pontosnews.gr
Τετάρτη, 23/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θάνατος μελών ΜΚΟ στη Γάζα: Πιέσεις στο Ισραήλ για τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας – Αποπέμφθηκαν δύο ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού

«Ανεπαρκείς» κρίνει η Καμπέρα τις πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ για τον θάνατο Αυστραλής εργαζόμενης στην ανθρωπιστική οργάνωση

6/04/2024 - 1:10μμ
Ένα από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της ΜΚΟ World Central Kitchen, το οποίο χτυπήθηκε από τον ισραηλινό στρατό, παρασέρνοντας στο θάνατο επτά εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Ένα από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της ΜΚΟ World Central Kitchen, το οποίο χτυπήθηκε από τον ισραηλινό στρατό, παρασέρνοντας στο θάνατο επτά εργαζόμενους (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η φιλανθρωπική οργάνωση τροφίμων World Central Kitchen (WCK) ζήτησε τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη δολοφονία επτά υπαλλήλων της από επιδρομές ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Γάζα.

Το αίτημα έρχεται αφότου οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν ότι «σοβαρά λάθη» οδήγησαν στη μοιραία στόχευση των εργαζομένων.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε χθες, Παρασκευή σειρά «σφαλμάτων» που οδήγησαν στον θάνατο των επτά εργαζομένων, οι οποίοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας από τρία ισραηλινά πλήγματα που εξαπολύθηκαν εναντίον του κομβόι τους σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Μάλιστα ανακοίνωσε την αποπομπή δύο αξιωματικών του στρατού, ενώ πρόσθεσε ότι επιπλήχθηκαν επισήμως για το περιστατικό και άλλοι ανώτεροι διοικητές.

Η εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε ο στρατός του Ισραήλ έδειξε ότι η ομάδα που χειρίζεται τα drones και η οποία εξαπέλυσε τα πλήγματα διέπραξε «ένα σφάλμα επιχειρησιακής εκτίμησης της κατάστασης», αφού εντόπισε «έναν ένοπλο άνδρα της Χαμάς» να πυροβολεί από την οροφή ενός από τα φορτηγά τα οποία συνόδευαν οι συνεργάτες της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK).

Ωστόσο, η διευθύνουσα σύμβουλος της WCK Έριν Γκορ είπε ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν μπορεί να ερευνήσει αξιόπιστα τη δική του αποτυχία στη Γάζα».

Παράλληλα δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει «συγκεκριμένα μέτρα» για να διασφαλίσει την ασφάλεια των εργαζομένων στον τομέα της βοήθειας που δραστηριοποιούνται στο έδαφος στη Γάζα, όπου αρκετοί οργανισμοί έχουν πλέον αναστείλει τις επιχειρήσεις αρωγής λόγω των θανάτων.

Το Ισραήλ δέχεται πιέσεις από βασικούς δυτικούς εταίρους να δημοσιεύσει τα πλήρη πορίσματα της έρευνάς του, τα οποία δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι έλαβε την ισραηλινή έκθεση και ότι «την εξετάζει πολύ προσεκτικά». Είπε ότι οι ΗΠΑ θα «ψάξουν να δουν όχι μόνο τα βήματα που λαμβάνονται, αλλά τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από αυτά».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από ορισμένους Δημοκρατικούς για τη στρατιωτική της υποστήριξη στο Ισραήλ. Την Παρασκευή, περισσότερα από 35 μέλη του Κογκρέσου, συμπεριλαμβανομένης της πρώην προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, υπέγραψαν επιστολή καλώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον Αν. Μπλίνκεν να «επανεξετάσουν» την έγκριση μεταφοράς πακέτου όπλων στο Ισραήλ.

Ειδικό σύμβουλο διορίζει η Αυστραλία για την έρευνα

Οι πληροφορίες που παρείχε το Ισραήλ για τον θάνατο Αυστραλής εργαζόμενης στην ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen (WCK) σε πλήγμα στη Λωρίδα της Γάζας είναι «ανεπαρκείς», δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ και σημείωσε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση θα διορίσει ειδικό σύμβουλο για να συνεργαστεί με το Ισραήλ, ώστε να διασφαλιστεί «πλήρης εμπιστοσύνη» στις έρευνες για την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Ύστερα από επικοινωνία με τις ισραηλινές αρχές, η Αυστραλία «δήλωσε σαφώς ότι λάβαμε πληροφορίες που είναι ανεπαρκείς για να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας», σημείωσε η Γουόνγκ σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους μετά τον θάνατο της Λαλζαούμι Φράνκομ, της Αυστραλής εργαζόμενης στην ανθρωπιστική οργάνωση.

Η Γουόνγκ σημείωσε ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση δήλωσε στο Ισραήλ, σε επιστολή που απέστειλε στη διάρκεια της νύχτας, ότι «οι πρώτες απαντήσεις υποδηλώνουν ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκτιμήσει τη σοβαρότητα του θανάτου επτά εργαζομένων σε ανθρωπιστική οργάνωση».

«Περιμένουμε ότι όλοι όσοι ευθύνονται για τον θάνατό της (της Λαλζαούμι Φράνκομ) και των συναδέλφων της στην World Central Kitchen που χάθηκαν μαζί της θα λογοδοτήσουν», συνέχισε η Γουόνγκ και σημείωσε: «Πιστεύουμε ότι οι θάνατοι αυτοί είναι εντελώς αδικαιολόγητοι και ότι χρειάζεται σαφής δράση για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι τέτοιου είδους τραγωδίες δεν θα επαναληφθούν» κατέληξε.

Η Φράνκομ ήταν πεπειραμένη στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις. Είχε εργαστεί στο Μαρόκο μετά τον καταστροφικό σεισμό του 2023, στις Μπαχάμες μετά τον κυκλώνα Ντόριαν το 2019 και στην χώρα της, τέλη του 2019 με αρχές του 2020, στη διάρκεια των πυρκαγιών που προκάλεσαν μεγάλη καταστροφή στην Αυστραλία.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί (φωτ. αρχείου: EPA / Rajat Gupta)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο Αραγτσί παρουσίασε στον Γουίτκοφ τους τρεις όρους της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ

23/09/2026 - 12:04πμ
(Πηγή: YouTube/United Nations)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι τουρκικές αξιώσεις για Αιγαίο, Κύπρο και η πρόκληση για την Ευρώπη

22/09/2026 - 10:50μμ
H Ντέινα Μασόιαν Γουόλραθ στο στούντιο της (φωτ.: Harvard University Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρυμμένη σε ένα πιθάρι σώθηκε κατά τη Γενοκτονία των Αρμενίων – Η εγγονή της γράφει για 10 γενοκτονίες

22/09/2026 - 8:42μμ
Η ιρανική εφημερίδα Hamshahri, με φωτογραφία των Στενών του Ορμούζ. 9 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ σε επτά ημέρες προτείνει η Τεχεράνη

22/09/2026 - 4:09μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, λίγο προτού ανέβει στο βήμα της 79ης Γενικής Συνέλευσης. 25 Σεπτεμβρίου 2024 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Το δύσκολο παζάρι για ενεργειακή εκεχειρία – Διυλιστήρια, Patriot και drones στο τραπέζι

22/09/2026 - 2:21μμ
Διευρυμένη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, όπου ο Τραμπ υποδέχθηκε τον Ερντογάν, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: Facebook / Fatih Süleyman Denizolgun)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ερντογάν: Στον «αέρα» το τετ α τετ στη Νέα Υόρκη – Γιατί απομακρύνονται τα F-35

22/09/2026 - 1:34μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πυροβολισμοί έξω από σχολείο στη Μανίσα της Σμύρνης – Τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν

22/09/2026 - 10:49πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο/EPA/LUKAS COCH)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΟΗΕ: Οι κρίσιμες συναντήσεις του Τραμπ για Ιράν, Ουκρανία και Γροιλανδία στη Νέα Υόρκη

22/09/2026 - 8:35πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος σε εκπροσώπους ΜΜΕ (φωτ. αρχείου: EPA/Al Drago)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα μεγάλα αμερικανικά δίκτυα CBS, NBC, ABC και Fox σταματούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του Ντόναλντ Τραμπ

21/09/2026 - 11:50μμ
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα υπογραφεί η συμφωνία Δανίας, ΗΠΑ και Γροιλανδίας (φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ, Δανία και Γροιλανδία ετοιμάζονται να υπογράψουν συμφωνία για την ασφάλεια στην Αρκτική

21/09/2026 - 8:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί (φωτ. αρχείου: EPA / Rajat Gupta)

Ιράν: Ο Αραγτσί παρουσίασε στον Γουίτκοφ τους τρεις όρους της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/profile/Περιοδικό ΑΡΜΕΝΙΚΑ)

Περιοδικό «Αρμενικά»: Παρουσιάζεται η ποιητική ανθολογία «Αρμενική Λύρα – Ήχοι και Αντίλαλοι»

2 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/United Nations)

Ο Ερντογάν στον ΟΗΕ: Οι τουρκικές αξιώσεις για Αιγαίο, Κύπρο και η πρόκληση για την Ευρώπη

2 ώρες πριν
Ο  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Π.τ.Δ. Κωνσταντίνος Τασούλας και ο  Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου παρευρέθησαν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής που διοργανώθηκε από τη Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την εγκαταβίωση της Αδελφότητας, από τα Μετέωρα στο Άγιον Όρος, 
και την ενθρόνιση του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Γέροντος Αλεξίου ως Καθηγουμένου, τον Οκτώβριο του 1976  (φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ)

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος

3 ώρες πριν
Το κιόσκι όπου δολοφονήθηκε η 25χρονη βιολόγος στην Ηγουμενίτσα (φωτ.: EUROKINISSI)

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τη δολοφονία της 25χρονης Πηνελόπης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV