pontosnews.gr
Τετάρτη, 22/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Alysia Salley ίσως να στεφθεί η ομορφότερη Αυστραλέζα – Και είναι Ελληνίδα

Με ρίζες από την Καλαμάτα, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα μεγάλωσε στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης και αισθανόταν πάντα πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της

16/04/2024 - 1:06πμ
Η Αλίσια Σάλει σε διαφημιστική φωτογράφιση (φωτ.: instagram/alysia.salley)

Η Αλίσια Σάλει σε διαφημιστική φωτογράφιση (φωτ.: instagram/alysia.salley)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Όταν ήταν παιδί, η Αλίσια Σάλεϊ (Alysia Salley) κάθε μέρα μετά το σχολείο πήγαινε στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης, και μιλούσε άπταιστα ελληνικά με τα ξαδέλφια της. Ωστόσο, αν και αισθανόταν Ελληνίδα, η εμφάνισή της δεν ανταποκρινόταν στην κλασική εικόνα μιας Ελληνοπούλας.

Η εντυπωσιακή Αυστραλή, με καταγωγή από την Καλαμάτα, την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, έχει διανύσει πολύ δρόμο από τα παιδικά της χρόνια και όπως δήλωσε στην ομογενειακή ιστοσελίδα NeosKosmos, αισθανόταν πάντα πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της.

(Φωτ.: instagram/alysia.salley)

Σήμερα είναι μία από τις εκπροσώπους της πολιτείας της Βικτόριας στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος Αυστραλία, ο οποίος θα την οδηγήσει σύντομα στο Βιετνάμ και στη συνέχεια στον τελικό του Αυγούστου, όπου θα γίνει η ανάδειξη της Μις Υφήλιος Αυστραλία 2024.

«Μεγάλωσα περιτριγυρισμένη από την ελληνική μου οικογένεια, την ελληνική κουλτούρα και τη μουσική της. Πήγα σε ελληνικό σχολείο. Αισθάνομαι σαν κάθε άλλο Ελληνόπουλο που μεγαλώνει στην Αυστραλία, αλλά, φυσικά, όταν με συναντά κανείς, δεν με αναγνωρίζει αμέσως ως Ελληνίδα. Έτσι, χρειάστηκε να αναζητήσω επίμονα την ταυτότητά μου όταν ήμουν παιδί».

Οι γονείς της Αλίσια (φωτ.: neoskosmos.com)

Ο πατέρας της, ο οποίος κατάγεται από την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, έχει ελάχιστους συγγενείς στην Αυστραλία και, ως εκ τούτου, η Αλίσια δεν γνώριζε πολλά για την καταγωγή της από τη Δυτική Αφρική. Η πρώτη της επαφή ήταν κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στην Γκάνα, το οποίο περιγράφει ως ένα ταξίδι ζωής και μια σουρεαλιστική εμπειρία.

«Ένιωσα μια πραγματική σύνδεση με τη φυλή μου. Κατάφερα να δω πού μεγάλωσε ο πατέρας μου, ποια είναι η καταγωγή του. Ήταν εκπληκτικό να γνωρίσω για πρώτη φορά αυτό το κομμάτι της καταγωγής μου».

Η Αλίσια δήλωσε ότι πλέον έχει μάθει να αγκαλιάζει την πολιτιστική της κληρονομιά από και τις δύο πλευρές της οικογένειάς της.

Η Αλίσια (πρώτη από δεξιά) με άλλες υποψήφιες στα καλλιστεία για την εκπρόσωπο της πολιτείας της Βικτόρια (φωτ.: instagram/alysia.salley)

«Ένας από τους λόγους που επιθυμούσα να συμμετάσχω στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος Αυστραλίας, ήταν επειδή νιώθω πως η Αυστραλία αντιπροσωπεύει την έννοια της πολυπολιτισμικότητας. Οι γονείς μου γνωρίστηκαν εδώ στη Μελβούρνη. Ο πατέρας μου μετακόμισε εδώ και η μητέρα μου είναι παιδί της μετανάστευσης από την Ελλάδα στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1960. Έτσι, νιώθω ότι είμαι απλώς μια αναπαράσταση του τι συμβαίνει όταν δύο πολιτισμοί συναντιούνται», υπογράμμισε.

«Η Αυστραλή γυναίκα δεν περιορίζεται στην εικόνα της ξανθιάς με τα γαλανά μάτια. Έρχεται σε όλα τα μεγέθη, σε όλες τις αποχρώσεις δέρματος και με κάθε υφή μαλλιών, ακόμη και με αφρό, όπως το δικό μου», συμπληρώνει.

Η Αλίσια (κέντρο) σε διαφημιστική καμπάνια (φωτ.: instagram/alysia.salley)

Μοντέλο και φοιτήτρια

Το ταξίδι της Αλίσια στο χώρο του μόντελινγκ ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν οι φίλοι της την παρότρυναν να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Μελβούρνης. Κατέληξε να κερδίσει και να μοιραστεί το πρώτο βραβείο με ένα άλλο μοντέλο.

Παράλληλα όμως είναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο και σπουδάζει Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, ενώ στο μήνυμά της προς τις νέες κοπέλες, επισημαίνει πόσο σημαντικό είναι να παραμένουν πιστές στις πεποιθήσεις τους, να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι, και να μην επιτρέπουν στις τάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τις επηρεάζουν. «Είναι μια παγίδα, καθώς δεν έχει ποτέ τέλος» σημειώνει.

Η Αλίσια στη διάρκεια επαγγελματικής φωτογράφισης (φωτ.: instagram/alysia.salley)

«Η ομορφιά είναι εφήμερη, ξεθωριάζει και στο τέλος της ζωής σου, θέλεις να σε θυμούνται για τον άνθρωπο που ήσουνα και όχι για την εμφάνισή σου. Νομίζω από τον τρόπο που φέρεσαι και συμπεριφέρεσαι και βοηθάς τους άλλους πηγάζει η αληθινή ομορφιά». Όπως προσθέτει, αυτή η νοοτροπία προέρχεται από την πίστη της. «Είμαι Ελληνορθόδοξη. Και νιώθω ότι αυτό διδάσκει η θρησκεία, η οποία με βοήθησε να ξεπεράσω κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές στη ζωή μου», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Neoskosmos.com

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μετά το τέλος της ανοιχτής συζήτησης «Οι παραδόσεις των Ελλήνων της Ουκρανίας: Μια κληρονομιά που ενώνει». 13 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Έλληνες της Ουκρανίας κρατούν ζωντανή την ταυτότητά τους μέσα στον πόλεμο

22/07/2026 - 4:50μμ
Ο ομογενής ογκολόγος Ιβάν Στυλίδης, διευθυντής του Εθνικού Ιατρικού Ερευνητικού Κέντρου Ογκολογίας «Νικολάι Μπλόχιν» στη Μόσχα (φωτ.: Ογκολογικό Κέντρο «Νικολάι Μπλόχιν»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ιβάν Στυλίδης: Από βοηθός χειρουργείου στα 17, στην κορυφή της ρωσικής ογκολογίας

22/07/2026 - 11:45πμ
Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης των φοιτητών Κλασικής Φιλολογίας και Νεοελληνικών Σπουδών του Εθνικού Πανεπιστημίου «Ταράς Σεβτσένκο» του Κιέβου. Τρίτη 14 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Greece in Ukraine)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνικά μέσα στον πόλεμο: Απόφοιτοι στο Κίεβο μετέφρασαν Παπαδιαμάντη

21/07/2026 - 11:58μμ
(Πηγή: facebook.com/fcaousa.org)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

52 χρόνια από την κυπριακή τραγωδία: Η Νέα Ιερσέη τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της τουρκικής εισβολής το 1974

20/07/2026 - 8:53μμ
Από το 2025 και την εκδήλωση μνήμης στο Τζιβνούφ για τους Έλληνες τραυματίες και πολιτικούς πρόσφυγες που νοσηλεύτηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 250 μετά τον Εμφύλιο (φωτ.: kamienskie.info)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τζιβνούφ: Η μυστική αποστολή που ένωσε Ελλάδα και Πολωνία – 77 χρόνια μετά

20/07/2026 - 3:26μμ
(Φωτ.: Syndesmos Connecting People and Their Stories/Facebook)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Δεν ξεχνάμε»: Η Κύπρος ζει στη μνήμη της ομογένειας του Σίδνεϊ, 52 χρόνια μετά την εισβολή

20/07/2026 - 10:45πμ
(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/
OKN - Orthodox Korea Network)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τζόντζου στη Νότια Κορέα

19/07/2026 - 1:11μμ
(Φωτ.: Instagram / greekorthodoxeastvan)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Καναδάς: Ελληνίδα 104 ετών εξακολουθεί να φτιάχνει λουκουμάδες στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Βανκούβερ

18/07/2026 - 10:40μμ
H Γιελένα Αντώνοβνα Καμπούροβα (πηγή: Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γιελένα Καμπούροβα, η Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός της Σοβιετικής Ένωσης και της Ρωσίας

18/07/2026 - 9:46πμ
(Πηγή: facebook.com/greeklibrarylondon)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ελληνική Βιβλιοθήκη του Λονδίνου: Νέος χώρος στο Camden και δωρεές

17/07/2026 - 10:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξωτερική άποψη της φυλακής La Santé στο Παρίσι, όπου βρέθηκε νεκρός το 2022 ο Ζαν-Λικ Μπρινέλ  (φωτ.: EPA / Christophe Petit Tesson)

Σκάνδαλο Έπστιν: Νεκρός στο σπίτι του και δεύτερος Γάλλος ατζέντης μοντέλων

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ιερός Ναός Παναγία Σουμελά Αχαρνών/Facebook)

Πενθήμερο ποντιακό γλέντι στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ανδρέας Αλεξόπουλος)

Ελεύθερος ο Τζέιμς Δαλαμάγκας – Το Συμβούλιο Εφετών Πατρών απέρριψε το αίτημα έκδοσής του στην Αυστραλία

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Δημήτρης Χαιρετάκης)

Καύσιμα: Μια ανάσα από τα 2 ευρώ αμόλυβδη και ντίζελ – Ανοιχτό νέο μέτρο στήριξης

2 ώρες πριν
(Στιγμιότυποαπό το βιντεοκλίπ)

«Ανάθεμα τον παρχάρ’» και «Θεία, δώσ’ με την κουτσή σ’» – Δύο παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια ζωντανεύουν με τη σφραγίδα του Γιώργου Πουλαντσακλή

2 ώρες πριν
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Άρθηκε η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Δεν θα με απενεργοποιήσουν»

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign