pontosnews.gr
Σάββατο, 4/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μακελειό στη Μόσχα: Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων, ανάμεσά τους τρία παιδιά – Εθνικό πένθος στη Ρωσία

Αγωνιούν οι οικογένειες των αγνοουμένων, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια του κτηρίου

24/03/2024 - 5:22μμ
Ένας άνδρας κοιτάζει το κατεστραμμένο Crocus City Hall (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Ένας άνδρας κοιτάζει το κατεστραμμένο Crocus City Hall (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ημέρα εθνικού πένθους η σημερινή στη Ρωσία μετά το μακελειό σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, στην πιο αιματηρή επίθεση που σημειώνεται στο ρωσικό έδαφος εδώ και δύο δεκαετίες. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Χορασόν.

«Ολόκληρη η χώρα πενθεί μαζί με αυτούς που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα σε αυτήν την απάνθρωπη τραγωδία», μετέδωσε το πρωί το ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24.

Στον νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα Ρώσοι ερευνητές οι νεκροί είναι 137 (από 133), ανάμεσά τους τρία παιδιά. Επίσης ανακοίνωσαν ότι βρήκαν δύο τυφέκια εφόδου και μια μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών στο Crocus City Hall.

«Η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη» επισημαίνει η Ερευνητική Επιτροπή σε  δελτίο Τύπου, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 62 σοροί.

Οι έρευνες στα συντρίμμια του κτηρίου που καταστράφηκε από τις φλόγες και κατέρρευσε εν μέρει η οροφή του συνεχίζονται και θα πάρουν μέρες, γεγονός που προκαλεί φόβους για βαρύτερο απολογισμό.

Καταγγέλλοντας μια «βάρβαρη τρομοκρατική» πράξη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεσμεύτηκε χθες σε τηλεοπτικό του διάγγελμα να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Αυτοί οι τέσσερις «αλλοδαποί πολίτες» συνελήφθησαν στην περιφέρεια του Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με τις ρωσικές Αρχές – «έχουν μεταφερθεί στα κεντρικά της Ερευνητικής Επιτροπής στη Μόσχα», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Βίντεο του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με το Site που εξειδικεύεται στην αντιτρομοκρατική έρευνα, βίντεο που φαίνεται ότι τράβηξαν οι δράστες της επίθεσης μεταδόθηκε σε λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί συνήθως το Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο αυτό, στο οποίο έχουν παραποιηθεί τα πρόσωπα και οι φωνές για να μην αναγνωρίζονται, δείχνει αρκετά άτομα οπλισμένα με τουφέκια εφόδου και μαχαίρια να βρίσκονται μέσα σε κτήριο που μοιάζει να είναι η αίθουσα συναυλιών Crocus City Hall του Κρασνογκόρσκ.

Οι επιτιθέμενοι πυροβολούν πολλές φορές, ανθρώπινα σώματα πέφτουν στο έδαφος και στο βάθος φαίνεται να ξεσπά πυρκαγιά.

Ωστόσο ούτε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ούτε η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB κατηγόρησαν την τζιχαντιστική οργάνωση. Η FSB ανακοίνωσε ότι οι ύποπτοι είχαν «κατάλληλες επαφές στην ουκρανική πλευρά» και σκόπευαν να διαφύγουν στη χώρα αυτή, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το είδος των επαφών αυτών ούτε στοιχεία για την ύπαρξή τους.

«Η Ουκρανία δεν έχει την παραμικρή σχέση με το περιστατικό», επανέλαβε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάηλο Ποντολιάκ, απορρίπτοντας τις «παράλογες», όπως τις χαρακτήρισε, κατηγορίες αυτές.

Παρά την ανάληψη της ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος, υπάρχουν ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης και τον βουλευτή Αλεξάντρ Κίνσταϊν, ορισμένοι από τους υπόπτους προέρχονται από το Τατζικιστάν. Οι Αρχές της χώρας αυτής δήλωσαν ότι «δεν έχουν λάβει επιβεβαίωση».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: jessicauchoas / Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει να ανοίξει εκ νέου το Αλκατράζ ως φυλακή – Αναζητά μόλις 152 εκατ. δολάρια!

3/04/2026 - 10:13μμ
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση χωρίς όρια: «Έχουν σειρά οι γέφυρες» – Ο Τραμπ απειλεί με νέα πλήγματα σε πολιτικές υποδομές του Ιράν

3/04/2026 - 9:56πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείου ΕΡΑ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Νέο κύμα δασμών σε φάρμακα έως 100% – Αλλαγές και στα μέταλλα

3/04/2026 - 8:32πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Κρος Χολ του Λευκού Οίκου ενώ μιλάει για το Ιράν (φωτ.: EPA/ALEX BRANDON / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Τραμπ στην Τεχεράνη μέσω Truth Social – Διπλό πλήγμα στη γέφυρα Καράτζ με θύματα διασώστες

3/04/2026 - 12:55πμ
Η απερχόμενη υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Παμ Μπόντι (φωτ. αρχείου: EPA/JIM LO SCALZO)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποπομπή της Παμ Μπόντι από τον Τραμπ και «εκκαθαρίσεις» στο Πεντάγωνο από τον Χέγκσεθ

2/04/2026 - 11:59μμ
(Φωτ.: facebook.com/MickoskiHristijan)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό απέναντι στη Βουλγαρία

2/04/2026 - 10:26μμ
Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ (2η από δεξιά) προβαίνει στις εναρκτήριες δηλώσεις της, πριν από την τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών που συνυπογράφουν για την ασφάλεια των Στενών του Ορμούζ, στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/TOLGA AKMEN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: «Πολεμικό» κλίμα στον ΟΗΕ και αίτημα για χρήση βίας – Κίνα, Ρωσία και Γαλλία αντίθετες στο ψήφισμα του Μπαχρέιν

2/04/2026 - 8:28μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν προειδοποιεί για «συντριπτικά» πλήγματα μετά τις απειλές Τραμπ

2/04/2026 - 10:28πμ
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Τραμπ για Ιράν: «Θα τους πλήξουμε εξαιρετικά σκληρά κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ως τριών εβδομάδων»

2/04/2026 - 8:36πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρώντας μετά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί ο Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ; Τα σενάρια και τα νομικά εμπόδια

1/04/2026 - 11:06μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κρήτη: Συνελήφθη ανήλικος για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε απάτες στο Ηράκλειο

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νίκη πρωτιάς ο Ολυμπιακός στη Λιόν

1 ώρα πριν
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου, ανάμεσα σε παιδιά ντυμένα με ποντιακές φορεσιές (φωτ.: Livemedia)

Θρυλόριο: Για μια ακόμη χρονιά τα παιδιά θα ψάλουν τα κάλαντα των Βαΐων – Με το βλέμμα στραμμένο στην ιστορία του Πόντου

2 ώρες πριν

«Οι Νεράιδες του Πόντου» στη Βέροια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: jessicauchoas / Pixabay)

ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει να ανοίξει εκ νέου το Αλκατράζ ως φυλακή – Αναζητά μόλις 152 εκατ. δολάρια!

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τραμ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7, Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign