pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ισλανδία: Η λάβα καταπίνει ολόκληρους δρόμους – Άγνωστο πότε θα σταματήσει η ροή του ηφαιστείου

Τεχνητά εμπόδια την απομακρύνουν από σημαντικές υποδομές

18/03/2024 - 5:25μμ
Ποτάμι λάβας έχει καλύψει δρόμο κοντά στο Χάγκαφελ, στη νοτιοδυτική Ισλανδία (φωτ.: EPA/Anton Brink)

Ποτάμι λάβας έχει καλύψει δρόμο κοντά στο Χάγκαφελ, στη νοτιοδυτική Ισλανδία (φωτ.: EPA/Anton Brink)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Καπνός και καυτή λάβα, σε έντονο πορτοκαλί χρώμα, εξακολουθούν να βγαίνουν από το ηφαίστειο που εξερράγη το Σάββατο στην Ισλανδία, για τέταρτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι οι υποδομές και ένα κοντινό ψαροχώρι είναι προς το παρόν ασφαλή.

Η ενεργοποίηση του ηφαιστείου στην χερσόνησο Ρέικιανες, κοντά στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, είναι η έβδομη από το 2021. Τότε εξερράγη και πάλι, έπειτα από 800 χρόνια που παρέμενε αδρανές.

Τα τεχνητά εμπόδια κατάφεραν να απομακρύνουν με επιτυχία τη λάβα από σημαντικές υποδομές, όπως το εργοστάσιο παραγωγής γεωθερμικής ενέργειας του Σβάρτσενγκι, και την πόλη Γκρίνταβικ.

Πλάνα που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση RUV δείχνουν ένα ποτάμι λάβας να κυλάει σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την πόλη η οποία εκκενώθηκε τον Νοέμβριο και ξανά τον Φεβρουάριο.

«Οι άμυνες του Γκρίνταβικ απέδειξαν την αξία τους (…) κατεύθυναν τη λάβα προς την καθορισμένη περιοχή», ανέφερε η τοπική εταιρεία κοινής ωφέλειας HS Orka.

Το μάγμα είχε συσσωρευτεί υπογείως μετά την τελευταία έκρηξη τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα οι αρχές να προειδοποιήσουν για μια επικείμενη έκρηξη. Το Σάββατο εξέδωσαν προειδοποίηση μόλις 15 λεπτά προτού τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων αρχίσουν να ανεβαίνουν προς την επιφάνεια από μια ρωγμή μήκους 3 χιλιομέτρων, περίπου στο ίδιο μέγεθος και στο ίδιο σημείο με την έκρηξη του Φεβρουαρίου.

Οι ροές λάβας συνεχίζονται με σταθερό ρυθμό και σήμερα και είναι πολύ νωρίς για να προβλεφθεί πότε θα τελειώσει, δήλωσε στη RUV ο Μάγκνους Τούμι Γκούντμουντσον, καθηγητής γεωφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας.

Η έκρηξη του Φεβρουαρίου διήρκεσε λιγότερο από δύο ημέρες, ενώ το 2021 η ηφαιστειακή δραστηριότητα κράτησε έξι μήνες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο αρχηγός του κόμματος D66, Rob Jetten (φωτ.: EPA / Robin Utrecht)
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Νίκη των κεντρώων απέναντι στην Ακροδεξιά βλέπουν τα exit-poll

30/10/2025 - 10:16πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά τη συνάντησή τους στη Νότια Κορέα (φωτ.: EPA/YONHAP)
ΚΟΣΜΟΣ

Εντολή για άμεσες δοκιμές πυρηνικών όπλων έδωσε ο Τραμπ – «Δεν είχα άλλη επιλογή»

30/10/2025 - 9:08πμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε βιντεοδιάσκεψη στη Μόσχα (φωτ.: EPA/ ALEXANDER KAZAKOV/ SPUTNIK/KREMLIN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Βλαντίμιρ Πούτιν: Γεγονός η δοκιμή του Poseidon, υποβρύχιου drone με πυρηνική ικανότητα

29/10/2025 - 3:43μμ
Περιπολικό περνά από δρόμο γεμάτο κλαδιά και φύλλα στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, μετά το πέρασμα του κυκλώνα Melissa (φωτ.: EPA/Rudolph Brown)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατάσταση συναγερμού η Κούβα λόγω του κυκλώνα Melissa

29/10/2025 - 10:51πμ
Καπνός υψώνεται μετά το βομβαρδισμό των προαστίων της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Πάνω από 50 νεκροί μετά τα νέα ισραηλινά πλήγματα, σχεδόν οι μισοί ήταν παιδιά – «Δεν κινδυνεύει η εκεχειρία» λέει ο Τραμπ

29/10/2025 - 9:12πμ
Άνεμοι του τυφώνα Melissa στο Σαντιάγο ντε Κούβα, 28 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.:  EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Τυφώνας Melissa: Η «θύελλα του αιώνα» χτυπάει αλύπητα την Τζαμάικα

28/10/2025 - 10:37μμ
(Φωτ.: Χ/Lama.m1)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέοι βομβαρδισμοί στη Γάζα μετά την εντολή Νετανιάχου για «άμεσες σφοδρές επιθέσεις»

28/10/2025 - 9:51μμ
(Πηγή: caretas.pe)
ΚΟΣΜΟΣ

Περού: Βουλευτής απειλείται με κυρώσεις λόγω… πεντικιούρ σε ώρα εργασίας στο Κογκρέσο

28/10/2025 - 8:16μμ
Όχημα μεταφέρει τη σορό που παρέδωσε το βράδυ της Δευτέρας η Χαμάς στο Ισραήλ (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Λωρίδα της Γάζας: Σφοδρές επιθέσεις διέταξε ο Νετανιάχου

28/10/2025 - 7:13μμ
(Φωτ.: Χ/TEMO MAX)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πάνω από 330 μετασεισμοί μετά τα χθεσινά 6,1 Ρίχτερ – Στους 26 τραυματίες ο απολογισμός

28/10/2025 - 3:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από το 4ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Το Όραμα. Αυτάρκης και Ανταγωνιστική Ελληνική Οικονομία», στο Ζάππειο Μέγαρο, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Πιερρακάκης στο 4ο Οικονομικό Συνέδριο της «Ν»: Έχουμε επιχειρήσεις που μπορούν να είναι ανταγωνιστικές στο παγκόσμιο φάσμα

14 λεπτά πριν
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Νέα έφοδος στον ΟΠΕΚΕΠΕ από την Οικονομική Αστυνομία

38 λεπτά πριν
Η αρχική σελίδα της πλατφορμας e-pothen.gr

Πόθεν έσχες: Και επισήμως η παράταση της καταληκτικής προθεσμίας – Δεν θα υπάρξει άλλη

1 ώρα πριν
Η προτομή του Κρίτωνα Κονσουλίδη στην πλατεία που φέρει το όνομά του (φωτ.: facebook/Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας)

Καβάλα: Τιμή στον Πόντιο υπολοχαγό Κρίτωνα Κονσουλίδη

1 ώρα πριν
Το ρολόι για τις τοποθετήσεις των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Βουλή: Ψηφίστηκε ο «χρονοκόφτης» – Θα κόβονται ηλεκτρονικά όσοι μιλούν παραπάνω από το επιτρεπτό χρονικό διάστημα

2 ώρες πριν
Μέλη της ελληνικής κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας σε αναμνηστική φωτογραφία από την εκδήλωση (φωτ.: The Greek Herald)

Πατριωτικά ποιήματα και «Η Μάνα του ΄40» ζωντάνεψαν την 28η Οκτωβρίου στο Σίδνεϊ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign