pontosnews.gr
Παρασκευή, 7/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οργισμένοι οι συγγενείς θυμάτων για τις ποινές-χάδι στη δίκη για το Μάτι – «Έχετε καταλάβει τι δικάσατε;»

Σφοδρές αντιδράσεις μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα – Οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από την πόρτα των δικαστών

29/04/2024 - 5:43μμ
Συγγενείς θυμάτων, εγκαυματίες και πολίτες έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου κρίθηκαν σήμερα το πρωί οι κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Συγγενείς θυμάτων, εγκαυματίες και πολίτες έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου κρίθηκαν σήμερα το πρωί οι κατηγορούμενοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οργή, σπαραγμό αλλά και αίσθημα ντροπής προκάλεσε η ανακοίνωση των ποινών για την τραγωδία στο Μάτι, η οποία άφησε πίσω της 104 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν έξι από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους, οι οποίοι όμως αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη λύση της συνεδρίασης, καθώς οι ποινές που τους επιβλήθηκαν κυμάνθηκαν μεν από τρία έως 111 έτη, με εκτιτέα μόνο τα πέντε, αλλά επειδή οι ποινές μετατράπηκαν σε χρηματικές, εξαγοράστηκαν τελικά για 40.000 ευρώ.

Η απόφαση προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες από τους συγγενείς των θυμάτων και τους εγκαυματίες, από τους οποίους κάποιοι πέταξαν καρέκλες στους καταδικασθέντες, ενώ άλλοι ξέσπασαν σε κλάματα, φωνές και κατάρες.

Σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους του Ματιού είχαν προκαλέσει νωρίτερα και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των έξι κηρυχθεντων ενόχων για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

«Το δικαστήριο σας αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς,τους ζωντανούς και την αλήθεια» άρχισε να φωνάζει κάποιος από το κοινό, προκαλώντας φωνές και ξέσπασμα θυμού από άλλους, με αποτέλεσμα να διακόψει την συνεδρίαση το δικαστήριο για λίγη ώρα.

Η ένταση προκλήθηκε όταν συνήγορος ανέφερε για τον εντολέα του ότι είναι οικογενειάρχης.

«Όλοι έντιμοι οικογενειάρχες είναι… Και εμείς οικογένειες είχαμε.. Δεν μπορώ άλλο… Περίμενα έξι χρόνια… Θα το πάθω το εγκεφαλικό σήμερα. Έχετε καταλάβει τι δικάσατε;» είπε μια γυναίκα..

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε ωστόσο και πάλι διακόπηκε μετά από λίγο. Οι κάτοικοι αντιδρούσαν με χειροκροτήματα αποδοκιμασίας σε κάθε διακοπή, ενώ πολλοί από αυτούς φωνάζουν στους δικαστές  «Συγχαρητήρια. Τσίπα δεν έχετε;». Με οργή κάποιοι και κλαίγοντας πολλοί άλλοι φωνάζουν στο δικαστήριο «Στην τρύπα σας… Δεν είστε άνθρωποι… Όλη η Ελλάδα ξέρει τι έγινε στο Μάτι και εμείς βασιζόμαστε σε εσάς…».

Όταν τελικά ανακοινώθηκε η απόφαση, έγινε δεκτή με φωνές, χειροκροτήματα ειρωνείας και «μπράβο-μπράβο» από πολλούς κάτοικους.

«Μας κάψατε για δεύτερη φορά. Για σας είμαστε ένα πλημμέλημα». Συγγενής θύματος που πήγε μπροστά από τους κατηγορούμενους φώναζε να την κοιτάξουν στα μάτια. «Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη», φώναξε.

Η ένταση κορυφώθηκε με την ανακοίνωση της προέδρου για τη λύση της συνεδρίασης, οπότε και απειλήθηκαν επεισόδια όταν κάποιοι από το ακροατήριο κινήθηκαν προς τους κατηγορουμένους και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Τελικά οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από την είσοδο που χρησιμοποιούν οι δικαστές.

Πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο-«Είμαι ο μόνος που αναλαμβάνει ευθύνη»

Με μια του ανάρτηση στο Facebook, ένας άνδρας που πέταξε την καρέκλα στο άκουσμα των ποινών για την τραγωδία στο Μάτι, αναφέρει πως αναλαμβάνει την ευθύνη, συμπληρώνοντας ότι βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.

«Πέταξα καρέκλα στον Ματθαιόπουλο και βρίσκομαι στο αστυνομικό τμήμα. Αναλαμβάνω την ευθύνη της πράξης μου και είμαι ο μόνος σε αυτήν την αίθουσα που αναλαμβάνει ευθύνη» γράφει χαρακτηριστικά στα social media ο Άγγελος Κοντος.

Μ. Βορίδης: «Αναντίστοιχη μια τέτοιου τύπου ποινή για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας»

«Αναντίστοιχη» χαρακτήρισε την ποινή «για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας» ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του μετά την λήξη της δίκης.

Υπό το πρίσμα ότι «θα πρέπει να ξέρει κανείς τις λεπτομέρειες της υποθέσεως», ο υπουργός Επικρατείας διετύπωσε τη γνώμη ότι «μια τέτοιου τύπου ποινή για μια τέτοιου τύπου τραγωδία, για μία τέτοιου μεγέθους τραγωδία και καταστροφή, είναι αναντίστοιχη. Μπορεί να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε αν φταίει το δικαστήριο ή ο τρόπος που συντάχθηκε η ποινική δικογραφία ή ο τρόπος που έγιναν οι κατηγορίες, η Εισαγγελία που τις απέδωσε, ή αν φταίει το ότι δεν υπήρχε ένα πλέγμα διατάξεων που να προσδιορίζει με ακρίβεια την ευθύνη. Πάντως η γενική αίσθηση είναι ότι κάτι φταίει».

«Εν κατακλείδι, «η σειρά των ευθυνών μας αφήνει με μια αίσθηση ότι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν» κατέληξε για το θέμα.

Οι ποινές

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους έξι που κηρύχθηκαν ένοχοι είναι η εξής:

  • Σωτήρης Τερζούδης, Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Βασίλης Ματθαιόπουλος, υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ποινή φυλάκισης 15 ετών.
  • Ιωάννης Φωστιέρης, Διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Νικ. Παναγιωτόπουλος, Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Χαράλαμπος Χιόνης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής, ποινή φυλάκισης 111 έτη.
  • Κων. Αγγελόπουλος, κάτοικος που φέρεται να έβαλε την πυρκαγιά, ποινή φυλάκισης 3 έτη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καμένο σπίτι στο Πόρτο Γερμενό, Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Ολοκληρώθηκαν 325 αυτοψίες της στις πυρόπληκτες περιοχές όλης της χώρας

6/08/2026 - 7:59μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνω Λιόσια: Διαλευκάνθηκε η υπόθεση του 72χρονου που βρέθηκε νεκρός σε αυτοκίνητο – Δύο συλλήψεις

6/08/2026 - 7:30μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσωρινές αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας σήμερα και αύριο

6/08/2026 - 5:09μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Έκτακτα μέτρα μετά τον εντοπισμό ευλογιάς των προβάτων στον Γέρμα

6/08/2026 - 3:33μμ
Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του 26χρονου Αφγανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της Βρετανίδας Ελίζαμπεθ Τζέιν Ρος, στον ανακριτή (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος ο 26χρονος Αφγανός που κατηγορείται για τον φόνο της 38χρονης Βρετανίδας στην Κυψέλη

6/08/2026 - 3:08μμ
(Φωτ.: mathias70 / pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός Δυτικού Νείλου: 65 κρούσματα έως σήμερα στην Ελλάδα – Έξι θάνατοι και 23 νέα περιστατικά

6/08/2026 - 9:54πμ
Καπνός στο υποκατάστημα της Marfin, 5 Μαΐου 2010
(φωτ.: PHASMA / EFE / Α. Πασβαντής)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μarfin: Στην Ελλάδα φτάνει η 46χρονη που είχε συλληφθεί στο Λονδίνο

6/08/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Τοπικά στους 38°C η θερμοκρασία – Βοριάδες έως και 7 μποφόρ πρόσκαιρα

6/08/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: Δήμος Καλαμαριάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στον Δήμο Καλαμαριάς μεταφέρθηκε το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Κυριακίδη

5/08/2026 - 11:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

5/08/2026 - 11:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνδρας παρακολουθεί τηλεοπτική μετάδοση με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση της Υεμένης, στη Σαναά. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)

Υεμένη: Οι Χούθι ξανανοίγουν το μέτωπο – 58 νεκροί στη φονικότερη επίθεση από το 2022

6 ώρες πριν
Εκμαγείο απολιθώματος του Μικροράπτορα, ενός από τους μικρότερους μη πτηνούς δεινοσαύρους που έχουν εντοπιστεί, στο Horniman Museum του Λονδίνου (φωτ.: Tom Page / Wikimedia Commons)

Γιατί δεν υπήρχαν δεινόσαυροι σε μέγεθος ποντικιού – Οι «ένοχοι» ήταν τα θηλαστικά

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Έβαλε δύσκολα στον εαυτό του ο ΠΑΟΚ και ψάχνει διπλό στις Βρυξέλλες

7 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)

Δήμος Καλαμαριάς: Υπερπαραγωγή ποντιακής μνήμης το Πανηγύρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

7 ώρες πριν
Γυναίκα και παιδί στέκονται δίπλα σε οχήματα του λιβανέζικου στρατού στο Ζαουτάρ αλ Γαρμπίγια, στον νότιο Λίβανο. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / STRINGER)

Λίβανος: Το Ισραήλ μπλοκάρει νέες ζώνες αποχώρησης στο νότο

7 ώρες πριν
Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ασσυρίων στο Δήμο Αιγάλεω (πηγή: Wikipedia)

Γενοκτονία των Ασσυρίων: Εκδήλωση μνήμης στις 7 Αυγούστου στο Αιγάλεω

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign