pontosnews.gr
Πέμπτη, 8/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σε κατάσταση συναγερμού η Μέση Ανατολή: Φόβοι για πλήγμα του Ιράν στο Ισραήλ

Σε συναγερμό βρίσκεται το Ισραήλ μπροστά στον κίνδυνο μιας ιρανικής επίθεσης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις από την πλευρά της Ουάσινγκτον

12/04/2024 - 10:35πμ
Πύραυλοι σε έκθεση στην Τεχεράνη με αφορμή την Ημέρα της Άμυνας του Ιράν (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Πύραυλοι σε έκθεση στην Τεχεράνη με αφορμή την Ημέρα της Άμυνας του Ιράν (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η απειλή του Ιράν πως θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ για την επίθεση στο προξενείο του στη Δαμασκό ανεβάζει ακόμη περισσότερο την ένταση στη Μέση Ανατολή και προκαλεί εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση, την ώρα που μένει να απαντηθεί το εάν θα υπάρξει πρόοδος στην προσπάθεια να σιγήσουν τα όπλα στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον προσωρινά.

Ενώ οι χώρες που μεσολαβούν αναμένουν απαντήσεις από το Ισραήλ και τη Χαμάς στην πιο πρόσφατη πρόταση για την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, ο συνεχιζόμενος πόλεμος αποσταθεροποιεί και άλλο την περιοχή.

Το Ιράν «απειλεί να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση εναντίον του Ισραήλ», όπως ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ο Τζο Μπάιντεν, επαναβεβαιώνοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στον στενό σύμμαχό τους, παρά τις εντάσεις ανάμεσα στις δυο κυβερνήσεις για τον τρόπο που διεξάγονται οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

«Προληπτικά οι υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης και μέλη των οικογενειών τους δεν επιτρέπεται να μετακινούνται εκτός των ζωνών του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και τις Μπεερσέβα μέχρι νεοτέρας», σύμφωνα με οδηγία που δημοσιοποιήθηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός στρατηγός Μάικλ «Έρικ» Κουρίλα, επικεφαλής του μικτού διοικητηρίου που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), βρίσκεται στο Ισραήλ για να συζητήσει με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας τις «τρέχουσες απειλές για την ασφάλεια».

Παράλληλα, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε πως παρατείνει την αναστολή των πτήσεων της προς και από την Τεχεράνη, πιθανόν «ως αύριο Σάββατο», λόγω της έντασης στην περιοχή.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάς Αλί Χαμενεΐ, έχει διαμηνύσει πως το Ισραήλ θα «τιμωρηθεί» για την επίθεση της 1ης Απριλίου στη συριακή πρωτεύουσα.

Ο βομβαρδισμός του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους επτά μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με ΜΚΟ.

«Τρομοκρατική επίθεση»

«Αν το Ιράν διεξαγάγει επίθεση από το έδαφος του το Ισραήλ θα ανταποδώσει και θα επιτεθεί στο Ιράν», ανέφερε ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς.

Έπειτα από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με τους ομολόγους του της Γερμανίας, της Αυστραλίας και της Βρετανίας, ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν χαρακτήρισε μέσω X «ανάγκη» η Τεχεράνη να ανταποδώσει στο πολύνεκρο πλήγμα εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, παρότι διαβεβαίωσε πως το Ιράν «δεν επιδιώκει κλιμάκωση».

Σκοπός δεν είναι να «διευρυνθεί το πεδίο του πολέμου», δήλωσε.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε χθες πως απηύθυνε «προειδοποίηση» στο Ιράν, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του της Κίνας, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, παροτρύνοντάς τους να ασκήσουν πίεση στην Τεχεράνη να μην προχωρήσει σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ρωσία και Γερμανία κάλεσαν από την πλευρά τους σε «αυτοσυγκράτηση» για να αποφευχθεί κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, όπου οι εντάσεις βρίσκονται στο κόκκινο ανάμεσα στο Ιράν, το Ισραήλ και τους συμμάχους τους αντίστοιχα αφότου άρχισε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.

«Βρισκόμαστε εν μέσω πολέμου στη Γάζα που συνεχίζεται […], αλλά προετοιμαζόμαστε επίσης να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις σε άλλα θέατρα επιχειρήσεων», είπε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Πολύ λογική προσφορά»

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες δεν έχουν επιτρέψει μέχρι σήμερα την επίτευξη συμβιβασμού. Χθες, Πέμπτη, το Ισραήλ κατηγόρησε τη Χαμάς πως «γυρίζει την πλάτη» σε «πολύ λογική προσφορά».

Η πιο πρόσφατη πρόταση που έκαναν το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ προβλέπει καταρχήν κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες, την απελευθέρωση 42 ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και σε αντάλλαγμα 800 ως 900 Παλαιστινίων που βρίσκονται σε ισραηλινές φυλακές, την είσοδο 400 ως 500 φορτηγών με τρόφιμα στο θύλακα κάθε ημέρα και την επιστροφή στα σπίτια τους κατοίκων της βόρειας Γάζας που αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν λόγω του πολέμου, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη Χαμάς.

Η Χαμάς αξιώνει οριστική κατάπαυση του πυρός, αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων απ’ όλη τη Λωρίδα της Γάζας, μεγάλη αύξηση της βοήθειας που διανέμεται στον άμαχο πληθυσμό που απειλείται από λιμό σε όλο το θύλακα, επιστροφή των εκτοπισμένων στα σπίτια τους και «σοβαρή» συμφωνία ανταλλαγής ομήρων με Παλαιστίνιους φυλακισμένους.

• Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

8/01/2026 - 7:00μμ
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

8/01/2026 - 4:53μμ
Πολίτες στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας διαδηλώνουν για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του από τις ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Η «επιτήρηση» των ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσει χρόνια – 100 νεκροί από την αμερικανική επίθεση

8/01/2026 - 12:54μμ
Διασώστες εργάζονται στο φως ενός προβολέα μετά βομβαρδισμό κτηρίου στη Ζαπορίζια (φωτ. αρχείου: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά μετά από ρωσικά πλήγματα

8/01/2026 - 11:30πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να έχουν προσεγγίσει το όχημα της άτυχης γυναίκας (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος με αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ γυναίκα – «Νόμιμη άμυνα» λέει ο Τραμπ

8/01/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Instagram antoniskallergis)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Τη Δευτέρα το ύστατο «χαίρε» στην 15χρονη Αλίκη

8/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: Χ/Secretary Kristi Noem)
ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος σε δεξαμενόπλοια, κατάσχεση ρωσικού πλοίου και επίδειξη ισχύος από Ουάσινγκτον

7/01/2026 - 9:04μμ
ΚΟΣΜΟΣ

DiscoverEU: Πάνω από 40.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νέους και νέες από όλη την ΕΕ

7/01/2026 - 6:44μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βίντεο-ομολογία του δράστη της φονικής επίθεσης στο πανεπιστήμιο Brown – Αμετανόητος για τις πράξεις του

7/01/2026 - 1:24μμ
(Φωτ.: Bernd Hildebrandt / Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Προτεραιότητα εθνικής ασφαλείας η απόκτηση της Γροιλανδίας – Στο τραπέζι η στρατιωτική δράση

7/01/2026 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Άγιος Αντώνιος Κιλκίς  Τα Κρούσσια)

Κοπή βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Αγίου Αντωνίου Κιλκίς «Τα Κρούσσια»

19 λεπτά πριν
Ένταση στο μπλόκο των αγροτών στο Καναβάρι της Βοιωτίας (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)

Αγροτικό μέτωπο σε τεντωμένο σχοινί: Διάλογος με όρους από την κυβέρνηση, ένταση και φωτιές στο μπλόκο της Θήβας

47 λεπτά πριν
Η ανασκαφή στην όχθη του ρέματος της Ραφήνας (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Ραφήνα: Εντυπωσιακή ταφή σε πίθο, 4.000 ετών – Ίχνη τελετουργιών και καύσεων

1 ώρα πριν
Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

2 ώρες πριν
Τελετουργική φωτιά και γύρω της τα Σάγια, στη Νέα Καρβάλη. Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Λάσκαρης Τσούτσας)

Όταν η Νέα Καρβάλη ανάβει τα Σάγια: Ένα καππαδοκικό έθιμο που δεν έσβησε ποτέ

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το ΚΤΕΛ Κηφισού, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ακυρώνει 50 δρομολόγια λόγω μπλόκων

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign