pontosnews.gr
Τετάρτη, 19/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οργισμένοι οι συγγενείς θυμάτων για τις ποινές-χάδι στη δίκη για το Μάτι – «Έχετε καταλάβει τι δικάσατε;»

Σφοδρές αντιδράσεις μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα – Οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από την πόρτα των δικαστών

29/04/2024 - 5:43μμ
Συγγενείς θυμάτων, εγκαυματίες και πολίτες έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου κρίθηκαν σήμερα το πρωί οι κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Συγγενείς θυμάτων, εγκαυματίες και πολίτες έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου κρίθηκαν σήμερα το πρωί οι κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οργή, σπαραγμό αλλά και αίσθημα ντροπής προκάλεσε η ανακοίνωση των ποινών για την τραγωδία στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της 104 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν έξι από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη λύση της συνεδρίασης, καθώς οι ποινές που τους επιβλήθηκαν κυμάνθηκαν μεν από τρία έως 111 έτη, με εκτιτέα μόνο τα πέντε, αλλά επειδή οι ποινές μετατράπηκαν σε χρηματικές, εξαγοράστηκαν τελικά για 40.000 ευρώ.

Η απόφαση προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες από τους συγγενείς των θυμάτων και τους εγκαυματίες, από τους οποίους κάποιοι πέταξαν καρέκλες στους καταδικασθέντες, ενώ άλλοι ξέσπασαν σε κλάματα, φωνές και κατάρες.

Σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους του Ματιού είχαν προκαλέσει νωρίτερα και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των έξι κηρυχθεντων ενόχων για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

«Το δικαστήριο σας αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς,τους ζωντανούς και την αλήθεια» άρχισε να φωνάζει κάποιος από το κοινό, προκαλώντας φωνές και ξέσπασμα θυμού από άλλους, με αποτέλεσμα να διακόψει την συνεδρίαση το δικαστήριο για λίγη ώρα.

Η ένταση προκλήθηκε όταν συνήγορος ανέφερε για τον εντολέα του ότι είναι οικογενειάρχης.

«Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες είναι… Και εμείς οικογένειες είχαμε.. Δεν μπορώ άλλο… Περίμενα έξι χρόνια… Θα το πάθω το εγκεφαλικό σήμερα. Έχετε καταλάβει τι δικάσατε;» είπε μια γυναίκα..

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε ωστόσο και πάλι διακόπηκε μετά από λίγο. Οι κάτοικοι αντιδρούσαν με χειροκροτήματα αποδοκιμασίας σε κάθε διακοπή, ενώ πολλοί από αυτούς φωνάζουν στους δικαστές  «Συγχαρητήρια. Τσίπα δεν έχετε;». Με οργή κάποιοι και κλαίγοντας πολλοί άλλοι φωνάζουν στο δικαστήριο «Στην τρύπα σας… Δεν είστε άνθρωποι… Όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε στο Μάτι και εμείς βασιζόμαστε σε εσάς…».

Όταν τελικά ανακοινώθηκε η απόφαση, έγινε δεκτή με φωνές, χειροκροτήματα ειρωνείας και «μπράβο-μπράβο» από πολλούς κάτοικους.

«Μας κάψατε για δεύτερη φορά. Για σας είμαστε ένα πλημμέλημα». Συγγενής θύματος που πήγε μπροστά από τους κατηγορούμενους φώναζε να την κοιτάξουν στα μάτια. «Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη», φώναξε.

Η ένταση κορυφώθηκε με την ανακοίνωση της προέδρου για τη λύση της συνεδρίασης, οπότε και απειλήθηκαν επεισόδια όταν κάποιοι από το ακροατήριο κινήθηκαν προς τους κατηγορουμένους και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Τελικά οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από την είσοδο που χρησιμοποιούν οι δικαστές.

Πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο-«Είμαι ο μόνος που αναλαμβάνει ευθύνη»

Με μια του ανάρτηση στο Facebook, ένας άνδρας που πέταξε την καρέκλα στο άκουσμα των ποινών για την τραγωδία στο Μάτι, αναφέρει πως αναλαμβάνει την ευθύνη, συμπληρώνοντας ότι βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη» γράφει χαρακτηριστικά στα social media ο Άγγελος Κοντος.

Μ. Βορίδης: «Αναντίστοιχη μια τέτοιου τύπου ποινή για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας»

«Αναντίστοιχη» χαρακτήρισε την ποινή «για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας» ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του μετά την λήξη της δίκης.

Υπό το πρίσμα ότι «θα πρέπει να ξέρει κανείς τις λεπτομέρειες της υποθέσεως», ο υπουργός Επικρατείας διετύπωσε τη γνώμη ότι «μια τέτοιου τύπου ποινή για μια τέτοιου τύπου τραγωδία, για μία τέτοιου μεγέθους τραγωδία και καταστροφή, είναι αναντίστοιχη. Μπορεί να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε αν φταίει το δικαστήριο ή ο τρόπος που συντάχθηκε η ποινική δικογραφία ή ο τρόπος που έγιναν οι κατηγορίες, η Εισαγγελία που τις απέδωσε, ή αν φταίει το ότι δεν υπήρχε ένα πλέγμα διατάξεων που να προσδιορίζει με ακρίβεια την ευθύνη. Πάντως η γενική αίσθηση είναι ότι κάτι φταίει».

«Εν κατακλείδι, «η σειρά των ευθυνών μας αφήνει με μια αίσθηση ότι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν» κατέληξε για το θέμα.

Οι ποινές

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους έξι που κηρύχθηκαν ένοχοι είναι η εξής:

  • Σωτήρης Τερζούδης, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Βασίλης Ματθαιόπουλος, υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 15 ετών.
  • Ιωάννης Φωστιέρης, Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Νικ. Παναγιωτόπουλος, Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Χαράλαμπος Χιόνης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Κων. Αγγελόπουλος, κάτοικος που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά, ποινή φυλάκισης 3 έτη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσομηλιά Τρικάλων: Το χωριό όπου πολυτεκνία είναι …έθιμο – Το παράδειγμα στη λύση του δημογραφικού

19/08/2026 - 3:50μμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι εγγραφές στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης για το εκπαιδευτικό έτος 2026-2027

19/08/2026 - 1:38μμ
Το επίμαχο στιγμιότυπο από το βίντεο (πηγή: instagram)
ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Αθηνών-Κορίνθου: Ταυτοποιήθηκε 82χρονη που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

19/08/2026 - 1:06μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε ο λύκος που είχε επιτεθεί σε 4χρονο παιδί – Η ανακοίνωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων που συνέδραμαν

19/08/2026 - 12:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Συνελήφθη Βρετανός για κλοπή χρηματοκιβωτίου με 100.000 ευρώ από το Φαληράκι

19/08/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: blogs.sch.gr/siopiloi-martires)
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Μαθητές του Μουσικού Σχολείου αναδεικνύουν την ιστορία της πόλης μέσα από οικογενειακά κειμήλια

19/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειστό απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω FlyOver

19/08/2026 - 8:41πμ
Εικόνα από την περιοχή της Αττικής  (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά και υδράργυρο έως τους 37 βαθμούς

19/08/2026 - 8:12πμ
Η διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Γιάννα Χορμόβα  (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Μήνυση κατέθεσε η Γιάννα Χορμόβα για απειλές κατά εργαζομένων στο ΚΠΑ2 Κηφισιάς

18/08/2026 - 11:31μμ
Εικόνα από τις αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες σε Περιστέρια και Σελήνια – 427 έλεγχοι σε όλη τη χώρα

18/08/2026 - 9:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ματ Χάγκενγκρουμπερ, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γεν. Προξ. ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη)

Νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ

18 λεπτά πριν
Η ιδρύτρια και πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Ωκεανίας Λίτσα Αθανασιάδη, με το επετειακό «τσόλ'» (φωτ.: neoskosmos.com)

Μέριμνα Ποντίων Κυρίων Ωκεανίας: Είκοσι χρόνια προσφοράς στην τοπική κοινωνία απεικονίστηκαν σε ένα «τσόλ’»

46 λεπτά πριν
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (πηγή: google.com/maps)

Συναγερμός στην Αθήνα μετά τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα στην Ευρώπη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile.php?id/Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοχωρίου)

Το Κεφαλοχώρι Σερρών ετοιμάζεται να γλεντήσει με ποντιακά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Χρυσομηλιά Τρικάλων: Το χωριό όπου πολυτεκνία είναι …έθιμο – Το παράδειγμα στη λύση του δημογραφικού

2 ώρες πριν
Ο Άουγκουστ Χορχ σε ένα αυτοκίνητο Horch πριν από το rebranding (πηγή: Bundesarchiv / commons.wikimedia.org)

Audi: Το πιο επιτυχημένο, περιπετειώδες, προσοδοφόρο (αλλά εν πολλοίς άγνωστο) rebranding!

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV