pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσαν η αδελφή της και η παιδίατρος για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας

Για διαφορετικές καταθέσεις της Δήμητρας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια και στο δικαστήριο έκανε λόγο η εισαγγελέας

19/04/2024 - 6:19μμ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ προσέρχεται στο δικαστήριο (φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στο θάνατο της έξι μηνών Ίριδας, σχεδόν 12 μήνες μετά την απώλεια της 3,5 ετών Μαλένας βεπικεντρώθηκε η εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, από την έδρα και συνηγόρους, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου συνεχίζεται η δίκη της 35χρονης, για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της.

Η μάρτυρας, που βρισκόταν στο σπίτι με την αδελφή της και ήταν αυτή που βρήκε νεκρό το μωρό στην κούνια του, ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδρας της έδειξε φωτογραφίες της νεκρής Ίριδας.

Η φόρτιση της Δήμητρας Πισπιρίγκου ήταν μεγάλη και το δικαστήριο διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση, με την μάρτυρα να αγκαλιάζει κλαίγοντας την κατηγορούμενη αδελφή της.

Πολλές από τις ερωτήσεις προς την μάρτυρα αφορούσαν την όψη που είχε το μωρό όταν το πήρε στα χέρια της νεκρό και ειδικά αν ήταν ή όχι μελανιασμένα τα χείλη του, όπως είχε δηλώσει αρχικά η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Η μάρτυρας σήμερα είπε πως δεν άναψε το φως όταν σήκωσε το μωρό από την κούνια, με την εισαγγελέα να της επισημαίνει πως είπε «άλλα στην ανακρίτρια και άλλα εδώ».

Ερωτήσεις δέχθηκε επίσης η μάρτυρας και για μηνύματα που αντάλλασε με την αδελφή της σχετικά με τον Μάνο Δασκαλάκη και αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας και ενώ η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν.

«Μπορείτε να μου εξηγήσετε, με δύο θανάτους και τρίτο παιδί στο νοσοκομείο, αυτά τα μηνύματα τι νόημα έχουν;» ρώτησε η πρόεδρος.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως εκείνη την περίοδο το ζευγάρι είχε έντονους τσακωμούς και πως ο Δασκαλάκης ήταν επιθετικός απέναντι στην αδελφή της. «Τότε είχαμε μιλήσει με τον δικηγόρο για το διαζύγιο και εκείνος μας είχε πει “να προσέχετε όλες τις κινήσεις του, τα πάντα”. Επειδή την είχε “μπλοκάρει”, κοίταγα εγώ τις κινήσεις του» είπε.

Εισαγγελέας: Πώς αντέδρασε η κατηγορουμένη όταν φέρατε την Ίριδα (νεκρή) από το δωμάτιο στη κουζίνα;

Δ. Πισπιρίγκου: Εκείνη τη στιγμή ήμουν και εγώ σε τρομερό σοκ. Της έφυγε το πιατάκι που κρατούσε από τα χέρια. Είχε πέσει στη γωνία και φώναζε, δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε…

«Βλέπουμε μια καινούργια κατάθεση σήμερα» ήταν το σχόλιο της συνηγόρου προς Υποστήριξη της Κατηγορίας για όσα ισχυρίστηκε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Παιδίατρος: Δεν υπήρχε τίποτα ανησυχητικό στη Μαλένα

Ακολούθως, η παιδίατρος Ελένη Ρούτη, ερωτήθηκε για τη λεμφαδενίτιδα της Μαλένας, αλλά και την κατάσταση της Ίριδας.

Συγκεκριμένα, η παιδίατρος κατέθεσε πως μέχρι να παρουσιαστεί το πρόβλημα της λεμφαδενίτιδας στην Μαλένα, δεν υπήρχε τίποτε ανησυχητικό στην εικόνα του παιδιού.

Όπως κατέθεσε, όταν διαπίστωσε πως η λεμφαδενίτιδα δεν υποχώρησε αλλά επεκτάθηκε παρά την αντιβίωση, κάλεσε και τους δύο γονείς και τους είπε «ή μπαίνετε νοσοκομείο στην Πάτρα ή πάτε κατευθείαν Αθήνα, γιατί αν είναι κάποια κακοήθεια που ξεκινάει, να είστε δίπλα στο “Ελπίδα” να το προλάβουμε. Τους έδωσα παραπεμπτικό και την άλλη μέρα μου είπαν “φεύγουμε για Αθήνα”. Μετά μιλήσαμε μία, δύο φορές, γιατί αγωνιούσα. Με πήρε ο κ. Δασκαλάκης και μου είπε για διάγνωση λευχαιμίας. Τους καθησύχασα, τους είπα ότι είναι στην αρχή και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πάνε καλά».

Η γιατρός είπε πως έμαθε για τον θάνατο της Μαλένας από τον πατέρα που της τηλεφώνησε σοκαρισμένος.

«Σοκαρίστηκα και εγώ. Μου φάνηκε πολύ ξαφνικός θάνατος… δεν περίμενα να πάει έτσι» ανέφερε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πείτε μας για την Ίριδα…

Ελ Ρούτη: Το παιδάκι έκανε τα εμβόλια συνεπέστατα. Είχε υπάρξει μια ιωσούλα, μια ελαφριά βρογχίτιδα που θεραπεύτηκε. Κάπου εκεί, στον τρίτο μήνα, άκουσα ένα φυσηματάκι πολύ μικρής έντασης που παρέπεμπε σε αθώο φύσημα. Τους είπα ότι σαν πρωτόκολλο πρέπει να στείλουμε το παιδί σε καρδιολόγο από τη στιγμή που υπάρχει ένας θάνατος (της Μαλένας) στην οικογένεια. Το ακούμε αυτό το φύσημα στα μικρά παιδιά. Είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε ένας ξαφνικός θάνατος στην οικογένεια, για αυτό τους έστειλα σε καρδιολόγο. Σε ένα άλλο μωρό θα περίμενα να το ξαναδώ. Ξαφνικά έμαθα από μία φίλη ότι έφυγε και η Ίριδα. Πήρα τον κ. Δασκαλάκη και μου είπε: “Η Ίριδα έφυγε”. Είχα πάθει σοκ. Ήταν το δεύτερο παιδί, ένας ξαφνικός θάνατος με ελεγμένα καρδιολογικά… κάλεσα τον κ. Δασκαλάκη, γιατί φανταζόμουν ότι η μαμά θα ήταν χάλια και τους είπα να πάνε κατευθείαν για γονιδιακό έλεγχο της Τζωρτζίνας».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/Wokandapix)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκιάθος: 15χρονος κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του από 17χρονο

9/08/2026 - 11:46μμ
Το πανέμορφο Σαρακήνικο στη Μήλο (πηγή: el.wikipedia.org/Vihou World)
ΕΛΛΑΔΑ

Μήλος: Εισαγγελική παρέμβαση για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο

9/08/2026 - 10:15μμ
Πυροσβεστικό ελικόπτερο ρίχνει νερό  (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε δασική έκταση στο Μουζάκι Ηλείας

9/08/2026 - 6:51μμ
Άσκηση για την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στο Δήμο Λαυρεωτικής, Πέμπτη 22 Μαΐου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιές: Κόκκινος συναγερμός και τη Δευτέρα – Επεκτείνεται το Red Code

9/08/2026 - 3:36μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
ΕΛΛΑΔΑ

Μήλος: «Πάρκαραν» ελικόπτερο στο Σαρακήνικο για μια βουτιά!

9/08/2026 - 2:48μμ
Σχολικά βιβλία και τσάντες σε προαύλιο σχολείου, κατά τον αγιασμό (φωτ.: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πολλαπλό βιβλίο: Τι αλλάζει για μαθητές και εκπαιδευτικούς – Πότε έρχονται τα νέα σχολικά βιβλία

9/08/2026 - 1:19μμ
Κατασχεμένες πινακίδες κυκλοφορίας (πηγή: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Πινακίδες κυκλοφορίας με ψηφιακή αίτηση: Τι αλλάζει και ποια θα είναι η διαδικασία

9/08/2026 - 12:10μμ
Στον Υμηττό (φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Η χώρα σε «πυριτιδαποθήκη» για τρεις ημέρες: 39άρια, ριπές 9 μποφόρ και Red Code

9/08/2026 - 9:21πμ
Η κατεστραμμένη μηχανή των αστυνομικών της ΔΙΑΣ και το αυτοκίνητο που την εμβόλισε, στην Αθηνών-Σουνίου (πηγή: ΕΡΤ)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθηνών-Σουνίου: ΙΧ συγκρούστηκε με μηχανή της ΔΙΑΣ – Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί

9/08/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σταθερά αυγουστιάτικη εικόνα και σήμερα – Δεν θα ξεπεράσει τους 37°C το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές

9/08/2026 - 8:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Αρχίζει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μπέρμιγχαμ – Με 60 αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/Wokandapix)

Σκιάθος: 15χρονος κατήγγειλε τη σεξουαλική κακοποίησή του από 17χρονο

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

8ο Αντάμωμα στην Κερκίνη Σερρών με λαϊκά και ποντιακά

8 ώρες πριν
Ο Μάνος Ελευθερίου (φωτ. αρχείου : Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)

Μάνος Ελευθερίου: Δεν ήταν μόνο σπουδαίος δημιουργός αλλά και συλλέκτης μικρασιατικών κειμηλίων

8 ώρες πριν
Το πανέμορφο Σαρακήνικο στη Μήλο (πηγή: el.wikipedia.org/Vihou World)

Μήλος: Εισαγγελική παρέμβαση για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο

9 ώρες πριν
Ζιπκαλήδες μεταφέρουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Δεκαπενταύγουστος 2025 (φωτ.: Flickr / ΙΜ Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Παναγία Σουμελά: Στο Βέρμιο ο Κωνσταντίνος Τασούλας τον Δεκαπενταύγουστο – Θα του απονεμηθεί ο Μεγαλόσταυρος των Μεγαλοκομνηνών

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign