pontosnews.gr
Σάββατο, 8/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νετανιάχου: «Ακούσιο χτύπημα» η επίθεση στη ΜΚΟ – Διεθνής κατακραυγή για τους νεκρούς εργαζόμενους

Τα οχήματα που χτυπήθηκαν έφεραν το λογότυπο της ΜΚΟ και ήταν σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές δυνάμεις

2/04/2024 - 5:39μμ
Ο ουρανός του αυτοκινήτου της World Central Kitchen στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Ο ουρανός του αυτοκινήτου της World Central Kitchen στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τουλάχιστον επτά εργαζόμενοι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης World Central Kitchen, από πέντε διαφορετικές χώρες σκοτώθηκαν όταν αεροπορικό χτύπημα του Ισραήλ έπληξε το κονβόι των οχημάτων τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ συμμετείχαν στην διαδικασία παράδοσης της ανθρωπιστικής βοήθειας που έφτασε μέσω του Θαλάσσιου Διαδρόμου της Κύπρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την οργάνωση, αλλά και τις φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας, τα οχήματα έφεραν το λογότυπό της ΜΚΟ και βρίσκονταν σε περιοχή όπου είχε συμφωνηθεί ότι δεν διεξάγονταν μάχες. Παράλληλα, μια παλαιστινιακή ιατρική πηγή είπε στο BBC ότι οι εργαζόμενοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα που έφεραν το λογότυπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Εργαζόμενοι της World Central Kitchen στέκονται συγκλονισμένοι μπροστά στις σορούς των συναδέλφων τους, λίγο μετά το ισραηλινό πλήγμα που σκόρπισε το θάνατο στην ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή (φωτ.: EPA/Haitham Imad)

Διεθνής κατακραυγή για το «ακούσιο χτύπημα»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε τι η αυτοκινητοπομπή της ΜΚΟ χτυπήθηκε ακούσια. «Συμβαίνει στον πόλεμο… και θα κάνουμε τα πάντα για να μην ξανασυμβεί αυτό το πράγμα», ισχυρίστηκε.
Στην επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις Βρετανοί υπήκοοι, μαζί με Αυστραλούς, Πολωνούς, Παλαιστίνιους εργάτες και έναν διπλό υπήκοο ΗΠΑ-Καναδά. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είπε ότι αναμένει «πλήρη λογοδοσία», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της World Central Kitchen την χαρακτήρισε μια «ασυγχώρητη επίθεση» και ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός διακόπτει τις δραστηριότητές του στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος και λυπημένος», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν σαφώς ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντεκ Σικόρκσι ζήτησε προσωπικά μια «επείγουσα εξήγηση» από τον Ισραηλινό πρεσβευτή Γιάκοβ Λίβνε και τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισραέλ Κατζ σχετικά με τις αναφορές ότι ένας Πολωνός ήταν μεταξύ των νεκρών, ενώ ο η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Αντριέν Γουάτσον, προέτρεψε το Ισραήλ να «διερευνήσει γρήγορα τι συνέβη».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απότισε φόρο τιμής στους εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχασαν τη ζωή τους και έστειλε τα «θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους».

Άνδρας κοιτά το εσωτερικό κατεστραμμένου αυτοκινήτου της World Central Kitchen από το «ακούσιο» ισραηλινό πλήγμα (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)

Πάνω από 200 εργαζόμενοι νεκροί

Ο πόλεμος στη Γάζα έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 196 εργαζόμενους στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας πριν από τη χθεσινοβραδινή επίθεση εναντίον των επτά εργαζομένων του WCK, σύμφωνα με στοιχεία από τη βάση δεδομένων της Aid Worker Security, που επικαλείται το BBC.

Από αυτούς, οι 174 εργάζονταν για τον ΟΗΕ, ενώ η ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναφέρει ότι τουλάχιστον πέντε μέλη του προσωπικού τους, μαζί με πολλά μέλη της οικογένειάς τους, έχουν σκοτωθεί.

Ποια είναι η World Central Kitchen

Η οργάνωση WCK ιδρύθηκε το 2010 από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Χοσέ Αντρές. Με έδρα τις ΗΠΑ, στοχεύει να παρέχει γεύματα σε περιοχές ανθρωπιστικών κρίσεων και εθνικών καταστροφών.

Τα τελευταία χρόνια ο Αντρές είχε συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια μιας αποστολής της WCK στην Ουκρανία. Η οργάνωση ήταν επίσης παρούσα στον απόηχο του σεισμού στην Αϊτή το 2010 και στο Πουέρτο Ρίκο τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν ο τυφώνας Μαρία σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους.

Η οργάνωση έχει σερβίρει 42 εκατομμύρια γεύματα μέσα σε 175 ημέρες στη Γάζα, περίπου 240.000 γεύματα την ημέρα.

Τον περασμένο μήνα, η WCK ήταν μέρος της πρώτης θαλάσσιας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των ισπανικών ελέγχων, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος» για την Ιταλία να διατηρεί προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με την Ισπανία (φωτ.:  EPA/ERNESTO GUZMAN)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για ταξιδιώτες από την Ιταλία

7/08/2026 - 11:57μμ
(Φωτ.: YouTube/ Fox News)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τους υδρογονάνθρακες

7/08/2026 - 10:11μμ
(Φωτ.: x.com/Akparti)
ΚΟΣΜΟΣ

Κοινή αμυντική συμφωνία υπέγραψαν Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Πακιστάν

7/08/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στην Ταϊλάνδη: Σκότωσε τον παππού και τη γιαγιά του πριν ανοίξει πυρ στο σχολείο του ο 14χρονος

7/08/2026 - 3:26μμ
(Φωτ.: EPA / Rungroj Yongrit)
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη: Νεκροί και τραυματίες από πυροβολισμούς σε λύκειο

7/08/2026 - 9:32πμ
Άνδρας παρακολουθεί τηλεοπτική μετάδοση με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση της Υεμένης, στη Σαναά. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Οι Χούθι ξανανοίγουν το μέτωπο – 58 νεκροί στη φονικότερη επίθεση από το 2022

6/08/2026 - 11:55μμ
Γυναίκα και παιδί στέκονται δίπλα σε οχήματα του λιβανέζικου στρατού στο Ζαουτάρ αλ Γαρμπίγια, στον νότιο Λίβανο. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Το Ισραήλ μπλοκάρει νέες ζώνες αποχώρησης στο νότο

6/08/2026 - 10:22μμ
Το δεξαμενόπλοιο Jag Vasant μετέφερε υγροποιημένο αέριο  μέσω των Στενών του Ορμούζ. Καταπλέει στο λιμάνι της Μουμπάι. 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Divyakant Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Ορμούζ: «Ναι» από Ιράν και Ομάν, αλλά όχι άνοιγμα – Οι τρεις όροι προς τις ΗΠΑ

6/08/2026 - 8:23μμ
Το ουκρανικό αεροπλάνο δίπλα στο οποίο εντοπίστηκε το drone (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το ουκρανικό αεροσκάφος κοντά στο οποίο βρέθηκε drone με εκρηκτικά μετέφερε πυρομαχικά, σύμφωνα με την έγκυρη «SZ»

6/08/2026 - 6:33μμ
Η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σανάε Τακαΐτσι στην Τελετή Μνήμης για την Ειρήνη για την 81η επέτειο από τον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα στο Πάρκο Μνήμης της Ειρήνης στη Χιροσίμα, στην Ιαπωνία (φωτ.: EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Χιροσίμα: 81 χρόνια από την πρώτη ατομική βόμβα στην ιστορία της ανθρωπότητας

6/08/2026 - 1:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των ισπανικών ελέγχων, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες είχε δηλώσει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος» για την Ιταλία να διατηρεί προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους με την Ισπανία (φωτ.:  EPA/ERNESTO GUZMAN)

Η Ισπανία επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους για ταξιδιώτες από την Ιταλία

49 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Σωτήρης Δημητρόπουλος / Eurokinissi)

Φωτιά σε κατάστημα στον Άλιμο – Εκκενώθηκε προληπτικά πολυκατοικία

1 ώρα πριν
Ασσύριοι Χριστιανοί εκτοπισμένοι από το Βόρειο Ιράν, 1919 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Library of Congress), ΗΠΑ – Underwood & Underwood, Νέα Υόρκη)

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Ζητάμε εκ νέου την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων από την Ελλάδα

2 ώρες πριν
Η είσοδος της ΔΕΘ (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)

ΔΕΘ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάπλασή της – Προϋπολογισμός 204,6 εκατομμύρια ευρώ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: YouTube/ Fox News)

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τους υδρογονάνθρακες

3 ώρες πριν
Άποψη της Δέσμενας σήμερα (φωτ.: facebook.com/omer.bayram.7771586)

Δέσμενα: Το ελληνικό χωριό – αετοφωλιά της Αργυρούπολης του Πόντου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign