pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση Κολωνού: Αντιμέτωπος με τα ισόβια ο Μίχος, ελεύθερη η μητέρα της 12χρονης

Τα ελαφρυντικά που ίσως αναγνωρίσει το δικαστήριο θα καθορίσουν το ύψος των ποινών για τους 19 άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι

1/04/2024 - 9:23πμ
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Κολωνού μεταφέρονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Κολωνού μεταφέρονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό να αναμένει την έξοδό της από τη φυλακή άμεσα μετά την αθώωσή της για τα κακουργήματα που την βάραιναν, η δίκη για τη φρικιαστική υπόθεση σε βάρος του ανήλικου παιδιού συνεχίζεται με την κρίσιμη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) για τα ελαφρυντικά .

Η 37χρονη μητέρα, μετά από σχεδόν 18 μήνες προσωρινής κράτησης αναμένει να βρεθεί τις επόμενες ώρες στο σπίτι της, κοντά στα παιδιά της που την στήριξαν από την πρώτη στιγμή, υποστηρίζοντας την αθωότητά της. Τα δύο ενήλικα παιδιά της, τα οποία στις 17 Οκτωβρίου του 2022 έκλαιγαν τρέχοντας πίσω από το περιπολικό που οδηγούσε τη μάνα τους από το ανακριτικό γραφείο στις φυλακές, ήταν μαζί της και την Παρασκευή, κλαίγοντας από χαρά όταν το δικαστήριο αθώωσε τη γυναίκα από δύο βαριές κατηγορίες.

Η μητέρα της 12χρονης κρίθηκε με πλειοψηφία 4 προς 3 αθώα για τη μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία ανηλίκου (μέσω πληροφορικών συστημάτων). Η μειοψηφία, αποτελούμενη από τους τρεις τακτικούς δικαστές, ψήφισε υπέρ της ενοχής της μητέρας για την μαστροπεία, προσχωρώντας στην εισαγγελική άποψη. Η κατά πλειοψηφία απόφαση μπορεί να προσβληθεί με εισαγγελική έφεση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 37χρονη για το πλημμέλημα της εκβίασης σε βάρος του Μίχου και είναι πιθανό να της επιβληθεί μια ποινή που ουσιαστικά έχει ήδη με την προσωρινή κράτηση.

Αντιμέτωπος με τα ισόβια ο Μίχος

Το ΜΟΔ σήμερα θα αποφασίσει για το αν και σε ποιους από τους 19 κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για κακουργηματικές πράξεις θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Μια απόφαση που θα προσδιορίσει το ύψος των ποινών που θα επιβληθούν, η οποία ειδικά για τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο είναι κρίσιμη ως προς το αν θα ακούσει ή όχι τον πρόεδρο να του ανακοινώνει την καταδίκη του σε ισόβια.

Η σημερινή διαδικασία θα ξεκινήσει με εισαγγελική πρόταση για τα ελαφρυντικά. Η εισαγγελική λειτουργός θα τοποθετηθεί ως προς σε ποιους κατά την κρίση της μπορούν να αναγνωριστούν ελαφρυντικές περιστάσεις.

Οι δικαστές καλούνται να σταθμίσουν αντικειμενικά δεδομένα για κάθε κατηγορούμενο, στοιχεία που εισφέρθηκαν κατά την πολυήμερη διαδικασία και στοιχεία των πράξεων και της προσωπικότητας ενός εκάστου, ώστε να αποφανθούν για το θέμα που θα έχει άμεση επίπτωση στις ποινές που θα επιβληθούν.

Η αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών θα επιδράσει και στο αμέσως επόμενο ζήτημα που θα απασχολήσει το δικαστήριο, και αφορά το ζήτημα της κράτησης ή μη κατηγορουμένων μέχρι το εφετείο.

Για τον Ηλία Μίχο μετά την απόφαση 4 ενόρκων και ενός τακτικού δικαστή που αποδέχθηκαν πλήρως την κατηγορία του βιασμού της ανήλικης, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο των ισοβίων, όπως ορίζεται στο νόμο του 2021 που εφαρμόζεται για την υπόθεση.

Παράλληλα είναι αντιμέτωπος και με πολυετείς καθείρξεις, με ποινές 10 έως 15 ετών για κάθε πράξη, καθώς το ΜΟΔ τον κήρυξε ένοχο και για τα κακουργήματα που αφορούν:

• Κατάχρηση ανηλίκου, με πλειοψηφία 5-2 (4 ένορκοι και 1 τακτικός δικαστής).
• Μαστροπεία, όπως εισάγεται με την ψήφο 4 ενόρκων και τους 3 τακτικούς δικαστές να κρίνουν πως πρέπει να κριθεί ένοχος για διευκόλυνση σε μαστροπεία, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελέας.
• Πορνογραφία ανηλίκου (κατοχή και διανομή μέσω πληροφορικών συστημάτων), ομόφωνα.

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος επίσης για πλημμέλημα σχετικά με κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος για την εκπόρνευση του παιδιού, τον συνταξιούχο ναυτικό, τον αποκαλούμενο Μιχάλη, οι ποινές που προβλέπονται είναι από 10 έως 15 χρόνια για κάθε μία από τις δύο κατηγορίες (μαστροπεία και πορνογραφία ανηλίκου), που του καταλόγισαν οι δικαστές.

Την κρίσιμη απόφαση για τα ελαφρυντικά αναμένουν σήμερα και οι υπόλοιποι 17 άντρες που κρίθηκαν ένοχοι για τη δυσώδη υπόθεση. Οι 16 από αυτούς για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο έναντι αμοιβής, καθώς ήταν «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης, και ένας για την χρήση πορνογραφικού υλικού του παιδιού.

Οι ποινές που προβλέπονται για τους περισσότερους είναι πρόσκαιρης κάθειρξης 10 έως 15 ετών. Σε τρεις από αυτούς το δικαστήριο αναγνώρισε πως πλανήθηκαν για την ηλικία του θύματος, θεωρώντας το μεγαλύτερο – μια περίσταση που επικαλέστηκαν οι περισσότεροι από τους «πελάτες», πλην όμως δεν τους αναγνωρίστηκε. Για τους τρεις η προβλεπόμενη ποινή ξεκινά από τα 5 και φτάνει έως και τα 15 χρόνια. Ένας κατηγορούμενος είναι σε μετεφηβική ηλικία, όπως ανακοινώθηκε στην απόφαση επί της ενοχής του.

• Αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζούλη Βινιεράτου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.  Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Η εισαγγελέας ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα αναβολής της δίκης

20/07/2026 - 3:02μμ
Ο 27χρονος, τέταρτος συλληφθείς για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα, οδηγείται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή και τέταρτος κατηγορούμενος για τη φονική επίθεση στην οικογένεια Νέστορα

20/07/2026 - 1:39μμ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 16χρονη με πλαστή ταυτότητα – Εντοπίστηκε μεθυσμένη σε μπαρ

20/07/2026 - 10:19πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο 25χρονος για τη φονική επίθεση στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

20/07/2026 - 9:00πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ραντεβού για …ξεκαθάρισμα κατέληξε στον άγριο ξυλοδαρμό 15χρονης – Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε το θύμα

20/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: Roy Buri / Pixabay)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Συνεχίζονται και σήμερα οι υψηλές θερμοκρασίες – Πού αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος

20/07/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Εντοπίστηκε νεκρό άτομο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ΙΧ

19/07/2026 - 10:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δράμα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 46χρονης από δύσβατο σημείο στο Παρανέστι

19/07/2026 - 9:20μμ
(Φωτ.: Δήμος Πέλλας)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Πέλλας: Τιμή στους πεσόντες και τον ήρωα της ΕΛΔΥΚ Γεώργιο Ρούσση, 52 χρόνια μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή

19/07/2026 - 8:17μμ
Εντοπισμός βαλίτσας με ανθρώπινα μέλη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Κυψέλη, Σάββατο 18 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Μυστήριο με τη νεκρή γυναίκα στη βαλίτσα – Στο Ανθρωποκτονιών η έρευνα

19/07/2026 - 7:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Conference League: «Κλήρωσε» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στον Γ’ προκριματικό γύρο

6 λεπτά πριν
Ο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι ανακοινώνει τον αποκλεισμό (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)

Υεμένη: Ναυτικό αποκλεισμό της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθι

34 λεπτά πριν
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες σκοράρει το 3-1 για την Αργεντινή απέναντι στην Ελβετία, στον προημιτελικό του Μουντιάλ 2026 στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Μουντιάλ 2026: Και τα 308 γκολ σε ένα βίντεο – Το ρεκόρ που έγραψε ιστορία

1 ώρα πριν
Έτοιμος καφές και κόκκοι καφέ (φωτ.: American Heart Association)

Έως πέντε καφέδες την ημέρα: Τι λέει η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία

1 ώρα πριν
Από το 2025 και την εκδήλωση μνήμης στο Τζιβνούφ για τους Έλληνες τραυματίες και πολιτικούς πρόσφυγες που νοσηλεύτηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 250 μετά τον Εμφύλιο (φωτ.: kamienskie.info)

Τζιβνούφ: Η μυστική αποστολή που ένωσε Ελλάδα και Πολωνία – 77 χρόνια μετά

2 ώρες πριν
Δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.  Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Τέμπη: Η εισαγγελέας ζητά να απορριφθούν τα αιτήματα αναβολής της δίκης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign