pontosnews.gr
Δευτέρα, 16/06/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η Alysia Salley ίσως να στεφθεί η ομορφότερη Αυστραλέζα – Και είναι Ελληνίδα

Με ρίζες από την Καλαμάτα, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γκάνα μεγάλωσε στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης και αισθανόταν πάντα πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της

16/04/2024 - 1:06πμ
Η Αλίσια Σάλει σε διαφημιστική φωτογράφιση (φωτ.: instagram/alysia.salley)

Η Αλίσια Σάλει σε διαφημιστική φωτογράφιση (φωτ.: instagram/alysia.salley)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Όταν ήταν παιδί, η Αλίσια Σάλεϊ (Alysia Salley) κάθε μέρα μετά το σχολείο πήγαινε στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, στα βόρεια προάστια της Μελβούρνης, και μιλούσε άπταιστα ελληνικά με τα ξαδέλφια της. Ωστόσο, αν και αισθανόταν Ελληνίδα, η εμφάνισή της δεν ανταποκρινόταν στην κλασική εικόνα μιας Ελληνοπούλας.

Η εντυπωσιακή Αυστραλή, με καταγωγή από την Καλαμάτα, την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, έχει διανύσει πολύ δρόμο από τα παιδικά της χρόνια και όπως δήλωσε στην ομογενειακή ιστοσελίδα NeosKosmos, αισθανόταν πάντα πιο κοντά στις ελληνικές ρίζες της.

(Φωτ.: instagram/alysia.salley)

Σήμερα είναι μία από τις εκπροσώπους της πολιτείας της Βικτόριας στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Υφήλιος Αυστραλία, ο οποίος θα την οδηγήσει σύντομα στο Βιετνάμ και στη συνέχεια στον τελικό του Αυγούστου, όπου θα γίνει η ανάδειξη της Μις Υφήλιος Αυστραλία 2024.

«Μεγάλωσα περιτριγυρισμένη από την ελληνική μου οικογένεια, την ελληνική κουλτούρα και τη μουσική της. Πήγα σε ελληνικό σχολείο. Αισθάνομαι σαν κάθε άλλο Ελληνόπουλο που μεγαλώνει στην Αυστραλία, αλλά, φυσικά, όταν με συναντά κανείς, δεν με αναγνωρίζει αμέσως ως Ελληνίδα. Έτσι, χρειάστηκε να αναζητήσω επίμονα την ταυτότητά μου όταν ήμουν παιδί».

Οι γονείς της Αλίσια (φωτ.: neoskosmos.com)

Ο πατέρας της, ο οποίος κατάγεται από την Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού, έχει ελάχιστους συγγενείς στην Αυστραλία και, ως εκ τούτου, η Αλίσια δεν γνώριζε πολλά για την καταγωγή της από τη Δυτική Αφρική. Η πρώτη της επαφή ήταν κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στην Γκάνα, το οποίο περιγράφει ως ένα ταξίδι ζωής και μια σουρεαλιστική εμπειρία.

«Ένιωσα μια πραγματική σύνδεση με τη φυλή μου. Κατάφερα να δω πού μεγάλωσε ο πατέρας μου, ποια είναι η καταγωγή του. Ήταν εκπληκτικό να γνωρίσω για πρώτη φορά αυτό το κομμάτι της καταγωγής μου».

Η Αλίσια δήλωσε ότι πλέον έχει μάθει να αγκαλιάζει την πολιτιστική της κληρονομιά από και τις δύο πλευρές της οικογένειάς της.

Η Αλίσια (πρώτη από δεξιά) με άλλες υποψήφιες στα καλλιστεία για την εκπρόσωπο της πολιτείας της Βικτόρια (φωτ.: instagram/alysia.salley)

«Ένας από τους λόγους που επιθυμούσα να συμμετάσχω στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος Αυστραλίας, ήταν επειδή νιώθω πως η Αυστραλία αντιπροσωπεύει την έννοια της πολυπολιτισμικότητας. Οι γονείς μου γνωρίστηκαν εδώ στη Μελβούρνη. Ο πατέρας μου μετακόμισε εδώ και η μητέρα μου είναι παιδί της μετανάστευσης από την Ελλάδα στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1960. Έτσι, νιώθω ότι είμαι απλώς μια αναπαράσταση του τι συμβαίνει όταν δύο πολιτισμοί συναντιούνται», υπογράμμισε.

«Η Αυστραλή γυναίκα δεν περιορίζεται στην εικόνα της ξανθιάς με τα γαλανά μάτια. Έρχεται σε όλα τα μεγέθη, σε όλες τις αποχρώσεις δέρματος και με κάθε υφή μαλλιών, ακόμη και με αφρό, όπως το δικό μου», συμπληρώνει.

Η Αλίσια (κέντρο) σε διαφημιστική καμπάνια (φωτ.: instagram/alysia.salley)

Μοντέλο και φοιτήτρια

Το ταξίδι της Αλίσια στο χώρο του μόντελινγκ ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο, όταν οι φίλοι της την παρότρυναν να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Μελβούρνης. Κατέληξε να κερδίσει και να μοιραστεί το πρώτο βραβείο με ένα άλλο μοντέλο.

Παράλληλα όμως είναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο και σπουδάζει Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο, ενώ στο μήνυμά της προς τις νέες κοπέλες, επισημαίνει πόσο σημαντικό είναι να παραμένουν πιστές στις πεποιθήσεις τους, να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι, και να μην επιτρέπουν στις τάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τις επηρεάζουν. «Είναι μια παγίδα, καθώς δεν έχει ποτέ τέλος» σημειώνει.

Η Αλίσια στη διάρκεια επαγγελματικής φωτογράφισης (φωτ.: instagram/alysia.salley)

«Η ομορφιά είναι εφήμερη, ξεθωριάζει και στο τέλος της ζωής σου, θέλεις να σε θυμούνται για τον άνθρωπο που ήσουνα και όχι για την εμφάνισή σου. Νομίζω από τον τρόπο που φέρεσαι και συμπεριφέρεσαι και βοηθάς τους άλλους πηγάζει η αληθινή ομορφιά». Όπως προσθέτει, αυτή η νοοτροπία προέρχεται από την πίστη της. «Είμαι Ελληνορθόδοξη. Και νιώθω ότι αυτό διδάσκει η θρησκεία, η οποία με βοήθησε να ξεπεράσω κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές στη ζωή μου», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Neoskosmos.com

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη και φίλοι της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης γύρω από την τούρτα των 49ων  γενεθλίων (φωτ.: NeosKosmos/Κώστας Ντεβές)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Σχεδόν πενηντάρισε η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης – Αδιάκοπος ο αγώνας για την προβολή του ποντιακού ελληνισμού

16/06/2025 - 9:14μμ
Το χορευτικό τμήμα της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο έδωσε τον καλύτερό του εαυτό (φωτ: facebook/Brotherhood Pontion Toronto «Panagia Soumela»)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι Πόντιοι του Τορόντο στον «Γαλανόλευκο Χορό» του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς

15/06/2025 - 12:17μμ
(Φωτ.: instagram/melismaensemble)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι ήχοι της Μικράς Ασίας θα ταξιδέψουν στο Σίδνεϊ

15/06/2025 - 9:40πμ
Από αριστερά, οι ομογενείς Maria Pittas, Cathie Grissell, James Pappas και Debbie Balsom, που μεγάλωσαν σε ανάδοχες οικογένειες στην Αυστραλία, ανακάλυψαν ότι είναι αδερφιά μετά από μισό αιώνα (φωτ.: neoskosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Τέσσερα αδέλφια ανακάλυψαν το ένα το άλλο μετά από 55 χρόνια – Είχαν δοθεί ως βρέφη για υιοθεσία

15/06/2025 - 9:10πμ
Παραδοσιακοί χοροί από τους αποφοίτους των ομογενειακών σχολείων της Πόλης και της Ίμβρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αποφοίτηση από τα ομογενειακά σχολεία της Πόλης και της Ίμβρου – «Η Ρωμιοσύνη σας εμπιστεύεται τη συνέχεια της»

14/06/2025 - 9:08μμ
Οι νεαροί χορευτές της Ποντιακής Εστίας λίγο πριν εμφανιστούν στο φεστιβάλ (φωτ.: instagram/pontiakiestiaofmass)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Η Μασαχουσέτη χόρεψε και διασκέδασε ποντιακά

14/06/2025 - 6:35μμ
(Φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Παράπονα πριν από τη γενική συνέλευση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτόριας

14/06/2025 - 5:22μμ
Δεκάδες ομογενείς έπιασαν τον (ποντιακό) χορό στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: Στέφανος Ελευθεριάδης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Οι «Μαυροθαλασσίτες» ζωντάνεψαν τη χορευτική βραδιά του «Αριστοτέλη»

14/06/2025 - 3:45μμ
Η φωτογραφία είναι από παλαιότερη εκδήλωση στη μνήμη του Θεόδωρου Βουλγαρίδη (φωτ.: Δορυφόρος Μονάχου)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μόναχο: Μήνυμα ενάντια στην ακροδεξιά βία, στη μνήμη του δολοφονημένου Θεόδωρου Βουλγαρίδη

14/06/2025 - 12:28μμ
(Φωτ.: instagram/ipsilantisfrechen)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Οι ομογενείς του Μπρουλ θα διασκεδάσουν ποντιακά

14/06/2025 - 11:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: seismoi.gr)

Σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

5 λεπτά πριν
Μέλη και φίλοι της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης γύρω από την τούρτα των 49ων  γενεθλίων (φωτ.: NeosKosmos/Κώστας Ντεβές)

Σχεδόν πενηντάρισε η Ποντιακή Εστία Μελβούρνης – Αδιάκοπος ο αγώνας για την προβολή του ποντιακού ελληνισμού

32 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Yoan Valat)

Δύσκολη πρόκριση του Τσιτσιπά στους «16» του Χάλε

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Βαριά καμπάνα στην ομάδα χάντμπολ ΑΕΚ από την EHF – Αποκλεισμός ενός χρόνου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

2 ώρες πριν
Εικόνα από την κηδεία του 14χρονου ήρωα Σπύρου Δήμου (φωτ.: Μ. Τζώρα/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άρτα: Το τελευταίο «αντίο» στον 14χρονο Σπύρο Δήμου που χάθηκε στον Άραχθο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Instagram / giorgos_pilidis)

Σαρώνει και στο MMA ο Πιλίδης – Νίκησε εύκολα στον πρώτο του αγώνα

3 ώρες πριν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign