pontosnews.gr
Κυριακή, 7/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τον Σεπτέμβριο η Β’ Παγκόσμια Αρμενική Σύνοδος Κορυφής

Θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου

11/04/2024 - 5:00μμ
Στιγμιότυπο από την Α' Σύνοδο Κορυφής το 2022 (φωτ.: armenpress.am)

Στιγμιότυπο από την Α' Σύνοδο Κορυφής το 2022 (φωτ.: armenpress.am)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στο Ερεβάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου η Β’ Παγκόσμια Αρμενική Σύνοδος Κορυφής.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας για τις Υποθέσεις της Διασποράς της Δημοκρατίας της Αρμενίας, η σύνοδος κορυφής θα παράσχει μια ενιαία πλατφόρμα για να συζητηθούν οι τρέχουσες προκλήσεις και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν η Αρμενία και οι Αρμένιοι της διασποράς, καθώς και οι ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη.

Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν θα είναι η εθνική ασφάλεια, η υψηλή τεχνολογία, η οικονομία, η  επιστήμη, ο επαναπατρισμός, καθώς και τη ζωτικότητα των κοινοτήτων της διασποράς.

Περίπου 1.000 Αρμένιοι, τόσο από τη διασπορά όσο και από το εσωτερικό της χώρας, αναμένεται να συγκεντρωθούν για να συμμετάσχουν σε αυτές τις κρίσιμες συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον.

«Οι ειλικρινείς συνομιλίες βρίσκονται στο επίκεντρο μιας υγιούς συνεργασίας ανάμεσα στην Αρμενία και τη διασπορά. Ως ισχυρός πυλώνας του αρμενικού δυναμικού και πόρων, η αρμενική διασπορά αποτελεί κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της Αρμενίας και έχει ανάγκη από νέες ευκαιρίες και μηχανισμούς σύνδεσης με την πατρίδα.

»Η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής θα δώσει προτεραιότητα στις συζητήσεις σχετικά με την ενεργό συμμετοχή των Αρμενίων στη διασπορά και της διασποράς στην Αρμενία, με επίκεντρο τη διαμόρφωση του μέλλοντος των παναρμενικών κοινοτήτων. Οι Παγκόσμιες Αρμενικές Σύνοδοι Κορυφής θα συνεχίσουν να χρησιμεύουν ως πλατφόρμα διαλόγου για στρατηγικές, κοινές προοπτικές και λύσεις», σημείωσε ο ύπατος αρμοστής Ζαρέχ Σινανιάν, υπερτονίζοντας τη σημασία της συνόδου.

Αρμένιοι της διασποράς, εκπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων, συμμετέχοντες από παναρμενικούς, πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, επιχειρηματικούς και άλλους θεσμούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής καλούνται να συμπληρώσουν την ειδική αίτηση. Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα γίνει μετά από διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη Παγκόσμια Αρμενική Σύνοδος πραγματοποιήθηκε το 2022, με περισσότερους από 600 συμμετέχοντες από 50 χώρες και με 130 ομιλητές από 15 έθνη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνόδου, συζητήθηκε μια ποικιλία παναρμενικών θεμάτων, με τις προτάσεις και τα ερωτήματα που τέθηκαν να θέτουν τις βάσεις για τη στρατηγική συνεργασία Αρμενίας-διασποράς.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο εγγονός του Θίο σε στιγμιότυπο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο (φωτ.: Joyce N. Boghosian)
ΚΟΣΜΟΣ

Από το «δόγμα Μονρόε», στη νέα στρατηγική Τραμπ – Τι αλλάζει

7/12/2025 - 10:12πμ
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι, έξω από το σπίτι τους στο Παρίσι (φωτ.:  EPA/TERESA SUAREZ)
ΚΟΣΜΟΣ

Νικολά Σαρκοζί: Βιβλίο για τις 20 μέρες που έμεινε στη φυλακή έγραψε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας

6/12/2025 - 10:00μμ
(Πηγή: dohaforum.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Χακάν Φιντάν: Πολύ σύντομα Τουρκία και ΗΠΑ πρέπει να βρουν τρόπο «απομάκρυνσης» των κυρώσεων CAATSA

6/12/2025 - 5:16μμ
(Φωτ.: Youtube/ABC News Australia)
ΚΟΣΜΟΣ

Η φύση εκδικείται! Κύμα καύσωνα και φωτιές στην Αυστραλία, πλημμύρες στην Ινδονησία

6/12/2025 - 2:50μμ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ.: EPA / Pavel Bednyakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

ΔΠΔ: Το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν θα ισχύει ακόμη κι αν εγκριθεί αμνηστία στις ειρηνευτικές συνομιλίες

5/12/2025 - 8:28μμ
Ηθοποιοί ντυμένοι ως «Ροζ φρουροί» στη Σεούλ, σε εκδήλωση για την τρίτη σεζόν του «Squid Game» του Netflix. 28 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό mega-deal: Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros. και μετατρέπεται σε υπερδύναμη ψυχαγωγίας

5/12/2025 - 4:57μμ
Ο αρχιεπίσκοπος της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας Αρσάκ Χατσατριάν (φωτ.: Χ / Christian Solidarity International)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Προφυλακίστηκε αρχιεπίσκοπος εν μέσω βαθιάς ρήξης Εκκλησίας-κράτους

5/12/2025 - 3:13μμ
Από διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η αίτηση χάριτος του Νετανιάχου ως πολιτικό στοίχημα ενόψει των εκλογών του 2026

4/12/2025 - 3:36μμ
Στρατιώτες του τάγματος Ντονμπάς της Ουκρανικής Εθνοφρουράς εκπαιδεύονται κοντά στην πρώτη γραμμή του μετώπου (φωτ.: EPA/Yakiv Liashenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν: Η Ρωσία θα πάρει τον πλήρη έλεγχο του Ντονμπάς διά της βίας

4/12/2025 - 2:23μμ
Ο Μάθιου Πέρι σε εκδήλωση απονομής των Χρυσών Σφαιρών στο Μπέβερλι Χιλς το 2002 (φωτ.: EPA/AFPI/Lucy Nicholson)
ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Γιατρός καταδικάστηκε για το θάνατο του Μάθιου Πέρι από τα «Φιλαράκια»

4/12/2025 - 8:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Σφίγγουν τον κλοιό οι αγρότες: Μαζικότερες κινητοποιήσεις, αποκλεισμοί και κρίσιμες αποφάσεις για την κλιμάκωση

4 λεπτά πριν
Σκάφος του Λιμενικού πάνω σε βράχια στην είσοδο του λιμανιού του Βόλου, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)

Βόλος: Σκάφος του Λιμενικού καρφώθηκε στα βράχια

33 λεπτά πριν
Ο αρσενικός κύκνος όσο βρισκόταν ακόμη στην Καστοριά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Παναγιωτόπουλος)

Καστοριά: Μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης, αφοσίωσης και νέου ξεκινήματος με πρωταγωνιστή έναν κύκνο

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Καραμανλής από Ξάνθη: Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι σε αγρότες και κτηνοτρόφους

1 ώρα πριν
Προσχέδιο για το μνημείο στον Κοπανό Νάουσας (φωτ.: Facebook / Ένδοξη Εύξεινος Λέσχη Κοπανού)

«Ξεκινάμε»: Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Κοπανό Νάουσας

2 ώρες πριν
Σκάφος του Λιμενικού στο λιμάνι της Ιεράπετρας (πηγή: ΕΡΤ)

Ναυάγιο ανοιχτά της Ιεράπετρας: 17 σοροί σε ημιβυθισμένη λέμβο – «Πεθαμένοι, ημίγυμνοι και παγωμένοι»

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign