pontosnews.gr
Τετάρτη, 7/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Πάνω από 1.000 συλλήψεις φοιτητών στις διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων – Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία

Οι αστυνομικοί γκρεμίζουν τους καταυλισμούς των διαδηλωτών στα πανεπιστήμια – Καταγγελίες για χρήση πλαστικών σφαιρών

2/05/2024 - 3:59μμ
Φοιτητές που διαδηλώνουν κατά του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (φωτ.: EPA/Allison Dinner)

Φοιτητές που διαδηλώνουν κατά του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (φωτ.: EPA/Allison Dinner)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των φοιτητών που διαδηλώνουν σε αρκετά αμερικανικά πανεπιστήμια υπέρ των Παλαιστινίων. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, που επικαλείται το BBC, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής περισσότερες από 1.000 συλλήψεις φοιτητών, ενώ οι αστυνομικοί διέλυσαν οδοφράγματα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) και εισήλθαν στον καταυλισμό, ενώ κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών.

Όπως μεταδίδει το BBC, υπάρχουν μαρτυρίες για ρίψεις πυροτεχνημάτων ή κρότου-λάμψης, ενώ μαζί με τα οδοφράγματα, οι δυνάμεις αρχίζουν να απομακρύνουν και τους διαδηλωτές που παρέμεναν στο σημείο παρά τις πολλαπλές προειδοποιήσεις για συλλήψεις.

UCLA BREAKING 🚨 : CHP RIOT POLICE HAVE BROKEN THROUGH, POLICE HAVE BREACHED THE ENCAMPMENT. PEOPLE BEING DETAINED. pic.twitter.com/uxcAOReRp5

— Anthony Cabassa (@AnthonyCabassa_) May 2, 2024

Διαμαρτυρίες σε πολλά πανεπιστήμια

Η αστυνομία αναπτύχθηκε χθες σε αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις, όπου έγιναν νέες συλλήψεις, μετά τις επεμβάσεις των προηγούμενων ημερών στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, όπου εκτυλισσόταν φοιτητική κινητοποίηση εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτήριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό. Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

Η αστυνομία ήταν «βάρβαρη και επιθετική εναντίον μας», είπε ο Μέγναντ Μπόουζ, φοιτητής στο Κολούμπια, που ήταν παρών όταν έγινε η επέμβαση.

«Έκαναν συλλήψεις αδιακρίτως (…) πολλοί φοιτητές τραυματίστηκαν σε βαθμό που έπρεπε να εισαχθούν σε νοσοκομεία», κατήγγειλε συμμαχία φοιτητικών οργανώσεων που υποστηρίζει τους Παλαιστίνιους στο Κολούμπια μέσω Instagram.

Στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ντάλας, η αστυνομία διέλυσε χθες, Μεγάλη Τετάρτη, καταυλισμό διαδηλωτών και συνέλαβε τουλάχιστον 17 ανθρώπους για «παράνομη αυθαίρετη είσοδο», γνωστοποίησε το ίδρυμα.

Δυνάμεις επιβολής της τάξης συνέλαβαν επίσης αρκετούς διαδηλωτές στο νεοϋορκέζικο πανεπιστήμιο Φόρνταμ, όπου διέλυσαν καταυλισμό που είχε εγκατασταθεί το πρωί στην πανεπιστημιούπολη, είπαν αξιωματούχοι.

Νωρίτερα, εικόνες του Associated Press που μεταδίδει ζωντανά από το σημείο, κατέγραψαν αστυνομική δύναμη να μετακινείται εντός campus, πλησιέστερα στους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές.

Συγκρούσεις διαδηλωτών με μασκοφόρους

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, οι κινητοποιήσεις υποστήριξης στη Λωρίδα της Γάζας πολλαπλασιάζονται στις ΗΠΑ, από την Καλιφόρνια ως τα μεγάλα πανεπιστήμια στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, με το κύμα των διαδηλώσεων να θυμίζει σε πολλούς το κίνημα εναντίον του πολέμου του Βιετνάμ.

Οι φοιτητές κάλεσαν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να κόψουν τους δεσμούς τους με μαικήνες και εταιρείες συνδεόμενες με το Ισραήλ και κατήγγειλαν την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στον μέγα σύμμαχό του στη Μέση Ανατολή.

Στην πανεπιστημιούπολη του UCLA, στο Λος Άντζελες, ξέσπασαν συγκρούσεις τη νύχτα όταν μεγάλη ομάδα αντιδιαδηλωτών, πολλοί από τους οποίους είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα με μάσκες, επιτέθηκε εναντίον καταυλισμού διαδηλωτών υπέρ των Παλαιστινίων εγκατεστημένου σε πρασιά, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι δράστες της επίθεσης προσπάθησαν να διαλύσουν αυτοσχέδιο οδόφραγμα γύρω από τον καταυλισμό. Διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές ενεπλάκησαν σε αψιμαχίες με ρόπαλα ή εκσφενδονίζοντας αντικείμενα.

Την Κυριακή, ακτιβιστές υπέρ των Παλαιστινίων και υπέρ του Ισραήλ, με την υποστήριξη διαδηλωτών εκτός πανεπιστημίου, πιάστηκαν στα χέρια και αντάλλαξαν προπηλακισμούς.

Πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια προκειμένου να υποστηρίξουν τις κινητοποιήσεις των φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων (φωτ.: EPA/Caroline Brehman)

Ο Μπάιντεν «πρέπει να μιλήσει»

Αντίθετα με άλλα ιδρύματα, το πανεπιστήμιο Μπράουν, στο Ρόουντ Άιλαντ, ανακοίνωσε πως έκλεισε συμφωνία με τους διαδηλωτές. Ο καταυλισμός τους συμφωνήθηκε να διαλυθεί με αντάλλαγμα ψηφοφορία στο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο για την ενδεχόμενη «αποεπένδυση» των «εταιρειών ‘που καθιστούν εφικτή και επωφελούνται από τη γενοκτονία στη Γάζα’».

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε χθες το «μικρό ποσοστό» φοιτητών που προκαλεί «ταραχές».

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Ουισκόνσιν, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε χθες «όμορφο θέαμα» την επέμβαση στο Κολούμπια, καθώς κατ’ αυτόν «η Νέα Υόρκη βρισκόταν σε κατάσταση πολιορκίας την περασμένη νύχτα» από «μαινόμενους παλαβούς και υποστηρικτές της Χαμάς» και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν «πρέπει να μιλήσει», όπως τόνισε σε αγανακτισμένο τόνο.

Σχεδόν 35.000 νεκροί στη Γάζα

Τουλάχιστον 34.596 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 77.816 τραυματίστηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Το τελευταίο 24ωρο, 28 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η ανοικοδόμηση μπορεί να πάρει 80 χρόνια

Η ανοικοδόμηση των σπιτιών στη Λωρίδα της Γάζας μπορεί να τραβήξει μέχρι τον επόμενο αιώνα, εάν ο ρυθμός ακολουθήσει την τάση των προηγούμενων συγκρούσεων, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

Σχεδόν επτά μήνες ισραηλινών βομβαρδισμών έχουν προκαλέσει ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετατρέποντας σε ερείπια τα περισσότερα από τα πολυώροφα τσιμεντένια κτίρια του πυκνοκατοικημένου θύλακα, δήλωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ αναφερόμενος σε «σεληνιακό τοπίο» καταστροφής.

Σύμφωνα με παλαιστινιακά στοιχεία, περίπου 80.000 σπίτια έχουν καταστραφεί στη σύγκρουση που πυροδοτήθηκε από τις φονικές επιθέσεις ενόπλων της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση, που εκδόθηκε από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), η Γάζα χρειάζεται «περίπου 80 χρόνια για να αποκαταστήσει όλες τις εντελώς κατεστραμμένες κατοικίες».

Ωστόσο, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, με βάση το οποίο τα κατασκευαστικά υλικά θα παραδοθούν πέντε φορές πιο γρήγορα σε σχέση με την προηγούμενη κρίση του 2021, αυτό μπορεί να έχει γίνει έως το 2040, ανέφερε η έκθεση.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χ/Secretary Kristi Noem)
ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος σε δεξαμενόπλοια, κατάσχεση ρωσικού πλοίου και επίδειξη ισχύος από Ουάσινγκτον

7/01/2026 - 9:04μμ
ΚΟΣΜΟΣ

DiscoverEU: Πάνω από 40.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νέους και νέες από όλη την ΕΕ

7/01/2026 - 6:44μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βίντεο-ομολογία του δράστη της φονικής επίθεσης στο πανεπιστήμιο Brown – Αμετανόητος για τις πράξεις του

7/01/2026 - 1:24μμ
(Φωτ.: Bernd Hildebrandt / Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Προτεραιότητα εθνικής ασφαλείας η απόκτηση της Γροιλανδίας – Στο τραπέζι η στρατιωτική δράση

7/01/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EPA / Ludovic Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Συμμαχία των Προθύμων: Ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία από τους 35

6/01/2026 - 11:15μμ
Πολίτες στέκονται μπροστά στον αυτοσχέδιο βωμό στο σημείο της τραγωδίας στο Κραν Μοντανά (φωτ.: EPA/Cyril Zingaro)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Κανένας έλεγχος ασφαλείας στο μοιραίο κλαμπ από το 2019

6/01/2026 - 4:13μμ
(Φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγικό τέλος διακοπών για ζευγάρι Ελλήνων στον Παναμά

6/01/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα ώρα… μηδέν – Τα πυρά στο προεδρικό παλάτι στο Καράκας, ο αιχμάλωτος Μαδούρο και ο διεθνής συναγερμός

6/01/2026 - 9:48πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη δυτική Ιαπωνία αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος τσουνάμι

6/01/2026 - 8:50πμ
Ιταλοί αξιωματούχοι μεταφέρουν μια από τις σορούς στη διάρκεια επαναπατρισμού ενός από τα θύματα της φωτιάς στο Κραμ Μοντανά (φωτ.: EPA/Matteo Corner)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν όλοι οι νεκροί και οι τραυματίες – Το συγκινητικό βίντεο των εργαζομένων

5/01/2026 - 9:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Σερρών οδηγήθηκε ο 16χρονος, ο οποίος συνελήφθη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου (φωτ. EUROKINISSI)

Σέρρες: Αντιμέτωπος με δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο ο 16χρονος μετά τον θάνατο 17χρονου

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

ENBL: Επέστρεψε στις νίκες ο Ηρακλής – Επικράτησε της Ντζίκι

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: Μotionteam/Βασίλης Βερβερίδης)

Λύση μέσω διαλόγου για τις λαϊκές αγορές – Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Επιτέλους νίκη για τον Πανιώνιο, με Μάρκοβιτς στον πάγκο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης)

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης «Ο Εύξεινος Πόντος» ετοιμάζει τον ετήσιο χορό του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Χ/Secretary Kristi Noem)

Έφοδος σε δεξαμενόπλοια, κατάσχεση ρωσικού πλοίου και επίδειξη ισχύος από Ουάσινγκτον

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign