε ηγετικό στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα στην Κρήτη, δράση για την οποία συνελήφθη και φυλακίστηκε.

»Υπηρέτησε πιστά τον τόπο που τόσο αγαπούσε ως βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑΣΟΚ από το 1989 έως το 2004. Διετέλεσε υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου, καθώς και υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στις κυβερνήσεις του Κ. Σημίτη.

»Στη Βουλή των Ελλήνων επέδειξε ιδιαίτερα ενεργή παρουσία και δράση διατελώντας, μεταξύ άλλων, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ το 1997-1998, Πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος της Ζ’ Αναθεωρητικής Βουλής το 2000 και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το 2002.

Ο Φοίβος Ιωαννίδης, με τη πολύπλευρη πολιτική του προσωπικότητα, τη δράση και την εμπειρία του, θα λείψει από την πολιτική ζωή του τόπου.

»Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Στέλιος Κούλογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου PEGA για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων στην Ελλάδα. Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022
(φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κούλογλου: Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελλόμενη παγίδευση του κινητού του με Pegasus

5/10/2026 - 5:06μμ
Κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γκιτάνας Ναουσέντα, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2026  (φωτ,: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ευρωπαϊκή άμυνα από τη Βαλτική στη Μεσόγειο – Το μήνυμα στην Άγκυρα

5/10/2026 - 4:35μμ
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Χριστιάν Μίτσκοσκι (δεξιά), με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (αριστερά), πριν από τη συνάντησή τους στα Σκόπια, στις 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA/GEORGI LICOVSKI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Μανιάτης και Σάκης Αρναούτογλου ζητούν εξηγήσεις από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

5/10/2026 - 8:55πμ
Ο Μάρκο Ρούμπιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/YURI GRIPAS / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρκο Ρούμπιο: Στην Αθήνα την Τρίτη για τον 6ο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ

4/10/2026 - 8:14μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ελλάδα 2.0»: Υποβλήθηκε το τελευταίο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

30/09/2026 - 12:11πμ
Παρέμβαση Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ. αρχείου: fredisbeleris.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρέντι Μπελέρης: Κίνδυνος αφανισμού της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη

29/09/2026 - 8:29μμ
Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την παρουσίαση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων της πλατφόρμας «MedWatch» Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Πατούλη: «Φίλος μου, αλλά…» – Ο υπ. Υγείας στέλνει τον πρόεδρο του ΙΣΑ στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας

29/09/2026 - 7:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Χρήστος Τριαντόπουλος για αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

29/09/2026 - 12:39μμ
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Νατσιός: «Απόλυτη κοροϊδία» οι τιμές των καυσίμων – «Βόμβα» η αποθήκευση διοξειδίου στο Πρίνο

25/09/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ για τη θέση της Ελλάδας: «Είμαστε γεφυροποιοί, όχι ταραχοποιοί»

25/09/2026 - 8:49πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Πλήρωναν παραπάνω για το ρεύμα και ζητούσαν «ρέστα» – Το κόλπο για ξέπλυμα χρήματος

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Βαλκανικό πρωτάθλημα πάλης U20: Πέντε μετάλλια η Ελλάδα

59 λεπτά πριν
Η Ελληνίδα τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη δίπλα στον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης βράβευσης στην επίσημη κατοικία του στο Βερολίνο (φωτ.: 
EPA/CLEMENS BILAN)

Νάνα Μούσχουρη: Παράσημο από τον Σταϊνμάιερ για τη συμβολή της στη συμφιλίωση των λαών και την προάσπιση της ειρήνης

1 ώρα πριν
Αστυνομικό μπλόκο έξω από τη Βουλή, στο ύψος της οδού Ακαδημίας
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

O Ρούμπιο στην Αθήνα: Απαγόρευση συγκεντρώσεων για 24 ώρες – Χιλιάδες αστυνομικοί και drones

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΞ)

Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξιφασκίας U17: Ασημένιο μετάλλιο για την Εθνική ομάδα νεανίδων και χάλκινο για τον Ομηρόλη

2 ώρες πριν
Στο εργαστήριο του Ινστιτούτου Έρευνας κατά της Πανώλης του Ιρκούτσκ, στη Σιβηρία (φωτ.: Ινστιτούτο Έρευνας κατά της Πανώλης του Ιρκούτσκ)

Σιβηρία: Θάνατος 28χρονης σε ινστιτούτο πανώλης – Οι ΗΠΑ παρακολουθούν την υπόθεση

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV