pontosnews.gr
Δευτέρα, 17/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στη Θεσσαλονίκη διανυκτερεύει η Ολυμπιακή Φλόγα – Οι σταθμοί σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καλαμπάκα

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη σημερινή πορεία της στην Ελλάδα

21/04/2024 - 11:24μμ
Η Τασούλα Κελεσίδου και ο Στέλιος Αγγελούδης ανάβουν το βωμό στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Η Τασούλα Κελεσίδου και ο Στέλιος Αγγελούδης ανάβουν το βωμό στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης καίει από το απόγευμα της Κυριακής η Ολυμπιακή Φλόγα, όπου και θα διανυκτερεύσει προτού συνεχίσει το μακρύ ταξίδι της με τελικό προορισμό το Παρίσι.

Παρά τη δυνατή βροχή, που τελευταία στιγμή έδωσε τη θέση της στον ήλιο, οι δεκάδες λαμπαδηδρόμοι έτρεξαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μεταφέροντας τα διαχρονικά μηνύματα για ειρήνη και εκεχειρία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στις 19:00 στο παραλιακό μέτωπο με τελευταία λαμπαδηδρόμο την Ολυμπιονίκη της δισκοβολίας Τασούλα Κελεσίδου, η οποία άναψε τον βωμό μπροστά από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στέλιο Αγγελούδη.

Νωρίτερα το Φως του Ολυμπισμού είχε περάσει από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης καθώς και από την πλατεία Μικρασιάτικου Πολιτισμού στην Τούμπα, όπου έγιναν και τελετές, παρουσία πλήθους κόσμου που χειροκρότησαν το Ολυμπιακό Φως.

Αμέσως μετά κατευθύνθηκε προς το Ολυμπιακό Μουσείο επί της Γ’ Σεπτεμβρίου για την τελετή υποδοχής. Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε τη συγκεκριμένη ώρα στην πόλη πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώθηκαν με ομπρέλες στο Ολυμπιακό Μουσείο και χειροκρότησαν θερμά τον Βασίλη Τσολακίδη που άναψε το βωμό.

Ο Βασίλης Τσολακίδης ανάβει το βωμό στο Ολυμπιακό Μουσείο (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Επόμενη στάση της Ολυμπιακής φλόγας ήταν το Γαλλικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Οι δρόμοι επί της Λεωφόρου Στρατού ήταν γεμάτοι κόσμο, ενώ από νωρίς η αίθουσα Αλλατίνη – Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου είχε «πλημμυρίσει» από παιδιά που συμμετείχαν σε δραστηριότητες με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η λαμπαδηδρόμος Βούλα Πατουλίδου (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Λαμπαδηδρομοι μεταξύ άλλων ήταν η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Ολυμπιονίκης της πάλης Αρτιόμ Κουρεγκιάν, ο πρώην άσος της Εθνικής μπάσκετ Νίκος Ζήσης, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής μπάσκετ Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου και πολλοί άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού, οι οποίοι μετέφεραν την Ολυμπιακή φλόγα δια μέσου κεντρικών οδών όπως η η Τσιμισκή, η ‘Ιωνος Δραγούμη, η Λεωφόρος Νίκης και η 30ης Οκτωβρίου για να φτάσει στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου για να περάσει τη νύχτα της στη Θεσσαλονίκη.

Ο αθλητής της Εθνικής Ομάδας Στίβου Ατόμων με Αναπηρία Αναστάσιος Κουρδής στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

Λάρισα, Τρίκαλα και Καλαμπάκα

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής από τον Βόλο και πέρασε από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

Στη συνέχεια πήγε στα Τρίκαλα όπου η τελετή υποδοχής έγινε στη Γέφυρα του Ασκληπειού επάνω από τον Ληθαίο Ποταμό, με τον πρωταθλητή Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ Χρήστο Παπανικολάου να ανάβει το βωμό σε ηλικία 82 ετών, με εκατοντάδες Τρικαλινούς να τον αποθεώνουν.

O Xρήστος Παπανικολάου είχε παραλάβει τη Φλόγα από την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ακοντισμού Σοφία Σακοράφα.

Μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε και στην Καλαμπάκα όπου τον βωμό άναψε ο πρώην άσος της Εθνικής μπάσκετ Ευθύμης Ρεντζιάς για να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα συμβολικά από τα Μετέωρα και να παραμείνει για λίγο μπροστά από την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου – Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Την Δευτέρα 22 Απριλίου, 7η μέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, το σύμβολο του Ολυμπισμού θα αναχωρήσει στις 8:24 με τελικό προορισμό τον βυζαντινό ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος κοντά στην Καμάρα και θα συνεχίσει το ταξίδι της προς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και θα καταλήξει στην Αλεξανδρούπολη.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: EUROKINISSI/Μάρκος Χουζούρης)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΕΟΞ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης U14/U17: Χρυσό μετάλλιο η Εθνική ομάδα εφήβων

17/11/2025 - 8:39μμ
(Φωτ.: ΕΟΞ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας U20: Ιστορικό χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ξίφους μονομαχίας Νέων

17/11/2025 - 4:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Δύσκολα τον Άρη ο Παναθηναϊκός – Συνέχισε αήττητος ο Ολυμπιακός

16/11/2025 - 9:17μμ
(Φωτ.: ΕΟΞ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας U20: Ασημένιο μετάλλιο ο Τζοβάνης στην Κόστα Ρίκα

16/11/2025 - 2:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Τα νιάτα της Εθνικής φρέναραν τη Σκωτία

15/11/2025 - 11:57μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: 100άρα η ΑΕΚ στο Μαρούσι – Νίκες για Μύκονο, Καρδίτσα

15/11/2025 - 9:18μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή στο Μιλάνο ο Ολυμπιακός

15/11/2025 - 12:01πμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οδυσσέας Βλαχοδήμος στο ΟΠΑΠ Game Time για το restart της Εθνικής Ομάδας

14/11/2025 - 12:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Μεγάλο «διπλό» στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός

14/11/2025 - 12:15πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

EuroCup: Συντριβή στο Λονδίνο για τον Πανιώνιο

12/11/2025 - 11:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Σκύρο

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/pelanikolaidi)

Πέλα Νικολαΐδου: Έρχεται δυνατή συνεργασία με τον Μπάμπη Κεμανετζίδη

53 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για το θάνατο τριών ανθρώπων από δηλητηρίαση

1 ώρα πριν
Γενική άποψη της πορείας για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025  (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)

52 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου: Χιλιάδες άνθρωποι τίμησαν την επέτειο σε όλη τη χώρα – Δεκάδες προληπτικές προσαγωγές

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΞ)

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Σπάθης U14/U17: Χρυσό μετάλλιο η Εθνική ομάδα εφήβων

3 ώρες πριν
«Ο Διγενής Ακρίτας μονομαχεί». Έργο του Μικρασιάτη ζωγράφου Δημήτρη Σκουρτέλη

Ο τάφος του Διγενή Ακρίτα – Ο θρύλος της Τραπεζούντας

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign