pontosnews.gr
Δευτέρα, 3/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τζωρτζίνα & Κολωνός: Σήμερα οι αποφάσεις του ΜΟΔ για τις δύο πολύκροτες υποθέσεις

Η ώρα της κρίσης για τις δίκες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

29/03/2024 - 8:36πμ
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στη μία περίπτωση, και οι 26 κατηγορούμενοι για την άγρια σεξουαλική βία και εκμετάλλευση της 12χρονης στον Κολωνό στην άλλη, θα ακούσουν σήμερα τις αποφάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της κατηγορουμένης και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, το ΜΟΔ θα δώσει σήμερα την ετυμηγορία του για όσα καταλογίζονται στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 35χρονη κάθεται στο εδώλιο με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει το παιδί της τον Απρίλιο του 2021 με χορήγηση κεταμίνης μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, και ότι λίγους μήνες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου 2022 πέτυχε το σχέδιό της, χρησιμοποιώντας την ίδια ουσία, ενόσω το κοριτσάκι νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Οι δικαστές καλούνται να σταθμίσουν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν κυρίως επιστημονικά δεδομένα όσον αφορά την κεταμίνη, αλλά και τη θέση της κατηγορουμένης ότι η υπόθεση που έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον σε μεγάλη μερίδα πολιτών, είναι «μια τεράστια πλάνη της Δικαιοσύνης», όπως διατείνεται ο συνήγορός της.

Κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας, με πολλές από τις συνεδριάσεις να διεξάγονται σε υψηλούς τόνους, η θέση της κατηγορουμένης έναντι των στοιχείων της δικογραφίας είναι ότι η Τζωρτζίνα χάθηκε για λόγους που δεν αφορούν την ίδια, αλλά σχετίζονται είτε με κακή αξιολόγηση και διαχείριση της κατάστασης του παιδιού από τους γιατρούς είτε λόγω εγγενούς γονιδιακής πάθησης, που δεν είχε εντοπιστεί εγκαίρως.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή» χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς της, όπως τονίζεται στο βούλευμα παραπομπής της. Το βούλευμα αναφέρεται σε «ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα/διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα», στην αντίληψη πως κάποιος μπορεί να κερδίσει δημοσιότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, σε «διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού» στο φόβο εγκατάλειψης που την διακατείχε αλλά και στην «αντίληψη των παιδιών της ως μία ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της».

Η ίδια η κατηγορουμένη στην απολογία της τόνισε πως «δεν έχω καμία σχέση με κεταμίνες» και πως «είναι άρρωστος» όποιος σκέφτηκε να βάλει ως κίνητρο την εμμονή της με τον πατέρα των παιδιών Μάνο Δασκαλάκη.

Η πολύωρη απολογία της είχε έντονα ξεσπάσματα και πολλές αναφορές σε όσα πέρασε η ίδια αφού χάθηκε η Τζωρτζίνα, καθώς βρέθηκε ενώπιον των Αρχών αλλά και εξοργισμένων πολιτών, ενώ πριν «όλη η Ελλάδα» στεκόταν στο δράμα της οικογένειας από την Πάτρα που έχασε τρία παιδιά.

Η απόφαση του δικαστηρίου, που αναμένεται μετά τις 11:00, εκτιμάται πως θα έχει αντίκτυπο και στην υπόθεση των θανάτων των άλλων δύο παιδιών της Πισπιρίγκου, της Μαλένας και της Ίριδας, για τους οποίους ήδη έχει ξεκινήσει η δίκη.

Υπόθεση Κολωνού

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του και για μία από τις πιο αποκρουστικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, με θύμα ένα ανήλικο παιδί. Την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του κοριτσιού από τον Κολωνό που έζησε τη φρίκη λίγο πριν και λίγο μετά τη συμπλήρωση των 12 ετών.

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων.

Τρεις από αυτούς, ο 55χρονος Ηλίας Μίχος, η 37χρονη μητέρα του παιδιού και ένας συνταξιούχος ναυτικός που είχε το όνομα «Μιχάλης» σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, είχαν κατά τη δικογραφία πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγριότητα που βίωσε το παιδί. Οι τρεις τους, με πιο σημαντικό ρόλο στον 55χρονο, επωμίζονται την ποινική ευθύνη για το ασύλληπτο μαρτύριο που βίωσε το παιδί από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2022.

Οι υπόλοιποι 23, στη συντριπτική πλειονότητά τους ήταν οι λεγόμενοι «πελάτες» στα ραντεβού της φρίκης όπου οδηγούνταν η ανήλικη μαθήτρια, και προχώρησαν σε γενετήσιες πράξεις.

Εννέα από αυτούς ήταν άνθρωποι της γειτονιάς ή της ευρύτερης περιοχής όπου έμενε η ανήλικη.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα για τη δυσώδη υπόθεση, ο ρόλος που αποδίδεται στον 55χρονο επιχειρηματία είναι βασικός καθώς ουσιαστικά οι δικαστικές Αρχές τού προσάπτουν ότι έσυρε ένα παιδί στην κόλαση. Ο Μίχος κατηγορείται ότι βίασε το παιδί τον Απρίλιο του 2022: «της προκάλεσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά» αναφέρουν οι δικαστές για τον τρόπο που η 12χρονη έπεσε θύμα βιασμού. Ο Μίχος στη συνέχεια εξώθησε την ανήλικη, που μέσα στον Ιούλιο συμπλήρωσε τα 12 χρόνια της, στα φρικιαστικά ραντεβού, ενώ φέρεται να διακινούσε και πορνογραφικό υλικό του ανήλικου παιδιού.

Για τη μητέρα το βούλευμα δέχεται ότι «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία» και πως υπέθαλψε και διευκόλυνε το παιδί, ώστε να βρίσκει χρήματα «για την καθημερινή διαβίωση της οικογένειάς της».

Όσον αφορά τον «Μιχάλη», στη δικογραφία αναφέρεται πως προωθούσε το κινητό της 12χρονης σε μέλη συγκεκριμένου chat για να «συναντήσουν» το παιδί, ζητώντας τους, να πουν στη 12χρονη πως «είναι από τον Μιχάλη» για να εξασφαλίζει ο ίδιος την «μεσιτεία».

Πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελική αγόρευση επί της ενοχής των κατηγορουμένων προκάλεσε σχόλια και αντιδράσεις καθώς εισηγήθηκε πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση για κρίσιμες κατηγορίες του Μίχου –βιασμό, μαστροπεία κατά ανηλίκου, εμπορία ανθρώπων κτλ.–, που αν υιοθετηθούν βγάζουν τον κατηγορούμενο από τη ζώνη των επαπειλούμενων ισοβίων και τον τοποθετούν σε άλλο πλαίσιο ποινών με ποινές 10-15 ετών για κάθε πράξη και με όριο, κατά συγχώνευση, τα 20 χρόνια.

Παράλληλα η εισαγγελέας ζήτησε ενοχή όπως εισάγεται και με την επιβαρυντική περίσταση, για τις κατηγορίες της μητέρας –διακεκριμένη μαστροπεία, πορνογραφία ανηλίκου– που επίσης εφόσον γίνει αποδεκτή η εισήγηση της, έχουν αντίστοιχο πλαίσιο ποινών. Ως προς τις ποινές, αντίστοιχες θα είναι και για τον συνταξιούχο ναυτικό, εφόσον κριθεί ένοχος, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση.

Η διαδικασία μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής ή μη κατηγορουμένων που αναμένεται στις 10:00, εκτιμάται ότι θα είναι πολύωρη.

Έξω από το κτήριο του Εφετείου σήμερα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις υποστήριξης της 12χρονης και της μητέρας της με αίτημα την καταδίκη όπως εισάγεται του Μίχου και την αθώωση της 37χρονης γυναίκας.

• Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τζούλη Βινιεράτου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ελικόπτερο τύπου Bell επιχειρεί στη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Στα συντρίμμια και τις επικοινωνίες αναζητούνται οι απαντήσεις

2/08/2026 - 11:22μμ
Έκδοση νέας ταυτότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Παλιές ταυτότητες: Από τη Δευτέρα τέλος στα ταξίδια με την «μπλε» – Τι ισχύει με την παράταση

2/08/2026 - 10:58μμ
Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό. Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βοιωτία: Σε γραμμή μεταφοράς ρεύματος το «σημείο μηδέν» – Δεν ξεκίνησε από ανεμογεννήτριες

2/08/2026 - 10:09μμ
Το ένα από τα δύο Bell που κατέπεσε 
στην περιοχή της Ψάθας. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Ψάθα: Νεκροί ένας Δανός πιλότος και ένας Έλληνας συντονιστής από τη σύγκρουση ελικοπτέρων

2/08/2026 - 7:44μμ
Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττικοβοιωτία: Κρίσιμα μέτωπα σε Βένιζα, Άγιο Νεκτάριο και Κρύο Πηγάδι

2/08/2026 - 7:20μμ
Ελικόπτερα τύπου Bell επιχειρούν στη 
μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τη Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική: Καθηλώθηκαν τα Bell μετά τη σύγκρουση – Δύο μέλη πληρωμάτων χωρίς τις αισθήσεις τους

2/08/2026 - 6:56μμ
Εντοπισμός βαλίτσας με ανθρώπινα μέλη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην Κυψέλη, Σάββατο 18 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: «Την βρήκα νεκρή», λέει ο 26χρονος για τη Βρετανίδα στη βαλίτσα

2/08/2026 - 6:08μμ
Το ένα από τα δύο Bell που κατέπεσε 
στην περιοχή της Ψάθας. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ψάθα: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων αεροπυρόσβεσης

2/08/2026 - 5:28μμ
Φωτιά καίει στην ευρύτερη περιοχή του Μαυράτων και Χιονάτων στη νότια Κεφαλονιά. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Νικηφόρος Σταμένης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Πάνω από 6.000 στρέμματα κάηκαν – Αναζωπυρώσεις στα Μαυράτα, σύλληψη 44χρονου

2/08/2026 - 5:15μμ
Για 3η ημέρα συνεχίζεται η μάχη με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Αττική: Φλόγες 20 μέτρων στο όρος Πατέρας – Σπίτια στις φλόγες, αγωνία για Βίλια και Μέγαρα

2/08/2026 - 4:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελικόπτερο τύπου Bell επιχειρεί στη μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βοιωτία και επεκτάθηκε και στον νομό Αττικής. Κυριακή 2 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Σύγκρουση ελικοπτέρων στην Ψάθα: Στα συντρίμμια και τις επικοινωνίες αναζητούνται οι απαντήσεις

4 ώρες πριν
Έκδοση νέας ταυτότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Παλιές ταυτότητες: Από τη Δευτέρα τέλος στα ταξίδια με την «μπλε» – Τι ισχύει με την παράταση

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Με τα λαμπρότερα χρώματα πέρασαν στην ιστορία τα 28α «Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα»

5 ώρες πριν
Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό. Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Φωτιά στη Βοιωτία: Σε γραμμή μεταφοράς ρεύματος το «σημείο μηδέν» – Δεν ξεκίνησε από ανεμογεννήτριες

6 ώρες πριν
Το σιρόν σε γλυκιά εκδοχή, στο 2ο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Ακρινής. Σάββατο 1 Αυγούστου 2026 (φωτ.: Facebook / Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς»)

Ακρινή Κοζάνης: Έκαναν το ποντιακό σιρόν γλυκό, και κέρδισαν το A’ βραβείο

6 ώρες πριν
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign