pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ηλεκτρικά λεωφορεία: Πότε θα κυκλοφορήσουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Παρουσιάστηκε το πρώτο όχημα στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ

12/03/2024 - 8:57μμ
Στιγμιότυπο από τη σημερινή παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου, στο συνεργείο Μεγάλων Βλαβών στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Στιγμιότυπο από τη σημερινή παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου, στο συνεργείο Μεγάλων Βλαβών στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δεκάδες ηλεκτρικά λεωφορεία θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από το τέλος Απριλίου στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Από τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία της Yutong, τα 140 θα κυκλοφορήσουν στην πρωτεύουσα και τα υπόλοιπα στη συμπρωτεύουσα. Ένα από αυτά παρουσιάστηκε, σήμερα, στο συνεργείο Μεγάλων Βλαβών στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα.

Τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες –μετά τον εκτελωνισμό και την έκδοση πινακίδων– θα αρχίσουν δοκιμή στους δρόμους.

Τα δοκιμαστικά δρομολόγια, αρχικά θα γίνουν χωρίς και στη συνέχεια με επιβάτες. Έπειτα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν κανονικά, ενισχύοντας έτσι τον στόλο των Οδικών Συγκοινωνιών της Αθήνας.

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχε και υπάρχει ανάγκη σημαντικής ανανέωσης του στόλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αυτή η ανάγκη είναι μια πραγματικότητα και προέκυψε μέσα από τη μακρά περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης που πέρασε η χώρα μας» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας και πρόσθεσε πως αυτή η ανάγκη εδράζεται σε δύο πυλώνες: α) στον γερασμένο στόλο που έχουμε στην Ελλάδα και ο οποίος, ουσιαστικά, συνοδεύεται από τις συχνές βλάβες, άρα την ανάγκη επισκευής αυτών. Ο μέσος όρος ηλικίας των λεωφορείων στην Ελλάδα είναι 19 έτη, όταν ο μέσος όρος ηλικίας στην Ευρώπη είναι 13 έτη, αλλά και β) από μία οδυνηρή πραγματικότητα που απαντά στον προβληματισμό ότι το 39% του στόλου των λεωφορείων στην Αθήνα δεν είναι προσβάσιμο για τα ΑμεΑ.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Αυτή είναι μια πραγματικότητα, η οποία έπρεπε και πρέπει να αλλάξει… και δουλέψαμε συλλογικά, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την ΟΣΥ, ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε ότι τα λεωφορεία βρίσκονται στην Ελλάδα. Όπως και οι φορτιστές βρίσκονται στην Ελλάδα και εκτιμούμε ότι θα είμαστε συνεπείς στα χρονοδιαγράμματα. Ωστόσο, τόνισε πως η ανανέωση του στόλου των λεωφορείων με 250 ηλεκτρικά οχήματα δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα και χρειάζονται πολλές περισσότερες, πρόσθετες πρωτοβουλίες. Ανέφερε πως υπεγράφη μία σύμβαση και τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί ακόμη μία, με δύο εταιρείες, ώστε να προστεθούν στην Αθήνα 300 λεωφορεία, 18 και 12 μέτρων, φυσικού αερίου τα οποία αναμένεται να έχουν έρθει έως το τέλος του 2025, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για έναν πρόσθετο διαγωνισμό νέων 750 λεωφορείων αντιρρυπαντικής προστασίας, και έτσι να ολοκληρωθεί ο στόχος για την ανανέωση με συνολικά 1.300 νέα λεωφορεία, μέχρι το τέλος του 2027 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Με μεθοδικότητα και συνέπεια, υλοποιούμε, εντός χρονοδιαγραμμάτων, κάθε στόχο που έχουμε θέσει για την πραγματική αναγκαιότητα ανανέωσης του στόλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Τέλος, ο υπουργός απαντώντας σε όσους προβληματίζονται «για το που κατευθύνονται οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» είπε: «Το γεγονός ότι οι πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα κινούνται με νέα λεωφορεία, με καινούριο στόλο, δείχνει που πηγαίνουν τα χρήματα των Ευρωπαίων, αλλά και των Ελλήνων πολιτών. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χρηματοδότησε αυτήν την ανανέωση στόλου, που τελικά είναι για τους πολλούς, είναι για αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη. Και αυτό είναι το πρόταγμα της σημερινής κυβέρνησης».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές Χριστίνα Αλεξοπούλου, δήλωσε ότι «με τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Αθήνα και τα 110 στη Θεσσαλονίκη κάνουμε πράξη μία ακόμη δέσμευση της κυβέρνησής μας, καθώς η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης. Ταυτόχρονα όμως, εκσυγχρονίζοντας τον στόλο των αστικών λεωφορείων, βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Επενδύουμε σε λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας -φιλικά προς το περιβάλλον-, αθόρυβα, υλοποιώντας έτσι μία σημαντική παρέμβαση για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πορεία μας προς τις μεταφορές του 2030».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Νεκρός άνδρας σε επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών έξω από ξενοδοχείο στους Ευζώνους

15/10/2025 - 11:59μμ
Οι δυο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το διπλό φονικό στην Φοινικούντα οδηγούνται στον εισαγγελέα Καλαμάτας, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 (Φωτ.: Eurokinissi/Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα: Την Κυριακή οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων για την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ της Φοινικούντας

15/10/2025 - 10:25μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ μετά τον ξυλοδαρμό μαθητή σε δημοτικό σχολείο στο Παλαιόκαστρο

15/10/2025 - 8:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΜΟΔ Έδεσσας παραπέμπονται οι τρεις Τούρκοι για τους πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ

15/10/2025 - 8:09μμ
Μέρος των ευρημάτων της ΕΛΑΣ (φωτ.: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Έξι συλλήψεις για πλαστογραφίες και απάτες σε βάρος του ΕΦΚΑ – Η εγκληματική οργάνωση δρούσε από το 2014

15/10/2025 - 6:40μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας

15/10/2025 - 6:05μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Σε ισόβια κάθειρξη συν 26 χρόνια καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας με τσεκούρι στη ΔΟΥ

15/10/2025 - 2:58μμ
Λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία που είχε εξαγγελθεί για τις 22 και 23 Οκτωβρίου

15/10/2025 - 12:55μμ
Το κάμπινγκ στη Φοινικούντα (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Στον εισαγγελέα Καλαμάτας οδηγούνται οι δύο 22χρονοι – Δεν αποκλείεται η εμπλοκή τρίτου προσώπου

15/10/2025 - 12:27μμ
Στιγμιότυπα από την εφαρμογή (φωτ.: Σάκης Ευαγγέλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Περιήγηση στη Δυτική Μακεδονία με ξεναγό τον Παύλο Μελά ή έναν… δράκο

15/10/2025 - 8:37πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Κιλκίς: Νεκρός άνδρας σε επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών έξω από ξενοδοχείο στους Ευζώνους

6 ώρες πριν
(Φωτ.: x.com/vonderleyen)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Σκόπια: Αλλάξτε το Σύνταγμα συμπεριλαμβάνοντας την βουλγαρική μειονότητα για να μπείτε στην ΕΕ

7 ώρες πριν
Κατεστραμμένα κτήρια στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, την παλαιστινιακή πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)

Γάζα: Δυσκολεύεται η Χαμάς να βρει τα λείψανα όλων των ομήρων, χρειάζεται χρόνο και εξοπλισμό λέει

8 ώρες πριν
Οι δυο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το διπλό φονικό στην Φοινικούντα οδηγούνται στον εισαγγελέα Καλαμάτας, Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2025 (Φωτ.: Eurokinissi/Νικήτας Κώτσιαρης)

Καλαμάτα: Την Κυριακή οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων για την διπλή δολοφονία στο κάμπινγκ της Φοινικούντας

8 ώρες πριν

MTV: Τέλος εποχής για το θρυλικό κανάλι που άλλαξε τη σχέση μας με τη μουσική

9 ώρες πριν
Άποψη της Πάφρας, το 1877 (πηγή: eskiturkiye.net/813/bafra)

Ελματσίκ: Το αιματοβαμμένο χωριό της Πάφρας – Επέζησαν μόνο 40 Έλληνες

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign