pontosnews.gr
Παρασκευή, 16/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου: Τα σενάρια μίνι ανασχηματισμού και οι επόμενες κινήσεις του Μαξίμου

Οι κινήσεις θα είναι χειρουργικού χαρακτήρα, αποκλείονται τα σενάρια σαρωτικών αλλαγών

29/03/2024 - 4:54μμ
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι συζητήσεις στο Μαξίμου για τις αλλαγές που θα υπάρξουν σε επίπεδο προσώπων μετά την παραίτηση των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει μια «μίνι» εσωτερική αναδιάταξη, ενώ στην κυβέρνηση θέλουν να κλείσουν οποιαδήποτε συζήτηση περί σαρωτικού ανασχηματισμού.

Στο Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να προχωρήσουν σε βιαστικές κινήσεις και σε αυτή τη συγκυρία αυτό που προέχει είναι να προχωρήσει κανονικά η υλοποίηση του προγράμματος.

Μάλιστα στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κλείδωσε η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ, η οποία θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα τα οποία συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Τις τελευταίες βέβαια ώρες υπήρξαν σενάρια για το ποια πρόσωπα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ομάδα του Μαξίμου, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει κλειδώσει κάτι.  Για παράδειγμα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης.

Όσον αφορά τη συζήτηση περί αλλαγών στο υπουργικό σχήμα, είναι γνωστό πως ο πρωθυπουργός δεν αρέσκεται ούτε σε συχνούς ούτε σε σαρωτικούς ανασχηματισμούς. Επομένως οι όποιες  κινήσεις –όποτε και αν αυτές αποφασιστούν– θα είναι χειρουργικού χαρακτήρα, με δεδομένο άλλωστε πως μετά τις τελευταίες εκλογές είχε γίνει… rotation στο υπουργικό συμβούλιο.

Το βασικό σενάριο προβλέπει πως η συζήτηση για τυχόν αλλαγές  στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές, καθώς η αναμέτρηση του καλοκαιριού προσφέρεται και για πολιτικά μηνύματα. Από εκεί και πέρα βέβαια μένει να φανεί και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση το επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως όποτε χρειάζεται θα γίνονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις, καθώς –όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί από την κυβερνητική πλευρά– όλοι αξιολογούνται.

Το στοίχημα των ευρωεκλογών

Στη διπλή πολιτική βαρύτητα που αποκτά η αναμέτρηση του Ιουνίου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Όπως σημείωσε, κρίνεται η ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή όπου θα δοθούν σημαντικές μάχες σε πολλά επίπεδα (Μεταναστευτικό, άμυνα, ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, περισσότερα κονδύλια για τους αγρότες).

Παράλληλα όμως στην ίδια κάλπη «θα ζυγιστεί προφανώς και η πολιτική σταθερότητα αλλά και η συνέχεια μιας πορείας που, παρά τις δυσκολίες, μας οδηγεί μπροστά».

Μιλώντας μάλιστα την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην ανάγκη να μην υπάρχει κανένα πισωγύρισμα στις ευρωεκλογές του καλοκαιριού. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία ούτε για εύκολη διαμαρτυρία. Όσο για τα περίφημα μηνύματα της κοινωνίας, να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι πρώτοι εμείς και εγώ προσωπικά τα εισπράττουμε. Εμείς αντλούμε πάντα διδάγματα από τα λάθη μας. Προσπαθούμε συνέχεια να γινόμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε».

• Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr / Κατερίνα Κοκκαλιάρη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αποκαλύψεις για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αγωγή και ηχογράφηση που «καίει» αξιωματούχους των ΗΠΑ

16/10/2026 - 8:59πμ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: Στα «μαχαίρια» για τον προϋπολογισμό και την ενέργεια

16/10/2026 - 12:49πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αίγυπτος: Κοινή γραμμή για τη Λιβύη και προσήλωση στο Δίκαιο της Θάλασσας

15/10/2026 - 10:50μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκησ στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Δεν θα δεχθούμε περαιτέρω περικοπές» σε αγροτική πολιτική και συνοχή

15/10/2026 - 3:10μμ
Πριν από την άφιξη των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη Σύνοδο Κορυφής στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Το κόστος της ευρωπαϊκής ασφάλειας και οι ελληνικές «κόκκινες γραμμές»

15/10/2026 - 9:24πμ
Φωτογραφία αρχείου του σημερινού «Abeille Marengo», τότε «Mærsk Tracer», στη Φρεντερίσια της Δανίας, στις 6 Απριλίου 2023 (φωτ.: Thomas Dahlstrøm Nielsen / Wikimedia Commons)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου: Γαλλικό πλοίο για την επανεκκίνηση των ερευνών

14/10/2026 - 11:21μμ
Ο Τζος Χακ, που αναλαμβάνει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα ως επιτετραμμένος (φωτ.: Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζος Χακ: Επισήμως επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ μετά την αποπομπή Γκίλφοϊλ

14/10/2026 - 8:48μμ
Η πόλη των Σερρών από ψηλά (φωτ.: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

10.000 ευρώ επιδότηση για μόνιμη εγκατάσταση στην ακριτική Ελλάδα – Άνοιξε η πλατφόρμα για 10 νέες περιοχές

14/10/2026 - 1:56μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η θητεία μου ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα υπήρξε η ύψιστη τιμή της ζωής μου – Τραμπ: «Δεν μου άρεσαν όσα διάβασα»

13/10/2026 - 10:04μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Θανάσης Καλλιάρας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωστής Χατζηδάκης: Κάτω από 1,75 ευρώ το λίτρο η τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης

13/10/2026 - 2:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: pixabay.com)

Θεσσαλονίκη: Τηλεφωνική απάτη από δήθεν λογιστές – Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 40.000 ευρώ από 67χρονη

12 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μιλά ενώ μέλη επαγγελματικών οργανώσεων αστυνομικών και πυροσβεστών γευματίζουν στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/TOM BRENNER / POOL)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ακυρώνει τη ζωντανή μετάδοση της εκτέλεσης του Νιντάλ Χασάν

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)

Motor Oil: Τρεις συλλήψεις μετά τη νέα έκρηξη – Στην Εντατική ένας από τους τραυματίες

1 ώρα πριν
Σύνθεση ΑΙ του παλιού κτηρίου του Πανεπιστημίου Μόσχας με την εικόνα του Ιβάν Μελισσηνού

Ιβάν Μελισσηνός: Ο Έλληνας εκπαιδευτικός και εκκλησιαστικός αναμορφωτής της Ρωσίας

2 ώρες πριν
Ο Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος με τους μάρτυρες Ακύλα, Ουαλεριανό και Κάνδιδο. Μικρογραφία από το Μηνολόγιο του Βασιλείου Β΄, 10ος αιώνας (φωτ.: Wikimedia Commons, Public Domain)

Νέα Τραπεζούντα Πιερίας: Εγκαινιάζεται παρεκκλήσι αφιερωμένο στον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείου)

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Συμφωνία για μέτρα κατά του ενεργειακού κόστους μετά από δύσκολες διαπραγματεύσεις

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV