pontosnews.gr
Τετάρτη, 1/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τζωρτζίνα & Κολωνός: Σήμερα οι αποφάσεις του ΜΟΔ για τις δύο πολύκροτες υποθέσεις

Η ώρα της κρίσης για τις δίκες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

29/03/2024 - 8:36πμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στη μία περίπτωση, και οι 26 κατηγορούμενοι για την άγρια σεξουαλική βία και εκμετάλλευση της 12χρονης στον Κολωνό στην άλλη, θα ακούσουν σήμερα τις αποφάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της κατηγορουμένης και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το ΜΟΔ θα δώσει σήμερα την ετυμηγορία του για όσα καταλογίζονται στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 35χρονη κάθεται στο εδώλιο με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το παιδί της τον Απρίλιο του 2021 με χορήγηση κεταμίνης μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, και ότι λίγους μήνες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου 2022 πέτυχε το σχέδιό της, χρησιμοποιώντας την ίδια ουσία, ενόσω το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι δικαστές καλούνται να σταθμίσουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν κυρίως επιστημονικά δεδομένα όσον αφορά την κεταμίνη, αλλά και τη θέση της κατηγορουμένης ότι η υπόθεση που έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον σε μεγάλη μερίδα πολιτών, είναι «μια τεράστια πλάνη της Δικαιοσύνης», όπως διατείνεται ο συνήγορός της.

Κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας, με πολλές από τις συνεδριάσεις να διεξάγονται σε υψηλούς τόνους, η θέση της κατηγορουμένης έναντι των στοιχείων της δικογραφίας είναι ότι η Τζωρτζίνα χάθηκε για λόγους που δεν αφορούν την ίδια, αλλά σχετίζονται είτε με κακή αξιολόγηση και διαχείριση της κατάστασης του παιδιού από τους γιατρούς είτε λόγω εγγενούς γονιδιακής πάθησης, που δεν είχε εντοπιστεί εγκαίρως.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή» χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της, όπως τονίζεται στο βούλευμα παραπομπής της. Το βούλευμα αναφέρεται σε «ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα/διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα», στην αντίληψη πως κάποιος μπορεί να κερδίσει δημοσιότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, σε «διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού» στο φόβο εγκατάλειψης που την διακατείχε αλλά και στην «αντίληψη των παιδιών της ως μία ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της».

Η ίδια η κατηγορουμένη στην απολογία της τόνισε πως «δεν έχω καμία σχέση με κεταμίνες» και πως «είναι άρρωστος» όποιος σκέφτηκε να βάλει ως κίνητρο την εμμονή της με τον πατέρα των παιδιών Μάνο Δασκαλάκη.

Η πολύωρη απολογία της είχε έντονα ξεσπάσματα και πολλές αναφορές σε όσα πέρασε η ίδια αφού χάθηκε η Τζωρτζίνα, καθώς βρέθηκε ενώπιον των Αρχών αλλά και εξοργισμένων πολιτών, ενώ πριν «όλη η Ελλάδα» στεκόταν στο δράμα της οικογένειας από την Πάτρα που έχασε τρία παιδιά.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που αναμένεται μετά τις 11:00, εκτιμάται πως θα έχει αντίκτυπο και στην υπόθεση των θανάτων των άλλων δύο παιδιών της Πισπιρίγκου, της Μαλένας και της Ίριδας, για τους οποίους ήδη έχει ξεκινήσει η δίκη.

Υπόθεση Κολωνού

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του και για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, με θύμα ένα ανήλικο παιδί. Την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του κοριτσιού από τον Κολωνό που έζησε τη φρίκη λίγο πριν και λίγο μετά τη συμπλήρωση των 12 ετών.

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων.

Τρεις από αυτούς, ο 55χρονος Ηλίας Μίχος, η 37χρονη μητέρα του παιδιού και ένας συνταξιούχος ναυτικός που είχε το όνομα «Μιχάλης» σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είχαν κατά τη δικογραφία πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγριότητα που βίωσε το παιδί. Οι τρεις τους, με πιο σημαντικό ρόλο στον 55χρονο, επωμίζονται την ποινική ευθύνη για το ασύλληπτο μαρτύριο που βίωσε το παιδί από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2022.

Οι υπόλοιποι 23, στη συντριπτική πλειονότητά τους ήταν οι λεγόμενοι «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης όπου οδηγούνταν η ανήλικη μαθήτρια, και προχώρησαν σε γενετήσιες πράξεις.

Εννέα από αυτούς ήταν άνθρωποι της γειτονιάς ή της ευρύτερης περιοχής όπου έμενε η ανήλικη.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα για τη δυσώδη υπόθεση, ο ρόλος που αποδίδεται στον 55χρονο επιχειρηματία είναι βασικός καθώς ουσιαστικά οι δικαστικές Αρχές τού προσάπτουν ότι έσυρε ένα παιδί στην κόλαση. Ο Μίχος κατηγορείται ότι βίασε το παιδί τον Απρίλιο του 2022: «της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά» αναφέρουν οι δικαστές για τον τρόπο που η 12χρονη έπεσε θύμα βιασμού. Ο Μίχος στη συνέχεια εξώθησε την ανήλικη, που μέσα στον Ιούλιο συμπλήρωσε τα 12 χρόνια της, στα φρικιαστικά ραντεβού, ενώ φέρεται να διακινούσε και πορνογραφικό υλικό του ανήλικου παιδιού.

Για τη μητέρα το βούλευμα δέχεται ότι «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία» και πως υπέθαλψε και διευκόλυνε το παιδί, ώστε να βρίσκει χρήματα «για την καθημερινή διαβίωση της οικογένειάς της».

Όσον αφορά τον «Μιχάλη», στη δικογραφία αναφέρεται πως προωθούσε το κινητό της 12χρονης σε μέλη συγκεκριμένου chat για να «συναντήσουν» το παιδί, ζητώντας τους, να πουν στη 12χρονη πως «είναι από τον Μιχάλη» για να εξασφαλίζει ο ίδιος την «μεσιτεία».

Πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελική αγόρευση επί της ενοχής των κατηγορουμένων προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις καθώς εισηγήθηκε πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση για κρίσιμες κατηγορίες του Μίχου –βιασμό, μαστροπεία κατά ανηλίκου, εμπορία ανθρώπων κτλ.–, που αν υιοθετηθούν βγάζουν τον κατηγορούμενο από τη ζώνη των επαπειλούμενων ισοβίων και τον τοποθετούν σε άλλο πλαίσιο ποινών με ποινές 10-15 ετών για κάθε πράξη και με όριο, κατά συγχώνευση, τα 20 χρόνια.

Παράλληλα η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή όπως εισάγεται και με την επιβαρυντική περίσταση, για τις κατηγορίες της μητέρας –διακεκριμένη μαστροπεία, πορνογραφία ανηλίκου– που επίσης εφόσον γίνει αποδεκτή η εισήγηση της, έχουν αντίστοιχο πλαίσιο ποινών. Ως προς τις ποινές, αντίστοιχες θα είναι και για τον συνταξιούχο ναυτικό, εφόσον κριθεί ένοχος, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.

Η διαδικασία μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής ή μη κατηγορουμένων που αναμένεται στις 10:00, εκτιμάται ότι θα είναι πολύωρη.

Έξω από το κτήριο του Εφετείου σήμερα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις υποστήριξης της 12χρονης και της μητέρας της με αίτημα την καταδίκη όπως εισάγεται του Μίχου και την αθώωση της 37χρονης γυναίκας.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζούλη Βινιεράτου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω πτώσης δέντρου.  Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Erminio με προβλήματα σε όλη τη χώρα: Πτώσεις δέντρων, ζημιές και θυελλώδεις άνεμοι έως 115 km/h

1/04/2026 - 9:57μμ
(Φωτ.: Μαριάννα Κασσωτάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Αφρικανικός» εφιάλτης σε Κρήτη και Κυκλάδες: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για τη σκόνη από τη Σαχάρα

1/04/2026 - 8:04μμ
Το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα όπου διεξάγεται η δίκη για τα Τέμπη (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται τη Μεγάλη Δευτέρα η διαδικασία των νομιμοποιήσεων – Με εντάσεις και αιτήματα για ζωντανή μετάδοση η συνεδρίαση στη Λάρισα

1/04/2026 - 7:13μμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Στις 15 Μαΐου τελειώνουν τα μαθήματα στα Λύκεια της χώρας

1/04/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Erminio»: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για περιορισμό των μετακινήσεων λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

1/04/2026 - 4:29μμ
Εικόνα από την Αθήνα, νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Erminio»: Στο «κόκκινο» η Αττική και άλλες πέντε περιοχές – Ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

1/04/2026 - 1:35μμ
Πασχαλινές λαμπάδες σε κατάστημα στην Αθήνα (φωτ: Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2026: Αρχίζει το εορταστικό ωράριο – Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

1/04/2026 - 12:43μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Μειώσεις στα καύσιμα από σήμερα – Έκπτωση στο diesel και νέο Fuel Pass για τους οδηγούς

1/04/2026 - 11:52πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Erminio»: Κλειστά σχολεία σε Καρδίτσα, Λάρισα και Ρόδο

1/04/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Πολυετείς ποινές σε τρεις αστυνομικούς για παράνομες ανασκαφές, λαθρεμπόριο και παράνομη παραμονή αλλοδαπών

1/04/2026 - 9:32πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

EBNL: Αποκλείστηκε ο Ηρακλής με δεύτερη ήττα από την Ντζίκι

3 λεπτά πριν
Η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου στο Πασαλιμάνι, Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Facebook / Κρήτη Η Μεγάλη Συνάντηση)

Η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου στο Φεστιβάλ «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση» – Δυναμική παρουσία στο Πασαλιμάνι

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Basketball Champions League: Προβάδισμα για Final 4 η ΑΕΚ

39 λεπτά πριν
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Πειραιώς λόγω πτώσης δέντρου.  Τετάρτη 1 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κακοκαιρία Erminio με προβλήματα σε όλη τη χώρα: Πτώσεις δέντρων, ζημιές και θυελλώδεις άνεμοι έως 115 km/h

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

FIBA Europe Cup: Πρώτο βήμα για τους τελικούς ο ΠΑΟΚ

55 λεπτά πριν
(Πηγή: nis.gr)

Απόρρητα αρχεία της ΕΥΠ: Οι εκθέσεις της ΚΥΠ για τον Ψυχρό Πόλεμο και τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» (1953-1959)

1 ώρα πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign