pontosnews.gr
Σάββατο, 28/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βραζιλία: Πρωτοφανής καύσωνας με αίσθηση θερμοκρασίας 62,3°C – Καταγράφονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες από το 1943

Καταρρακτώδεις βροχές απειλούν το νότιο τμήμα της χώρας – Οι παραλίες έχουν... μαυρίσει από τον κόσμο που αναζητά απεγνωσμένα λίγη δροσιά

18/03/2024 - 11:27μμ
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σπεύσει στην παραλία της Ιπανέμα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο αναζητώντας λίγη δροσιά από τον πρωτοφανή καύσωνα (φωτ.: EPA/Antonio Lacerda)

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σπεύσει στην παραλία της Ιπανέμα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο αναζητώντας λίγη δροσιά από τον πρωτοφανή καύσωνα (φωτ.: EPA/Antonio Lacerda)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασε αυτό το Σαββατοκύριακο ο καύσωνας που πλήττει τη Λατινική Αμερική από τις αρχές του έτους, καθώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας η αισθητή θερμοκρασία άγγιξε τους 62,3°C, την ίδια ώρα που ο νότος απειλείται από καταρρακτώδεις βροχές.

«Αποφύγετε κάθε παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Μείνετε ενυδατωμένοι» προειδοποίησε μέσω της πλατφόρμας Χ ο δήμος του Ρίο, ανακοινώνοντας ότι η αισθητή θερμοκρασία έφτασε τους 62,3 βαθμούς Κελσίου στις 9.55 το πρωί στην Γκαρατίμπα, μια συνοικία στα δυτικά προάστια της πόλης.

Χθες, Κυριακή, στην ίδια περιοχή η αισθητή θερμοκρασία ήταν 60,1°C, σπάζοντας κάθε ρεκόρ από το 2014, όταν άρχισαν αυτές οι μετρήσεις.

Στα δυτικά, φτωχά προάστια του Ρίο ζει το 40% των 6 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης αυτής. Η πραγματική θερμοκρασία την Κυριακή ήταν 42°C αλλά η αισθητή σκαρφάλωσε σε δυσθεώρητα ύψη ακόμη και στο προάστιο του Βοτανικού Κήπου, με την πλούσια βλάστηση: ήταν 57,7°C.

«Προσπαθούμε να προστατευθούμε, να πάμε σε πιο ανοιχτούς χώρους, κοντά στη θάλασσα, αλλά πρέπει κάτι να γίνει», είπε μια κάτοικος, η Ρακέλ Κορέια, 49 ετών, που αναζητούσε λίγη δροσιά σε ένα πάρκο. «Φοβάμαι ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει επειδή ο πληθυσμός αυξάνεται και η αποψίλωση των δασών συνεχίζεται, αφού αυξάνονται οι κατοικίες», πρόσθεσε.

Οι εμβληματικές παραλίες Ιπανέμα και Κοπακαμπάνα ήταν μαύρες από τον κόσμο την Κυριακή. Άλλοι βρήκαν καταφύγιο στο πάρκο Τιζούκα, τον «πράσινο πνεύμονα» στην καρδιά της πόλης.

Στο Σάο Πάολο των 12 εκατομμυρίων κατοίκων το Σάββατο ήταν η πιο θερμή ημέρα του έτους, με το θερμόμετρο να δείχνει 34,7°C. Αυτή είναι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί τον μήνα Μάρτιο από το 1943, όταν άρχισε τις μετρήσεις το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Βραζιλίας (Inmet). Και εκεί, τα πάρκα ήταν γεμάτα ενώ πολλοί έσπευσαν να δροσιστούν στις παραλίες, προκαλώντας τεράστια μποτιλιαρίσματα στις εξόδους της πόλης. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, δημιουργήθηκε μια ουρά αυτοκινήτων μήκους 20 χιλιομέτρων.

Σφοδρές καταιγίδες στο νότο

Η νότια Βραζιλία, από την άλλη, απειλείται από τη βροχή. Σφοδρές καταιγίδες αναμένονται όλη την εβδομάδα, προειδοποίησαν οι αρχές, καθώς αναμένεται ένα ψυχρό μέτωπο που θα συνοδεύεται και από ισχυρούς ανέμους. Ορισμένες κοινότητες της Πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ ήδη καταγράφουν όγκους βροχής ασυνήθιστου ύψους ενώ στην Ουρουγουαϊάνα οι δρόμοι πλημμύρισαν.

Οι ειδικοί αποδίδουν αυτήν την αστάθεια αφενός στο φαινόμενο Ελ Νίνιο και αφετέρου στην κλιματική αλλαγή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανοί διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στη νότια Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ μας ζητούν διαπραγματεύσεις – Πιθανή συνάντηση Τουρκίας, Πακιστάν, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο

27/03/2026 - 10:55μμ
Δορυφορική εικόνα του νησιού Κεσμ στα Στενά του Ορμούζ (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:QeshmIsland_NASA.jpg?uselang=en#Licensing)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Τα στρατηγικής αξίας νησιά στον Κόλπο – Χαργκ, Λαράκ, Κεσμ αποτελούν δυνητικούς στόχους

27/03/2026 - 7:59μμ
Κούτες και ένας εκτυπωτής μεταφέρονται έξω από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών της Τσαπάκουα αφότου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, κατέθεσε στην Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν (φωτ.:  EPA/OLGA FEDOROVA)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Έπστιν: Θύματα κατέθεσαν αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης και της Google για την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους

27/03/2026 - 2:06μμ
Εξωτερική άποψη του κατεστραμμένου οικιστικού συγκροτήματος Chamran, το οποίο επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Παιδιά θα ενταχθούν στους εθελοντές που περιπολούν στην Τεχεράνη και συλλέγουν πληροφορίες

27/03/2026 - 12:19μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο και τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ μετά από υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο (φωτ.:   EPA/ WILL OLIVER / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναβάλλει για 10 μέρες τις επιθέσεις σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Ιράν

26/03/2026 - 11:16μμ
Η φωτογραφία απεικονίζει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου Altura, το οποίο παλαιότερα ανήκε στον στόλο της Besiktas Maritime με την ονομασία Besiktas Dardanelles (φωτ.: VesselFinder)
ΚΟΣΜΟΣ

Εύξεινος Πόντος: Επίθεση με drones σε δεξαμενόπλοιο τουρκικής διαχείρισης – Συναγερμός στην Άγκυρα

26/03/2026 - 9:05μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αραγτσί δεν αποτελεί πλέον στόχο του Ισραήλ – Τραμπ: «Ιρανοί διαπραγματευτές ικετεύουν για συμφωνία»

26/03/2026 - 4:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα συνεργασίας από την Άγκυρα: Η Ελλάδα επενδύει σε διάλογο και σταθερότητα με την Τουρκία

26/03/2026 - 12:29μμ
Φωτογραφία από έκρηξη σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον εύξεινο Πόντο, τον περασμένο Νοέμβριο (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Τουρκική Γενική Διεύθυνση Ναυτιλιακών Υποθέσεων)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο στον Εύξεινο Πόντο – Συστάσεις Πακιστάν στο Ισραήλ: «Αν τους σκοτώσετε όλους, δεν θα έχετε με ποιους να διαπραγματευτείτε»

26/03/2026 - 10:25πμ
Ιρανοί με σημαίες και αφίσες του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Μοτζταμπά Χαμενεΐ μετέχουν σε συγκέντρωση στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Οι Ιρανοί που διαπραγματεύονται φοβούνται να το πουν για να μην τους σκοτώσουν – «Τα μηνύματα δεν είναι διαπραγμάτευση» απαντά ο Ιρανός ΥΠΕΞ

26/03/2026 - 8:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Euroleague: Πάτησε εξάδα ο Παναθηναϊκός με νίκη επί της Μονακό

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Φιλική ήττα για την Εθνική από την Παραγουάη

7 ώρες πριν
Ιρανοί διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στη νότια Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ μας ζητούν διαπραγματεύσεις – Πιθανή συνάντηση Τουρκίας, Πακιστάν, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο

7 ώρες πριν
Μοναδικές στιγμές υπόσχεται και το φετινό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων για το Παμποντιακό Πανοΰρ (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2026 «Τη Θωμά ‘ς σα Σούρμενα»: Μνήμες, συναισθήματα και παραδόσεις σ’ ένα πενθήμερο που κορυφώνεται με το ταφικό έθιμο και δυνατό ποντιακό γλέντι

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Δάφνης)

Μια όμορφη ποντιακή βραδιά ετοιμάζει ο Σύλλογος Ποντίων Δάφνης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/syllogos_xeniteas_ehingen)

Σεμινάριο ποντιακής παράδοσης με τον Ν. Ζουρνατζίδη από τον «Ξενιτέα» Ehingen

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign