pontosnews.gr
Τετάρτη, 13/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου: Τα σενάρια μίνι ανασχηματισμού και οι επόμενες κινήσεις του Μαξίμου

Οι κινήσεις θα είναι χειρουργικού χαρακτήρα, αποκλείονται τα σενάρια σαρωτικών αλλαγών

29/03/2024 - 4:54μμ
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι συζητήσεις στο Μαξίμου για τις αλλαγές που θα υπάρξουν σε επίπεδο προσώπων μετά την παραίτηση των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει μια «μίνι» εσωτερική αναδιάταξη, ενώ στην κυβέρνηση θέλουν να κλείσουν οποιαδήποτε συζήτηση περί σαρωτικού ανασχηματισμού.

Στο Μαξίμου σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να προχωρήσουν σε βιαστικές κινήσεις και σε αυτή τη συγκυρία αυτό που προέχει είναι να προχωρήσει κανονικά η υλοποίηση του προγράμματος.

Μάλιστα στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κλείδωσε η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ, η οποία θα συμπαρασύρει προς τα πάνω τριετίες και πολλά επιδόματα τα οποία συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

Τις τελευταίες βέβαια ώρες υπήρξαν σενάρια για το ποια πρόσωπα θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ομάδα του Μαξίμου, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει κλειδώσει κάτι.  Για παράδειγμα, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης.

Όσον αφορά τη συζήτηση περί αλλαγών στο υπουργικό σχήμα, είναι γνωστό πως ο πρωθυπουργός δεν αρέσκεται ούτε σε συχνούς ούτε σε σαρωτικούς ανασχηματισμούς. Επομένως οι όποιες  κινήσεις –όποτε και αν αυτές αποφασιστούν– θα είναι χειρουργικού χαρακτήρα, με δεδομένο άλλωστε πως μετά τις τελευταίες εκλογές είχε γίνει… rotation στο υπουργικό συμβούλιο.

Το βασικό σενάριο προβλέπει πως η συζήτηση για τυχόν αλλαγές  στο κυβερνητικό σχήμα θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές, καθώς η αναμέτρηση του καλοκαιριού προσφέρεται και για πολιτικά μηνύματα. Από εκεί και πέρα βέβαια μένει να φανεί και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση το επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως όποτε χρειάζεται θα γίνονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις, καθώς –όπως επανειλημμένα έχει τονιστεί από την κυβερνητική πλευρά– όλοι αξιολογούνται.

Το στοίχημα των ευρωεκλογών

Στη διπλή πολιτική βαρύτητα που αποκτά η αναμέτρηση του Ιουνίου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Όπως σημείωσε, κρίνεται η ελληνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή όπου θα δοθούν σημαντικές μάχες σε πολλά επίπεδα (Μεταναστευτικό, άμυνα, ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, περισσότερα κονδύλια για τους αγρότες).

Παράλληλα όμως στην ίδια κάλπη «θα ζυγιστεί προφανώς και η πολιτική σταθερότητα αλλά και η συνέχεια μιας πορείας που, παρά τις δυσκολίες, μας οδηγεί μπροστά».

Μιλώντας μάλιστα την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην ανάγκη να μην υπάρχει κανένα πισωγύρισμα στις ευρωεκλογές του καλοκαιριού. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «οι ευρωεκλογές δεν προσφέρονται για αδιαφορία ούτε για εύκολη διαμαρτυρία. Όσο για τα περίφημα μηνύματα της κοινωνίας, να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι πρώτοι εμείς και εγώ προσωπικά τα εισπράττουμε. Εμείς αντλούμε πάντα διδάγματα από τα λάθη μας. Προσπαθούμε συνέχεια να γινόμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε».

• Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr / Κατερίνα Κοκκαλιάρη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Υπουργείο Ανάπτυξης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: Τέλος στα «ψιλά γράμματα» και πλαφόν στις επιβαρύνσεις των δανειοληπτών

13/05/2026 - 11:49πμ
Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες (φωτ.: POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή της Μεσογείου σε θέατρο πολέμου

11/05/2026 - 4:56μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για το ουκρανικό drone στο Ιόνιο: Θα υπάρξει αντίδραση της κυβέρνησης

11/05/2026 - 1:06μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναρτήθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» πολιτικών και αιρετών για το 2025 – Τι περιλαμβάνουν οι δηλώσεις

11/05/2026 - 12:45μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα, σε καρέ από ερασιτεχνικό βίντεο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπλισμένο ουκρανικό drone στη Λευκάδα και σιγή από την κυβέρνηση

11/05/2026 - 11:57πμ
Στιγμιότυπο από την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Βορείου Ηπείρου, στη Λάρισα (φωτ.: maximos.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Μην ξεπουλάτε τις ιδιοκτησίες σας στη Βόρειο Ήπειρο – Η φωνή σας πρέπει να ακούγεται

10/05/2026 - 9:26μμ
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σάββατο 9 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜOTIONTEAM /  Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν θα γυρίσουμε στο 2015» – Μήνυμα για χρέος, άμυνα και Έβρο

9/05/2026 - 5:28μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Κρατικά εγγυημένη αισχροκέρδεια τα κέρδη των τραπεζών

9/05/2026 - 12:25μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νομοσχεδίου για το νέο Κληρονομικό Δίκαιο από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής και καθηγητή του Αστικού Δικαίου Απόστολο Γεωργιάδη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ριζική αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου

9/05/2026 - 12:01μμ
(Φωτ.: ministryofjustice.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τροπολογία Φλωρίδη: Δίκη για πολιτικά πρόσωπα εντός τριών μηνών

7/05/2026 - 9:36μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Πάνος Πραγιάννης)

Super League – Play off 5-8: Νίκη με ανατροπή ο Λεβαδειακός – Συνέχισε το σερί ο Άρης

5 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: Ένωση Ποντίων Περιστερίου)

Ένωση Ποντίων Περιστερίου: Βραδιά μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Greek Basketball League: Σε ρυθμούς προπόνησης ο Ολυμπιακός το 1-0 κόντρα στον Κολοσσό

1 ώρα πριν
(Πηγή: youtube.com/@UnstoppableWeather01)

Βιβλική καταστροφή στη Σαμψούντα από ξαφνικές πλημμύρες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

2 ώρες πριν
Στο ενημερωτικό περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα αναδεικνύονται και ημερομηνίες-σταθμοί (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Η ΕΠΟΝΑ βγαίνει μπροστά για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων – Δράσεις σε όλη την Ελλάδα από τη νεολαία της ΠΟΕ

2 ώρες πριν
Ο 30χρονος σύζυγος οδηγείται στα δικαστήρια Ηρακλείου, Τρίτη 12 Μαΐου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Ηράκλειο: Δεν έπεισε για το «ατύχημα» ο 30χρονος – Προφυλακίστηκε για τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης συζύγου του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign