pontosnews.gr
Σάββατο, 21/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θάνατος μελών ΜΚΟ στη Γάζα: Πιέσεις στο Ισραήλ για τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας – Αποπέμφθηκαν δύο ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού

«Ανεπαρκείς» κρίνει η Καμπέρα τις πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ για τον θάνατο Αυστραλής εργαζόμενης στην ανθρωπιστική οργάνωση

6/04/2024 - 1:10μμ
Ένα από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της ΜΚΟ World Central Kitchen, το οποίο χτυπήθηκε από τον ισραηλινό στρατό, παρασέρνοντας στο θάνατο επτά εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Ένα από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της ΜΚΟ World Central Kitchen, το οποίο χτυπήθηκε από τον ισραηλινό στρατό, παρασέρνοντας στο θάνατο επτά εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η φιλανθρωπική οργάνωση τροφίμων World Central Kitchen (WCK) ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη δολοφονία επτά υπαλλήλων της από επιδρομές ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Γάζα.

Το αίτημα έρχεται αφότου οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι «σοβαρά λάθη» οδήγησαν στη μοιραία στόχευση των εργαζομένων.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε χθες, Παρασκευή σειρά «σφαλμάτων» που οδήγησαν στον θάνατο των επτά εργαζομένων, οι οποίοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας από τρία ισραηλινά πλήγματα που εξαπολύθηκαν εναντίον του κομβόι τους σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Μάλιστα ανακοίνωσε την αποπομπή δύο αξιωματικών του στρατού, ενώ πρόσθεσε ότι επιπλήχθηκαν επισήμως για το περιστατικό και άλλοι ανώτεροι διοικητές.

Η εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε ο στρατός του Ισραήλ έδειξε ότι η ομάδα που χειρίζεται τα drones και η οποία εξαπέλυσε τα πλήγματα διέπραξε «ένα σφάλμα επιχειρησιακής εκτίμησης της κατάστασης», αφού εντόπισε «έναν ένοπλο άνδρα της Χαμάς» να πυροβολεί από την οροφή ενός από τα φορτηγά τα οποία συνόδευαν οι συνεργάτες της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK).

Ωστόσο, η διευθύνουσα σύμβουλος της WCK Έριν Γκορ είπε ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν μπορεί να ερευνήσει αξιόπιστα τη δική του αποτυχία στη Γάζα».

Παράλληλα δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα» για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων στον τομέα της βοήθειας που δραστηριοποιούνται στο έδαφος στη Γάζα, όπου αρκετοί οργανισμοί έχουν πλέον αναστείλει τις επιχειρήσεις αρωγής λόγω των θανάτων.

Το Ισραήλ δέχεται πιέσεις από βασικούς δυτικούς εταίρους να δημοσιεύσει τα πλήρη πορίσματα της έρευνάς του, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι έλαβε την ισραηλινή έκθεση και ότι «την εξετάζει πολύ προσεκτικά». Είπε ότι οι ΗΠΑ θα «ψάξουν να δουν όχι μόνο τα βήματα που λαμβάνονται, αλλά τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτά».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από ορισμένους Δημοκρατικούς για τη στρατιωτική της υποστήριξη στο Ισραήλ. Την Παρασκευή, περισσότερα από 35 μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένης της πρώην προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, υπέγραψαν επιστολή καλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Αν. Μπλίνκεν να «επανεξετάσουν» την έγκριση μεταφοράς πακέτου όπλων στο Ισραήλ.

Ειδικό σύμβουλο διορίζει η Αυστραλία για την έρευνα

Οι πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ για τον θάνατο Αυστραλής εργαζόμενης στην ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen (WCK) σε πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας είναι «ανεπαρκείς», δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ και σημείωσε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση θα διορίσει ειδικό σύμβουλο για να συνεργαστεί με το Ισραήλ, ώστε να διασφαλιστεί «πλήρης εμπιστοσύνη» στις έρευνες για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ύστερα από επικοινωνία με τις ισραηλινές αρχές, η Αυστραλία «δήλωσε σαφώς ότι λάβαμε πληροφορίες που είναι ανεπαρκείς για να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας», σημείωσε η Γουόνγκ σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά τον θάνατο της Λαλζαούμι Φράνκομ, της Αυστραλής εργαζόμενης στην ανθρωπιστική οργάνωση.

Η Γουόνγκ σημείωσε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση δήλωσε στο Ισραήλ, σε επιστολή που απέστειλε στη διάρκεια της νύχτας, ότι «οι πρώτες απαντήσεις υποδηλώνουν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκτιμήσει τη σοβαρότητα του θανάτου επτά εργαζομένων σε ανθρωπιστική οργάνωση».

«Περιμένουμε ότι όλοι όσοι ευθύνονται για τον θάνατό της (της Λαλζαούμι Φράνκομ) και των συναδέλφων της στην World Central Kitchen που χάθηκαν μαζί της θα λογοδοτήσουν», συνέχισε η Γουόνγκ και σημείωσε: «Πιστεύουμε ότι οι θάνατοι αυτοί είναι εντελώς αδικαιολόγητοι και ότι χρειάζεται σαφής δράση για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι τέτοιου είδους τραγωδίες δεν θα επαναληφθούν» κατέληξε.

Η Φράνκομ ήταν πεπειραμένη στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις. Είχε εργαστεί στο Μαρόκο μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2023, στις Μπαχάμες μετά τον κυκλώνα Ντόριαν το 2019 και στην χώρα της, τέλη του 2019 με αρχές του 2020, στη διάρκεια των πυρκαγιών που προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή στην Αυστραλία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη Τύπου, στην Ιερουσαλήμ, τον Μάιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/ABIR SULTAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ από δηλώσεις Αμερικανού πρεσβευτή: «Θα ήταν μια χαρά» εάν το Ισραήλ καταλάμβανε όλα τα εδάφη της Μέσης Ανατολής

21/02/2026 - 11:09πμ
Το επετειακό γραμματόσημο που κυκλοφορεί στη Ρωσία, με τον Ιωάννη Καποδίστρια (πηγή: idd.mid.ru)
ΚΟΣΜΟΣ

Το ρωσικό γραμματόσημο με τον Καποδίστρια και τα μηνύματα πίσω από την έκδοση

21/02/2026 - 9:50πμ
Γάλλοι αστυνομικοί στο Παρίσι (φωτ. αρχείου: . EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Χειροπέδες σε δύο 16χρονους που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση – Ο ένας δήλωσε «γοητευμένος» από τον τζιχαντισμό

20/02/2026 - 11:56μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η οποία έκρινε παράνομο ένα μεγάλο μέρος των δασμών που είχε επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση στα εισαγόμενα προϊόντα (φωτ.: EPA/Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Επιβάλλει δασμούς 10% σε όλες τις χώρες, μετά τη «βαθύτατα απογοητευτική» απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

20/02/2026 - 11:22μμ
Πρωτοσέλιδα βρετανικών εφημερίδων για τη σύλληψη του Άντριου, Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Άντριου: Η σύλληψη που βάζει βόμβα στα θεμέλια του βρετανικού Στέμματος

20/02/2026 - 7:24μμ
Από το εξωτερικό του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA / Will Oliver)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο «φρενάρει» τους σαρωτικούς δασμούς Τραμπ

20/02/2026 - 5:49μμ
Εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιρανικός στρατός δείχνει ιρανικά και ρωσικά πολεμικά πλοία σε κοινή άσκηση στη Θάλασσα του Ομάν (φωτ.: EPA/ IRANIAN ARMY OFFICE)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν προς Συμβούλιο Ασφαλείας: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο αλλά σε περίπτωση επίθεσης στόχοι μας είναι όλα τα μέσα και βάσεις ΗΠΑ στην περιοχή

20/02/2026 - 11:57πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη Τζόρτζια των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/ ERIK S. LESSER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα δημοσιοποιήσουν κρατικούς φακέλους για «εξωγήινους και Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα»

20/02/2026 - 8:58πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Δίνει διορία 10 ημερών στο Ιράν και προειδοποιεί για «άσχημα πράγματα»

19/02/2026 - 8:37μμ
(Φωτ.: EPA / Marius Becker)
ΚΟΣΜΟΣ

Deutsche Welle: Τέλος εποχής – Κλείνει η θρυλική ελληνόφωνη υπηρεσία

19/02/2026 - 3:24μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)

ΕΦΚΑ: Συγκροτείται Ειδική Ομάδα Εργασίας για την ταχύτερη απονομή των εφάπαξ στο Δημόσιο

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook.com/ angelipamp)

Ο Σύλλογος Ποντίων Γιαννιτσών υποδέχεται την Αγγελική Παμπουκίδου και τις «Νεράιδες του Πόντου»

42 λεπτά πριν
Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ Μάικ Χάκαμπι σε συνέντευξη Τύπου, στην Ιερουσαλήμ, τον Μάιο του 2025 (φωτ. αρχείου: EPA/ABIR SULTAN)

Σοκ από δηλώσεις Αμερικανού πρεσβευτή: «Θα ήταν μια χαρά» εάν το Ισραήλ καταλάμβανε όλα τα εδάφη της Μέσης Ανατολής

1 ώρα πριν
Επιβάτες επιβιβάζονται σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Κώστας Τσιρώνης)

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής – Ουρές και στα διόδια

2 ώρες πριν
(Πηγή: exchange.glomex.com/video/v-dgkggflybp4p)

Κακοκαιρία στη Λήμνο: Σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχές – Υπερχείλισε το ποτάμι της Αγίας Τριάδας

2 ώρες πριν
Το επετειακό γραμματόσημο που κυκλοφορεί στη Ρωσία, με τον Ιωάννη Καποδίστρια (πηγή: idd.mid.ru)

Το ρωσικό γραμματόσημο με τον Καποδίστρια και τα μηνύματα πίσω από την έκδοση

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign